vrijdag 30 november 2007

Alsof ie heeft mee zitten kijken

Echt alsof hij ook mijn blog leest. Die Sinterklaas ziet toch alles ook he?
Heb nog niet koud de lichtjes uit de knoop en opgehangen en wat ligt er gisteren in onze brievenbus..... Een kaart met daarop.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Groetjes Sint en Piet!!!
Hij wist het gewoon, die Petra is niet volgens het boekje bezig. En, hupatee, dag er na een kaart in de bus. Heeft gewoon boven op ons dak mee zitten gluren natuurlijk. Die pieten hebben vast in een deuk gelegen om mijn gefoeter op die kerstlampjes van die maffe kerstman. Zag overigens wel dat de envelop in Heerhugowaard gestempeld was. Maar hij wist mooi onze namen, dat kan ik je wel vertellen!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Die Sint weet ons toch overal te vinden en houdt gewoon wereldwijd de boel in de gaten. Globaal bezig hoor onze echte Spaanse grijsaard!

Wat overigens ook wel grappig was dat ik in diezelfde post onze eerste kerstkaart van dit jaar binnen kreeg. Van Ed en Danielle, met een mooie cd van alle foto's van toen ze hier waren. Erg leuk en zo grappig, die post kwam dus ook uit Heerhugowaard ;-)
In ieder geval hartstikke bedankt, Sint en Piet, voor de leuke post! En echt ik was jullie niet vergeten hoor. Maar dacht u bent zo druk in Nederland, dat u ons het vast niet kwalijk neemt dat ik iets te vroeg met de lichtjes en de versieringen aan de gang ben gegaan. Dus extra lief dat u ons een kaartje heeft gestuurd!
Maar..., het wordt nog mooier! Want wat verbaasd me vandaag? Op Ron zijn werk heeft Sint een heerlijke banketstaaf achter gelaten voor ons. De pret kan gewoon niet op! Denk echt dat hij het ons vergeven heeft, anders had dit lekkers ons vast niet bereikt. Wat zal dat lekker smaken met een lekker "senseo-bakkie" chocomel. Wat kan het leven toch mooi zijn in December ;-)

Prettig weekend allemaal! En voor degene die een Sinterklaas feest dit weekend hebben, heel veel plezier!

Groetjes Petra

woensdag 28 november 2007

Al weer woensdag....

En toen was het al weer woensdag. Wat vliegen de dagen voorbij op het moment. Van het weekend niet veel schokkends verder gedaan. Wel waarschijnlijk 1 van de laatste foto's met mooie kleurtjes gemaakt. De bladeren vallen nu echt collectief van de bomen af hier.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Deze foto is van vrijdag middag, toen waren de kleurtjes nog erg mooi. Daarna is er wat regen geweest en daar zijn veel bladeren door naar beneden gekomen. En er stond ook een knap windje. Bovendien is het ook wel heel erg laat in het jaar nu. Heb ook het idee dat de kleuren dit jaar wel heel erg mooi zijn geweest. En ook een langere periode mooi, vergeleken bij vorig jaar.
Over bomen gesproken.... De meest groene bomen vindt je nu hier....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En verlaten die plaats vaak zo....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Prachtig gezicht vindt ik dat. Huppatee, op het dak er mee ;-)

Zelf ben ik gisteren aan het stoeien geweest met de kerstversieringen. Eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. De oplettende lezer had het vast aan de webcam gezien.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dit was dus om vijf over 11. Toen ben ik de lichtjes uit de knoop gaan halen....... Grrrrr... Na dat te hebben gedaan heb ik even een "time-out" genomen. Had het even helemaal gehad. Wat een gedoe is dat toch. Dat daar nog niks op gevonden is. Afijn, rond 1 uur heb ik de draad (letterlijk) weer opgepakt.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Stace bewaakt hier de voortuin, terwijl je van mij een klein stukje ziet links terwijl ik om mijn trappetje balanceer om de bovenste lampjes op te hangen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Even nog een knoopje weg werken.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Even kijken wat Stace aan het uitspoken was....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nu dan toch echt alle stekkers aan elkaar knopen met een wakend oog van Stace er weer bij.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En.... er is licht 's avonds!!! Zicht vanuit de webcam.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En vanaf een ander punt bekeken....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Voor een ieder die de lampjes nog moet ophangen, ha ha ha, veel succes dit jaar ;-)
Mijn pret was weer enorm. Maar het resultaat is nu wel weer leuk en dat doet alle knoopjes en tegenstribbelende lichtjes weer vergeten.
Inmiddels is ook ons nieuwe sneeuwvlokjes apparaat door Ron geinstalleerd en die is bij de oprit geplant. Even voor het beste zicht een filmpje er van gemaakt, met de andere verlichting erbij.



Groetjes Petra

zaterdag 24 november 2007

Shopperdeshop

Vanmorgen waren we om negen uur bij de Staples. Deze winkel ging al om 6 uur open en toen wij er waren was het er helemaal niet druk moet ik zeggen. Maar het belangrijkste, ze hadden al de koopjes die wij wilden hebben nog in de winkel. Zo hebben we nu een laser printer gekocht voor 19,95. In het reclame blaadje stond dat hij 39,95 was, maar in de winkel kregen we er een $ 20,00 giftcard bij, die we gelijk mochten inleveren ook. Dus dat was echt een koopje. Ook hadden we nog het gratis fotoprinter papier. Je moet het wel afrekenen en dan de bon op sturen en dan krijg je het aankoop bedrag weer terug. Ook van de printer moeten we een bonnetje op sturen. En bij Staples werkt dat heel makkelijk. Want dat kan allemaal online en heb ik dus allemaal al gedaan. Vorig jaar was dat ook heel netjes verzorgd bij Staples en was het heel overzichtelijk zo om het via internet in te vullen. We hadden dan ook binnen de gestelde termijn alle cheques binnen.
Daarna zijn we naar de Gamestop winkel gegaan want daar hadden ze een tennis spelletje voor de PS3 van Ron in de aanbieding. Gewoon voor minder dan de helft van de prijs. Toen weer naar de overkant naar de Radioshack, waar een statief voor mijn fototoestel in de aanbieding hadden. Voor het bedrag van $ 7,99 was ie van ons ;-) Ik was verbaasd hoe rustig het was en dat alles er nog was in alle drie de winkels. In de Gamestop winkel vertelde de verkoper dat het vanmorgen om 6 uur wel anders was geweest. In 1 uur hadden ze een omzet van $11.000,- gedraaid, wat een record was. In de Radioshack vertelde de man dat ze $ 16.000,- aan spullen hadden verkocht al. Dat was voor hen ook een record. Dus het was wel druk geweest, maar wij hadden er niet veel last van gehad.
Daarna zijn we bij Perkins gaan ontbijten en daar, daar was het wel druk. Waarschijnlijk had iedereen het idee gehad om na het vroege shoppen daar wat te gaan ontbijten. We moesten even wachten op een tafeltje, maar daarna werden we snel voorzien van een heerlijk ontbijt.
Na het ontbijt zijn we richting Circuit City gereden waar mijn bestelling van gisteren klaar lag. Als enige winkel, kon je bij hen gister, dus op Thanksgiving, al veel spullen kopen die in de folder stonden. En later in de ochtend zouden die klaar liggen. Zo waren we er zeker van dat het geheugenkaartje voor ons fototoestel voor ons klaar lag en daar hoefden we mooi de deur niet voor uit! Hier was het overigens wel het drukste waar ik gezien had. Mensen gingen met karren vol de winkel uit. Ongelooflijk. Ik moest even wachten tot ik aan de beurt was bij de service afdeling, want daar kon ik mijn bestelling ophalen. En toen ik eenmaal aan de beurt was, stond er naast me een jongen een lening af te sluiten en aan de andere kant een man, waarbij geregeld moest worden dat het aankoopbedrag van twee verschillende credit cards afgeschreven moest worden, omdat hij anders in de problemen kwam. Daar staande bedacht ik me wel dat door die acties, mensen helemaal los gaan en echt veel meer uitgeven dan gepland. Wij gaan dus echt alleen de koopjes halen en dan door naar de volgende winkel. Maar zo in Circuit City rondkijkend, werd er heel veel gekocht. En hopelijk komen mensen daar niet mee in de problemen..... Ook al zijn het koopjes, de tv's en dergelijke zijn toch nog steeds hele bedragen, maar ze vlogen de deur uit.

Daarna zijn we naar huis gegaan en daar stond een heel leuk pakketje op ons te wachten. Het was van Ton en Yvonne! En dit zat er in....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Twee heel mooi beschilderde kerstballen van onze mannetjes!!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Stacey van dichtbij en ik denk dat deze foto er voor gebruikt is!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En die van Connor.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

en ik denk van deze foto ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Mooi gemaakt he? Echt hartstikke bedankt Yvon!!! Ze zijn super!!!
Die gaan een heel mooi plekje krijgen!!

's Middags heb ik een DVD van de serie Brothers & Sisters gekeken. Dit is een serie die ik op aanraden van Alison ben gaan kijken. En het is echt leuk. Dus heb ik bij de Block Buster online nu deze DVD gereserveerd. Het is seizoen 1 en dit was de tweede DVD. Heerlijke serie vindt ik het. Elke zondag avond zijn er nu ook nieuwe afleveringen te zien, maar nu zo een aantal afleveringen achter elkaar te zien vindt ik wel heel erg relaxed!
Tegen het eind van de middag zijn we met de hondjes gaan wandelen. Op het moment is het weer frisjes na een paar dagen lekker weer weer gehad te hebben.
Inmiddels zijn de wegen voor de uitbreiding van onze wijk klaar en zijn we daar heen gelopen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Alle riolering is klaar en de wegen zijn vorige week geasfalteerd. En omdat er nog niks te beleven is, kunnen de hondjes daar wel even lekker los rennen. Er mogen nog geen auto's rijden en het is dus heerlijk om ze weer even lekker los te zien rennen achter elkaar aan.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Connor had al snel een stok gevonden die hij de hele weg tot aan huis mee heeft gedragen. Prachtig vindt hij dat!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De kleuren zijn nog steeds prachtig, maar denk wel dat het het laaste weekend is, want er dwarrelen nu wel heel veel bladeren naar beneden.

's Avonds zijn er twee collega's van Ron een "bakkie" komen doen. Het was heel gezellig en met zijn vieren hebben we wat spelletjes gespeeld op de PS3. Vooral de vanmorgen gekochtte tennis was erg grappig, want dan kan je tegen elkaar spelen, maar ook tegen anderen dubbelen. We hebben er erg veel lol om gehad ;-)

Nu nog even het recept voor de (pittige) Filet Americain van eergisteren. Komt tie:

250 gr (bevroren) rundertartaar - 1,5 eetlepel mayonaise - 2 eetlepels paprikapoeder - 3 theelepels worchestersaus - 2 theelepels tabasco - 1 theelepel knoflookpoeder - 0,5 theelepel cayennepeper - zout en peper.

Laat de tartaar (voor de Nederamerikanen, ik heb de 96/4 % gehakt gebruikt) IETS ontdooien. (Bevroren tartaar behoudt zijn kleur beter). Doe alles in de keukenmachine en laat het snijden/hakken toto het fijn en goed gemengd is. Maak het geheel op smaak met de ingredienten van je keuze. Lekker op toastjes of de boterham ;-)

Zelf heb ik er minder tabasco en geen cayennepeper in gedaan, om alles niet te spicy te maken. En ik heb er een schepje pesto in gedaan, wat ik dus wel heel erg lekker vindt.

Verder nog even mijn recept van Likkepot. Ik gebruik daar voor altijd de smeerworst die ik in de supermarkt vindt. Deze worst ziet er uit als een smeerworst zoals wij kennen en daar zit een geel etiket op, met een dunne rode rand. Weet dus even niet wat het merk daar van is, maar die doe ik dan dus in de blender. Dan snijd ik rode en groene paprika in stukjes en 1 gesnipperde ui. Voor 1 hele paprika (groen en rood) gebruik ik twee worsten overigens. Dat alles in de blender en daar is de likkepot! Ook erg lekker. Wil je trouwens erg makkelijk aan de gang? Hier in de supermarkt verkopen ze in de diepvries dus al gesneden uit en rode en groen paprika in 1 zak. Dus die optie is helemaal "easy" ...... veel succes!!!

Groetjes Petra

donderdag 22 november 2007

Gobble, Gobble....

Vandaag dus Thanksgivingday. Als soep zou ik erwtensoep meenemen. Oftewel splitpea soup. Echt zo heet het hier ;-) Dus vanmorgen vroeg was ik al peentjes, uien en aardappelen aan het snijden. Om twee uur zouden we bij Alison en Bob zijn en dat was best al vroeg, dus ik moest al vroeg aan de soep beginnen.
Gelukkig zag de soep er om twee uur al uit als erwtensoep, want soms duurt het best wel even voor het gaat binden.
Om twee uur dus met de crockpot naar Alison waar ze al een hele tafel met allemaal lekkers had klaar staan. Lekkere toastjes met kaas en worst. Mmmm dat werd echt smikkelen. Want wij hebben wel geboft met onze buren, want die hebben als hobby koken! Is dat even mooi? Ze maken alles "from scratch". Dat wil dus zeggen zelf gemaakte gravy, stuffing, aardappelpuree, appeltaart en pompoentaart.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bob hierboven aan het koken. Ze hadden zelfs niet 1 maar twee turkey's, want Alison dacht dat ze niet genoeg had aan 1. Mooi he? Het is echt een zo'n lieverd!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Natuurlijk bleef er van de eerste turkey al een berg vlees over, dus de tweede is helemaal niet aangesneden ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Alison's moeder was er ook en die kon heerlijk verhalen vertellen over vroeger en over de buurt waar ze nu woont. Ze vertelde dat ze in haar dorp het guiness book of records hadden gehaald doordat ze een enorme hoeveelheid van golfcarts bij elkaar hadden gekregen. Ze kon het allemaal zo mooi vertellen. Ze woont dus in een soort van gemeenschap waar meerdere ouderen bij elkaar wonen. En iedereen heeft wel een golfcart. En zo te zien aan de website klopt dat inderdaad ;-) Het was heel gezellig vanavond en vonden het leuk om Alison's moeder te ontmoeten.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het eten was werkelijk heerlijk. Ze hadden super hun best gedaan. De kalkoen was erg lekker en ik vond ook de gravy super. Normaliter ben ik niet echt een fan van peentjes, maar zij hadden een soort van ovenschotel met horseradish gemaakt die echt heerlijk was. Ook hadden ze de brocolli gestoomd en dat was ook super lekker. Zo heerlijk zacht was het en in 15 minuten klaar. Met zijn allen zaten we in de keuken terwijl ze alles een beetje aan het voorbereiden waren. Dus we konden precies zien hoe het allemaal gemaakt werd. De brocolli ging dus in een soort van stoom apparaat, wat er wel heel erg handig uit zag. Ik had zoiets dus nog nooit gezien. Maar het werkte en nog belangrijker, proefte super.

Winston en Barkley vonden het ook maar wat gezellig en volgens mij miste Barkley wel onze lieverdjes. Want hij bleef mooi op de uitkijk staan.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Totdat de kalkoen in zicht kwam, want toen had hij belangrijker zaken in de gaten te houden ;-) Samen met Winston natuurlijk. Wat een scheetjes he? Die oogjes.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Na het eten hebben we even op de bank uitgebuikt en naar de football wedstrijd gekeken. Daarna was er nog een heerlijk dessert van warme (zelfgemaakte en heerlijke) appeltaart en pompoenen taart met ijs en slagroom.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Echt heel erg lekker allemaal en zoals Alison het zo fijn kan zeggen, allemaal "low calorie" ;-)

Groetjes Petra

woensdag 21 november 2007

August Rush

Hier de weersvoorspelling voor morgen, Thanksgiving day!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Morgen is het Thanksgiving day, de dag waarop Amerikanen (en Canadezen) dank zeggen voor al het goede des levens. En daarbij hoort het traditionele Thanksgiving diner. Dit diner wordt eigenlijk altijd met de hele familie gehouden en men reist vele miles op op deze vierde donderdag van November bij elkaar te kunnen zijn. Wij zijn uitgenodigd bij Alison en Bob. Haar moeder is van uit Florida naar hier gekomen om ook op Turkeyday aanwezig te zijn.
Op het menu staan de traditionele dingen. Zoete aardappelen, peentjes, brocolli, pumpkin pie, pecan pie en natuurlijk turkey. Ik zou voor het voorgerecht zorgen en dat wordt een soep. En die moet ik morgen nog gaan klaar maken.

Wat is er verders nog gebeurd? Helaas heeft het chloor-kuurtje me niet van mijn verkoudheid afgeholpen, maar mijn rode oogjes hebben wel weer mijn normale kleur aangenomen. Bruine badpak is gelukkig niet beige geworden, dus alle schade is beperkt gebleven. Alleen het resultaat is iets minder dan gehoopt. Maarja wat vanzelf komt, gaat vanzelf weer weg, is mij altijd verteld. Dus hopelijk ook met deze verkoudheid ;-)
Gisteren ben ik wezen shoppen bij Crossroads. Onderweg zag ik de kerstboom handelaar alles in gereedheid brengen voor de komst van de kerstbomen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nog geen bomen, maar vandaag zag ik dat ze er inmiddels wel staan. Hij is er in ieder geval helemaal klaar voor! Onderweg ook nog een foto gemaakt voor de serie "American Barns" ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Deze schuur vindt ik altijd zo leuk om te zien. Staat vlakbij alle winkels en waarschijnlijk zal hij vast over een paar jaar verdwenen zijn, want er om heen is alles verlaten, maar ik vindt het altijd zo'n landelijk gezicht. Om daarna op de volgende hoek een CVS te zien, waarmee ik weer terug in de werkelijkheid ben gekomen. Maarja, het plaatje nu is erg mooi niet?

Vandaag heb ik het recept voor Filet Americain, wat ik van het weekend gekregen heb gemaakt. Vindt dat altijd zo lekker. Vooral die van de Albert Heijn. Toen ik vorig jaar in Nederland was dat ook 1 van de dingen die ik in die week zeker moest eten!
En het was eigenlijk super makkelijk om zelf te maken. En, niet geheel onbelangrijk ook erg lekker zo zelf gemaakt. Er ging heel veel paprikapoeder in, mayonaise, uienpoeder, knoflookpoeder, tabasco, worchestersaus en peper en zout. En natuurlijk dan tartaar vlees wat hier aangeduidt wordt met een percentage. Ik had de 96/4%.
Zelf had ik er ook nog een schepje pesto in gedaan, omdat dat mijn favo smaak van de Albert Heijn was! En echt zo lekker!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Net echt he? Zo in het bakje? Maar het zag er nog het lekkerste uit op een wit broodje natuurlijk! Zalig! En nu, kan ik het gewoon lekker zelf maken. Likkepot maakte ik inmiddels ook zelf. Dat en de filet Americain zijn toch wel mijn favoriete broodbeleg. Jammie!

Vanavond hebben Ron en ik lekker het begin van een lang weekend gevierd. Wist niet precies wat we gingen doen, maar Ron had een plan vertelde hij. Eigenlijk wilde ik even naar de Lowes vanavond en daar kwamen we ook langs, vertelde Ron, dus dat kwam mooi uit. Dus eerst zijn we naar de Lowes geweest. Ik had nog steeds de $ 100,- giftcard die ik bij de Parade of Homes gewonnen had. En daar hebben we nu een kruimeldief voor gekocht. En wat kerstspulletjes. Zoals een echte van vers groen gemaakte krans en ook een echte guirlande voor om de openhaard. Daarna alles volgens Ron's plan en zo zijn we bij Coldstone een ijsje gaan halen. Heerlijk vindt ik de ijsjes daar. Nouja ijsje, eigenlijk meer ijs. We waren bij het winkelcentrum Beaver creek en daar zit nu ook een vestiging van Coldstone. Ik had al een vermoeden dat Ron van plan was om naar de bios te gaan. Maar ik wist dus niet welke films er draaiden. Vorige week toen we naar Fred Claus gingen had ik eigenlijk ook niet verder gekeken. Maar het werd August Rush. En daarvan hadden we vorige week een preview gezien. En het leek me zo'n leuke film toen. En Ron had gezien dat hij inmiddels in premierre was gegaan. En dus dat was HET plan! Helemaal goed. De film was ontzettend leuk. En met prachtige muziek door de hele film heen. Een echte "snotter" film of te wel een "chick flick" met een hoog fairy tale gehalte. Maar ik vond hem echt helemaal geweldig. Robin Williams speelde ook weer heel goed in deze film. Zo anders weer van personage dan dat hij normaliter speelt. Vindt hem echt altijd zo goed spelen. Kortom een heerlijke film, gewoon even niet denken, maar gewoon zitten en wegzakken in een film.



Voor een ieder die morgen Thanks Giving viert, een hele fijne dag gewenst!!!

Petra

maandag 19 november 2007

Stroefjes....

Vandaag verliep nogal stroefjes. Het begon vanmorgen al. Ik ben al een paar weken best verkouden en herinnerde me dat als ik in de sauna ging bij de sportschool dat dat altijd wel hielp. Dus ik nam me vanmorgen vroeg al voor, om naar de sportschool te gaan. Naar de sauna, maar ook zwemmen dan natuurlijk.
In het zwembad neem ik altijd op 1 of andere manier de buitenste baan, die zwemt het lekkerst naar mijn idee. Maar dan moet je onder drie baanlijnen door. Nouja ik ga er meestal onder door, je kan ze ook optillen natuurlijk. Maar ik ga dan maar gelijk onderwater en dan ben ik ook gelijk "door". Daarna begon ik gelijk aan het baantjes zwemmen. En na de eerste baan, deden mijn ogen toch zeer. Ik heb normaal helemaal geen last van het chloor, maar nu kon ik bijna niks meer zien en het brandde! Een beetje half lopend, zwemmend ben ik weer naar de voorkant van mijn baantje gekomen. Het brandde echt enorm, dit kan nooit goed zijn. Naast me zwom een meisje die kwam vragen of het goed met me ging. Dus ik vertelde dat ik last had van mijn ogen. Ze vertelde dat er voor mij ook een man was die er erg last van had gehad. Zij zwemde met een brilletje en had geen last. Maar sinds een poosje zouden ze de "chemicals" van het zwembad veranderd hebben en sindsdien heeft zij ook een veel sterkere chloor lucht geconstateerd. Naast haar zwom een man die ik nog herkende van voorheen toen ik vaker zo vroeg ging zwemmen. Hij kwam ook even vragen of het wel goed ging. En hij vertelde dat de samenstellingen zo sterk veranderd waren. Maar, als ik wilde had hij nog wel een brilletje in zijn tas die ik zo mocht lenen van hem. En dat aanbod nam ik dus maar aan. Hij vertelde nog dat hij voor heen een oranje zwembroek had en dat die nu geel was. Oei, dat was wel erg chloor zeg!
Het meisje raadde me zelfs nog aan een speciale shampoo te nemen, want anders kreeg je al die troep geeneens uit je haren. Nou dat klonk allemaal niet echt veel belovend. En met het geleende brilletje ben ik wel verder gaan zwemmen, maar toen het half acht was, vond ik het wel mooi geweest. Volgens mij kon dit nooit gezond zijn en tijdens het zwemmen probeerde ik steeds mijn mond dicht te houden, maarja ik was ook verkouden, dus dat zwom voor geen meter. Maar wilde eigenlijk liever niks binnen krijgen van die troep! Pffff, wat een gedoe zeg. Eruit dus en snel ook. Op naar die sauna. Ik gaf het brilletje terug en bedankte de man. Want het was wel heel erg aardig van hem om zo bezorgd te zijn. En gelijk zijn reserve zwembrilletje uit te lenen.
Daarna mijn handdoek gepakt en op naar de sauna. En ik doe de deur van de sauna open en ik voel helemaal geen warmte. Oeffffffffff, hij stond gewoon niet aan! Nee he? Het ging echt niet lekker vanmorgen. Gatver, ik had me er zo op verheugd.
Ik bedacht me, wat ik dan nog kon doen.Douchen of misschien een zonnebank nemen? Onder de zonnebank dan maar. Maar dan moest ik me eerst weer helemaal aankleden en naar de balie vragen of er 1 vrij was. Beetje omslachtig want voordat ik naar de balie ging had ik nog wel snel even die sauna aan gezet, want dan kon ik daar nog heen na het zonnebanken. Wat dan betekende dat ik me weer om moest kleden. Maar toch maar wel gedaan. En ik had aan het meisje achter de balie van de de sportschool wel even mijn ervaring in het zwembad gemeldt. En dat dit echt niet normaal is. Ze vertelde dat ze nog geen andere klachten had gehoord, maar ze zou het doorgeven aan haar "poolmanager". Het was duidelijk dat ze me maar een zeur vond, maar ik dacht zeg het toch maar.
De zonnebank was daarna gelukkig wel weer even lekker. Lekker warm in ieder geval!
Ik bedacht me tijdens het zonnebanken dat als ik nog naar de sauna wilde, ik me weer om zou moeten kleden en dan dus mijn inmiddels al natte badpak aan moest doen. En eerlijk gezegd verheugde ik me daar helemaal niet op. Maarja, dat gesnotter he ? Daar wilde ik eindelijk toch wel vanaf en die sauna helpt volgens mij wel ;-)
Dus na de zonnebank me weer aan gekleed in mijn gewone kleren. Daarmee naar de dames kleedkamer en me daar weer omgekleed in mijn badpakkie, die echt heeeeeel erg koud en plakkerig aanvoelde. En ook nog eens stonk naar een berg chloor.
Je mag dus niet in je badpak van de zonnebank naar de kleedkamers lopen. De zonnebanken zijn in de receptie en in de receptie zijn geen badpakken toegestaan. Pffff, het is nog een hele toer hoor zo vroeg op de morgen. Je moet er wat voor over hebben allemaal. Maar......, dan eindelijk, na in totaal drie keer omkleden zat ik in die sauna!
Gelukkig was hij inmiddels wel warm geworden. En nu ook maar hopen dat het geholpen heeft tegen mijn verkoudheid. Want ik had nu wel rode oogjes EN een snotneus door mijn wilde plannen van vanmorgen vroeg.
Na de sauna douchen en twee keer mijn haar gewassen en inderdaad die chloor lucht bleef gewoon hangen. Het zwemmen in zulk water kan gewoon niet gezond zijn. En ik zag dat mijn oogleden helemaal rood waren. En dat van 1 baantje en onder drie lijnen door zwemmen. Toen ik later, na een vierde keer om kleden, door de receptie naar de uitgang liep, riep het meisje me van de balie. Er waren inmiddels nog twee mensen geweest die geklaagd hadden. En ze keek me nu dus aan, alsof ze me nu pas geloofde. Ja duh..., ik zit geen verhalen op te hangen hoor. Maar ze zouden er naar gaan kijken. En ik vertelde haar dat ze dat zeker maar moesten doen. Vooral voordat er vanmiddag kinderen in zouden gaan zwemmen..... Ik zag al drommen moeders aan die balie staan. Geen goed vooruizicht. En ineens schoot me ook de aquarobics groep me te binnen die om half tien zouden komen. Ik zag "de krulspelden" al mekkeren over de "chemicals", ha ha ha. Ik had een stroef morgentje, maar het meisje aan de balie stond nog veel meer leuks te wachten. Reken daar maar op.... "Go tell your poolmanager girl!". En bedacht me nog dat mocht ik een virusje hebben waardoor ik steeds zo verkouden ben, die vast nu ook de das om is gedaan door het "chloor-kuurtje" van zo juist. Dat kan haast niet anders.....

Daarna naar huis, ontbijtje en toen wilde ik met de honden gaan wandelen. Sunset Ridge was de planning. Dat is een wijk vlak bij die van ons en daar zouden vast veel herfst kleuren te bewonderen zijn. Hondjes in de auto en terwijl ik de auto parkeerde, begon het me daar toch te plenzen.... Nou dat gaat heerlijk vandaag. Dus maar niet uit gestapt en maar begonnen om per auto wat foto's te maken. Wat overigens ook wel erg leuk was moet ik zeggen. Alleen vonden de honden het stukken minder natuurlijk. Uiteindelijk werd het ook weer droog en hebben we toch nog gewandeld. Eerst bij Sunset Lake, maar daar waren al veel bladeren gevallen en was het behoorlijk glad, nu na de regen. Maar daardoor waren de kleuren ook weer intenser. Maar dus niet al te ver gewandeld. Daarna toch weer terug naar Sunset Ridge en kwam het toch nog allemaal goed. Want het was nog steeds droog, behalve toen we zo'n vijf minuten bij de auto vandaan waren. Toen begon het weer te regenen..... Grrrr... Het zat niet echt mee vandaag. Sunset Lake en Sunset Ridge liggen vlak bij onze wijk. Als je Sunset Ridge uitrijdt kom je ook zo langs Bass lake en dus ook daar nog even gestopt. Waar de kleuren nu ook prachtig waren.
Kortom de camera maakte overuren ;-) Daarom ook maar een slide show aangemaakt met de mooiste kiekjes..... Al met toch nog aardig gelukt, met die chloor oogjes van vandaag, hi hi hi.



Groetjes Petra

zondag 18 november 2007

En....

En gistermiddag nog meer post. Dit keer uit Rotterdam!
Wat worden we verwend....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Speculaas, banketstaaf, Chocolade letters, yoghurt gums, schuddebuikjes, cocosbrood, ontbijtkoek, leesvoer, Zweedse ballen mix ;-) en.... mooie tekeningen van Dylan! Wat wil Tante Petra nou nog meer???? Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. Hartstikke bedankt Dylan voor het maken ervan! En zo kunnen we dus nu bij een lekker bakkie chocomelk ook een stukje speculaas nuttigen. Laat die Sint maar komen hoor, wij zijn er klaar voor ;-) Hartstikke bedankt Karin!!! Heeeeel erg lief!

's Avonds hadden we dit aan....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jahaaaa, zijn ze niet mooi? Deze maat is wel van Ron hoor, ha ha ha.
We zijn namelijk met een aantal buurtjes gaan bowlen. Het was echt hartstikke gezellig. Brouwde er in het begin niet veel van, maar het is met toch gelukt om een strike te gooien. Was pure mazzel hoor, maar strike is strike toch? Bij Ron ging het gelukkig een stuk beter, dus die hield de eer hoog. We hebben ontzettend veel lol gehad en het was weer eens heel wat anders.



Vandaag heb ik 's morgens Connor gebadderd. Connor is toch wel een apartje wat dat betreft want die loopt zo met me mee naar boven en gaat helemaal uit zich zelf het bad in. In tegenstelling tot Stace, want die verbergt zich mooi achter de bank of onder tafel als hij enig idee tot badderpogingen in de gaten heeft. Connor gaat gewoon in bad zitten en laat het allemaal maar gebeuren. Wel zo makkelijk.
Daarna heb ik hem geborsteld en nou ruikt hij weer lekker fris en fruitig. En natuurlijk, dan even 'mooi' op de foto.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zo en nu mag ik weer even een tukkie doen he baas? Genoeg foto's gemaakt vandaag. Dusse... weg met die camera graag, hi hi hi.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

's Middags zijn we een stukje wezen rijden door de "polders". Nouja eigenglijk is het hier "farmland". De kleuren zijn nog steeds erg mooi en het was dan ook een genot om te toeren vandaag. Op het moment staan nu de peartrees op zijn mooist.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Prachtig vindt ik ze! Ze zijn nog vol met blad en verkleuren mooi donker rood. We reden ook nog langs een spoorweg overgangetje waarbij een piepklein stationnetje is. Er rijdt daar volgens mij een stoom trein. Althans er stond een locomotief en een open wagon.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Een stukje verder kwamen we ook nog een zusje tegen van onze auto. Precies dezelfde kleur en model. Best grappig. Ze bleef ook een tijd achter ons aan rijden.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Toen ze uiteindelijk bij een stoplicht rechtsaf moest en wij links gingen hebben we even naar elkaar gezwaaid. Grappig is dat!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ook zijn we weer een paar mooie schuren tegen gekomen. Deze met zo'n mooie herfst achter grond. En daarna kwamen we deze tegen ....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het weer was vandaag best wel weer goed. En 's middags zelfs 21 graden volgens de thermometer in de auto. Zo'n verschil weer met gisteren. Van de week blijft het nog even zo, dus we gaan mooi even genieten van het lekkere weer van de week. Het wordt ook nog eens een kort weekje, want donderdag is het hier Thanksgiving en dan is Ron die dag en de dag er na vrij. Dus heeft hij een lekker lang weekend.

Groetjes Petra