dinsdag 3 april 2012

Superman & dr. sam

Vanmiddag moest ik weer naar therapie. Er zit nog steeds een korstje op mijn vinger en eigenlijk is dat nog een restant van de operatie in februarie. Gisteren ging dat stukje eindelijk een soort van los. En bij de therapeute liet ik dat zien hoe los zeg maar ;-) En toen kwam er toch best wel wat vocht uit. Alarmfase 1 zowat. Er werd geen risico genomen en ze vond dat er toch even een dokter naar moest kijken.
Altijd beter een keer te veel kijken, dan te weinig, dat denk ik zelf ook. En zo kwam eerst de asistente van dr. Sam. Mijn vriendin, herinnert u haar nog? Nee daar wist ze niet veel op te zeggen. Maar dr. Sam was nu in de Raleigh praktijk en dus werd er de andere hand chirurg bij geroepen. Vrij snel ook nog!

En echt.... Hij kwam binnen, en het eerste wat ik eigenlijk dacht was Superman. Echt! Als twee druppels water! Zonder zijn capeje dan he? Dus als Clark Kent met brilletje. Zwart haar, lang en dat typische zwarte montuur van bril. Hij trok wat steriele handschoenen aan en ging mijn vinger bewonderen. Eerlijk, die hele vinger ziet er niet uit. Het enige is dat ik nu inmiddels mooie lange nagels heb. Het zal je overkomen, je komt superman in het echt tegen en hij ziet je afgekloven vingers die ik de afgelopen veertig jaar had gehad? Wil je ook niet mee maken toch?

Van Drop Box

Afijn hij kijkt wat en vraagt waneer ik voor het laatst anti biotica heb gehad. En dat was net na de operatie geweest. Dat moesten we dan maar weer herhalen, zei hij glurend over zijn Clark brilletje. En ja anders moeten we de optie van het weer open maken en even grondig spoelen in ons achterhoofd houden. Ik vroeg dus meteen, als in een operatie open maken? Ja klein sneetje maar en een paar hechtingen, zei hij aller vriendelijkst met een nu nog meer Supermanachtige look. Nou daarmee gingen bij mij alle alarm bellen af en ik prostesteerde dan ook gelijk tegen het weer open maken. Geef mij maar die anti biotica zeg!

Hij glimlachte om mijn reactie en zo ook de therapeute. Maar ik moest morgen terstond wel op consult bij dr. Sam zodat hij zijn gedachten er ook over kon laten gaan. Prima! Maar we gaan echt niet snijden, dacht ik. Superman of niet, dat zijn geen grapjes. Ik en therapeute bedankten Clark dat hij even een kijkje was komen nemen en daar vloog hij weer weg.

Toen hij uit het gezichts en gehoorsveld was vroeg de therapeute me op wie ik hem vond lijken. Nouwwwww, zeg ik.... Ik vind hem net Superman. Ze moest erg lachen, want zoveel mensen vinden dat dus. Ze zei, ik wist dat jij dat ook zou zien. Frapant he die gelijkenis?, zei ze. Nou inderdaad!

Ze vertelde dat ze het wondje wat zou gaan schoonmaken voor me en dan de anti-biotica erbij, dan zou het vast goed komen. En ze heeft dat goed gedaan, want vanavond met de neosporin zalf van haar er ook nog eens op ziet het er al een heel stuk beter uit. Klein sneetje ammehoela! Pfff, je kan me wat Superman!

Daarna snel naar huis gereden, want Ron had het plan gevat om vandaag met het bootje wat we onlangs gekocht hebben te gaan varen. Ik had het steeds nog een beetje afgehouden vanwege mijn hand, maar nu was hij toch echt niet te houden. Hij had er zo naar uit gekeken! En eerlijk is eerlijk hij heeft alles zelf gedaan. Ik, als gespalkte, hoefde niet te helpen. Bootje te water en uit het water. En hij had zelfs een heerlijk Subway broodje met tonijn meegenomen en de koeltas gevuld, zodat we die al dobberend konden gaan eten.

Nou gingen wij vroeger in Nederland graag even kijken bij de sluizen van Brouwershaven op een zonnige zondag middag of in de haven van Hellevoetsluis als de brug open ging. Geen leuker vermaak dan leedvermaak. Want een bootje is heel wat anders een auto en geloof vast dat er een groot aantal huwelijken aan onder door zijn gegaan gezien de communicatie die er gehouden wordt op boten door echtparen. Het afhouden en het sturen of navigeren zoals dat heet bij een bootje brengt nogal wat spanningen met zich mee. Ik heb het allemaal gezien en vreesde met grote vrezen.....

Maar de eerste te waterlating van ons bootje ging vooralsnog voorspoedig. Hij startte ook meteen......, maar stopte ook meteen.... Minder! Nog een keer starten dan maar en telkens ging hij een klein stukje, maar sloeg dan weer af. Het leek alsof we iets fout deden maar wat we ook probeerden, het werkte niet. Inmiddels waren we al een eind weggedreven en met een kleine foeter (echt heel bescheiden, geen huwelijks gevaar te bemerken) werden de peddels opgezocht. En deed Ron een poging om weer naar de kant te komen.

In de verte zag ik wel een vissersbootje die bij het zien van de peddel al gelijk aanstalten maakte om ons te komen helpen. Hij gaf een gil en vroeg of we een sleep nodig hadden. Ja graag, riep Ron terug. En hij kwam naar ons toe. Het was een jonge knul en oh zo aardig. Ron vertelde het probleem en verontschuldigde zich voor de overlast. Welnee zei de jongen. Vorige week ben ik zelf ook nog gesleept, zei hij. En zo te horen heb je hetzelfde probleem als ik had.

Hij vroeg of hij in onze boot mocht en ging hem proberen te starten en op zijn manier lukte het wel om hem pratende te houden. Hij vertelde over dat benzine na een paar maanden niet meer lekker door de motor gaat als hij lang stil heeft gestaan en eigenlijk zou je er een bepaald goedje in moeten doen de eerste keer in het nieuwe jaar varen. En dat klonk helemaal aannemelijk.

Maar door zijn toedoen hadden we hem aan de praat en we moesten even weer gassen volgens de jongen om alles weer soepeltjes te laten lopen. Hij zou nog wel een poosje aan het vissen zijn, zei hij, dus hield ons wel in de gaten en kwam ons dan toch nog een sleep geven als het nodig was. Maar hij had gelijk! Daarna deed hij het heel goed! Natuurlijk zaten we de hele tijd gespannen of hij het bleef doen, maar we zijn aan het varen geweest, hebben ook nog het broodje op gegeten en ook nog genoten van het heerlijke weer!

Van Drop Box

Wat een geluk dat die jongen ons zo had geholpen. Ron had de boot wel op het droge geprobeerd, maar dat werkt dus toch anders. Want toen deed hij het wel. Zonder stotteren.

Rond half zeven zijn we weer naar de kant gevaren en daarna ging het bootje uit het water halen heel voorspoedig en gingen we weer op huis aan. Weer een ervaring rijker!

Morgen dus op naar dr. Sam en naar het concert van de Red Hot Chili Peppers in Raleigh!

Groetjes Petra

26 opmerkingen:

Anna zei

Wat een gedoe zo met de vinger, wat zo'n vaas twee kan brengen.
Doe wel voorzichtig he zo met dat water enz.
De ontsteking moet wel weg gaan.
Heerlijk toch even ontspannen zo, lekker op dat water.

Elke zei

Ik kan me je paniek voorstellen bij 'terug open snijden'. Duimen dus maar dat de antibiotica heel goed zijn werk doet!

Ga je de hondjes ook nog meenemen in de boot?
Weet je dat ik ooit eens met vrienden meegegaan zijn naar het Veerse Meer? Een van die gasten had ook een bootje gekocht, en we mochten dus mee om een dagje te gaan varen. Nou, eerst dus die lange rit in oncomfortable omstandigheden op de achterbank van een primitief jeepke, dan wachten tot de boot te water werd gelaten, en... het ding wilde niet starten! LOL Misschien was het wel hetzelfde probleem als bij jullie!
In ieder geval heb ik zitten verkleumen van de kou, en zijn we na een tijdje onverrichterzake moeten terugkeren. Langer in de auto gezeten dan dat we aan het Veerse Meer waren, hahaha.

Anoniem zei

Je vinger houd je lekker bezig :-( Snap dat je gelijk dacht van niet open snijden, dan maar antibiotica. Die zal vast zijn werk wel doen.

Lekker even varen met de boot. Even relaxen. Nadat hij het bleef doen natuurlijk :-) Hier is het helaas frisjes.

Groetjes Nancy

duijsensfamily zei

Oh die toestanden in een boot bij sluizen en bruggen kan ik me heel goed voorstellen.
Een paar jaar geleden ben ik met Mees terug gegaan naar Sneek. Hij is daar geboren en wilde graag zien in welk huis hij geboren was en hoe de straat er uit zag want toen hij een half jaar was, zijn we naar Brabant verhuisd.
Enfin, we gingen naar Friesland, hadden een leuk hotel aan het water en huurden dan ook een bootje voor een dag.
Mees was best wel handig, maar ja, ikke niet.
Bij het hotel kregen wij een instructie over hoe je moest sturen, dat ding aankreeg enz enz.
Dus Mees zei "zal ik het doen" waarop die eigenaar van het hotel zei, nee laat je moeder maar even.
Moeders kreeg dat ding natuurlijk niet aan, Mees wil en toen we weg probeerden te varen gaf ik zoveel gas dat we aan de andere kant bijna tegen de kade aanvlogen!
onderweg nog wel een paar dingen half geramd, nee ik geloof toch niet dat ik mijn Limburgse bloed in mijn aderen geschikt ben voor op het water!

En die Clark? Cool. je schreef zonder cape? Wel met Nu hoop ik dat de AB werkt!

Groetjes,
Claudia

Anoniem zei

Hoi, Leuk zon superman aan je vinger. Minder dat je aan de antibiotica moet maar beter dan de andere optie. Dat schiet niet op zeg maar. Leuk hoor dat filmpje van de boot. Lekker scheuren maar. Gr Ingrid

Anoniem zei

Peetje was niet gaan zwemmen hoor ;-)
Moet nog even aan dat idee wennen hahaha
Gr petra

Anoniem zei

Jeetje! Dat is ook wat zeg. En het dan helemaal niet doen!

Petra

Anoniem zei

Nee er wordt niet meer gesneden als het aan mij ligt!
Gr. Peet

Anoniem zei

Hihi ik zie je al gaan!
Mooi verhaal!
Ron en ik zijn ook wel eens vast gelopen op een zandbank in een zeilbootje in Friesland. Was ook al zulke dikke pret :-)

Petra

Anoniem zei

Ja in het filmpje deed hij het prima he?

Jasmino zei

Hij doet het weer! Jippie!

Over huwelijken en bootjes kunnen wij trouwens wel meepraten, als is het alleen vanwege het terras van Ome Ko in Muiden. Heerlijk!

Anoniem zei

Heel veel plezier vanavond bij de Red Hot Chillie Peppers.
Zal vast geweldig zijn.

Enne jij ontmoet nog eens bekende eerst dr Sam en nu Superman hahahah.

Anoniem zei

Ehhh ik dus!!!!!!

Erna

Petra zei

Ze waren super Erna! Echt een onwijs concert!
Groetjes peet

lisette en larissa zei

hoi petra,wij vinden varen ook leuk om te kijken! ooit een keer met mijn zus hun boot meegeweest in een sluis, nou de buurman lette niet goed op hing die boot helemaal scheef!!en al dat gedrang om erin te komen.Goed dat het beter gaat met je hand!Groetjes lisette en Larissa

Annemiek zei

Ik las laatst een heel verhaal over de ethanol die ze aan benzine toevoegen en hoe dat problemen veroorzaakt als grasmaaiers en boten lang stil staan. De boel leeghalen voor de winter zou de oplossing zijn.

Hopelijk helpen je anti-biotica!!

Petra zei

@ Annemiek
Ron is op zoek gegaan op internet en kwam tot diezelfde conclusie. De ethanol is vaak het probleem.
Day 2 aan de anti biotics :-)

Marjon zei

Oh gelukkig dat de antibiotica werkt, je moet er toch niet aan denken dat ze weer in die vinger gaan snijden hè! Bovendien moet je 11 mei naar de Keukenhof, dus dat kan helemaal niet, zeg dat maar tegen Superman!

Ineke zei

Jippie, reageren lukt nu ook via de computer !!

Wat een geluk voor jullie dat die visser jullie geholpen heeft, je zal toch maar de nacht op je bootje midden op het meer moeten doorbrengen :-)

Duim voor je dat de antibiotica zal helpen.

Petra zei

Ja dat bedoel ik precies! Er gaat altijd wat fout in de sluis of haven ;-)

Petra zei

Ja dat gaat niet gebeuren!
Dr. Sam zag daar ook niet zoveel heil in. Hij had nog een andere reeks anti-biotica in de aanbieding voordat hij een ander plan start!
Maar het ziet er heel rustig uit weer.

Petra zei

Yeah!!! Bedankt voor het waarschuwen !

Ja joh hadden we daar gedobberd hihihi of nouja gepeddeld ;-)

Yvonne en Rob zei

Nou, zo'n superman als dokter, lijkt mij ook wel wat.
Lekker ontspannen zo met je boot varen...;-) Zorg gewoon voor "nood peddels" aan boord, dan heb je niks te vrezen.
En hoe waren de RHCP'rs?
Grtz.Yvonne

Petra zei

@Yvonne
Ze waren super goed
Het was echt een heel erg leuk concert!

Car zei

Zo Petra weer even bijgelezen. Genoten van je blog over de Costo. Herken het zo maar ga mijn "anti zijn" toch echt volhouden die laatste maanden.
Leuk het bootje, weer een vervoermiddel om jullie op uit te leven. Woonde we maar wat dichter in de buurt dan waren we graag eens komen varen.

Mary-Ann zei

Hé Lois Lane eh Petra,

Jij maakt wel weer bijzondere dingen mee hè ? Hopelijk zijn de antibiotics goed aangeslagen !! Oef vervelend zeg zo'n bootje. Just kidding, lekker genieten meid, van het weer en van the American way of life !

Liefs uit NL