zaterdag 29 december 2012

Telepathie

Een poosje geleden zag ik op de Facebook pagina van familie in Nederland een foto van een vogel voeder plekje met een pot pindakaas. Zo leuk en super handig vond ik het. Volgens mij was het al weer een paar maandjes terug. Nou had ik mijn moeder van de week aan de telefoon en die vertelde dat zij ook zo'n vogelhuisje had gehad van vrienden voor de kerst. En het bracht me weer terug naar de foto op Facebook. (Ik heb hem even van je geleend Toos)

Het is echt een leuk idee niet. Even voor de duidelijkheid, Ron is van de week nog lekker vrij en Ron's moeder is hier op bezoek, en zo dacht ik dat is misschien wel een leuk projectje voor deze week om in elkaar te knutselen. Net voor kerst ben ik door Santa (lees Ron) verwend met een nieuwe fotocamera! En winter vogeltjes fotograferen is natuurlijk hartstikke leuk met dit nieuwe toestel. Dus ik bel Gerard gisteren, Ron's oom, die de originele versie van de foto in elkaar getimmerd had voor een "bouw tekening" van zijn creatie. Toevallig namen Toos en Gerard beiden de telefoon te gelijk op. Op twee verschillende toestellen in hun huis.

En dat gesprek verliep erg grappig. Ik vroeg of ik het "werkbestek" (Gerard is timmerman) van zijn vogelhuis kon krijgen voor Ron. En of Ron dat ook zou lukken in elkaar te timmeren. Nou zegt Gerard, er zitten toch schroefjes bij? Schroefjes?, vroeg ik. Ja een paar schroefjes en dan is het zo in elkaar, zei hij. Dat lukt Ron vast wel.

Nog steeds snapte ik niet waar die schroefjes dan vandaan moesten komen. Dus ik vroeg, oh het zijn pakketjes in Nederland voor zulke vogelhuisjes, zei ik. "Pakketjes?", vroegen Gerard en Toos. "Ja met schroefjes enzo?", vroeg ik. "Nee, je bedoelt jouw pakketje?", zeiden ze allebei tegelijk. "ons pakketje?"

Ik snapte er nu werkelijk niks meer van. Welk pakketje en waar komen die schroefjes vandaan? Heb je geen post gehad dan?, vroegen ze. Post?, zei ik. Ja we hebben een knutsel vogelhuis pakketje naar jullie gestuurd, belde je daar niet voor dan?

Nouja! Nee, daar belde ik niet voor. Het pakketje was nog niet binnen maar wat een leuk idee! Ze hadden het naar ons toe gestuurd voor de kerst naar aanleiding van mijn reactie op hun foto op Facebook! Je begrijpt ik zit nu naast de brievenbus in afwachting van HET pakketje met schroefjes! En dan doen we er een pot pindakaas in en laat de Carolina vogels dan maar komen! Wat een telepathie niet? Toeval bestaat niet, volgens mij.

Groetjes,

Petra

 

17 opmerkingen:

Guus Bosman zei

Wow, dat is toevallig! Ik ben benieuwd.

Je kunt ook een kabeltje spannen van het huisje naar de camera op een tripod, zodat er automatisch een foto wordt gemaakt als een vogeltje landt of een hapje neemt.

Petra zei

Ja een soort van bewegings melder Guus :-)

Elke zei

Leuk idee! Maar vloeit de pindakaas er dan niet uit als het wat warmer wordt? Of is het lichtjes hellend geplaatst?
Ben benieuwd naar de foto's van je (vogel)vangst als het voederhuisje ten huize Glorie operationeel is!

Petra zei

Volgens mij niet Elke. We gaan het zien!

Anoniem zei

Grappig! Ik smeer als het koud is (en niet regent of sneeuwt) altijd wat pindakaas op de takken voor het raam. Zo komen vogels heel dichtbij.
(zelfs een specht)
Marjon

Marjon zei

Zo die vogeltjes gaan wel verwend worden bij jou binnenkort. Ik vind pindakaas heel erg vies, dus als ik een pot in huis had zette ik die ook buiten voor de vogeltjes (hoewel..wij hebben hier meestal alleen van die enorme zeemeeuwen, die wil je echt niet allemaal in je tuin hebben)

duijsensfamily zei

Je moet eens gaan shoppen bij:
http://www.wbu.com/

Daar hebben ze bark butter:

http://www.wbu.com/barkbutter/

Echt een hit!

Petra zei

Ja die winkel ken ik inderdaad Claudia. De barkbutter kende ik niet overigens.

Petra zei

Dat is ook een idee zeg!

Petra zei

Ik ben ook geen super fan ervan eigenlijk. Zeemeeuwen wil je inderdaad liever niet hebben :-)

Anna zei

Ja wat een toeval, nog steeds geen pakketje???
Als de post er maar niet mee van door is,gebeurt hier ook steeds vaker bij TNTpost.
Alvast een goed uiteinde en geniet van de oliebollen.
Gerard en Toos

Kristel Holsbeek zei

GEWELDIG!! is het pakje ondertussen al aangekomen?

Petra zei

Nee zaterdag zat hij er niet bij... Misschien vandaag?

Petra zei


Nee nog niet Kristel! We mieten geduld hebben!

Anja zei

Wat een leuk vogelhuisje, ik ben benieuwd naar de foto’s die ja gaat maken.

Ineke zei

Heee toevallig :-)
Ik heb geen hele pot pindakaas aan de muur, maar gewoon een klein plastic schaaltje waar ik een paar flinke lepels (goedkope) pindakaas in doe. Vraag me af of de pietjes zo'n pot in zullen kruipen als de eerste 'laag' opgegeten is. Vooral de koolmeesjes zijn gek op pindakaas.

Bibi zei

Wat een leuk idee!