maandag 25 juni 2012

Houdini onze huismus.

Toen ik net terug was uit Nederland was het een vogeltje gelukt om een nestje te bouwen onder onze porch bij de voor deur. Nou is dat op zich niet zo bijzonder, want meer vogeltjes vinden dat bij uitstek een perfecte plek. Maar vaak ontgaat het bouwen van het nest niet aan Ron's toezicht.

De vogels maken er echt ook wel een behoorlijk bende van en met 35+ graden is die bende niet echt prettig meer. Maar.... Ron mag die nestjes van mij wel weghalen, behalve als er eitjes in liggen, dan vind ik het zielig. En hij eigenlijk ook wel. Dus meestal komt het niet zo ver. Maar daar was Houdini, de Amerikaanse huismus. Of eigenlijk Houdina. Want echt binnen twee dagen moet zij het nestje gebouwd hebben en de eieren gelegd hebben.Boven op onze nep speelgoed slangen die wij op het randje van de porch hebben gelegd. Geen gezicht natuurlijk, maar een beetje Amerikaanse Huismus, valt niet voor die nepperij. Die bouwt uit protest gewoon een nest bovenop de slangen. Zo van lekker puh!, niet waar?
Niet lang erna kwamen de eitjes al uit en hoorden we gepiep als we de deur uit gingen. Enoch och, wat waren ze lelijk. Het leken wel breedbek kikkertjes, zoals ze dat bij Jan Jans en de Kinders noemen. Drie stuks dons en grote snavels! Echt we hoopten toch dat ze nog een beetje op gingen drogen, want zo zagen ze er zeker niet uit. Maar het wonder geschiedde...Een weekje later, inderdaad een heel stuk knapper inmiddels. En Houdina had haar best gedaan want er lag er ineens een kind bij? Waar die nou vandaan kwam? We hadden maar drie eieren gezien. En drie lelijke kinders. Maar nu zag ik toch echt vier snaveltjes in het nest. Die Houdina toch!
Ze voedde ze wel netjes op, want de behoeftes doe we aan de buiten rand van het nest. Of iets in die trend, want er lag een flinke rand om heen inmiddels. Ron hartstikke blij natuurlijk ;-)

En van de week zag ik dit op het randje zitten. Drie stuks pronkend op hun fake snake nestje. Drie nieuwe Houdini's! Waar no. 4 is weet ik niet, maar die was niet in zicht.Toen ik een foto wilde maken schrok ik me het rambam, want de middelste vloog van schrik zo inees uit het nestje... Zo zielig. Want het wilde vliegen, maar kon het nog niet en fladderde zo naar beneden, net langs me heen. Ohhhhhh, waarom doe ik dat dan ook? Het beest was bang voor mij en mijn camera. Ik snel weer naar binnen om hem vooral niet verder van zijn nestje te laten gaan.En het bleef een tijdje zitten net voor de voordeur en nam ik door het raam deze foto. En toen... Toen fladderde naar de hulstboom in onze voortuin en vandaar uit kon ik hem zien zitten vanuit onze eetkamer raam. Hij kan het! Hij kan het! Hij vliegt! Hij vliegt! Alsof het mijn eigen kroost was, hahaha. Ik was zo blij voor hem. Het ging ongecontroleerd, alsof de zijwieltjes er net af waren, maar hij vloog.

De natuur is maar een wonderlijks iets niet? Eén en al Houdini als je het mij vraagt ;-)

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is echt te lief! En inderdaad, wat een poep.
Marjon

Elke zei

ROFL!

Maar wat een mysterie, dat van de 4de vogel...

Kristel Holsbeek zei

Geweldig!!

Annemiek zei

Zo lief. Ik had er laatst ook een paar het nest uit laten schrikken toen ik een foto wilde maken. De vlaamse gaaien zitten hier altijd op de loer, een gevaarlijke tijd, die eerst dag uit het nest.

duijsensfamily zei

leuk zo'n nestje!
Vaak zijn ze aardig schoon. Ik geloof een zwaluw nest is erger want daar nemen de ouders de poep mee in een bek en kwakken het tegen de gevel van je huis aan of die kleintjes hangen over het nest heen waardoor je er onder een berg poep krijgt.
Dus dit valt mee!
Als het vliegen niet gelukt was had je hem gewoon terug kunnen zetten....
Maar een mooi stelletje!

Petra zei

@ Claudia
We hebben hier dus inderdaad veel zwaluwen! En om de reden die jij zegt verdwijnen die nestjes dus :-)
Maar de rand om dit nestje is ook een dikke laag inmiddels.
Ze zitten nu nog steeds inhet nestje. Wordt wel aardig dringen, want ze groeien behoorlijk...

Petra zei

@annemiek
Ik wil er iet aan denken hoor! Hoop echt dathij terug gevlogen is op een gegeven moment.

Anoniem zei

Wat een leuk stel jij boft maar, wij willen ze graag maar ze komen niet??
Groetjes Toos

Yvonne zei

Het zijn echt poepies,zowel letterlijk als figuurlijk :-) Ik kan me wel voorstellen dat je blij bent dat de kids zijn uitgevlogen, dat geeft een stuk minder zooi!

Yvonne zei

Het zijn poepies, letterlijk als figuurlijk:-) Ik kan me wel voorstellen dat je blij bent dat ze zijn uitgevlogen, want ze maakten er een flinke zooi van......

Lisette en Larissa zei

Leuk hoor!! gelukkig heb je geen kat zoals wij,Mio heeft nu een soort koeiebel om maar loopt toch steeds weer met jong spul in zijn bek! Larissa en Marnix vinden het vreselijk maar je kan er weinig aan doen, binnen houden maar dan worden we gek van het gemiauw!We hopen dat als hij ouder is dat het minder wordt. Groetjes Lisette en larissa

Jasmino zei

Een nestje bovenop de slangen, het moet ook niet brutaler worden zeg ;-)) Het ziet ernaar uit dat de kinders nu snel uitvliegen, jullie "schone" taak zit er weer op dan. Lief hoor!

Jaantje zei

wat een leuke naam haha ! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, loop je een grote kans dat je last krijgt van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing: boktor