zaterdag 30 juni 2012

Nog meer natuur

Welkom op het inmiddels wel erg natuurlijke blogje elke keer. "Hadden we het hiervoor nog over de Amerikaanse huismus, vandaag zullen we de vis arend bespreken". :-)
Van de week zijn we wezen varen met het bootje en op Jordan Lake zijn er veel visarenden te zien. En dit keer was het me gelukt om een snoekduik naar een vis van die arend vast te leggen.

Het blijft voor mij zo knap om te zien hoe ze na een paar rondjes cirkelen zo de vis uit het water weten te pikken.


Hij kijkt daarna ook nog even naar ons in het bootje en vliegt er dan echt mee weg!Zoals we al opmerkten in het vorige blogje, de natuur heeft best vreemde en aparte vogels. Toen we het bootje in het water gingen laten eerder die middag, was er tegelijkertijd nog een man zijn boot van de trailer te laten. En onze boot lag al in het water en daarna gaat Ron de trailer wegrijden van de helling. Ik kom aan de praat met de man op de andere kant van de helling. Hij heeft een ponton boot. Dat is een soort va platform met twee ijzeren drijvers eronder even simpel gezegd. Maar met lekker veel loopruimte.

Ik zeg dat ik zijn boot erg leuk vind en hij vertelt er wat meer over. En zo komt er ter sprake dat hij vroeger ging waterskiƫn en zo, maar nu meer foto's maakt van de adelaars rondom Jordan lake. Hij vertelt dat hier het grootste aantal adelaars nesten zijn aan de Amerikaanse Oostkust. Oh echt? Ik vertel hem dat ik er nog nooit 1 gezien heb en het heel graag zou willen zien. Hij zegt dat er 1 gelijk hier om de hoek zit en wijst globaal om de hoek van de hellng. Maar op mijn vraag waar precies is hij een beetje wazig. Alsof het een soort van geheim is :-)

Hij vraagt me daarna of ik zijn foto's wil zien? Ja tuurlijk zeg ik. En hij pakt van af zijn boot twee foto albums vol met foto's. En ik mag er in bladeren. En er zitten super mooie foto's bij. Zelfs van twee adelaars in het water. Een koppeltje wat zit te drinken. Mooi! En van behoorlijk dichtbij! Inmiddels komt Ron ook aangelopen. De trailer staat op de parkerr plaats en kijkt nu ook met de foto's mee. De man heeft nu ook door dat wij geen Amerikaantjes zijn en het blijkt dat hij in Frankrijk heeft gewoond en in Scheveningen op vakantie is geweest. Allerlei verhalen komen er los bij hem. Mooi om te horen daar op de steiger bij de helling. Afijn we nemen na dit praatje afscheid en stappen beiden op ons eigen bootje. Maarja nou wist ik nog niet waar het adelaarsnest was. Want tjsa, zulke foto's wilde ik ook wel van twee adelaars. Dus nadat we echt op het water zaten, vroeg ik aan Ron om bij de eerste bocht eens even te kijken of ik wat kon ontdekken. Maar zag niks. Later zijn we de andere kant opgevaren en ging Ron vissen en ik een boekje lezen en zo nu en dan wat foto's van van alles en nog wat. Afijn we varen later op de avond weer terug naar de helling en net in de eerste koof zie ik de man die we eerder spraken. Hij wenkt ons en vraagt of we nog adelaars gezien hebben. Dus ik zeg nee, helaas niet. Maar wel een Orsprey die een vis uit het water pikt. Het lijkt alsof hij daarop wat veranderd van gedachte en vraagt me of ik het adelars nest wil zien waar hij het over had. Ja natuurlijk wil ik dat! We varen een stukje achter hem aan en hij wijst hem aan en zie hem echt niet, hahaha. Maar dan kijk ik veel hoger in de bomen en zie ik het nest. Het is echt mega groot! Mega! (op de foto links onder net boven het licht groene blad) En terwijl we zo zitten te kijken en te praten, komt de adelaar aangevlogen! De man raakt zowat in extase en ik zie het allemaal maar net. Dus mis het ook nog eens half. Het ging allemaal zo snel. Ik keek half door mijn lens en dacht dat de adelaar op het nest was gevlogen en maak dus foto's van het nest. Maar zie niks geen adelaar.De man zegt dat hij daar de hele dag op had zitten wachten maar nu naar huis moet en vaart daarna dus al gauw weer door naar de helling. Ron en ik kijken nog even wat naar het nest en zien geen beweging. Ik maak nog een paar foto's van het nest maar varen dan ook door. Het is al laat en de zon gaat bijna onder al. Eenmaal bij de helling hebben we de boot aan de steiger en Ron gaat de trailer halen en ik hoor me toch een gekrijs in de lucht. En ja hoor! De adelaar vliegt echt heel laag over en bekijkt ons bootje vanuit de lucht.


Natuurlijk ligt mijn camera in de boot en ik sta op de steiger de boot vast te houden. Even bedenk ik me wat te doen, maar bindt dan snel de boot vast en klim weer op de boot. En net als ik de camera uit mijn tas heb vliegt het ding natuurlijk weer weg. Met een krijs die nu heel erg lijkt op een schater lach. Nanananana! Baalde dus flink. Maar weet het nest nu te vinden, dus mijn tijd komt vast nog een keertje. Althans ik heb goede hoop. Afijn 's avonds thuis bekijk ik de foto's van die dag en dan, dan zie ik dat de adelaar niet in het nest was gevlogen, maar er net een paar bomen naast zit! Jeetje, dat ik dat daar niet gezien heb. Hij zat gewoon te poseren in die boom en ik zag het niet. Lekker slim. Want de focus zit nu op het nest, ipv van de adelaar. Dus veel foto's met een wazige adelaar en een super scherp leeg nest. De vogel is gelukkig ook niet zo klein ook zeg. Dat we dat gewoon niet gezien hebben!

Als ik adelaar was had ik ook nog een extra rondje naar ons gevlogen en hartelijk gelachen om ons. Wat een amateur vogelaars zeg :-) Maar we gaan terug... Ik wil een herkansing! Ooit... Ik zeg ooit omdat het nu echt veelste warm is buiten. Gisteren was Ron op de motor naar het werk en hij kwam terug en zijn thermometer gaf 111 aan. Dat is gewoon 44 in celcius graden.Niet te harden en dan wil je echt niet op je bootje zitten lijkt me. Maar gewoon gezellig knus bij de airco, hahaha. Dus ik moet nog even geduld hebben.

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Yvonne en Rob zei

Je weet nu in ieder geval waar het nest zit, dus de volgende keer de camera in de "stand by" en "knippen" maar ;-)
44gr is btw wel erg heet zeg :-(
Grtz.Yvonne

Anoniem zei

Nou je hebt hem wel mooi vast gelegd. Wat een machtige vogel.
Moest zo lachen op de reactie van Ed dat ie liever in een bak raketjes gaat liggen bij de supermarkt.
Maar heul heet is het wel zeg, met je kont op de airco hahahha

Erna

Jasmino zei

Ha ha ha, die adelaar heeft een spelletje met jullie gespeeld hoor. Die "na na na na" heb ik ook gehoord tot in NL ;-))

De foto's zijn trouwens niet zo slecht hoor, maar die van die osprey zijn echt helemaal super! Volgende keer lukt het je vast om de adelaar op de foto te zetten, dan weet je dat ook even een stukje verder moet kijken. Komt goed, ervaring krijg je door het te doen hoor.

En nog even ter info: was je je ervan bewust dat bijna de hele tekst van de weblog is veranderd in een link?

Petra zei

Bedankt voor de tip. Ik had het nog niet door inderdaad.Blogger is geheel van slag volgens mij. Wordt er niet goed van. Foto's die ik weg gehaald heb blijven met de code wel staan en de colom aan de zijkant is foetsie.En de link over het gehele blog.... Beetje vermoeiend.

Anoniem zei

Dit zijn wel hele andere vogels als wij in Almere hebben. Mooie foto's weer en voor al die van de Osprey. Je ziet gewoon de vis in zijn poten.
Volgende keer sta je vast klaar met je camera als die adelaar langs komt vliegen.
Groetjes
Marion

Ineke zei

Wat is jouw blog toch iedere keer weer leerzaam, door jou worden wij allemaal echte vogelkenners/liefhebbers! Wat een geluk dat je die adelaar toch op de foto gevangen hebt!