zondag 1 juli 2012

Uh tsjaa... Waar begin ik?

Nou daar gingen we dan! naar Magic Mike... Vrijdag avond... De film die op dit moment toch wel een beetje een hype is hier. Veel Amerikaanse Facebook vriendinnetjes hadden het er al weken over en tsja de preview was ook wel uitermate duidelijk geweest.

En natuurlijk was het een uitverkochte zaal. Tot aan de nok toe vol en alleen maar vrouwen. Nouja bijna dan, de voorste rij was nog leeg, maar dat was ook de enigste plek waar nog stoeltjes waren. Toen wij bij de bioscoop in Cary aankwamen rijden was er geen parkeer plekje meer te vinden. En die parkeerplaats is behoorlijk groot kunnen we wel zeggen. Ik was er verbaasd van! De film draaide zelfs in 3 zalen en dus zowat elk uur een voorstelling. De openings dag van Star wars kon er een puntje aan zuigen denk ik zo. Ik heb het werkelijk waar nog nooit zo druk gezien in de bios hier. Dus zette Alison, Beth en mij af bij de voordeur. En ging zij een plekje om te parkeren zoeken. Beth zou daarop het drinken en de knabbels gaan halen. En ik zou al vast drie stoeltjes gaan zoeken. Tactische aanpak...

Het krioelde in de bioscoop van de griebelende vrouwen. Echt! Helemaal opgedirkt ook sommigen alsof ze naar een date gingen. Ik moest er eigenlijk om lachen. Beth ging daarop het drinken halen en ik liep naar zaal 10. De grootste zaal van de bioscoop daar. En zoals ik al zei, die was vol! Het was kwart voor 8 en de film begon, tien over 8. Ik zag geen drie vrije stoeltjes meer naast elkaar helaas, maar wel twee aan de zijkant en dan het trappad en daar aan de buiten kant van de lange rij was nog 1 stoeltje.

Dus legde ik mijn tas op de twee stoeltje en ging ik aan de andere kant zitten. En jawel hoor. Had het zelf geen eens gezien, maar dat stoeltje was dus naast waarschijnlijk de enige man in de bioscoop. Terwijl ik ging zitten vertelde ik hem ook dat ik hem erg "brave" vond. Hij glimlachte flauwtjes en vertelde dat hij mee was voor zijn zus. De film was namelijk R-rated, wat wil zeggen 18 jaar en ouder. Ok, zei ik, "that's nice of you, but still very brave!". Want tsja....., de film gaat dus over een mannelijke stripper en de voorstukjes logen er niet om.

Het was trouwens ook voor het eerst dat ik politie aanwezig zag in de bioscoop. Ze stonden er bij en keken er naar. Dat is weer eens wat anders voor ze dan speeding tickets uitschrijven. Ze moesten denk ik wat gezag uitstralen en checken op leeftijd van de aanwezige dames. Maar ja, wie de preview van de film gezien had, dacht waarschijnlijk aan twee heel andere politie agenten.

 

Al snel kwam Alison en die schrok ook van het krioelende kippenhok bij binnenkomst. Want stel je 200 vrouwen in een bioscoop voor, dat is al heel wat gebep bij elkaar. Stel dan 200 vrouwen voor die in afwachting zijn van waarschijnlijk de meest sexy film sinds Dirty Dancing en je hebt het juiste beeld voor je. De stemming was uitgelaten, kunnen we wel zeggen! We bespraken tijdens het ritje naar de bioscoop toe nog welke leeftijdsgroep wij verwachtten welke naar zo'n film zouden gaan. En eigenlijk hadden we ingeschat dat wij toch wel bij de oudere garde zouden horen. Maar dat hadden we fout. De meesten waren gewoon van onze leeftijd. Puur burgerlijke typjes die een "girls night out" hadden :-)

Beth kwam ook niet veel later met het drinken en de voorstukjes begonnen daarop al snel. Als eerste een voorstukje van een nieuwe film met Bradley Cooper. Gewoon een vrij degelijke film. Maar zelfs bij het zien van Bradley Cooper werden de dames al rumoerig! Dat beloofde wat!

Afijn toen dan eenmaal de film begon was het eigenlijk erg grappig. Want die eerste scene begon met het beeld van een blote vrouw! Ja dat was niet volgens verwachting! Het werd er gewoon even stil van. Maar ja de man naast me was nu helemaal blij en zowaar begon hij zelfs te schreeuwen. "That's what I'm talking about!", riep hij luid de zaal in. Ik moest zo lachen. Dit werd een onvergetelijke avond had ik zo het gevoel....

Een paar tellen erna kwam er dan een close up van het gezicht van de hoofdrolspeler, Channing Tatum. DE Channing, waar velen op zaten te wachten. En jawel...."The crowd went wild!", gillende vrouwen alsof het een Beatles concert was! Denk aan die sferen. Fluitend, gillend en stampend. Maar al heel snel werd het nog een stapje erger, het beeld zoemde uit op het enorme bioscoop scherm en Channing staat op van waar hij ergens zat en jawel..... Zichtbaar zijn twee blote billen, vol in beeld. En.... de zaal ging nu echt los, handen omhoog, klappen, cheering en van allerlei smaakmakende teksten werden geroepen. Ik bleef er bijna in van het lachen! De toon voor de rest van de film was gezet.....Waar ben ik in godsnaam in terecht gekomen.....

Ik zat inmiddels echt keihard te lachen en geen mens die het hoorde, hahaha. Zo luid was het in de zaal. Al was je mobiel tien keer afgegaan, geen mens had het gemerkt, zo wild was men. Echt, wat een belevenis. Toen het in de film dan ook aan het strippen toe kwam, en voor de nieuwsgierigen onder ons, dat gebeurde echt meerdere malen, hoorde ik zelfs dames achter me roepen, "take it off Chan, take it off!". Hahaha, alsof ik in de stripclub zelf zat. Het zelfde ritueel toen Matthew McDonaughey in beeld kwam. De baas van de stripclub in de film. Ik had het wel een beetje frivool ingeschat de bezoekers schare, maar dit had ik niet verwacht eigenlijk. Nog nooit zo'n komische film gezien. Werkelijk waar een heuze revolutie in het toch wel wat preutse Amerika. Waar bepaalde SBS6 programma's waarschijnlijk hele goede business zou kunnen doen, dacht ik bij mezelf.

De brave dames die vast door de week in keurige gebloemde mantelpakjes naar het werk gaan, gingen los. Compleet! Nou dat hebben we dan ook weer ervaren niet? Voor alles in het leven is een eerste keer en dus ook voor het zien van Magic Mike.

Verder moet ik nog even vermelden dat de film ook nog wel wat verhaal had tussen al het strip geweld door. Al had ik het idee, dat veel dames dat niet echt mee gekregen hebben. Kortom het werd een zeer vermakelijke avond en eigenlijk nog wel het meeste door de medebezoekers van de film!

De film komt vast ook wel in Nederland uit. En benieuwd of daar de vrouwen ook zo gaan reageren trouwens. Of ze daar ook zo los gaan bij de "It's raining men" scene..... Die op Facebook nog meerdere malen besproken werd bij sommige Facebookers had ik door.

Groetjes Petra

 

12 opmerkingen:

Bibi Snelderwaard Brion zei

Hahaha, ik ben ook geweest vrijdag met een paar vriendinnen, ik had er ook over willen bloggen maar ik bewaar het voor volgende week. Ik vond het een hele leuke film. In de auto terug naar huis zei iemand grappend, als mn man vraagt waar het over gaat, wat zal ik dan zeggen? (Niet dat ze het niet zou durven zeggen)Toen zei ik, nou het gaat over politiemannen, over brandweer mannen, over cowboys, heel leuke mannefilm hahaha

Petra zei

Ja en dan heeft ze niks gelogen, hahaha.
Groetjes Petra

Anoniem zei

Hahahhah ik heb me weer de tranen gelachen om je smakelijke blog.
Je verwend ons wel met achter elkaar 2 blogjes hahahah.

Erna

Anoniem zei

Wat een goed verhaal, als de film hier komt ga ik er zeker heen.....
Groetjes, Evelyn

Annemiek zei

Prachtig! Ik vraag me af of het hier ook zo'n scene is in de bioscoop.

Petra zei

@ erna
Ja goed he? Gewoon nog een bonus berichtje van de week. Je was er vast van geschrokken :-)

@ Evelyn
Dat vraag ik me ook wel heel erg af. Voor mijn gevoel zeg ik van niet. Denk dat bloot op tv in Nederland wel wat vaker voorkomt dan hier en dus minder schokkend zal zijn. Maarja het ligt ook wel een beetje aan het soort bloot niet? Laat het me maar weten!

@ Annemiek
Bij jou geen andere Facebookers die geweest waren? Daar zou je vast wat uit op kunnen maken. Het was toch wel een beetje gesprek van het weekend op FB vond ik. Erg grappig ook.

Lisette en Larissa zei

jee wanneer komt hij in nederland uit? ik lag in een deuk! je hebt het ook weer zo leuk opgeschreven!!
Groetjes lisette

Ineke zei

En ik ben ook benieuwd wanneer deze film naar Nl komt! Ik heb zo'n vaag vermoeden dat het in onze bioscoopzalen er wat rustiger aan toe zal gaan :-)

Kristel Holsbeek zei

Dit had ik net echt nodig se een super goed geschreven blog!!! Ik heb lekker gelachen maar of ze hier in BE zo te keer gaan hmm moet ik toch eens zien ;-))

Anja zei

Wat een heerlijke blog weer!!!

Mary-Ann zei

Hahaha smakelijk, ik had er nog niets van gehoord, geweldig. Lekker weer genoten van je blogje. Ik moet weer even inkomen. Ben 's avonds aardig moe, en dan moet ik nog verhuizen whoaaa. Ergens met kerst ben ik er weer, nee hoor just kidding. Have a great night buuf !

Marjon zei

Ik heb smakelijk moeten lachen om je blog. Mijn dochter zit in Florida en is vorige week ook naar deze film geweest. Ik zal eens vragen of het er bij haar ook zo aan toe ging :)

De film draait in Nederland ook al en de rating is hier vanaf 12 jaar! We zijn hier duidelijk iets minder preuts dan in Amerika.