donderdag 12 juli 2012

Eindelijk!

Het is hier nu ook afgekoeld. Na een week met 40+ graden gisteren eindelijk weer normale temperaturen. Wel een paar flinke buitjes later maar de temperatuur is gezakt! Zalig! We hebben er echt van genoten. Gister avond zijn we namelijk met de hondjes wezen zwemmen bij Jordan lake. Ze vonden het heerlijk en Connor rende gelijk het water in om te gaan zwemmen. Zo mooi om te zien.

 

Hij gaat echt baantjes trekken! Heerlijk vindt hij het!

Daarna zijn we naar de boot helling gereden en is Ron daar gaan vissen. En ik heb lekker op het piertje gezeten met de doggies. De hondjes konden lekker daar opdrogen onderwijl genietend van een prachtig uitzicht. De bewolken trok langzaam weg en de zon kiekte er tussendoor. Zo mooi!

 

Je zou er helemaal stil van worden. Doordat het zo bewolkt was en er de laatste dagen ook elke dag onweer was in de avond was er bijna niemand. We hebben 1 bootje gezien en verder alleen maar vis arendenen die weer hun vis kunsten lieten zien. Verder nog wat andere vogel geluiden, maar buiten dat was het erg stil. Wij en de natuur. Zo mooi. Even wat frisse vitamine B binnen halen. Geen airco, geen bezweet hoofd en geen half plakkende kleren. Even gewoon 21 graden en schaduw en briesje. Waar een mens al niet blij mee kan zijn he?

Het was echt even genieten van de frisse lucht die er ineens was. In stilte....

Mocht iemand trouwens iets nieuws aan de hondjes opgevallen zijn bij de foto's van het zwemmen, dan ja. Heel goed gezien er is iets nieuws. Vorige week zijn we met ze naar de dierenarts geweest voor de rabies prikken en een check up. Alles best goed, behalve twee kiezen van Connor, maar dat is weer een ander verhaal. Dat krijgt wellicht nog een vervolg. Maar de dierenarts die vertelde dat Stacey wat vlekjes heeft in zijn oogjes. Komt door ouderdom.... We hadden al gemerkt dat hij de laatste tijd niet alles meer meekreeg. Zoals bijvoorbeeld laag over vliegende tennisballen. Of voor zijn neus zittende konijnen.


Dus er is over vergaderd met zijn tweetjes en daar er voor hondjes geen brilletjes te koop zijn, is de jaren lang aanwezige speld boven op hun bolletje verdwenen. En een pony is geknipt. Het is voor ons even wennen, maar voor hem is het hartstikke fijn. Je ziet echt dat hij veel beter kan zien en de tennisballen weer allemaal opgezocht worden. Nooit gedacht dat het zo'n verschil zou geven. Gisteravond bij het wandelen zag hij zelfs een konijn bij de buren op de oprit! En ik altijd denken dat die speld ook zijn haren weg hield. Nou niet zo best dus...

Maar zoals ik al zei ik moet er zelf ook wel aan wennen en om Stace nou alleen voor gek te laten lopen. Is ook zo zielig he? Dus..... Ook meneer De Zwart moest er aan geloven. Dan allebei speldloos. En tsja.... eerlijk gezegd, is voor mijn gevoel de knipbeurt bij Connor beter geslaagd ;-) Maar dat heb ik maar niet tegen Stace gezegd, hahaha. Krijgt hij nog een complex :-) Alles zal weer aan groeien met de tijd niet? Connor was ook tevreden en vooral erg blij met zijn nieuwe zicht. En echt zoals ik al zei, ik had niet zo'n verandering in gedrag verwacht. Voelde me eigenlijk enorm schuldig dat ik het niet al jaren eerder heb geknipt. Maarja..... Daar zijn vast ook praatgroepen voor.....

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Car zei

Net als met kinderen wat kan je je soms stom voelen dat de de uitwerking van iets niet weet. Kan je die 21 graden niet deze kant op blazen ?

Jasmino zei

Ha ha ha, een praatgroep voor beardie's met een heuse pony ;-)) Of beter gezegd, voor de baasjes daarvan ;-)) Wel mooi dat het nu iets voor hem oplost!

Anoniem zei

Zijn er ook zwemwedstrijden voor honden,
Maak connor zeker een kans

Yvonne en Rob zei

Ach je moet maar denken, weer wat geleerd.
Staat toch leuk bij die snoetjes, kun je die ondeugende oogjes nog beter zien.
Grtz.Yvonne

Elke zei

He, wat zien ze er hip uit met hun nieuwe kapsel! Heel leuk!
Prachtige foto's ook. Die wolken!!!

Annemiek zei

Ziet goed uit. Ze zullen ook wel niet weten wat hun overkomt, opeens meer zien!

Ineke zei

Goh, ook nooit gedacht dat dat zoveel uit zou kunnen maken en dat ze nu zoveel beter kunnen zien.
Succes met de praatgroep!

duijsensfamily zei

we hebben vroeger een Bobtail gehad en deden met haar behendigheid.
Een tijdje liep dat helemaal niet lekker, totdat we haar haar voor de ogen weghaalden.....
Ja ach, je kunt niet alles weten. Ook wij deden er elke dag een speld in.

duijsensfamily zei

we hebben vroeger een Bobtail gehad en deden met haar behendigheid.
Een tijdje liep dat helemaal niet lekker, totdat we haar haar voor de ogen weghaalden.....
Ja ach, je kunt niet alles weten. Ook wij deden er elke dag een speld in.

Marjolijne zei

Hoi Petra,
wat is het toch geweldig mooi bij juliie in de buurt. Wat heerlijk dat je zoveel prachtige natuur in de omgeving hebt. En een heerlijk meer om te zwemmen (de honden) of te varen. Heerlijk dat het iets minder warm is geworden. Geniet ervan. Hier beloven ze nu dat het eindelijk iets warmer en droger gaat worden. ach ik teken al voor droog.