woensdag 7 november 2012

I am Petra,

And I approve this message!
Welk bericht? HET bericht! De nieuws zenders hebben zojuist de winnaar van de Amerikaanse verkiezingen bekend gemaakt. En het is Obama voor nogmaals vier jaar!

De Empire state building die de berichtgeving van CNN volgde kleurde blauw van de Nederlandse Philips lampjes en ik moest er gewoon van glimlachen. Wat een mooi NederAmerikaans plaatje. Want ja ik ben blij dat Obama gewonnen heeft.

Waarom? Ik ben bijvoorbeeld tegen kern energie. Volgens mij zolang al als ik me kan herinneren. Ik wist maar als te goed van de kerncentrale van Dodewaard in Nederland. Ook een beetje dankzij zuslief. (dat weet je vast nog wel Karin!!!) En tsja, ik bedoel Tsjernobyl, ook nog echt niet vergeten. Ik was jong, maar al de kindjes en de wolk die op Europa afkwam destijds herinner ik me nog echt wel. En de drama's in Japan onlangs nog met de tsunami. Waardoor er volgens mij echt vissen in de Noord Atlantische oceaan rond zwemmen met drie ogen, zou mensen moeten leren dat dit niet de oplossing is. Maar Romney had die les niet mee gekregen klaarblijkelijk. Sterker nog, die wilde de boel lekker uitbreiden. Ik kreeg er kippenvel van als ik die man hoorde praten over kernenergie. Nouja ik kreeg eigenlijk bij bijna alles wat de man verspreidde jeuk, zoals Youp van 't Hek zo mooi kan zeggen. Helemaal niet mijn bloedgroep, denk ik. Te glad, te gepolijst. Het kwam niet echt over op mij. Of echt niet. Zo zou je het beter kunnen zeggen.

Daarbij kwam het artikel in de Volkskrant van gisteren. Daarin stond dat hij de Nederlandse belastingwetten heel nuttig gebruikt om geen belasting te hoeven betalen in Amerika. Heel slim als bedrijf wellicht, maar niet zo netjes als je Amerikaanse president van Amerika wil worden denk ik zo? Want daar draait je landje och wel een beetje op niet? Belasting inkomsten. Klein detailtje, maar vrij belangrijk.

De race was nog krap en dat is eigenlijk nog wel het griezelige eerlijk gezegd. Vinden Amerikanen zo'n actie dan wel oke? Ik moest er toch niet aan denken dat zulke praktijken "normaal" worden. Het heeft me wel aan het denken gezet. Maar..... morgen is een mooiere dag! Morgen gaan we verder met de volgende vier jaar en hopelijk wordt er weer samen gewerkt en gaan we verder waar we gebleven waren. Want wij persoonlijk zijn op dit moment toch wel een stuk beter af dan vier jaar geleden. En in Nederland gaat dat ook gebeuren, zegt ze! En ik ben Petra and I approve this message!

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik woon niet in Amerika maar ik ben heel blij dat Barack Obama zijn plannen af kan maken.
Groetjes uit Barendrecht.

Karina zei

En Petra, I approve YOUR message:).
Ik denk dat we allemaal wel hadden gehoopt op meer resultaten tijdens de Obama 4 jaar. Maar wat verwacht je? Na die vreselijke puinhoop gekregen te hebben van de vorige club. Dus Obama kan nu door met puinruimen. Ik ben het met je eens. Het komt weer goed, de VS krabbelt langzaam maar zeker weer overeind. En dat is ook goed voor Europa!

Marjon zei

Ik ben ook heel blij met Obama !!
Ik begrijp echt niet waarom zoveel mensen in de USA nog op Romney gestemd hebben.

Jasmino zei

Yay! Hier ook opgelucht dat Obama nog even mag blijven.

Anoniem zei

Ben ook blij dat Obama gewonnen heeft, ik vind die Romney een mega engerd.....

Maar hier zijn we niet blij hoor met de nieuwe regering in NL, wat mij betreft mag die vallen zodat we dit jaar weer opnieuw bij de stembussen staan, probleem is dan alleen: op wie moeten we dan stemmen (partij voor de dieren of zo)want de "2 besten"(lees die Rutte en Samson) blijken dus al de 2 slechtste te zijn.....dus de keuze is ook hier, ondanks de tig verschillende partijen, zeker niet reuze.....
Geniet van de overwinning
Groetjes, Evelyn

Joyce zei

En het land dat het mogelijk maakt dat big corporations weinig belasting betalen - -

http://www.theinternationalcorrespondent.nl/2011/07/27/economy-the-biggest-tax-haven-you’ve-never-heard-of-holland/

Petra zei

@Barendrecht
Dikke knuf van NC!

@Karina
Helemaal mee eens, het had wellicht beter gekund, maar zo werkt politiek. Dat verander je niet in 1 termijn. Het zal recht komen.

@ Marjon
Je zagheel goed dat Obama zijn stemmen bij de grote steden vandaan had en Romney vanhet platte land waar religie erg belangrijk is.

@Jasmino
Yay twee!

@Evelyn
De man "rubbed me the wrong way too." ;-)
Ja zo zie je hoe gewoon direct na verkiezingen hun idealen verdwijnen in Nederland. En dat is toch wel heel erg kiezersbedrog vind ik

@joyce
Ja ik schreef ook over de Nederlandse belasting wetten. Het artikel wat je linkt laat wel enorme Amerikaanse bedragen zien. Die bedragen zouden Amerika zo weer op de been helpen denk ik zo, Ik vroeg me af of Ik mijn buren nu maar moet zeggen dat ik uit Belgiƫ of Denemarken kom. Ze gooien de landen toch vaak door elkaar al :-)

Elke zei

Message approved!

Ik herinner me Tsjernobil ook nog zo goed. Aanvankelijk wisten we niet eens dat er een giftige wolk over ons heen gekomen was! Toen we het dan even later wel wisten, herinner ik me nog goed de reactie van mijn (favoriete) leerkracht geschiedenis: zij was moeder van een jong ukje, dat gezellig die dagen van het ongeval in zijn zandbakje buiten had zitten spelen, want het was goed weer geweest. Ze was zo bezorgd dat het ventje de neerslag van die radio-aktieve wolk over zich heen had gekregen, en dat dat later in zijn leven gevolgen zou hebben...

Anoniem zei

Mooi, nog eens vier jaar Obama, kan hij zijn plannen verder uitvoeren.
Tja Dodewaard, wat zullen we hierover zeggen.
Groetjes, zuslief

Ineke zei

Mooi blog, Petra!