maandag 29 oktober 2012

Ik hoop op nog een wonder!

Sandy.....

Nee ze is geen lief buurmeisje, of Olivia Newton John met strikjes in haar haren die "hopelessly devoted to you" zingt op een schommel. Nee, Sandy is een storm van reusachtige proporties. Helemaal niet zo lief en zacht aardig als haar naam doet vermoeden. En zaterdag zouden wij de beginselen er van gaan zien. Wat voor ons veel regen zou betekenen. Let wel..... Het bovenste gedeelte bereikte ons in NC, maar het uiteinde van de storm hing toen nog ter hoogte van Miami! Zo'n 1200 km bij ons vandaan! Zo groot is Sandy.

Nou had ik zaterdag een fotosessie met een baby gepland. En tsja in een voorspelde orkaan niet echt een strak plan, leek me. Dus weersverwachtingen in de gaten gehouden en zaterdag morgen zouden wij vergeven zijn van regen. Dus afgezegd.....

 

Nouwwww, we hebben de hele zaterdag mooi geen druppel regen gezien. Fijn natuurlijk. Maar dus voor jan doedel de fotosessie afgezegd. Zondag viel hier ook nog mee. Wel meer wind, maar dat was te overzien. Gelukkig hadden we het snoei afval wat we op een bergje in de tuin hadden liggen al in de container gestouwd, want dat had vast ergens heen gewaaid waar het niet welkom was. Een laag vliegende tak wil je ook niet graag door je slaapkamer raam krijgen niet? Maar gelukkig het viel allemaal reuze mee voor ons. Een stel plantenbakken lagen om, maar tot zover was dat het wel.

Nou zaten wij wel nog zo'n 200 mile, zeg grof geschat zo'n 300 km vanaf het oog van de storm! Dus ruime marge gelukkig. Al regent het nu en morgen wel. De Outerbanks hebben het wel weer te verduren gekregen. De Wadden eilanden van North Carolina zijn dat. En de smalle highway 12 aldaar staat al weer 50 cm onder water. Maar daar heb je ook niet echt een grote storm voor nodig om dat voor elkaar te krijgen. De weg ligt praktisch in de oceaan en elk jaar stroomt het zowat over daar. Stel je een weg voor tussen Ameland en Schiermonnikoog en dan heb je de Highway 12. Je weet dan ook dat dat niet een weg, maar een brug had moeten zijn, niet waar? Maar het is een feit, de Outerbanks staan grotendeels blank.

Maar al met al is Sandy een reuze storm. En wordt versterkt door een "cold front" van het land. Ja in de bergen valt er dan ook sneeuw vandaag! Zo'n koud "cold front" is het gewoon. En......, er is ook de volle maan! Wat doet het er toe zul je misschien denken. En ja, ik vond het ook wel opmerkelijk. Nooit van mijn leven had ik verwacht dat de volle maan ook maar 1 ding aan deze Sandy toe zou voegen. Maar ik heb geleerd van de weermannen dit weekend, dat met volle maan het webgetij anders werkt. Serieus! Er is een hogere vloed daardoor. Nooit geweten! Even dacht ik ook dat ik het puntje van de neus van de weerman zag groeien. Maar het bleek geen leugen. Het blijkt echt zo te werken. En vond dat feit alleen al een wonder! Het heeft wel iets spookachtigs. Woensdag is per slot van rekening wel Halloween natuurlijk. En nu dan volle maan! En dat resulteert dan ook nog in volle vloed?

Waarschijnlijk is deze samenloop van omstandigheden dus gewoon echt een wonder. Een zeer zeldzaam iets. Alleen pakt het niet zo lekker uit. Want door de volle maan en het koufront, wordt Sandy het land opgezogen en dat gebeurt ten Noorden van ons. New Jersey, Delaware of New York wordt nu verwacht. De weermannen houden het ruim dit keer. Het is niet te voorspellen want het is bijna nog nooit zo voorgekomen. De hurricane computer modellen hebben het bijltje er bij neer gegooid. Komt allemaal door die combi zeg maar. Eind oktober een orkaan met volle maan en een koufront. Ik bedoel, de beste Amerikaanse scenario schrijver had het niet kunnen verzinnen. Het is een wonder!

Nou had ik vorige week zelf mijn eigen wonder. Dus ik geloof! De wonderen zijn de wereld echt nog niet uit. Echt hoor! Je moet geloof houden. Oh, je wilt weten wat voor wonder? Nou zit u? Heeft u vast grond onder uw voeten? Ik kreeg namelijk van de week post. Post van het ziekenhuis waar ik met mijn vinger liep. Het zat in zo'n standaard envelop waarin ik alle rekeningen van het afgelopen jaar had gehad. En dus dacht ik al, zijn ze nu helemaal van hun medische potje gevallen? Ruim een half jaar na dato nog ergens rekening te vinden ergens onder in een la? Mijn bloeddruk steeg al weer. Maar ik had het fout. Het was een wonder. Er zat namelijk een check in ter waarde van $250.-!!! Gericht aan mij, maar verder niks geen briefje of uitleg erbij. Maar alleen de check.

Nou had ik afgelopen week kunnen gaan bellen waarvoor ik dat geld van ze kreeg. Maar ik heb het lekker niet gedaan. Het was gewoon een wonder! Ten gevolge van de volle maan en het koufront over land! Ik bedoel als de weermannen zo kunnen kletsen, kan ik er toch ook hetzelfde puntje aan breien niet? Compleet verklaarbaar door allerlei wazige omstandigheden en dus snel inwisselen die check voordat de stand van de maan en de temperatuur veranderd. Ze zouden zich zo kunnen bedenken niet?

Afijn tot slot van dit relaas wil ik nog even zeggen dat ik daarom intens hoop op nog een wonder. Een wonder waarmee Sandy totaal van de wap gaat. Wellicht een knipogende uil op een witte berk bij mid herfst nacht? Of een zwarte raaf die naar het noorden i.p.v. naar het zuiden vliegt. Een zwart schaap dat geboren wordt in diezelfde volle maan en spontaan van schrik wit verkleurt? Ik bedoel de wonderen zijn echt de wereld nog niet uit hoor! Ik kan het weten! Dus Sandy, let vooral goed op, voor je het weet veranderen je omstandigheden en val je van ellende uit elkaar en ben je gewoon een herfst stormpje zonder naam meid!

Groetjes Petra


 

16 opmerkingen:

Jasmino zei

Wat een interessante blog heb je geschreven over die storm, boeiend hoor! Ik hoop dat het allemaal meevalt voor jullie en voor iedereen aan de Oostkust. Sterkte! En wat die cheque betreft: goed gedaan hoor! Leuk toch, zo'n meevallertje!

Ineke zei

Bedankt voor je uitleg Petra! Ook ik hoop op een wonder en dat Sandy heel wat minder erg uit zal gaan vallen dan nu gedacht wordt.

En dat andere wonder, heel verstandig dat je het ziekenhuis niet daarover gebeld hebt.

Anoniem zei

Mooi verhaal en ik hoop ook op dat wonder.
Lekker z'on vette cheque,ik dacht eerst die krijgt een kortings bon,voor de eerst volgende opname hahah.

Erna

Kristel Holsbeek zei

Ha daar se eindelijk nog eens een blogje en wat voor een!! Leuk geschreven...
Ik hoop ook voor jullie dat Sandy uit elkaar valt, dat zou pas tof zijn nee?
Groot gelijk dat je de cheque al geïnd hebt.

lisette en larissa zei

Nou we hopen mee op een wonder hoor! in ieder geval sterkte daar!
Groetjes Lisette en Larissa

Guus zei

Wij kijken nu ook naar beelden van New York e.o. Hoop voor jullie mee op een wonder.. dat het bij een sloffe wind blijft...

Nellie zei

Hoi Petra, je kent het gezegde toch nog wel. Volle maan trekt water aan.

Daarom die hoog tij en er worden dan meer kinderen geboren omdat het(vrucht)water aantrekt.

Groetjes uit ook een regenachtig maar gelukkig minder stormachtig Zeeland.

Nellie zei

Hoi Petra, je kent het gezegde toch nog wel. Volle maan trekt water aan.

Daarom die hoog tij en er worden dan meer kinderen geboren omdat het(vrucht)water aantrekt.

Groetjes uit ook een regenachtig maar gelukkig minder stormachtig Zeeland.

Mary-Ann Moerman zei

Na al die saaie 'freaking out' berichten die ik de hele dag zie is jouw blog een verademing en heb ik hem hardop voorgelezen aan Ivo hahaha. Tja die Sandy, ze zorgt wel voor een extra relax dag voor ons, oh en morgen weer. Geen school en de basis geeft code RED, gesloten dus. genoeg eten in huis en bij iedereen ligt een flashlight...just in case. Stay safe enne...lekker van die 250,- ! Wonderen zijn de wereld zeker niet uit ! xxx

Audrey zei

Nou wij hopen ook dat je ook nu nog, inmiddels dinsdagmorgen (zeer vroeg) kunt zeggen "het ging ons huisje voor bij". Wat spannend allemaal. Hou je haaks. Enschede denk aan jullie

Yvonne zei

Spannend was het zeker en heftig....... Sandy heeft heel wat schade aangericht, maar gelukkig bij jullie voorbij gegaan! Wat betreft die cheque..ik denk dat je nooit had verwacht dat er ook maar iets positiefs zou volgen uit die vinger ;-)

Yvonne en Rob zei

Ha, ha, ik moet wel om je blogje lachen hoor. Inmiddels is Sandy al over NY heen geraasd, dus jullie zijn wel veilig.
Vwb die cheque, is nooit weg, is in ieder geval een schrale troost voor alle ellende met je vinger.
Enne.... Volle maan, pas op voor "weerwolven"!!
Grtz.Yvonne

Petra zei

@Erna
Dat had 1 van de kortingsbonnen die ik dan mooi niet gebruikt had :-)

@Nellie
Ik had dat gezegde nog nooit gehoord. Wel dat er met volle maan meer kindjes worden geboren, maar niet in die combi. En jij kan dat helemaal weten met een verloskundige in de familie!

@Audrey
Ja het is ons huisje voorbij gegaan! Gelukkig!

@Mary-Ann
Believe in miracles

@Yvon
Het was vast iets dat ik te eel betaald had, maar we zien het maar als een kadootje :-)

@Yvon 2
Ja dat is ook nog eens zo. De weerwolven, alsof er nog niet genoeg ellende is, hahaha

Natasja Valentijn zei

Hoe is het gegaan bij jullie? Is het meegevallen met de storm? Ben blij dat het er op zit. Ik zat ook behoorlijk in de rats...

Petra zei

Hier is het reuze mee gevallen. Aan de kust van NC minder, maar hier alleen regen op maandag. Als je de schade en ellende elders ziet, mogen we van geluk spreken

Miranda zei

Eindelijk weer eens even bijgelezen Petra. Door de verhuisperikelen hier liep het allemaal wat achter. Zeg het woord springtij jou niks...vaag... Zo wordt hier in NL die gevaarlijke combi genoemd en Zeeland kreeg in 1953 ook zo'n leuke combi te verwerken... gevolgen waren ook hier voor velen fataal.
Veel plezier met je extaatje, Thanksgiving en de groetjes voor jullie van ons.