woensdag 17 oktober 2012

Land zoekt president!

Het is een soort variatie op Boer zoekt vrouw, maar dan anders. Vorig jaar begon deze striijd al en het bereikt nu zo ongeveer het kook punt. Want 6 november, na diverse logeer partijtjes en goede gesprekken tijdens het koeien melken en flirt partijen in kassen tijdens het bloemen plukken, gaat het er van komen. Oh nee dat was bij Boer zoekt vrouw he? Je gaat op een gegeven moment echt van alles door elkaar gooien. Je ziet werkelijk in het land de president niet meer.

In ieder geval is het hoog tijd dat de ontknoping, "wie wordt er president van Amerika?", nabij is. Of beter gezegd de verlossing. Want je kan hier de tv niet aanzetten of je wordt er mee geconfronteerd. Dacht ik dat het vier jaar geleden erg was met alle propaganda filmpjes? De verkiezingen nu spannen de kroon. En het ene filmpje nog erger dan de ander. En echt ik probeer het me niet aan te trekken, maar inwendig heb ik ook mijn kook punt bereikt en ik mag geen eens kiezen! Zo erg is de stand van zaken inmiddels!

Wij wonen daarbij ook nog in een staat wat een zogenaamde "Swing state" is, volgens de statistieken. Wat eigenlijk betekent dat de mensen die in deze staat wonen weten nog niet wat ze gaan kiezen. Of beter gezegd, de statistieken zijn er nog niet over uit. Voorheen is gebleken dat de inwoners voor beiden partijen stemden. En is het daarom nog niet duidelijk of de staat rood of blauw kleurt op de verkiezings avond. Dus waar vroeger de reclamefilmpjes over luchtige weides met gezellige koren bloemen en zalig ruikende waspoeders gingen, worden we nu overladen met Romney zegt dit en Obama doet dat. Hij zei, dat ik zei, dat wij vinden, dat jij zegt dat als de hemel valt, we allemaal blauw zijn. Vre-se-lijk vermoeiend!

En als je nu net als in Nederland tig partijen hebt waar je uit kunt kiezen zeg ik, oke neem de tijd ervoor. Maar er zijn er maar twee. Nouja eigenlijk drie, maar nummer drie doet voor spek en bonen mee en wordt door alle media genegeerd. Dus ruim een jaar zie je twee hoofden op tv in reclame fimpjes, je zou denken dat mensen inmiddels wel weten wat ze zouden moeten kiezen niet? Maar nee, er zijn nog steeds kiezers die niet weten wat ze moeten doen. Hebben die de afgelopen maanden onder een hunebed geslapen of zo? Hoe kan je er om heen niet?

Mijn Facebook puilt er al helemaal van uit. De ene helft van mijn vrienden "liked" de rupublikeinen en de andere helft "vind ik leuk"-ed de Democraten. En na bijvoorbeeld een debat zoals gisteren, barsten de discussies los. Soms krats ik me ook achter de oren hoe mensen, waarvan ik dacht dat die een rustig gezapig leventje leiden, zich zo kunnen laten meeslepen. Tijdens het gay marriage kiesmoment had ik dat helemaal. Ik schrok gewoon van hoe sommige van mijn "vrienden" over dit soort zaken dachten. Het was echt te erg gewoon. Die lieve buuf die maar bleef ratelen over hoe de wereld bijna zou vergaan als homo's mochten gaan trouwen. Ik bedoel, mijn kijk op haar zal daar door nooit meer het zelfde zijn. Al weet ik dat het maar een stukje van die persoon is. Eigenlijk zou je je zelf tegen het lezen van dit soort uitlatingen moeten kunnen beschermen. En wat zag ik onlangs? Er is gewoon, echt ik meen het, software ontwikkelt waar mee je de politiek getinte berichtjes van je Facebook vrienden kunt negeren. Serieus, het bestaat! Tenminste toch nog iemand die er economisch beter van is geworden in deze politieke strijd.

Want ja, zal wel aan mij liggen, ik ben namelijk wel heel erg simpel ingesteld soms. Het is natuurlijk wel crisis en zo. En mensen en bedrijven hebben het moeilijk. De broekriemen worden over de gehele wereld aangehaald. Het is geen prettige tijd. Maar wat nou als we al die miljoenen, sterker nog het zijn miljarden dollars op 1 hoop hadden gegooid. Dus niet een aparte Obama of Romney berg met geld, maar 1 grote enorme stapel aan dollars. Zo'n grote berg waar je gewoon niet overheen kunt kijken, zo groot. Al zou je de ladder bij je buurman lenen. Zo'n enorm grote berg zeg maar.

En wat als we die Romney/Obama dollars gewoon lekker in de economie hadden gestoken? Computers op scholen, meer leraren, bedrijven die voordelen kunnen halen als ze investeren, betere ziektekosten vergoedingen in verzekerings voorwaarden. De nieuwste apparatuur in ziekenhuizen? Mensen van medicijnen voorzien? Gratis openbaar vervoer in steden? Ik noem maar een paar dwars straten. Gewoon de basics. Niet te ingewikkeld gewoon het geld laten rollen. Wellicht hadden we er zelfs nog een Afrikaans land in nood bij kunnen adopteren, want om zoveel geld gaat het gewoon. Misschien, heeeeeeel misschien waren we nu dan toch wel een stuk beter geweest, dan een land in twee├źn gescheurd door verkiezingen.

Nog drie weken........ Adem in, adem uit......

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig geschreven.
Misschien moet je zelf wel in de politiek, want hoe eenvoudig kan het zijn.....

Erna

Sterkte de komende weken.

Anoniem zei

Welcome back
Lang moeten wachten.
Groetjes ma xxxx

Jasmino zei

Petra for President! Je hebt er wel een verhelderende kijk op....

Yvonne zei

Inderdaad Petra for president! (the sound is goed :-)) Van al die dollars voor de campagnestrijd hadden al aardig wat potjes gevuld kunnen worden.....

Kristel Holsbeek zei

Hey welcome back;-))
Leuk geschreven!!

Petra zei

Thanks! Geloof dat ik nog maar even pas voor president hoor ;-)
Groetjes Petra

Anoniem zei

Super een nieuw blogje!
Het is me wat, we hebben hier in Ned nu ook een nieuw programma, van Rossum goes for presidant. Hij rijd met een grote bus door the states, heel erg herkenbaar.
Fijn weekend, hier lukt dat wel met prachtig herfstkleuren en lente temperaturen!
groet, BiancaF

Anoniem zei

Je wordt er gaar van! Leuk geschreven. Nog even doorbijten.
Annemiek

Anoniem zei

Leuk Petra. Je had absoluut ook op die bus moeten zitten met Maarten van Rossum.Kun je die documentaire ook bij jullie volgen?
Groetjes, Liesbeth.

Petra zei

Ik ga eens kijken of ik het progamma kan vinden bij 1 van de uitzending gemist sites. Thanks for the tips Liesbeth & Bianca!

Marjon zei

Tja Petra, was het maar zo makkelijk. Ik snap ook niet dat er elke 4 jaar zo veel miljarden gespendeerd worden aan het kiezen tussen twe mensen.

En die filmpjes op tv? In dat programma van van Rossum kwam ook zo'n anti Obama filmpje voorbij. Ik zat met mijn oren te klapperen. Zo overdreven vijandig!

Audrey zei

Mijn idee