zondag 14 juli 2013

Een nieuwe

Voorheen had ik het er niet op. Maar sinds ik een iPhone en iPad bezitster ben, ging het kriebelen. Die twee vind ik namelijk geweldig. Tot die tijd had ik een haat-liefde verhouding met mijn iPod gehad. Als die werkte, werkte hij goed. Maar eer dat ik al mijn muziekjes er op had.... Dat was soms een heel gedoe en dat weerhield me er nog steeds een beetje van om over te stappen. Overstappen van een PC computer naar een Apple computer, bedoel ik dan.

Maarja die iPad en mijn phone-tje waren wel erg prettig. En nu was het tijd voor een nieuwe computer. Dus op naar de winkel. Vergelijkend waren onderzoek. Het bleek in mijn eerste pogingen dat Windows 8 toch wel een ander verhaal was dan wat ik nu had en tjsa... dan is het met zo'n computer ook weer wennen. De doorslag was uiteindelijk het beeld scherm wat bij de iMac geleverd wordt. Zoveel scherper en beter beeld. Dus op hoop van zegen de iMac gekocht op vrijdag avond....

En nu zo ongeveer een week later kan ik zeggen dat ik er heel blij mee ben. Ja het was wel even vogelen. Zo ben ik 40 minuten bezig geweest om mijn achtergrondje in te stellen. Want ja waar zit dat op zo'n computer. En de ochtend nadat ik dacht alles geinstalleerd te hebben, was ik de volgende dag na het opstarten ineens van alles kwijt. en daar word ik nou niet echt vrolijk van. Maar gelukkig had ik voor zondag morgen een Skype sessie gepland met een vriendin in Nederland die al een Apple believer was. Heel handig. Want zij had een programmaatje, waarmee ze zo mijn scherm over kon nemen op afstand. Super he? En me dus zo van alles kon laten zien en wat instellingen veranderen. Zo leerzaam! Echt de techniek staat voor niks hoor.

En verder heb ik afgelopen woensdag ook nog een cursusje gedaan in de Apple winkel hier. Die zijn gewoon helemaal gratis en die worden gegeven voordat de winkel open gaat. Ook heel verhelderend kunnen we wel stellen. Want zo stond ik woensdag morgen voor de Apple winkel en werd gedirrigeerd naar een tafel waar een grote Mac computer stond en 6 bar krukken. Er zaten al drie mensen en ik nam plaats naast een wat oudere man. De man zat heftig op zijn Apple laptop te tikken toen ik ging zitten. En ik haalde daarop heel old school mijn kladblokje en pen uit mijn tas. Tsja, verschil moet er wezen niet waar?


Maar terwijl ik dat dus op de tafel lag, zie ik de leukste foto's bij die meneer op zijn laptop scherm voor bij komen. En niet van zomaar iets. Allemaal Holland foto's. Amsterdam, Keukenhof, Scheveningen, Delft. En het moest niet gekker worden, zelfs Rotterdam. Dus ik zeg tegen hem, niet dat ik met u mee zit te gluren, (deed ik wel, maarja, dat moet je nooit toegeven natuurlijk), maar u heeft wel erg leuke foto's op uw computer staan.Nou en toen begon het. Alsof hij voor Pro-Holland.nl werkte. Dit was leuk en dat was geweldig. en hij hield helemaal niet van het bezoeken van tuinen op je vakantie,  maar de Keukenhof dat was toch een belevenis geweest. Ik kende de man verder helemaal niet, maar vond hem direct leuk. Ik kwam er niet tussen, maar het was leuk om zijn enthousiasme te horen. Toen zijn relaas aan het eind begon te komen vertelde hij dat ik zeker een keertje Holland moest gaan bezoeken. De mensen waren er zo aardig en al die fietsers. Ongelooflijk leuk land. 

Ik zat natuurlijk inmiddels met een grote grijns op mijn gezicht en schudde van ja. Hij vroeg me erop, bent u er misschien al eens geweest? Nou ja om eerlijk te zijn, ik heb er 35 jaar gewoond en ben er geboren. In Rotterdam. Oh en nou toen begon hij over Rotterdam.

Hij had een rondje Spido gedaan en was zo onder de indruk van de haven en de Delta werken. Ongelooflijk mooi. Ik moest lachen. Hij zei, dat zeg ik niet voor u hoor, dat meen ik. Ik wil volgend jaar er weer naar toe. Weet u trouwens dat ze een nieuwe koning hebben? Ja daar wist ik van ja. Goh wat leuk he? Vind u niet? Ja erg leuk. Hij stelde zich voor, ik ben Robert en u heet? Petra, ik heet Petra. Nice to meet you.

Ik had een nieuwe vriend gemaakt en had amper een woord hoeven zeggen. En niet zomaar een vriend, gewoon mijn eerste nieuwe Apple friend ;-) Hoe ik het toch weer voor elkaar krijg om precies naast die Nederland liefhebbende man te komen zitten. Leuk!

Groetjes,
Petra

10 opmerkingen:

Yvonne zei

Een echte Hollandse appelfan :-)

Elke, Oakville zei

Die Windows 8 (en vooral de commentaren die ik er op las) hebben mij uiteindelijk ook over de streep getrokken om dan toch maar en Macbook Pro aan te schaffen ipv een Windows PC!

Grappig, een echte Holland-fan!!!

Veel plezier nog met je nieuwe pc!

Karla zei

Hier dus precies andersom. Ik ben heel tevreden met mijn iphone en ipad maar een apple pc nooit meer, toch niet echt mijn ding. Ik werk trouwens nog steeds met windows 7 hoor dat gaat prima :)

Tink zei

Niet om het een of ander maar deze oude Apple veteran vraagt zilch wel af waarom niemand die fantastische videootje bekijkt die special voor switchers gemaakt zijn en volgens mij meegeleverd worden.
En waarom niet het handboek of de help functie gebruiken. Je weet wel dat icoontje in je menubalk helemaal rechts in ieder programma. Echt peet het had je geen 40 minuten hoeven te duren om een achtergronden te veranderen, 40 seconden misschien :-))
Het valt me echt op dat niemand dat doet. Ik doe een cursusje creative iphoneography en echt de vragen die voorbij komen gaan m'n haren van overeind staan.
Bijvoorbeeld; ik heb mijn iPhone 4 maanden maar begrijp niet hoe ik hem op m'n pc aangesloten krijg.
Of iedere keer als ik een photo neem doet hij flitsen. Ik bedoel, ik ben ook niet altijd de snuggerste maar weet toch meestal wel eerst m'n manual te lezen of de help functie te vinden. Ik begrijp dus niet waarom mensen zo'n phone kopen.

Bedoel daar dus niet jou mee Peet, jij wist wellicht niets van de helpfunctie af.
Heb je nou wat opgestoken van die cursus bij de genie dudes?

Staceyconnor zei

@ Tink
In die cursus werd me inderdaad de spotlight als 1 van de eerste dingen geleerd. Hartstikke handig. Er staat dus ook een manual op je computer. Ik wist daar dus inderdaad niks van eerst, maar aldoende leert men. Je moet soms even anders denken. Maar gaat goed komen ;-) En anders weet ik je te vinden hoor Tink!

Jasmino zei

Een handleiding op de computer? Ik heb ook zo'n cursus gehad, en ook een handleiding gekocht speciaal voor mensen die overstappen van windows naar apple, maar dat is echt jaren geleden. Van een handleiding op de computer weet ik echt niets :(

En videootjes kijken is voor mij helaas niet weggelegd, aangezien die allemaal geen ondertiteling hebben kan ik die voor geen meter verstaan. Maar goed, ik gebruik Apple nu al jaren en ben zelf heel tevreden, wil niet meer anders.

Ik ben heel benieuwd hoe het jou bevalt als je over een paar maanden gewend bent.

Ik draai trouwens wel parallells op mijn apple om enkele windows programma's te kunnen draaien, en die maakt ook gebruik van windosw 8. Ik ben blij dat ik gewoon alles op de apple manier kan starten en sluiten en dat ik er verder niets hoef te doen, want ik begrijp geen snars meer van windows....

Veel succes met je nieuwe machientje, en ook heel veel plezier!

Kristel Holsbeek zei

Echt geweldig, typisch jou!!!
xxx

Bibi zei

haha leuk die Robert, altijd leuk om zulke enthousiaste mensen tegen te komen;_0

Marjolijne zei

Ik heb sinds kort windows 8, ben niet geheel gelukkig met deze keuze maar het zal wel weer gaan wennen. Kun je foto' s bewerken op een apple? Niet met photoshop of coral zeker?
Geweldig verhaal trouwens weer.
Marjolijne

Denise zei

Wat een leuk verhaal!
Lees hem met plezier, veel geluk met de nieuwe computer!
Geniet ervan. Persoonlijk ben ik ook van de Apple. haha