zaterdag 31 augustus 2013

WeesklompjesBen weer terug.... terug van drie heerlijke weken op pad met camper....

New England hebben we gezien. Het was prachtig! Enorm geboft met het weer. Alleen maar zon en aangename temperaturen in de 20 graden. En ik zit op het moment dan ook wel een beetje opgezadeld met de post-vakantie opstart problemen. Het draadje oppikken is even wat moeilijker na een tijd lekker vakantie vieren. Maar heb geen andere keus, want de vakantie is echt wel voorbij. Heb natuurlijk een gazillion foto's gemaakt deze vakantie. Maar wilde deze fotoo even delen. Onderweg naar de volgende kampeerplek aan de kust in Maine kwamen we langs een vlooiemarkt. En daar hingen ze. Gele klompen met reclame van Heineken er op. Het Hollandse droop er gewoon van af. Moest een beetje glimlachen bij het aanzien ervan. Hoe kwam de Heineken reclame in hemelsnaam op die klompen? Kreeg je ze kado bij een kratje bier? Of moest je doppen verzamelen en kon je bij 100 doppen ze inruilen voor klompen? Mijn inlevings gevoel ging ermee aan de haal. Zoals wel vaker het geval is.

De eigenaar van de klompen was een oude man. Blauwe bloes, dito blauw petje waar zilver grijs haar onderuit piekte. En hij hield zich amper staande met een wandel stok. Toen hij doorhad dat de klompen mijn interesse hadden, keek hij me aan. En ik vroeg hem hoe hij aan deze klompen kwam. Hij mompelde wat binnenmonds. En er kwam helaas geen smeuig verhaal uit. Geen Nederlander en geen Dutch roots te bekennen. Hij had ze op een inboedel veiling gekocht met veel andere zooi, zei hij.

Ach gossie..... het waren weesklompen! Ja triest niet? Per opbod verkocht. De man glimlachte een beetje toen ik na zijn verhaal weer naar de klompen staarde. You're Dutch right? Ik knikte mijn hoofd. Ik had mijn gedachtes niet met hem gedeeld, maar had het zo te doen met de klompjes. Ik geef je drie dollar voor ze, zei ik, geheel in een opwelling. Vier, zei de man. En zoals het een echte zuinige Nederlandse betaamd zei ik 3,50? Beetje minder zelfverzekerd dan mijn 3 dollar bod van even ervoor. Denk dalijk krijg ik toch een mep met die wandel stok van hem. Ik kon hem niet zo goed peilen deze man. De glimlach van even er voor was namelijk al weer verdwenen en ik dacht echt dat hij "No way" zou gaan zeggen.... Al leek het er wel een beetje op, want hij zei, "I hate 50 cent prices!". Oops... en het klonk een beetje boos. Maar toen klonk er "Give me three girl" met een glimlach! Geen vier maar drie! Ik moest lachen. Hij gunde ze me... Leuk!

Moest nog even aan Ron zien te vertellen dat we (nog) meer bagage hadden om mee terug te nemen, maar ik was blij! De freddie weesklompjes hebben weer een huis! Geadopteerd door de Glories ;-)

Groetjes Petra

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Je heb gelijk echt Petra.

Petra zei

Hihihi, vroeger al en nog niks veranderd ;-)
Knuf!

Marenko zei

En al een leuke plek bedacht voor de klopjes? Aan de schutting met een leuk plantje erin of zo :-)

Marenko zei

ik bedoel natuurlijk klompjes ;-)

Ineke zei

zo mooi en zo goedkoop vind je ze in Nederland niet :-)

Mary-Ann zei

Ik heb genoten van je blog! Geen aparte story maar nu wel een mooi verhaal door de familie Glorie ! Geweldig en ik zie het zo voor me incl het ' you can have them for three, girl" ! Welkom thuis, ik heb genoten van al je prachtige foto's x uit Quantico !

Kristel Holsbeek zei

Ben benieuwd waar ze een plaatsje gaan vinden;-)
Blij je nog eens te lezen;-)

Jasmino zei

Ach gossie, ik kan me voorstellen dat je die weesjes niet kon achterlaten. Nu nog een mooi plekje ervoor vinden, ben heel benieuwd waar dat zal zijn!

Petra zei

@ Marenko
Ze staan bij de voordeur, zonder blommetjes.

Ineke
Nee koopje niet? ;-)

Mary-Ann
Thanks! knuf terug

Kristel
Ja zomaar ineens een opwelling om wat te schrijven. ;-)

Jasmino
Bij de voordeur op de porch. Lekker Hollands toch? Geen violen er in hoor ;-)

Herna zei

Leuk om weer een bericht van je te lezen. Ga je ook nog over jullie vakantie schrijven?

Marjon zei

Oooh, wat lief dat je je het lot van die weesklompjes hebt aangetrokken. Fijn dat je ze geadopteerd hebt, nu zijn ze in een lieve familie terechtgekomen.

Marion zei

Oooooooo, ik dcaht zojuist "laat ik nog één keertje kijken, misschien heeft ze nog eens iets geschreven". En ziedaar, een bijdrage over klompen, die ik overigens niet kan zien.

Het klinkt als een leuke vakantie, is er ook nog ergens een verslag. Ik ben benieuwd hoe het inmiddels met je gaat. Nog geen aanstalten om terug naar Nederland te verhuizen, inmiddels daar werk gevonden?

Veel liefs!

mexigirl zei

Jammer dat je bent gestopt
HEster

Petra zei

Ja het was niet een bewuste stop eigenlijk, maar het komt er wel op neer. Sorry Hester.
Op www.europhotographics.com heb ik wel mijn engelse photoblog nu. Misschien vind je het leuk daar zo nu en dan aan te waaien.
Hoop dat alles goed is bij jullie en groetjes uit NC.

mexigirl zei

Ja ben ik al geweest mooie foto's . Hoop dat je je werk er een beetje mee kan maken
Groetjes,
Hester

mexigirl zei

Ja ben ik al geweest mooie foto's . Hoop dat je je werk er een beetje mee kan maken
Groetjes,
Hester