donderdag 23 juni 2011

Drukkig

Nou voor mijn doen ben ik nog steeds lekker drukkig. Maar wel met leuke dingen! Afgelopen vrijdag avond bijvoorbeeld hebben we een segway tour door Raleigh gedaan. Al een tijdje terug had ik via groupon bonnen gekocht waarmee je voor minder dan de helft kon gaan segwayen. Dus nu voor maar $17,50! Koopje niet?

En zo gingen we afgelopen vrijdag avond naar Raleigh. Allereerst werd ons nog in de winkel uitgelegd hoe het ding een beetje werkt. Een paar jaar terug heb ik zo'n segway toer in Washington gedaan en vond het toen erg leuk. Dus wist wel een beetje hoe zo'n ding werkt, maar het was al weer een poosje terug. Daarbij was het bij deze veel makkelijker sturen dan op de andere vond ik zelf. Dit ging echt veel natuurlijker.

Ron had nog nooit gesegwayed, maar stapte op het ding en snapte het meteen. Heel knap. Weet nog dat Erna en ik destijds in Washington zo gelachen hebben in dat steegje, want we gingen steeds op de muur af. Maar zo niet bij Ron. En eigenlijk ook niemand anders van onze groep. Ze deden het eigenlijk allemaal heel goed. Misschien dat de nieuwere versies toch wat makkelijker te besturen zijn. (Of Erna en ik waren gewoon super slecht destijds, hahaha)

Afijn, we gingen dus op pad en het zou een uur duren de toer. Eerst binnendoor naar Fayetteville street en naar het Convention center, toen weer terug Fayetteville street op en naar het capitools gebouw. Waar we even mochten rondscheuren op eigen gelegenheid. Daarna door naar het Legislative building. Die nog in gebruik was in de avond en er verschillende congress leden buiten een pafje stonden te doen. En op zo'n segway val je wel op hier, dus we trokken de aandacht van de beleidbedenkers.

Daarna langs de Governors mansion en via Moore Square weer terug. Het was echt een leuk rondje. En we hadden super weer. Voor de liefhebbers heb ik een filmpje in elkaar geknutseld ;-)Zaterdag morgen zouden we naar de BMW dealer gaan waar Ron zijn motor heeft gekocht. Ze hadden hun jaarlijkse open dag en er zou een stunt rijder komen. Chris "Teach" McNeil heette hij! Dus camera mee en toen we er aan kwamen was het er al aardig druk. Er stond een hele rij motoren en ook binnen in de winkel was het erg druk. Er was een hapje en lekker koel drinken. De parkeerplekken voor de winkel waren vrij gehouden en daar zou het allemaal gaan gebeuren!En wat een fratsen haalde de man uit.Het is duidelijk, probeer dit niet thuis! ;-)Rokende en slippende banden vlogen je om de oren!Op een gegeven moment vroegen ze ook een vrijwilliger en bij voorkeur van het vrouwelijke geslacht. Hij kwam dus naar haar toe gereden op zijn voorwiel en gaf haar dan een zoen en kwam dan tot een stop!En als je denkt dat ging vast met een slakken gangetje, dan heb je het mis....Niks van die show ging langzaam kunnen we wel stellen eigenlijk.Zo werd er ook gevraagd om een blikje. Die werd midden in het rijveld gezet en met 1 of andere rare draai, landde zo zijn achterwiel boven op het blikje. Echt wat een beheersing van zo'n motor had hij. Net zoiets als ik op mijn scootertje, maar dan net toch nog iets anders, hahaha! Heb er ook wat bewegende beelden van voor de liefhebbers!'s Avonds had ik weer een fotosessie en dit keer in het Umstead hotel. En nu weet ik inmiddels dat dat een 4 sterren poepie sjeik en mooi hotel in Cary is. Ontworpen door de vrouw van de eigenaar van SAS, een groot computer software bedrijf hier in de RTP. Het was er super leuk foto's maken, want ze hadden er een heel groot en mooi aangelegd meer en tuinen bij. Een buiten openhaard, pool cabana's, bruggetjes en binnen een mooie piano en andere gezellige plekjes die uitermate goed geschikt waren voor foto's. Het stel waar ik de foto's voor maakte vierde die avond hun 15e trouwdag en er was toen wij er waren, buiten in de tuinen ook nog een trouwerij gaande. En dat was natuurlijk wel een hele bijzondere achtergrond. Want toen het nieuw bakken bruidspaar hun jawoord gaf, deed mijn stel het zgn. ook weer. Perfecte foto gelegenheid! Zo leuk! En zo kom je nog eens ergens niet?

Maandag avond ben ik vreemd gegaan van fotoclub. Had gehoord dat er bij de Raleigh fotoclub gast sprekers waren en het ging over vogelfotografie. Bovendien heb ik begrepen dat het niveau van die club net iets hoger ligt dan bij ons. En werd me gezegd dat ik daar echt een keer heen moest gaan. Ds zo ging ik maandag avond heen. De sprekers waren echt heel goede fotografen. Fotos uit Florida van de mooiste vogels en van Alaska. Super mooi. Maar wat een apparatuur!!!

Photobucket

Echt niet meer normaal wat een lens!! En gewoon drie flitsers er op he? Twee bovenop en eentje er tussendoor. Echt niet normaal. Verder dacht ik altijd dat je vogels lokt met lekker voer en dat, als je mazzel hebt, je een mooi exemplaar op de kiek kunt leggen. Nee helemaal fout. Dat is echt van voor de mobilisatie 1820 denk werk. Natuurlijk niet Petra. Dat gaat zo echt niet meer. Je neemt je iPhone, zet daar van elk merk vogels het gezang op en de vogels zullen tot je komen! Echt!!! De vogels worden met geluiden van andere iPhone vogels gelokt. Nouwwww dat opende wel mijn ogen hoor. De man vertelde dat er hele locaties worden gebouwd, met mooi mosje erbij. Want natuurlijke plantjes er om heen en de vogels landen voor je neus! Duizendmaal zoom en drie flitsers er bij en huppatee klaar is je natuur vogel foto... Beetje dompertje niet? Waar is het gevoel van door het hoge gras en modder kruipen voor de eerste kivit (en ei?) Niks daarvan, je zet je Kievit MP3 op en de Kievit komt naar u! (ok je zal dan toch moeten zoeken naar dat ei, maar het gaat om het idee niet?

Heel veel wijzer (en ook een beetje teleurgesteld) verliet ik de bijeenkomst weer. Het was een leerzame avond geweest ;-)

Dinsdag ben ik met de nieuwe auto naar de garage geweest. Er moesten nog wat dingetjes aan geregeld worden. En zo leuk, je krijgt daar als je je auto voor een beurt brengt gratis een leenwagen mee. Helemaal niet verkeerd. Bovendien zijn alle beurtjes voor de auto gratis de eerst komende vier jaar. Ongelooflijk niet? Dus toen ik me meldde had ik ook nog enige achterdocht. Ik dacht echt, nu komt de aap uit de mouw, ik zal heus toch wel iets moeten gaan betalen. Maar nee..... alles was included en hoefde echt helemaal niks te betalen. Tot de vernieuwde ruitenwissers aan toe! Bovendien kreeg ik een spiks splinter nieuwe auto mee en ben ik in Fayetteville in de mall gaan shoppen. Ja dat kost dan weer wel geld. Maar weet je wat we uitsparen met het gratis onderhoud?! Gewoon nieuwe filters, rem vloeistof, olie allemaal geregeld. Daar word ik toch wel erg blij van eerlijk gezegd ;-)

Minder werd ik voor wat ik ging shoppen. Namelijk een nieuw badpak. En echt, dat valt in de categorie nieuwe spijkerbroek. Vreselijk.... En misschien denk ik eigenlijk nog wel dat een nieuw badpak nog erger is.... De modellen en pas vorm varieren enorm... Afijn..., hier in Amerika, of laat ik zeggen NC, is het mode om broekjes en topjes apart te verkopen. Leuk, maar de winkels verdienen er enorm aan, want die dingen zijn gewoon los geprijsd natuurlijk. Uiteindelijk vond ik bij JC Penneys een leuke combi. En... ik had mazzel want jawel 60% afgeprijsd. Alleen zaten de bandjes van het ding in het midden en dan zo om je nek met een strik vast zeg maar.

Nou en dat is niet prettig voor mijn nek kunnen we wel stellen. Niet dat ik rijkelijk bedeeld ben, maar het zit gewoon niet lekker. Dus ik had het topje eigenlijk weer terug gehangen en met weer nieuwe topjes ging ik de paskamer in. Nou die zaten alledrie voor geen meter. En toen.... toen kwam ik op het idee om die bandjes gewoon zelf te verzetten en vast te maken aan de rug kant. En dat heb ik woensdag morgen gedaan en het ding zit nu perfect! Beetje van Maggi en een beetje van Petra couture ;-)

Tot slot ben ik gisteravond met Beth, Linda en Alison naar die bioscoop geweest en hebben we "Water for Elephants" gezien. Vond het een leuke film, al durfde ik niet te kijken toen 1 van de dieren in het circus mishandeld werd. Wat een rotgezicht. Kan ik echt niet goed tegen. Maar verder was het een erg leuke film en erg gezellig zo met zijn viertjes!

Dus zoals ik al zei, ik was lekker drukkig van de week, echt waar! ;-)

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Marion zei

Ben benieuwd naar de foto's van het "bruidspaar".
Weet niet of ik het me goed herinner maar heb jij niet een tijdje geleden ook een Ipad gekocht? Zoja, heb je favoriete apps die het vermelden waard zijn?

Petra zei

Ja we hebben een iPad! Denk dat je de "appstart" app wel handig zult vinden dit is een duidelijke en uitgebreidde iPad handleiding.
Verder heb ik veel foto appjes, waarvan ik Adobe express het meeste gebruik. Weatherbug vind ik ook heel fijn, is eenweerstation, waarop je van alles kunt zien, maar ook een radar voor verschillende plaatsen die je zelf in kunt voeren en heel makkelijk door heen kunt bladeren.
Voor spelletjes vind ik blocks heel leuk en fruitninja en bejeweled.
Verder aardig wat nieuws appjes. Cnn, nu.nl telegraaf enzo hebben allemaal appjes waarmee je alles heel overzichtelijk kunt zien. Het nos journaal heeft ook een app waarmee je de laatst uitgezonde uitzendingen kunt kijken.
Verder heb ik appjes van CBS zodat ik gemiste tv afleveringen kan nakijken. Maar weet niet of die het in Nederland doen.
Groetjes petra

Anja zei

Je bent inderdaad druk maar leuk druk!!
Ik kan ook geen bandjes in mijn nek hebben, goed idee van je!

Car zei

Over de Ipad, waarom zal ik de filmpjes niet zien op mijn ipad ? Vreemd.

Petra zei

ja dat is op die van ons ook Car. Apple onder steunt geen Flash helaas.

Marchiena zei

Leuk die tour op de segway. Het viel me op dat de straten zo schoon waren, kunnen ze hier in Rotterdam een voorbeeld aan nemen.

Petra zei

@ Er staat een flinke boete voor spullen op straat gooien. En er wordt gecontroleerd. :-)