vrijdag 17 juni 2011

Oke...

Nog wat meer fotootjes..... Hopelijk zijn jullie het nog niet zat ;-)

Van de week hadden we met de fotoclub een scavenger hunt. Een speurtocht, zeg maar. Er waren een aantal omschrijvingen die je in Bass Lake park op de foto moest zetten.

Zo moest je "something blue" op de foto zetten....En...It's alive... En die opdrachten waren geheel naar eigen inzicht...Natuurlijk dwaalde ik weer af en maakte ik foto's van dingen die helemaal in geen enkele categorie paste....Deze vond ik ook wel leuk en denk dat het best in de categorie "Unexpected" past toch? Meisje was zo blij met haar net gevangen meerval...Van alle foto's die ik maakte deze avond, vond ik deze het mooiste. Er stond bijna geen wind en het lage zonnetje en bijna geen wind zorgde er voor dat de bomen zo mooi reflecteerd in het water.Zelfde als bij deze foto's. Je ziet bijna niet meer wat boven en onder is, zo mooi is de reflectie in het water.We moeten eigenlijk eens zelf met zo'n kano die je er kan huren op het water gaan daar. Lijkt me reuze spannend ;-)

Verder was ik gisteren naar het Museum of Modern Art geweest met Judy. Judy heeft van haar man een nieuwe camera gehad en het blijkt dezelfde te zijn als ik heb. En zo gingen we samen op pad en zou ik haar wat tips gaan geven.Zo begonnen we bij deze boom. Heel artistiekerig niet? En eigenlijk zijn we in het park rondom het museum blijven hangen. Er is namelijk een heel groot park omheen. En de vorige keer dat ik er was ben ik eigenlijk alleen binnen geweest. Was wel lekker zo buiten eigenlijk.Hier zie je pas hoe groot het park er om heen is. En dat is nog maar een vierde er van denk ik. Er is nog een amphi theater bij en nog een soort van watertuin.Toen we dan toch naar binnen gingen in het museum om daar wat te eten, kwamen we langs deze. En ik dacht nog, goh die lijkt wel heel veel op het beeld van Rodin. Nou heb ik totaal geen artistiekeriger achtergrond. En weet er eigenlijk ook niks van af. Maar een beeld in deze denkers pose kon haast niet missen. Dus ik op zoek naar het bordje.... En ja wel het was van Rodin "The Thinker" stond er bij. Heb net nog even gegoocheld, maar er schijnen verschillende versies van (na)gemaakt te zijn. De eerste echt staat toch wel in Parijs. Ik dacht al, dat zou wel heel bijzonder zijn voor Raleigh niet? Al met al, was het wel een feit dat ik opgelet heb bij geschiedenis of was het op school tripje naar Parijs ooit... vroeger.... tigtal jaren terug ;-) Zo zie je maar weer ergens was het nog opgeslagen op de harde schijf!

Verder nog een nieuwtje.... We hebben een nieuwe auto. De Beetle (snik snik) is na vier trouwe dienstjaren ingeruild. Het deed wel een beetje zeer, haar zo achter te laten... Maar we hebben er een heel mooie andere auto voor terug. Eentje met een start knop! Mijn eerste auto had een choke.... En wellicht heb ik daar een trauma bij opgelopen, want die choke vergat ik nog wel eens. Waarbij je dus bij het eerste de beste stoplicht met een verzopen auto stond. Drama! Je kon starten wat je wilde, maar hij ging dan dus niet meer aan de praat. Was zo blij toen ik een auto zonder choke kreeg.

En... nu gewoon eentje met een start knop. Komt geen sleutel omdraaien meer aan te pas. En nog een leukigheidje.... De auto is een automaat, maaaaar op het stuur zitten flippers, zodat Ron, als ie wil, toch kan schakelen. Ik heb die behoefte niet zo heel erg, want waarom schakelen als het ook vanzelf kan niet waar? Maar het kan!

Bovendien zit er dit op....Een sos knopje!!!! En dan wordt je doorgeschakeld naar een echt persoon! Mooi niet? Hoe het allemaal toch mogelijk is! Kan geblokkeerd worden als ie gejat wordt en als ik zoals vorig jaar, onverhoopt weer een dronken vrouw tegen kom op een parkeerplaats die haar auto tegen de mijne parkeert, gaat die knop me helemaal helpen! Wat een uitvinding!!!

Verder piept tie als ik een paaltje niet zie bij het achteruit rijden en kan het kapje, net als bij de Beetle open (hele grote plus!!!) hahaha.

Kortom de auto lijkt me op het lijf geschreven en ben dan ook reuze blij.... Hier dan een fotootje van het wonder op wielen ;-)

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Jemig Petra het is een super mooie wagen zeg dat je er maar heel veel veilige kilometers mee mag maken.
En mooie foto's weer zoals altijd..

groetjes Astrid

Anoniem zei

Ik lees al een tijdje je blog, maar laat eigenlijk nooit een reactie achter. Wil je nu toch laten weten dat ik altijd enorm van je foto's geniet,ook nu zijn ze weer schitterend!
En heel veel plezier met jullie nieuwe auto. Als hij rijdt zoals ie er uitziet, zal dat zeker goedkomen ;)

Groetjes, Lieneke

Anoniem zei

Super foto's en een geweldige auto!
Dat wordt met plezier rijden.
Fijn weekend groetjes, BiancaF

Anoniem zei

Wauw mooie foto's
Zet maar op het lijstje voor oktober.
Ik ben heel goed in kanoen ahummm

Dat museum lijkt me ook mooi, vind moderne kunst wel wat hebben.

Ja en de tuut had ik natuurlijk al gezien hij is prachtig!!!!!!!!!!

Fijn weekend

Erna

B. zei

Die sculptures zijn gaaf zeg! En je foto's ook natuurlijk maar dat is altijd zo. Wat voor auto is het eigenlijk precies? Die sos knop vind ik wel wat hebben.

Petra zei

@ astrid & Bianca
Thanks!!!

@ Lieneke
Hartstikke leuk dat je meeleest en helemaal leuk je berichtje te lezen!

@ Erna
Nou het wordt al een heel lijstje! Kanoe-en gaan we echt doen. Neem wel je snake proof pakkie mee voor als we omslaan;)

@B.
Het is een BMW 1serie. Mooie in Amerika is dat er 4 jaar gratis maintenance bijzit en natuurlijk die sos knop;)

Anoniem zei

WAT EEN PLAATJE VAN EEN AUTO.vEEL KILOMETER PLEZIER . EN JE fOTO'S ZIJN WEER PRACHTIG. lIEFS UIT HEERHUGOWAARD .

Anoniem zei

Wat een mooie foto's weer!

En wat een gave auto. Heel veel plezier ermee....maar dat gaat vast en zeker wel lukken :-)

Groetjes Nancy

Anja zei

Mooie auto hoor! Heel veel plezier ermee, zo lekker als het dakje open kan!
Schitterende foto's weer.
Groetjes,
Anja L.

Car zei

Prachtige tuut, heel veel plezier en veilige miles ermee gewenst. Dat je het knopje maar niet hoeft te gebruiken.

Marchiena zei

De waterfoto's zijn zeker super.

Wat een mooie car Petra, van harte gefeliciteerd. Dat je er maar veel veilige kilometers mee mag rijden, veel rijplezier!

B. zei

Nou ik vind hem super!

Anja zei

Wauw, wat een mooie auto, veel rijplezier!!

Mary-Ann zei

Foto's kijken ben ik niet snel zat, zeker niet dit soort foto's. Vooral met die rode Kano, die vind ik gaaf. En die natuur, prachtig. Eigenlijk hebben alle foto's wel iets wat aanspreekt.Wat een gave auto, Peet ! Veel rij plezier samen....

Liefs uit NL

Anoniem zei

Wat een super gave wagen zeg, heel veel plezier ermee en natuurlijk veilige kilometers of te wel miles.

groetjes, Kaar

Anoniem zei

Wow wat een mooie auto!
Laat je Ron dan filmen als jij in de kano stapt, kan nog wel eens een leuke worden voor op you tube :-)
Gr, Evelyn

Kristel Holsbeek zei

Haha wat een pracht van een auto!!
Veel rijgenot ermee maar dat zal geen probleem wezen vermoed ik!!
ron of Erna, misschien een mooie foto van Petra achter het stuur???

Petra zei

Hahaha ja die kano zou echt wat voor mij zijn Evelyn;)

Uhhh een foto van mij Kristel?
Weet niet of dat goed gaat men hoor, kom veel beter over achter de camera dan er voor!

Thanks allemaal!

Groetjes Petra

Ineke zei

Nee hoor, van die mooie foto's van jou krijg ik nooit genoeg. Wat een schitterende auto

Anna zei

Natuurlijkweer prachtige plaatjes!!
Schiterende car.
Echt een gooise vrouwen ato.