zondag 13 mei 2012

Ben der!Nou ben inmiddels al weer een paar daagjes in Nederland. En ben flink aan het genieten. Donderdag ben ik met ietwat (uurtje) vertraging in Nederland aangekomen. Toen ik na de tussenlanding vanuit Washington vertrok was daar net een flinke regenbui los gebarsten en moesten we wachten tot die over getrokken was en na een uur in het vliegtuig op de vertrekbaan vertrokken we dan toch. De stoel naast mij was gelukkig vrij, dus had wat meer ruimte tijdens de vlucht van zo'n 8 uur.

Mijn moeder stond me op te wachten op Schiphol, hartstikke leuk en samen zijn we de huurauto op gaan pikken en naar haar huis gereden. Het rijden ging best aardig. Het was nog niet zo heel lang geleden geweest dat ik in Nederland geweest was, dus het schakelen verliep gesmeerd :-)

Zijn 's middags met Dylan mijn neefje op pad geweest en hebben verder rustig aan gedaan. Vrijdag had ik met drie dames van het Amerika forum afgesproken om naar de Keukenhof te gaan. Die afspraak stond al in voor tijdens mijn bezoekje in Maart. Maar daar die niet doorging vanwege mijn hand, dus verschoven naar mei. En eerlijk gezegd was ik bang dat ik alle tulpen pret zou missen door dat we nu veel later gingen. Nou dat had ik even mis zeg!

Het was echt super leuk. Ik werd helemaal blij bij het zien van zoveel tulpen nog in bloei toen we naar binnen liepen. Voelde me ook wel gelijk echt toerist, hahaha. Maar het deed mijn wellicht toch wel erg Nederlandse hart goed. Mijn fotografen hart ook trouwens, want wat was het leuk!

Moet namelijk eerlijk bekennen dat ik er nog nooit geweest was. 35 jaar in Nederland gewoond en nog nooit naar de Keukenhof geweest. En nu wonen in buitenland en dan ineens de drang? Het leven kan verkeren niet? Afijn ik heb zo genoten. Van de blommetjes en van het gezelschap. Het was namelijk super gezellig met Marja, Marjon en Jacqueline.

Overal waren er dus nog volop tulpen in bloei. Maar ook de azalea's bloeiden nu.

En er was een orchideën en lelie show in de expositie ruimtes.Ik bleef dus foto's maken. Ik vond het ook veel groter dan dat ik gedacht had. We maakten een tussenstop voor een bakkie met wat lekkers (lees Limburgse vlaai) en gingen daarna weer verder. Er was echt zo veel moois te zien.En deze leukerd zat er ook wel erg mooi bij. Moest er gewoon een foto van maken.voor de liefhebbers hier is de link naar het album met meer foto's van de Keukenhof.

Rond twee uur zijn we daarna pannenkoeken gaan eten in Noordwijk. Even gezellig kletsen en lekker eten! Wat een heerlijke dag. Echt toppie! Bedankt ladies dat jullie met me op stap zijn geweest!

Daarna ben ik naar Erna en Ron gereden. Zij wonen zowat om de hoek bij de Keukenhof en kon ik dus mooi hun nieuwe aanwinst Finley, hun Beardie pupje even beknuffelen. Het was echt leuk om hem ook nu in het echt te zien. En natuurlijk Ron en Ern en Murray hun ander Beardie. Alsof je niet weg geweest bent. Maar moet zeggen dat de eerste dag de jetlag er best inhakte, dus ben eigenlijk niet zo heel laat weer terug gereden naar Barendrecht. We zien elkaar later in de week nog een keer gelukkig want het was zo wel een flits bezoekje.

Zaterdag ochtend heb ik een beetje rustig aan gedaan. Had wel lekker geslapen en dat had ik denk ik wel nodig gehad. Even bijtanken weer. 's Middags zouden we bij de laatste voetbal wedstrijd van het seizoen van Dylan gaan kijken. Het weer viel weer reuze mee en gelukkig wonnen ze. Dik! 5-2 van de koploper dus knap gedaan.

Van Drop Box

Daarna ben ik met mijn moeder de stad in gegaan. We hadden gelukkig nog een parkeer plekje in de Witte de Wit straat want het was al later op de dag. Maar we konden er nog bij in de parkeerplaats. Daarna dus lekker even naar de zaterdags markt en patatje Ladage eten. Nog gevaarlijk trouwens, zo'n patatje eten, want ik werd zowaar aangevallen door een meeuw. Echt! Mijn moeder had op het Binnenweg plein alvast een bankje in de zon opgezocht en ik liep daarna met de twee zakjes patat er naar toe en er duikt een meeuw zo vol in de mayo zeg! Met snavel en al. Ik schrok me het rambam. Die dingen zijn groot van dicht bij! Hij bleef na zijn "attack" ook gewoon op ooghoogte met me mee vliegen en deed nog een poging zeg! P

Was dus even schrikken, maar vrouw met patat heeft de aanval van vliegende meeuw overleefd :-) Daarna dan door gelopen via de Koopgoot naar de markt.

Van Drop Box

Vond bij M&S nog twee leuke blousjes en een mooie broek en daarna naar de markt! Heerlijk! Het Rotterdamse geroep van "1 Harinkie voor 1 Eurie" en "Toerkse broodjes, kom ze halen". Ja ik was echt helemaal in Rotterdam nu, hahaha. Heb zelf nog mooi een bosje pioenrozen gescoord. Vind ik altijd zo mooi en bij ons kosten ze een godsvermogen. Het werd nog een keuze tussen de "50 tulpen voor 5 euro" trouwens, maarja we moesten nog een eindje terug lopen dus vanwege het gewicht werden het de pioenrozen. Dus nu kan ik er bij mijn moeder van genieten.

Van Drop Box

Alweer een heerlijk daagje! Vandaag ga ik moederdag vieren in Barendrecht en Hellevoetsluis. Dus ook best nog een druk daagje denk ik zo.

Groetjes dus dit keer vanuit Nederland!

Petra

11 opmerkingen:

Jasmino zei

Hee Petra, wat leuk dat je weer in Nederland bent ;-))

Natuurlijk heb ik je vrijdag al gezien, en we hadden een superleuke dag. Jammer dat er niet meer tijd is om samen door te brengen deze keer, maar er komt vast nog een volgende keer. Ik wens je ontzettend veel plezier tijdens je NL-tripje, geniet ervan. De foto's zijn alweer prachtig!

Yvonne zei

Hey Peet spannende avonturen zo in de buurt van mijn werkplek:-) Wij gaan vandeweek weer gezellig op pad, ik kijk er al naar uit!
Fijne zondag voor jou en je moeder!

Yvonne en Rob zei

Wat een gezelligheid.
Een patatje van Ladage kan ik ook nooit weerstaan als ik op de Rotterdamse markt loop. Maar ja, die rot meeuwen, ze worden steeds brutaler.
Mooie plaatjes van de Keukenhof, ben er eigenlijk ook nog nooit geweest.
Have Fun!
Yvonne

Bibi zei

hahaha die meeuw, niet te geloven zo brutaal als ze kunnen zijn!

Anoniem zei

Welkom terug in Nederland. Gelukkig is het weer je goed gezind !! Have fun.

Edwin zei

Welkom terug in Nederland. Gelukkig is het weer je goed gezind !! Have fun.

Kristel Holsbeek zei

hahaha die meeuw het moet jou toch weer gebeuren hé!!

duijsensfamily zei

Jaaaaaaaa die bloemen overal voor een prikkie... Ik had het liefst mijn koffer leeggegooid en vol met bloemen terug genomen. Maar ja, in de vaas houden ze ook maar een weekje....
Mooi die foto's van de Keukenhof. Ben er als kind eens geweest, misschien toch nog maar eens als toerist terug!
Fijn verblijf nog!
Gr. Claudia

Marjon zei

Die meeuwen vliegen hier in Ijmuidende hele dag over ons huis. Een lawaai dat die beesten 's morgens vroeg maken, niet normaal.

Ik vond het ook heel erg gezellig vrijdag, jammer dat ik het voortijdig af moest breken :)

lisette en larissa zei

ha geweldig dat verhaal van die meeuw, gelukkig liet hij niks IN je frietje vallen!! onwijs mooie foto's!! veel plezier nog in nederland! Groetjes Lisette en Larissa

Ineke zei

Haha, natuurlijk most die meeuw jou net weer hebben!
Mooi he, de Keukenhof, een jaar of 2 geleden ben ik er ook voor de eerste keer geweest, prachtige foto's heb je weer gemaakt!