woensdag 16 november 2011

Uh???... Toch maar niet?

Gisteren moest ik voor controle op bezoek bij Dr. Sam. Keurig op tijd werd ik binnen geroepen en dr. Sam kwam niet veel later. Hij nam een kijkje naar mijn vinger en drukte hier en daar op strategische punten. Nog steeds is de vinger dik en dat helpt niet echt bij het proberen te buigen. Wat tot op heden dan ook niet lukt. Op zich klonk hij niet ongerust over het niet buigen en het nog steeds dik zijn op dit moment. Maar als het 3 maanden na de operatie nog steeds niet lukt om een vuist te maken met mijn hand, zonder dat mijn wijsvinger er niet aan mee doet, en mijn vuist meer op een pistool lijkt dan een vuist, dan is er litteken weefsel onstaan in het buisje waar de pees door heen moet en zit tie vast gegroeid. En de enige oplossing voor dat is weer onder het mes.

En daar had ik dus helemaal geen trek in! He-le-maal niet! Waarschijnlijk kon hij de teleurstelling van mijn gezicht lezen, want daarna begon hij over het wat agressiever aanpakken van het geheel. De spalk mocht overdag af (yes! yes!!!). Maar 's nachts moet hij omblijven. En ik zou van de fysio juf nieuwe oefeningen gaan krijgen, behalve het vuist proberen te maken. Nou dat klonk wel lekker! Spalk af = Petra blij!!

Dus al met al maakte me dat weer een beetje blij. Dus ik vertel dat aan de fysio juf, waarna ik direct na dr. Sam een afspraak had. "Oh echt?", zei hij dat. Ze geloofde me duidelijk niet. Alsof ik er om ga liegen niet? Ik had al eens gezegd dat ze soms een beetje Donna Corleone achtige uit spraken doet. En deze was van die categorie. "Don't mess with the family, huh?". Afijn de telefoon werd er gelijk bij gepakt en er werd gebeld. Met dr. Sam.

Ja dat had hij inderdaad gezegd, klonk aan de andere kant van de telefoon. Pffffew... ik had dus echt niet gelogen! Dr.Sam weet u wel dat Petra nog maar 4,5 week "post-op" is? Dat is Corleones medische taal voor na de operatie, zeg maar. Alsof ik moet gaan bevallen van mijn tijd zonder spalk. 4,5 week? Ik dacht 6 weken, zei dr. Sam. "No, she is 4,5 weeks!". Echt het was serieus of ze het over mijn uitgerekende "spalk-loosheids" datum hadden en terwijl ik het aanhoorde slinkte met de seconde de kans om die spalk eindelijk kwijt te raken. Nou dat had hij over het hoofd gezien in het dossier. Wilt u tegen Petra zeggen dat het mij spijt en dat ze echt nog even de spalk om moet houden. Ja natuurlijk zei ze!

Balen!!! Maarja, het is niet anders en ik weet nu een beetje wat me te wachten staat als ik echt 6 weken ben en dan overdag spalk loos door het leven mag gaan, niet waar?

Gelukkig lukt het foto's maken wel goed nu. De fysio juf heeft een extra ding aan mijn spalk toe gevoegd, dat ik mijn andere drie vingers wel kan gebruiken. En mijn wijsvinger toch veilig opgeborgen blijft. En zo had ik van de week twee foto sessies en aankomend weekend weer twee. Het wordt krap om die allemaal op tijd af te hebben voor vertrek, maar.... we gaan ervoor!Deze foto was van zaterdag. De vader van dit lieve ventje is op het moment uitgezonden. En dus hebben we foto's gemaakt van hem en zijn moeder en sturen we een album naar zijn papa. Zoals ik al eerder schreef is dit voor de Oplove organisatie. Trouwens er is 1 foto van me uitgekozen voor een tv uitzending van de Today show van NBC. Alle Oplove fotografen in Amerika mochten twee van hun favoriete OpLove foto's op sturen naar de leiding van OpLove. Zij zouden dan een selectie maken en die wordt door gestuurd naar de Today show. En jawel.... 1 er van is dus door gestuurd naar de Today show. Dat is dus echt een landelijk tv programma en dat is al jaren op de Amerikaanse tv. Super spannend. Het was de foto van de homecoming waar de vader zijn dochtertje voor het eerst ziet. Nou zou de uitzending afgelopen vrijdag op veteranen dag gebeuren, maar.... NBC heeft het topic verplaatst naar Thanksgiving day. Via Oplove heb ik vernomen dat NBC ook is wezen filmen bij een gezin die een zelfde soort homecoming hadden. Dus een gezin waarvan de baby tijdens de uitzending is geboren. En in hoeverre ze nu nog mijn foto zullen gaan gebruiken, ik weet het niet. Ik weet wel dat de familie waar ik de foto voor gemaakt heb, toestemming heeft gegeven om de foto te gebruiken. Dus nog wat spannender niet. Alhoewel.... wellicht ook niet, want ik vlieg de avond voor Thanksgiving day naar Nederland, dus ik kan die uitzending zelf dus niet zien. Maar wie weet valt er nog wat via internet naderhand te bekijken. Dat dus volgende week donderdag!!!Maandag maakte ik o.a. deze foto van Isabelle. Het vergt extra aandacht om foto's van Isabelle te maken, want Isabelle klimt graag en zit niet graag stil ;-) Maar ze is zo leuk!!! Echt een lieverd! En ik geef haar geen ongelijk, er is ook niks aan om stil te zitten toch! Hier was ze net een beetje haar nieuw verworven uitzicht aan het bekijken, nadat ze op de kar geklommen was. En dat moment moeten we waarnemen niet?

Zaterdag een fotosessie met een baby en maandag van een huis. Jawel... een huis. Daar waar mijn foto maak plannen ooit mee begonnen.....

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

duijsensfamily zei

Balen van die vinger en wat een streng mens jouw fysio! Brrrrrr. Ze klinkt doodeng!
Sterkte met het uitzitten van de spalktijd!

Mooie foto's wederom! Mooie stichting, geen idee of die hier ook in Canada is!

Gr. Claudia

Annemiek zei

Wat maak je toch een mooie foto's. Ik ben benieuwd of je foto op tv komt. Ik zal het ook niet zien, moet die dag werken.
Jammer dat die spalk toch nog moet blijven zitten, maar wel goed dat je zo'n alerte fysio hebt!

Anoniem zei

Jeetje zeg die fysio mevrouw bemoeit zich ook overal mee zeg !!!!!!!
Nou ja nog ff, als je hier bent ziet ze het toch niet.

Je gaat weer lekker met je foto opdrachten leuk hoor.

Nog een weekje dan je weer hier neem je een dikke jas mee.

Erna

Ineke zei

Jammer dat die spalk er nog niet af mag, maar aan de andere kant :-) heeft die fysio mevrouw misschien toch wel een beetje gelijk, haha. Meid die 1.5 week vliegt ook voorbij, beter nu nog even doorbijten, dan er later spijt van hebben.
Sterkte!
Hartstikke goed dat er een foto van je naar de Today show is gestuurd!

Yvonne zei

Aan de ene kant jammer, maar als het beter is voor je herstel.... Inderdaad nog even en dan kan je genieten van het koude weer hier en van de Keulse kerstmarkt. Ik vraag me wel af hoe dat nu moet met een handschoen wanneer je koude handen hebt?

Anoniem zei

Jammer dat je spalk nog niet af mag.....maar je kan de dagen aftellen!
Mooie foto's weer en erg gaaf dat de "buitenwereld" je foto's ook zo mooi vinden, en dat zijn ze ook!
groetjes, BiancaF

Elke zei

Je hebt je aftelkalender naar de overdag-spalkloosheid toch al opgehangen?
Prachtige foto's die je weer gemaakt hebt. Terwijl ik het juist zo moeilijk vind om mensen die geen fotomodel zijn toch zo leuk op een foto te krijgen. Echt een talent van je!
En of je nou wel of niet op tv komt, je bent top met je werk, en via Oplove heb je al heel veel mensen gelukkig gemaakt, en dat nog vereeuwigd ook! (al is het niet mis natuurlijk om ook eens een foto op tv te hebben)

Anoniem zei

Hoi, Dat was een tegenvaller van de spalk. Jij maakt ook van alles mee ook. Las net over het gevonden verloren telefoontje. Schitterend verhaal. Leuk van de foto van de tv uitzending. jammer dat je net niet thuis bent. Maar in Nederland is het ook heel leuk hoor. Fijn weekend. Groetjes, Ingrid

B. zei

Rot zeg dat je nog verder moet met die spalk.
Maar wel supergaaf dat je (misschien) landelijke bekendheid krijgt:-)!

Petr@ zei

Hè gets, zit je nog langer met die spalk! Maar ach, het zal wel beter zijn natuurlijk.

Wat zou het leuk zijn als jouw foto op nationale televisie wordt laten zien. Even duimen maar.

Marjon zei

Wat een geweldige foto van dat mannetje met dat petje. Wat ben jij toch goed!

Ik zal voor je duimen dat je foto uitgekozen wordt, dat zou wel heel bijzonder zijn.

Balen van je vinger

Anoniem zei

Tjeempie wat n gedoe met dat eerst wel maar dan weer niet overdag spalkloos zijn! Gelukkig weet je nog stees mooie foto's te maken die nog in de prijzen/uitzending vallen. Waren vandaag met Sint en pieten op kasteel Haarzuilens. toplocatie net n sprookje ze warên er ook n kerstfair aan t opbouwen Ik dacht dat moet Peetje weten ziet er veelbelovend uit maar je hebt Keulen al op t programma en dat is ook zeker niet verkeerd Reuze gezellig mag ik wel zeggen. Knuf Ann

Kristel Holsbeek zei

das minder nog twee weekjes langer met je spalk maarja komt wel in orde...
wow zo tof die foto!!! Laat ons iets weten hé;-)

Natasja Valentijn zei

Jammer dat je nog even door moet lopen met de spalk. Je foto's blijven prachtig, Petra! Een genot om naar te kijken!