zaterdag 11 februari 2012

Sterretjes

Donderdag en vrijdag waren dagen met sterretjes. Donderdag avond zijn we naar een concert geweest van Marc Broussard. Wat een heerlijke swingende aangelegenheid werd! Wat zingt die man makkelijk en mooi! Dat hij gewoon nog niet veel bekender is! Hij is echt heel goed. Al moet ik zeggen dat we het ook wel erg leuk vonden om hem weer in zo'n klein zaaltje te zien. Vorige keer in het Lincoln theater waar halverwege de airo het nog begaf met bijna 40 graden buiten. En nu dan in Cat's Cradle in Carrboro. UNC terrein, want dit ligt echt naast de campus van universiteit van North Carolina. Kaartjes kostten maar $15.- per stuk en we hadden een heerlijke avond!

Van Drop Box

En wat met muziek erbij! Dat maakt het wat gezelliger niet?

Sonja welke ik ken van het Amerika forum, had me vorig jaar over hem verteld en dat hij toen bij ons in de buurt optrad. Helaas voor haar, is hij niet meer naar NL geweest sinds 2008. Dus had ik tegen Sonja grappend op Facebook geschreven dat ik "wel eventjes" aan hem ging vragen of hij nog een keertje naar Holland ging komen. Afijn, zoals ik al zei het concert was echt heel erg leuk en na afloop liepen we terug naar onze auto. We stonden weer uitermate dichtbij geparkeerd. Wel grappig onze Miep kon het adres niet helemaal lekker vinden. Dus we parkeerden maar ergens in de buurt waar we een plekje konden vinden. Het was druk. De zaal is ook vlakbij het uitgaansgebied en het was er erg druk. We zouden daar dan wel aan iemand gaan vragen waar de zaal was. Dus we stappen uit en ik kijk nog even op mijn iPhone op de kaart. Krijg ik een melding of ik het wifi internet van 300 E. Main street wil gebruiken. Nouja! Dat was dus exact het adres waar we moesten zijn. We hadden voor de deur geparkeerd! Lekker bezig wij.

Cat's cradle ziet er dus van buiten uit als een doorsnee winkel centrum, maar de ingang van de zaal is dus aan de achterkant. En wij hadden letterlijk bij de artiesten ingang geparkeerd! Dus toen we na afloop terug liepen naar onze auto, zagen we hem ineens daar staan! mr. Marc Broussard himself! Zo grappig! En greep ik mooi mijn kans en vroeg hem wanneer hij weer naar Nederland kwam? Hij begon te lachen en vroeg of ik nou helemaal uit Nederland naar hier was gekomen om hem te zien? Ja, zei ik grappend, helemaal vanuit Holland! Hij geloofde me natuurlijk niet dus ik vertelde dat ik vlakbij Raleigh woonde en wel uit Nederland kwam.

Van Drop Box

Van

Afijn toen gevraagd of hij nou weer een keertje naar Nederland kwam. En dus, speciaal voor Sonja, hij komt naar Nederland,zei hij. Het was grappig om hem bekende namen als Giel Beelen te horen zeggen. Hij was daar namelijk geweest om op te treden. En hij had een concert gegeven in Paradiso. Het viel me wel op dat het nu zo dichtbij maar een heel klein mannetje was, hahaha. Ik leek wel een halve reus zo naast hem. Afijn, dat was dus onze meet en greet zo onverwachts na afloop en eigenlijk dat alles dankzij de niet lekker werkende Miep!

Doordat het wel een latertje was donderdag had Ron vrijdag vrij genomen en zijn we vrijdag naar de autoshow van Raleigh geweest. Ook dat altijd leuk.

Van Drop Box

Deze Camaro was ietsjes gepaintbrushed....

Van Drop Box
Grappig modelletje van Hyundai.

We hebben daar zelfs in een aantal auto's gereden. Je moet (natuurlijk) wat formulieren invullen en een alcohol blaastest doen maar dan kan je in elke gm-motors auto rijden die je wilt. Tot aan de kleine Fiat 500 toe.

Van Drop Box


"Ikke", in de Chrysler 300 SRT8 met 465 pk en een motor van 6.4 liter HEMI. Allemachies! Hoorde van Ron dat Lancia, "ons merk ooit in NL" dit model als een Lancia Thema verkoopt. Zomaar een Amerikaanse Italiaan? Daar stond ik wel een beetje van te kijken eigenlijk.

Zo zag deze auto er binnen in de showroom er dus uit....

Van Drop Box

Van Drop Box

Zo reden we dus in een Jeep Cherokee Overlander en die Chrysler 300, met de mega power! Ron genoot duidelijk. Die ging nog even wat sneller dan ik eerlijk gezegd. Ik heb de Fiat weer gepast, maar ik zit echt met mijn hoofd tegen het dak. Niet bij deze overigens, daar ging het dakkie ruim van open namelijk. Vind ze zo lief!!

Van Drop Box

En... Ook deze stond er, net als vorig jaar! Toen ik hem zag staan kreeg ik een smile van oor tot oor en wilde er eigenlijk naast blijven staan om iedereen te zeggen die het wilde horen dat ik echt in zo een Spyker heb gereden. Echt!!!! For real, dus! En wat een belevenis dat wel niet geweest was! Eigenlijk toch wel enorm veel leuker dan die SRT. Ze zouden vast met hun mond open het aangehoord hebben :-) Maarja... Heb het toch maar niet gedaan, volgens mij word je hier voor minder ook zo maar in het busje meegenomen en heb dus even, heel even ingetogen genietend naar deze auto staan kijken. Wat een schitterend apparaat!

Van Drop Box

Van Drop Box
Met de pet van Evelyn! (heb je mijn mailtje nog gehad Evelyn?)

Daarna zijn we naar de film gegaan. De nieuwste van Denzel Washington en Ryan Reynolds. Safehouse heette hij. En wat een super spannende film. Ryan Reynolds, ja de kleinzoon van Burt Reynolds, speelt inmiddels heel wat beter vind ik. En Denzel was op zijn best vond ik. De man acteert echt heel goed. Echt een lekkere spannende film waar ik me twee keer het rambam schrok van rond vliegende kogels ;-)Tijdens de film zag ik dat ik een telefoontje kreeg. Mijn schermpje lichtte op en het was van een onbekend nummer. Een telefoontje waar ik stiekum op wachtte... Die morgen had ik namelijk een advertentie zien staan van een hele mooie lens op Craigslist. Van de week heb ik "de EPG boeken van 2011" afgesloten en aan de taxmevrouw gegeven die onze papieren invult. Moet zeggen dat ik het echt geen leuk werk vind het boekhouden. Echt helemaal niet, maar de cijfers waren wel leuk om te zien. En had ik nu wel het geld om die lens te kopen. De Nikon 70-200 2.8 VR. DE lens der lenzen!

In de advertentie stond met originele dozen en handleidingen bijna nooit gebruikt. Ja ja, had Ron nog gezegd. Wie koopt er nou zo'n lens en gaat hem daarop volgen nou niet gebruiken. Er stonden geen foto's bij en dat is natuurlijk helemaal verdacht als je fotospullen verkoopt. Ron had me aangeraden om zo'n 15% onder de vraagprijs te bieden eerst per email. En ik had het gedaan, in de hoop dat niemand anders de lens voor me wegkaapte want de prijs was al heel erg goed. Ik kreeg er de kriebels van en het is maar goed dat er met de email niet mijn blije gezicht doorgemaild door gemaild was. Het zal toch niet waar zijn dat het zou gaan lukken. Ik had een mailtje terug gehad en daarin had hij een tegen bod gedaan. Nog blijer was ik!!! Ik wilde al gelijk ja doen we zeggen. Maar daarop weer op aanraden van Ron, in het midden gaan zitten met de prijs. En mijn telefoon nummer er bij gezet dat als hij daar mee accoord ging hij me kon bellen en ik de lens contant zou betalen. Jaaaaa, wat een onderhandelaar, hahaha. Contant betalen is hier vaak een probleem, dat hebben we zelf ook al mee gemaakt met Craigslist. En dus als verkoper zou je daar blij mee moeten zijn. Maarja nu ging mijn telefoontje midden in de film. Ohhhh wat was het moeilijk niet op te nemen. We zaten wel al tegen het eind, maar de spanning natuurlijk om te snijden (in de film en door het net ontvangen telefoontje) En aangezien ik bijna niks zie in zo'n bioscoop ook niet slim om in het donker mijn weg naar de uitgang te zoeken. Dus.. ik antwoordde heel cool niet... Onderhandelingstechniek ;-)

Afijn eenmaal uit de bioscoop de man gebeld en die vroeg of ik echt het geld die middag kon geven aan hem. Ja, dat kon ik, zei ik. Nou dan ging hij accoord met de prijs en we spraken bij een parkeerplaats voor een supermarkt in Cary af "om de deal" te besluiten. Wat inhield dat wij snel naar huis moesten mijn camera halen, want ik wilde natuurlijk wel kijken of het ding het deed op mijn camera en er niks met de focus was of zo. Dus naar huis, hondjes uitlaten en weer terug naar Cary.

Hartstikke spannend zat ik daar dan te wachten op de afgesproken parkeerplaats. We waren er ruim op tijd geweest en als herkennings punten hadden we de signalementen van onze auto's door gegeven. Hij reed in een rode Honda. En bedacht me een oud en gammel Honda Civicje, waaruit een coole handelaar met een "What's up dude?" zou uitstappen. Was zo blij dat Ron er bij was. Ik werd er met de minuut zenuwachtiger van. Het zou toch maar niet waar zijn dat ik een bija nieuwe super lens zou vinden op Craigslist voor deze prijs. Ron had me al gewaarschuwd dat het waarschijnlijk dezelfde kreet was als bij het kopen van auto's. Altijd binnen gestaan, weinig kilometers en bereden door een oude vrouwtje. Net zoals de Volkswagen reclame ooit, hahaha. Afijn, maar daar kwam een rode Honda aangereden. En hij kwam rechtstreeks op onze zilveren Dodge af gereden. Dat moest hem zijn! Het was een soccer mom busje geweest, maar dat maakt het minder spannend in het verhaal, natuurlijk. De man was dan ook alles behalve een coole dude. Hij was op leeftijd, witte veel te grote gympen. En droeg een enorme Nikon doos voor zich uit toen hij uitstapte.

En overhandigde die daarna aan mij. Heel voorzichtig pakte ik alles uit en echt het zat nog allemaal vers in het plastic. Natuurlijk vroeg ik hem, waarom verkoop je het. Nou zei hij, ooit wel eens een hobby begonnen, die het toch net niet was? Uh ja, dat herkende ik wel een beetje. Nou dit was het van hem en hij vond het maar eens tijd om de boel te verkopen. Mijn hart maakte een sprongetje en probeerde rustig te blijven. Wat uitermate moeilijk ging. De lens was ook echt helemaal nieuw. Nog geen stofje op te vinden. Ik vroeg of ik hem op mijn camera mocht proberen en dat vond hij vanzelfsprekend. Dus ik gedaan. Als een zonnetje, om het bij de autotermen te houden. Zoomen als een tierelier en alles werkte zo als ik kon zien perfect.

Daarna de lens er weer afgehaald en nog eens tegen het licht gehouden, maar er was echt helemaal niks mis mee. Helemaal niet! Dus..... Ik heb hem gekocht en ben zo blij!!! Helemaal zelf verdiend met mijn fototoestandjes. Wat een dag met een sterretje!!!!

Photobucket

En wat een mooie lens! Zoooo scherp!!!

Photobucket

Photobucket

De hondjes spelen graag fotomodel voor me ;-)

Photobucket

Verder "giet it oan" hier.... Nee er wordt hier geen Elfsteden tocht gereden, maar er wordt binnenkort dus wel gesneden. In mijn vinger wel te verstaan. Op 20 februari mag ik me melden en gaat het gebeuren. Jippie! (kuch kuch)

Fijn weekend gewenst en groetjes!!!

Petra

32 opmerkingen:

Anoniem zei

Valentijntje,
Gefeliciteerd.

Petra zei

Dank namens valentijn ;-)

duijsensfamily zei

Gaaf die lens! Echt super! Kan ik jou eens op pad sturen voor een Canon lens???? Maak je ook een superdeal!

Elke zei

Wat fijn als je zo'n pareltje kan vinden voor een prikje!
En voorlopig maar even niet aan 20 februari denken...

Kristel Holsbeek zei

Wow helemaal fantastisch voor jou!!! Geweldig gewoon, ben heel blij voor je en wij mogen weer meegenieten van je fotos!!

Jasmino zei

Wat een mazzel om die lens te scoren, gefeliciteerd ermee! Altijd leuk om zo'n dealtjes te kunnen maken, ik kan me voorstellen dat je er extra blij van wordt.

De afsluiter van je blog is iets minder dan, met zo'n operatie voor de boeg. Op de kalender zie ik dat het net krap aan 6 weken voor je NL-reis is, hopelijk mag de spalk er dan af en kun je weer iets meer met je vinger. Ik ga voor je duimen. Maar nu eerst even genieten van je nieuwe dijk van een lens. Prachtige foto's maakt hij! Ga je de tamron nu verkopen?

Anoniem zei

Whahahah zie jullie helemaal zitten op die parkeerplaats alle auto's afspiedend.
Prachtige foto's van de boys.
De auto's had ik natuurlijk al op mijn Ron zijn mail voorbij zien komen.

Nou 20 febr is natuurlijk minder leuk maar ja wat moet dat moet.

Erna

Petra zei

Ja echt mazzeltje! Was er erg blij mee!

Nee, die wil ik graag houden! Die is tot 300mm en ook een perfecte lens.

Als alles gaat zoals gepland hoef ik nu geen spalk meer na de operatie. De pees is volgens verwachting genezen en is het juist om hem los te krijgen van litteken weefsel. En moet ik actief bewegen naderhand.

Petra zei

Nou hetwas maar een kleine advertentie met ook nog een body en een andere lens.
En zoals ik zei geen foto. Ik denk dat daardoor mensen er over heen lezen.
Even goed nog veel geld hoor, maar in verhouding een koopje ;-)

Petra zei

Nee is pas over een hele week! Nog een hele week foto's maken voor als het strakjes even niet meer lukt;-)

Petra zei

Zo is het ook weer! Leuk he?

Petra zei

Ha! Je hebt vast meer dan deze auto's gezien ;-)

Wel ja we gaan wel zien 20 februari. Nog zes weken om daarna te herstellen voor NL

Anoniem zei

Je heb goeie deal kunnen maken met de nikon lens.
Je eerste foto's zijn erg mooi geworden.
Jammer dat je binnenkort weer onder het mes moet.

Groetjes,
Susie One

Yvonne en Rob zei

Wat een waanzinnige band, en dat voor maar 15 dollar. Heb even geluisterd/gekeken naar je filmpjes. Zullen in NL wel duurder zijn die kaartjes ;-)
Mazzeltje met je nieuwe lens, zijn in ieder geval mooie foto's die je ermee gemaakt hebt.
Sterkte alvast met je operatie.
Grtz.Yvonne

Joyce zei

Ryan Reynolds is geen familie van Burt Reynolds. Burt heeft een zoon, geboren in 1988, en Ryan is geboren in 1976 in Vancouver.

Petra zei

Je hebt helemaal gelijk Joyce! Ik heb het altijd gedacht, nadat ik zoiets op tv gehoord dacht te hebben. Niet dus! ;-)

Petra zei

Geloof dat kaartjes bij Paradiso niet zo heel duur zullen zijn. Maar denk wel moeilijker aan te komen inderdaad. Ik vind het heerlijke feel good muziek!

Anoniem zei

Hi Petra, welk mailtje bedoel je? Laatste dat ik weet was toen je net terug in USA was na NL bezoek.....Groetjes, Evelyn

Anna zei

Wat een mooie deal net zoals mijn fotocamera, helemaal toppie.
Ik had ook mazzel ik had 2 kaartjes voor de motor beurs gewonnen met mijn mooie verhaal en foto's.Toch 35 euro.

Anoniem zei

Ik had je vanaf de autobeurs de foto's van Spyker gestuurd. Normaal mail je gelijk terug dus dacht al die heb je niet gehad ;-)
Maar nu heb je de fotootjes ook gezien meid! Met pet!
Groetjes Petra

Anoniem zei

Wat leuk Toos!!! Niet weer een nieuwe gaan kopen hoor deze is veelste leuk!
Veel plezier alvast!!!
Groetjes Petra

Petra zei

Dank je wel! Ga hem van de week, voordat de vinger aangepakt wordt, maar even flink proberen!

Ineke zei

Wat goed dat je die lens zo kon kopen. Sandor, ook een fervente Nikon-fan, is best een beetje jaloers. Heel veel plezier ermee.
Leuk dat je met die zanger over Nederland gepraat hebt.

Marjon zei

Dat waren inderdaad dagen met een sterretje zeg, heel bijzonder!
En wat een prachtige foto's heb je gemaakt!

Petra zei

Kostte nog een berg met geld hoor Ineke, maar minder dan dat het normaal zou kosten ;-) Ben er vandaag mee op pad geweest en heb andere diertjes op de foto gezet. Zal er weer een blogje van breien binnenkort.

Petra zei

Altijd leuk dagen met sterretjes he?
En thanks!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je trouwe viervoeter!!

Mooie foto's heb je gemaakt met de nieuwe lens, ben benieuwd naar de andere foto's.

Groetjes,
Kaar

Petra zei

Dank je wel! Lens komt mee naar Nederland dus kan ik foto's maken van Mr. D. Gaat oog al wat beter?

Anja zei

Inderdaad dagen met een sterretje. Mooie foto’s heb je gemaakt met de nieuwe lens.
Sterkte voor de dag dat je weer onder het mes moet en natuurlijk felicitaties voor de jarige Connor.

Anoniem zei

behalve de normale blauwe kleur van zijn oog zijn er nu meerdere kleuren zichtbaar. Maar voor de foto's is hopelijk de regenboog oog vertrokken.

Petra zei

Och jee.... We hebben inderdaad nog even voor de blauwigheid te laten verdwijnen ;-)
Geef hem maar een knuf!

Petra zei

Dank je wel Anja!