donderdag 2 februari 2012

Tenolysis

Van de week weer bij Dr. Sam langs geweest voor mijn vinger en hij vertelde dat het tijd was voor een tenolysis.

"~Tenolysis ~operatieve verwijdering van vergroeiingen tussen een pees en zijn omgeving"

Nou had hij bij de afspraak van vorige maand ook al gezegd dat het opereren werd als ik geen vuist kon maken met mijn hand. Dus... wat heeft Petra gedaan die is als de wiedeweerga aan het oefenen gegaan en geprobeerd die vinger zo ver mogelijk te gaan buigen natuurlijk. Geen zin in weer een operatie. En ik was blij gestemd, want ik was best een stukje verder gekomen. Topje nog niet echt, want die doet nog steeds niet mee. Maar het middenste kootje zeg maar buigt nu 45 graden. Ik was er best trots op. Maarja, 1 blik van Dr. Sam en er klonk alleen maar "Tenolysis". "Ja maar,....", spruttelde ik nog. Kijk es hoe ver ik al ben gekomen?

Ja ik was een stuk verder dan vorige maand zei hij, maar met 1 pees werkende werd dat buigen echt niet meer. Oh ja? Is dat zo? En er volgde een uitleg die in het kort neer komt dat er maar 1 pees werkt in de vinger en dat ik daarom niet veel verder zal komen met het buig werk. Of de vinger geheel in kan trekken. Hmmmmm..... Minder. Operatie is ook weer zo wat. En al vertelde hij dat het deze keer wellicht minder erg naderhand zal zijn, ik vind het gewoon twee keer niks! Nou misschien zelfs drie keer niks ook wel... Het is waarschijnlijk ook dat je het nu een keer gehad hebt, je weet ook wat je te wachten staat. Al zou ik niet meer 6 weken in het gips/spalk moeten nu. Tenminste als de pees goed genezen is. Als dat niet het geval mocht zijn dan dus wel. Ook zo lekker. Maar het hele ziekenhuis gebeuren, de narcose en nog maar te zwijgen over alle verzekerings perikelen, gewoon allemaal weer helemaal over nieuw!

Nou daar werd ik dus niet blij van en ik moest het allemaal even verwerken. Dr. Sam begon al gelijk over het plannen van een operatie, maar ik was er nog niet helemaal aan toe geloof ik. Dus ik vroeg hem of het ook nog even kon wachten. Kon ik toch niet nog een maandje verder oefenen? (Ja eigenwijs had mijn voornaam kunnen zijn) Ja dat kon wel, zei hij, een maand is niet zo erg, maar daarna verminderen de kansen op een beter herstel. Oh... hmmm, jeetje! Nou toen wist ik het ook niet meer hoor. Mijn trukendoos raakte nu aardig leeg....

Dus ik zou hem nog even laten weten wat ik zou gaan doen. Dit hele gedoe kost me natuurlijk ook weer mooi $ 3000,- eigen risico van die ziektekosten verzekering want er is per januari een nieuw verzekeringsjaar in gegaan. En daar word ik ook al niet zo blij van. Ben dalijk gewoon $6000,- kwijt aan die gekke vaas! En betaald de verzekering zo'n $50.000,- aan zo'n klein rot sneetje. Bezopen niet? In de auto naar huis zat ik nog na te stomen. Petra was niet blij! Ron thuis gebeld en wat ik nou het beste kon doen. Gelukkig kan Ron altijd alles weer even terug op aarde brengen en mijn "wat als" en "dalijk zo" en "mischien dit" aardig beantwoorden en gerust stellen. Ook nog even met Jackie gesproken en tsja eigenlijk komt het er op neer wil ik ooit weer een normale vinger zal het toch weer open moeten. Tenolysis! Pffffff, wat een vreselijk lelijk woord zeg!

Heb dus toen maar die ochtend nog weer terug gebeld om een afspraak te maken voor die operatie. Maar inmiddels drie werkdagen en gewoon geen contact nog met zijn assistente he? Na het gesprek met Dr. Sam kwam zij me meer info geven en ik kon haar altijd bellen! Tuurlijk! Probleem is alleen, ze belt je nooit nimmer terug! Lekker! Moet je vooral nu doen. Want als dit te lang gaat duren, doe ik het gewoon lekker niet! Ha! Ga ik gewoon van dat geld een dikke vette vakantie regelen, Dr. Sam. En wordt er niks getenogelysist! De oplettende lezer heeft het vast door.... Petra is niet happy en het verhaal met de vinger wordt dus nog vervolgd (zucht)

Tot slot om het blogje toch wat gezelliger te maken nog even dit op special verzoek van sommigen ;-) Want hier komen dan toch de beelden van de tijger explosie van afgelopen zondag! Mocht u er geen trek in hebben dan is het nu tijd om over te zappen naar een andere website over luchtigere zaken dan tijgers met een zekere drang ;-)

Photobucket

Photobucket

Zeg nou toch zelf, de liefde straalt er van af!

Photobucket

En de laatste 300mm ingezoomd... Hoop dat ze niet al te veel in het persoonlijk geheugen blijven hangen. Bij voorbaat mijn excuses. Komt gewoon door die Tenolysis, ben er van in een opstandige bui! Verder tot slot, de Nederlanders onder ons, sterkte met de kou! En de NederAmerikanen onder ons, geniet van het zonnetje! Wat een verschil ook weer!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

B. zei

Oh joh echt super ***te met je vinger. En dan nog een leuke rekening erbij ook. Een tip, Misschien dat ze bij de administratie van het ziekenhuis je kunnen helpen met info over het verlagen van je ziekenhuis rekening? Wij kregen dit jaar een torenhoge rekening en omdat onze verzekering hiervan amper wat ging vergoeden ging ik daar even achteraan. En toen kwam ik erachter dat we ons konden inschrijven voor een bepaald programma waardoor, simsalabim, onze rekening met 75% verlaagd wordt voor elke behandeling in dat ziekenhuis. Je moet dan wel lid worden a 15 dollar per maand (per familie). Hier heet het Link program.

Kristel Holsbeek zei

Goh veel succes in ieder geval en hopelijk valt de operatie wel heel goed mee!!
Mooie fotos vind ik toch!!;-))))

Jasmino zei

Oh jeetje zeg...... balen van die operatie. Ik kan me je gevoel erg voorstellen. Maar kom op meid, denk vooral aan je vinger en je toekomst, dat is het allerbelangrijkste. Met een goed werkende vinger gaat het fotograferen ook weer gemakkelijker. Toi toi toi en dikke knuffel!

Elke zei

Geeft die operatie een redelijke garantie dat je vinger terug veel soepelder zal worden?

Petra zei

95% van de mensen die hun vinger geblesseerd hebben op de plek waar die ik heb, vergroeid de pees met littekenweefsel. En 50% heeft er dan baat bij. Maar alleen als de pees goed genezen is. Als de pees dat dus niet is wordt het een ander verhaal. Dus ik vroeg kunnen we dat van te voren dan niet alvast gaan bekijken met een mri of zo. Maar de reactie van dr. sam was dat in beide gevallen de vinger dan toch open moet. En hij het dan op dat moment snel genoeg ziet. Alleen ja... Was ik er niet zo zeker van dat de vinger open moest, hahaha. Daar verschilden we nogal.

Anna zei

Wat een gedoe zo'n vinger ik heb er ook nog steeds last van en dan is mijne nog niet eens door gesneden.
Mooie pose van de tijger.
Lekker geschaatst de straks.

Anoniem zei

Leuke vaas.. Blijkbar heeft die assistent ook last van het "niet terugbelsybndroom" Dacht dat dit allen hier voor kwam..

gr petra

Yvonne zei

Tja kan me wel voorstellen dat je niet zoveel zin meer hebt in nog een operatie, maar wanneer die dan weer goed functioneerd..........Toch beter te doen alleen dus nog even wachen op de assistente van dr.Max (hihi zou bijna schrijven van der Ploeg).Vindt het trouwens leuke knuffeltijgerfoto's!
Een heel fijn weekend, wij gaan hier strakjes weer lekker de sneeuw in :-)

Petra zei

@Petra
Het contact is nog steeds niet gelegd! Vreselijk irritant!
Hier hebben ze dat duidelijk ook hoor. Het niet terug bel/email syndroom.....

@ yvon
Hahaha, ja met de assitente van dr. Van der plooooooeeeeg! Nou misschien doet Mien het eigenlijk wel beter :-) veel plezier in de sneeuw!

Anja zei

Jeetje wat een dure vaas ;-)) Ik kan voorstellen dat je baalt maar hopelijk komt het helemaal goed met je vinger.

Mary-Ann zei

Hopelijk komt het gewoon goed met je vinger maar wat een ellende weer. Gadver, snap goed dat je daarvan baalt meis !Wel weer mooie foto's van de tijger :) Geniet lekker van de zon ! IK vind de sneeuw hier heerlijk en zeker met het zonnetje, maar als februari over is snak ik naar voorjaar hahaha

Liefs

Anoniem zei

Balen met een hoofdletter B!
Veel sterkte en wijsheid.
Groetjes, BiancaF

Ineke zei

Jakkes, wat vervelend Petra, geen wonder dat je verschrikkelijk baalt. Sterkte met alles.

Marjon zei

Jeetje wat een ellende met die vinger Petra. Het lijkt wel of dat nooit direct goed kan gaan. Mijn zus is inmiddels ook al drie keer aan de pees van haar vinger geopereerd (de tweede keer was de pees niet goed vastgezet en gewoon weer teruggeschoten)
Gelukkig kostte het haar niets. 6000 euro is wel heel veel geld :(

Annemiek zei

Erg vervelend dat je weer geopereerd moet, hopelijk gaat het met nog een maand oefenen beter.