vrijdag 24 februari 2012

Wat een ellende!

Voor degene die Echte meisjes in de jungle gekeken hebben, kennen deze kreet vast. Wat een ellende!.... Voelde me net Michella van de week.... ;-) Gemopper en geklaag alom. Echt geen vrolijke Petra. Wat had ik een last van mijn hand. En vond het geen leuk grapje! De hechtingen trekken enorm en dat doet behoorlijk zeer. En ik kijk dan ook uit naar de dag dat de hechtingen er uit gaan! Vooral met de oefeningen doet het erg pijn. Maarja wil niet dat de boel weer vast groeid dus wil ook heel graag de oefeningen doen. Dus hoe eerder de hechtingen er uit hoe beter! Wat een ellende ;-)

Vandaag had ik een afspraak staan voor weer een bezoekje aan de hand specialiste net als afgelopen woensdag. Dit keer in het grote ziekenhuis in Raleigh. Dit ziekenhuis is echt enorm! Een soort van fabriek kun je wel stellen. Op de foto hieronder zie je er nog maar een klein stukje van.

Van Drop Box

Zij vond vooral de hechtingen in mijn handpalm er een stuk beter uit zien en daar hoeft nu dan ook geen verband meer om heen. De zig zag in mijn vinger was wel iets minder. Als ik de oefeningen doe komt daar dus veel druk op te staan. Dus daar heeft ze extra zaluwstaartjes op geplakt. De vinger is ook enorm dik en met een tens en Ultrasound heeft ze daar ietsjes verandering in kunnen brengen. En dat scheelt heel wat in de druk op mijn vinger. Dus daar was ik wel erg blij mee. Maarja nu zonder verbandje om mijn handpalm zijn wel de hechtingen lekker zichtbaar. En ik zelf vind het absoluut geen prettig gezicht. Even wennen zeg maar! Voor de liefhebbers heb ik toch maar een fotootje in een albumpje geplaats. Het is zo moeilijk uitleggen hoe het er uit ziet. Maar als je de foto ziet weet je alles! Dus klik hier als je toch wel nieuwsgierig bent! Zorg wel dat je van te voren gegeten hebt, of juist niet ;-)

Nou toen ik terug kwam van de therapeut ben ik weer even bij Judy langs gegaan. En dat zet al mijn "ellende" weer in perspectief. Het gaat echt niet goed met haar man en bedenk me dan wat loop ik nou toch eigenlijk te zeuren. Stelt geen bal voor! Elke dag van de week zijn ze bij een dokter geweest vanwege de pijn die hij heeft. Zij heeft afgelopen vrijdag chemo gehad en zijn er stukjes huidkanker weg gehaald... En ik klaag dan over wat hechtingen in mijn hand? Allemaal tijdelijk.... Dus...., we gaan het positief bekijken vanaf nu en tellen de dagen dat de hechtingen er nog in zitten en tot die tijd moet ik het er gewoon mee doen.

Van Drop Box

Dus een bonus plaatje zo net voor het weekend. De eerste kersen boom in de tuin staat in bloei en heb er met de iPhone toch een kiekje van kunnen schieten!
Geniet van het mooie in het leven, we zijn er per slotte allemaal maar even!
Fijn weekend!

Petra

28 opmerkingen:

duijsensfamily zei

Jaloers op jouw kersenboom. Hier alles nog grijs, geen groen in zicht, al helemaal geen bloesem!
Je hand sucks! Maar ja... hou vol!
ondanks dat, fijn weekend!

Petra zei

Ik was jaloers op je sneeuw foto's! Zag er zo mooi uit. We kunnen niet alles hebben in het leven he?
We houden gewoon vol hoor!

Car zei

Je eigen "ellende" mag je wel degelijk voelen en er over mopperen. Je bent er tenslotte toch maar mooi klaar mee. Soms is het daarna/naast inderdaad goed om het proberen te relativeren en dat lukt heel makkelijk als je om je heen kijkt en het leed ziet van hen die te maken hebben met kanker of na alles wat er zich nu afspeelt omtrent Friso.
Succes met oefenen.

duijsensfamily zei

Ruilen??? Jij de sneeuw, ik de bloesem?
Weet zeker dat ik in Canada niet oud ga worden, wil ooit naar een vriendelijker klimaat!
Hou maar een plekje vrij daar!

Karin zei

Gelukkig is het geen competitie Petra. Wie heeft het het slechts? Ben het eens met Car. Jouw ellende is er ook, en daar mag je best even over mopperen. En gelukkig zie je ook dat jouw narigheid met je hand gelukkig tijdelijk is. Thank God. Maar mopper gewoon even lekker, en dan krijg je vanzelf ook weer de kracht om door te oefenen. Je bent tenslotte een sterke Hollandse meid. Oh, ik moest trouwens in een ironische wijze aan het liedje van Nik Kershaw denken uit de jaren 80. Wouldn't be good! Hij begint het liedje met: I got it bad, you don't know how bad I got it. Kan je lekker even zielig zijn, om daarna de draad weer op te pikken. Succes Petra!

Jasmino zei

Ellende is relatief, natuurlijk mag je mopperen en klagen! Je bent niet iemand die alleen maar de verveldende dingen ziet, daar is dit blogje ook een groot voorbeeld van. Mopperen en klagen helpen ook om dingen 'van je af te gooien' en dat moet je gewoon doen. En dan inderdaad toeleven naar de tijd dat de hechtingen eruit zijn.

Die hand van jou ziet er trouwens wel heeeeeel eng uit ;-) Zo groen ook, jakkes.


Nog een dikke knuf, en wat lief dat je ook aan je buren denkt!

Petra zei

Relativeren helpt bij mij altijd wel. Soms duurt het even voor ik het licht zie, maar daarna komt het meestal wel goed ;-)

Petra zei

Zal ik doen Claudia!

lisette en larissa zei

Hoi petra toch even naar je creepy foto gegaan, moest er toch wel om lachen hoor! Veel sterkte hoor met je oefeningen!groetjes lisette en larissa

Petra zei

The grass is always greener over there!
Would't it be good to live without a care!

Even meebleheren helpt al een berg ;-)

Petra zei

Ha ha ha lekker handje he?
Dikke knuf terug!

Petra zei

Gelukkig, dat was het plan :-)
Fijn weekend dames!

Yvonne en Rob zei

Kop op! Het komt allemaal weer goed! Elke dag een beetje beter, dan kom je er wel.
De foto was wel fff schrikken ;-)
Hou je taai, zeggen wij Hollanders altijd!
Grtz.Yvonne

Kristel Holsbeek zei

Hihi mooie foto toch wel hoor!! ;-) Deugniet!!

Petra zei

Alles zal reg kommen, zeggen ze in Zeeland. Hou die er van de week maar in .
Thanks!

Petra zei

Was vast schrikken :-)

Mary-Ann zei

Soms mag je ook gewoon even balen, klagen etc. Want als je je dal ziet, kun je als je omhoog kijkt ook de top weer zien. Gun jezelf dit moment. De positieve boog kan niet altijd gespannen staan. Jij bent geen type wat erin blijft hangen en dat maakt jou zo'n leuk mens. Je weet het heel goed te relativeren. The grass may be greener, but that's because there so much shit to fertilize it. Heb ik niet van mezelf maar soms is het voor mij ook een eye-opener. Je bloesem foto is prachtig ! I do miss NC....

Liefs xoxo

Petra zei

Mijn ochtend glimlach kreeg ik van jouw berichtje. "so much shit to fertilize it", so true!
Knuf peet

Yvonne zei

Vind ik ook hoor Peet dat je best ff mag mopperen over die rot vinger. Moest wel lachen om je foto:-) Sterkte maar weer meid en maak er wat van deze week (het weekend is inmiddels al weer voorbij:-()
x Yvon

Anoniem zei

Ik weet dat je groene vingers hebt, maar twee groene handen haha.

Ook bij mij werkt relativeren (zal wel in onze genen zitten). Nog even op je tanden bijten en doorgaan met de oefeningen dan komt alles goed.
Groetjes, Kaar

Petra zei

Nieuwe week nieuwe kansen! :-)
Tot over een paar weekjes!

Petra zei

Mooi groen is niet lelijk toch? :-)
Genen, bloedgroep, denk dat dat bij de Berkeltjes er wel in zit ja. Het kan altijd erger.
Het hadden ook zomaar twee vingers kunnen zijn, hahaha.

Anoniem zei

Heb de foto maar even niet bekeken, mn maag draait al om bij het lezen alleen al hoe het er uitziet......En ja, we moeten gewoon genieten, kijk maar naar Friso... het kan verkeren, ga je ff skiƫn is daarna je leven voorbij.....
Groetjes en veel sterkte! Evelyn

Anoniem zei

Elk stukje ellende op zich bekijken Peet. En flak ff niet uit wat je zelf al gehad hebt. Mag je dan nu ff ....?????

succes met je handje wees maar blij dat je Iphone ook van die mooie plaatjes maakt of ligt het toch aan die dame die ze maakt die maakt misschien nog met een pak melk een mooie foto toch??????

succes en genen van de van Berkeltjes praat er maar niet over haha

groetjes


Roontje

Ineke zei

Jakkes, wat ben ik geschrokken van die enge hand van jou :-)
Natuurlijk heb je alle recht om te klagen en te zeuren, lekker toch om het zo van je af te schrijven?
Sterkte met het doen van je oefeningen!

Petra zei

Je kan gerust een blikje wagen naar die handfoto's.
Ja het kan ze verkeren in het leven. Niemand is daar van uitgesloten.

Petra zei

Je bent een lieverd!
( met Berkeltjes ervaring)

Petra zei

Ja he :-) hele enge vinger.
Dank je wel Ineke