zaterdag 3 maart 2012

Aan de bel

Bedankt voor jullie berichtjes. Het heeft me toch wel het zetje gegeven om er toch op af te gaan. Ik had namelijk online een speciale hand kliniek gezien die 24 uur per dag en 7 dagen in de week dokters op oproep hadden. Ik had deze kliniek ook gegoogled op reviews en die waren best goed. Er was 1 dokter die ook lezingen gaf in het ziekenhuis waar ik nu in behandeling ben. En ik heb ze dus gebeld. Ik kreeg een automatisch antwoord apparaat en moest mijn telefoon nummer intikken En dan zou ik binnen tien minuten terug gebeld worden.

Heb dan altijd mijn bedenkingen. Staat mooi op de website natuurlijk, u wordt gelijk te woord gestaan, maar voorlopig had ik alleen nog maar een machine gehad. Maar...., binnen twee minuten ging zelfs al de telefoon en in mijn schermpje stond de naam van die dokter waar ik het net over had. De dokter die lezingen gaf! Hij stelde zich ook gelijk voor. Oke dan! Ik denk ik krijg eerst een assistente ofzo, maar het was gelijk de dokter zelf. Ik leg mijn hele verhaal uit, de 1e operatie, mijn gips, spalk en de therapie naderhand. En de tweede operatie en dat afgelopen donderdag tijdens therapie mijn pezen weer zijn losgeschoten. En dat ik een MRI had gehad donderdag middag die dat ook bevestigde. Er klonk een oh je. Dat is niet zo mooi, maar wel te repareren hoor. Dus ik vertelde dat ik geprobeerd heb mijn eigen dokter te pakken te krijgen, maar dat hij heel de dag operaties had. En ik me eigenlijk wel zorgen maakte dat ze nu los in mijn hand zitten. En dat ik de vorige keer gelijk geopereerd was geweest. En nu dus al twee dagen verder was.

Hij bleef heerlijk rustig en vertelde me dat het nu een iets ander verhaal is dan bij een verse snee zeg maar. Je hebt nu wel wat meer dagen speling om te repareren, zei hij. Het had iets met de bloed toevoer te maken en ik hoefde me daar echt geen zorgen om te maken. Maar, zei ik, schieten ze dan niet verder terug? Ja misschien wel zei hij, maar dat is nu toch al gebeurd bij het losgaan en je chirurg kan dat gewoon terug halen. Dat is echt geen probleem. Wel raadde hij me aan om de vinger te blijven bewegen, ook al voelt het raar. Het is belangrijk dat de vinger niet stijf wordt. Ik vertelde hem dat ik mijn hand nu eigenlijk in mijn spalk had die ze bij het ziekenhuis voor me gemaakt hadden. Hij stelde voor om de spalk maar even te laten voor wat het is en de hand eigenlijk soepeltjes te houden.

Toen ik verteld had welk ziekenhuis de spalk had gemaakt, vroeg daarop welke dokter ik had. En hij noemde de twee handspecialisten binnen de praktijk. Hij kon ze dus kennelijk....(heb ik weer hoor) Dus ik bevestigde dat dr. Sam de behandelende arts is. En daarop zegt hij dat dr.Sam een zeer getalenteerde dokter is en ik zeker in goede handen ben bij hem. Maar zegt hij, ik zie hem maandag in een vergadering en zal wel even zeggen tegen hem dat hij je moet informeren. Komt goed mevrouw!

Hahaha, hoe krijg ik het voor elkaar? Ik bel gewoon de arts die bevriend is met dr. Sam. Wellicht bestaat er een hand specialisten club van Raleigh? En hebben die elke maandag morgen koffie ochtend ;-) Nou weet nog niet of ik daar blij mee moet zijn, want hij was wel degene die de lezingen gaf. En dat is misschien wat minder voor dr. Sam. Maarja dan moet hij maar een assistent nemen die me terug belt. Ik had nu in ieder geval wel mijn antwoord en het stelde me erg gerust dat er geen haast nu is om de pezen weer aan elkaar te zetten. Ik bedankte hem voor zijn informatie en hij zei nog even dat ik de vinger vooral moest blijven bewegen nu hoor en wenste me veel succes met de recovery.

Het had heel fijn geweest als ik dat gister, voor we het weekend ingingen, gehoord had van de assistente, dat had wat minder stress veroorzaakt. Maandag gaan we dus gewoon even weer aan de bel met haar! Gezellig! Kijk er echt naar uit....

Groetjes,
Petra

29 opmerkingen:

Petra zei

Blij dat je een update plaatste, want ik moet toch zeggen dat ik me best zorgen maakte vanwege het feit dat er bij mij toen zo op gehamerd werd dat er meteen geopereerd moest worden. Misschien is die pees nu wel uitgerekt of zo. Fijn dat die dokter meteen belde en je geruststelde. Dat is wat ik ook gewend ben van dokters hier en het verbaasde me dat dr. Sam niet zo functioneerde. Veel sterkte maar weer.

Elke zei

Zo, dat was geruststellend nieuws!
En het is zo vervelend als ze je in het ongewisse laten he, als ze niet duidelijk communiceren hoe het nu juist zit. Want dan ga je natuurlijk zelf scenario's bedenken. Hadden ze je direct laten weten dat dit echt wel geen probleem was om te wachten tot volgende week, en dat je ondertussen moest bewegen. Maar nu weet je het en ik denk niet dat wij deze nacht weer gaan babbelen met elkaar! ;-) Slaap lekker!

Car zei

Wat een verhaal. Hopelijk hoor je maandag snel meer.

Car zei

Wat een verhaal. Hopelijk hoor je maandag snel meer.

Karla zei

Fijn, nu ben je tenminste wat gerustgesteld. Heel veel beterschap!

Jasmino zei

Wat goed dat je gebeld hebt, en wat fijn dat je ons dat even laat weten. Ik kan me voorstellen dat je nu iets gemakkelijker tot maandag kan wachten met dit nieuws. Ik blijf het vreemd vinden dat de communicatie van je eigen arts zo slecht verloopt, hopelijk leert die er ook van deze keer, vooral als die hoort dat jij contact hebt gehad met een "con-collega annex vriend".

Heel vervelend dat je nu weer onder het mes moet, maar wel fijn dat het weer gerepareerd kan worden. Ik wens je veel succes maandag met alle telefoontjes en nog steeds een paar dikke knuffels vanuit Muiden! lIefs!

Anna zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Petra zei

Toen in oktober was ik s morgens bij de dokter en s middags op de operatie tafel. Vandaar ook mijn twijfels nu. En al schijnt het wachten geen ramp voor mijn hand te zijn wil ik het maar zo snel mogelijk gehad hebben.

Petra zei

Heb een stuk beter geslapen dan gisteren. Hopelijk jij ook!

Petra zei

We gaan het hopen!

Petra zei

Dank je wel!

Petra zei

Dank je wel! We hopen maar op het beste!

duijsensfamily zei

Is toch super te weten dat je gelijk zowat de beste was! Dus dat gaat helemaal goed komen, jouw hand wordt nog beter dan ie ooit was.
Heb zelf ook eens zo'n ervaring gehad, maar dan met een dierenarts.
Jaren geleden begon één van onze honden het zicht aan zijn ogen te verliezen. Dus naar de dierenarts. We woonden op dat moment in Sneek. Kreeg van die man te horen dat mijn hond eigenlijk zo goed als blind was. En denk, die man is niet wijs, wat weet hij er nu vanaf????
Gebeld met de kliniek in Emmeloord, het probleem uitgelegd. Wacht zeiden ze daar, we geven u het nummer van de beste oogarts voor honden in NL.
Laat zich raden dat ik bij die man uitkwam waar ik net was geweest.
Maar het is nooit verkeerd elders info in te wennen, dan geeft jou dadelijk ook een beter gevoel en dan kun je er ook weer met frisse moed tegenaan!!
Fijne zondag!

Anoniem zei

Hoi Petra .
Wij zijn weer in het land .
Ben weer bij met je blog lezen ,er is heel wat gebeurt in die 5 wkn.je heb een hele fan-club gekregen .
Maar ben blij dat het de goede kant op gaat .Sterkte en gr aan Ron .
Liefs Tante Con

Marjon zei

Fijn dat je even gebeld hebt, nu weet je tenminste waar je aan toe bent en ben je ook enigszins gerustgesteld.
En over wat dr Sam er van denkt zou ik me maar geen zorgen maken, had zijn secretaress maar terug moeten bellen.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Dat is schrikken. Hopelijk krijg je a.s. maandag meer duidelijkheid. Ik hoop dat je geen 3e operatie nodig heb.

Heel veel sterkte,
Susie One

Anoniem zei

pfff je bent er maar lekker klaar mee. Goed dat je gebeld heb. Scheelt een klein beetje onzekerheid. Hoop dat je een maandag wijzer wordt. Sterkte!
Groetjes Nancy

Annemiek zei

Je bent wel overal achteraan moeten gaan hoor. Uiteindelijk heb je toch wat duidelijkheid gekregen, maar het had eigenlijk meteen van de eerste arts moeten komen. Je moet echt je eigen "advocate" zijn (weet even niet hoe dat op zijn Nederlands heet).
Sterkte alweer hoor!

Annemiek zei

Je bent wel overal achteraan moeten gaan hoor. Uiteindelijk heb je toch wat duidelijkheid gekregen, maar het had eigenlijk meteen van de eerste arts moeten komen. Je moet echt je eigen "advocate" zijn (weet even niet hoe dat op zijn Nederlands heet).
Sterkte alweer hoor!

Anja zei

Jeetje, je bent mooi klaar met die vinger. Goed dat je gebeld hebt en hopelijk krijg je snel duidelijkheid. Sterkte!!

Petra zei

Ja zo zie je maar weer! Soms heb je die bevestiging nodig.

Petra zei

Welkom thuis! Bedankt voor de kaart weer!
Groetjes terug aan alle Slingertjes

Petra zei

Ze belde nu deze ochtend even na 8 uur. De boodschap is doorgekomen denk ik. Om twee uur heb ik vandaag een afspraak met dr. sam

Petra zei

Ben bang van wel Susie, maar dan maar zo snel mogelijk niet?

Petra zei

Dank je wel!

Petra zei

Je moet inderdaad vor jezelf opkomen. Vind dat soms wel moeilijk, vooral als je niet zo goed weet welke weg te bewandelen. Maar hoop dat ik snel meer weet nu.

Petra zei

Dank je wel!

Anoniem zei

Goh Petra, ik schrok wel van je bericht. Wel fijn dat deze arts je kon geruststellen. Ik hoop voor je dat ze niet te lang wachten met de reparatie.
Sterkte meid. Liesbeth.

Petra zei

Dank je wel Liesbeth. Morgenmiddag ben ik nu ingepland, na een gesprek vandaag.
Hopelijk voor de laatste keer.