maandag 5 maart 2012

Ingepland

Nou ik was helemaal klaar om vandaag weer aan de bel te gaan. Maar... Om vijf over 8 ging de telefoon. De assistente van dr.Sam. Of ik vandaag tijd had om bij dr. Sam langs te komen, zodat e.e.a. besproken kon worden. Ja hoor dat kan. Heel graag zelfs. En dus kon ik om twee uur terecht in hun kantoor in Raleigh.

Eenmaal daar vertelde de assistente me dat ze toch echt een berichtje voor me achter gelaten had. Nou zei ik die is niet bij me aangekomen. Oh jee toch, zei ze. Nou de dokter zal zo wel vertellen hoe het met de pees is. Nouja zei ik, dat weet ik eigenlijk al hoor. Dus ik heb haar gezegd dat ik toch wel enigszins "freaked out" was toen ik hoorde dat ze vrijdag middag verschwunden was en toen zelf nog even bij medical records langs ben geweest. Oh..... Klonk er... Dus je weet het al, zei ze. Uh ja, het zag er niet goed uit en mijn gevoel was toch goed geweest. Afijn, daarna kwam de dokter al vrij snel en die vertelde dat er 1 pees afgescheurd was. De pees van het buigen. De pees van het strekken deed het nog. Dus dat was goed nieuws.
Grootste probleem is dat ze niet drie keer kunnen "knutselen" er aan dus werd er gekeken naar een pees die ze er voor kunnen gebruiken. Het schijnt dat de meeste mensen een extra pees in de pols hebben die je eigenlijk niet gebruikt. Je kan dat zien door je pink en je duim op elkaar te drukken. Dan verschijnt hij in je pols.
Natuurlijk heb ik die weer niet.... Dus helaas gaat die vlieger niet op.
Dus werd er gedacht aan een donor pees, maar dat is niet lichaamseigen en dan is de kans op gehele genezing net wat moeilijker in je hand. Uiteindelijk kwam ook de derde optie naar boven en dat is een pees uit je tweede teen. En dat zal het waar schijnlijk gaan worden. De pees zal dan het slecht stuk pees in mijn hand gaan vervangen.

De hechtingen die er nu nog in zitten die gaan er morgen gelijk met de operatie uit en dan is het weer in het gips met mijn hand. Hopelijk heb ik niet al te veel last van die teen er nog bij. Daarna weer in de spalk en dus alles weer van voren af aan.

Het is weer een fraai verhaal. Dat kan je toch zelf niet verzinnen een pees uit je teen in je hand. Echt als ik toch terug denk aan dat kleine sneetje in mijn vinger.... Dat het zoveel ellende kan veroorzaken.

Groetjes,
Petra

23 opmerkingen:

Car zei

Jeetje Petra, las op Facebook dat er ontwikkelingen waren en zie hier. Wat een geknutsel. Duim voor je dat drie keer scheepsrecht is. Succces morgen.

duijsensfamily zei

wat een gedoe, dadelijk zit je teen aan je hand en een oor aan je knie.....
maar dat zal dan wel niet.....
Je maakt wat mee! Nog effe en je kunt er een theaterstuk van maken en op Broadway presenteren!
Wordt gegarandeerd een kaskraker!
Heel heel veel sterkte!
Claudia

Anoniem zei

Komt goed petra,drie keer scheepsrecht.
Een hele dikke kus van mij. xxxx
ma

Petra zei

Dank je wel!

Petra zei

Denk wel dat in de toekomst de handstand een makkie moet worden toch :-)
Dank je wel...

Petra zei

Tuurlijk moeders. Zo niet dan toch, toch?
Kus terug!

Petra zei

Jeeminee, meer kan ik eigenlijk niet zeggen. Je hebt vast veel "had ik maar"'s door je hoofd gaan, maar niet doen, zo gaat het leven (heb heel wat voorbeelden in mijn verleden). Sterkte!

Jasmino zei

Jemig zeg...... wat een verhaal inderdaad. Blij dat er wel een oplossing is nu, maar balen dat je weer onder het mes moet en daarna weer gips en spalk moet verdragen. Maar: drie keer is scheepsrecht, ik hoop dat alles weer helemaal in orde komt, en liefst sneller dan gepland natuurlijk.

Het klinkt misschien als een gek idee, zo'n pees uit je teen in je hand, maar het belangrijkste is dat het werkt, toch? Toi toi toi, en een dikke knuffel!Het komt vast allemaal goed.

Anoniem zei

Ook vanuit Rotjeknor heel veel sterkte vandaag en een dikke knuffel.
Groetjes, Kaar

Jessica Bot zei

Jeetje zeg.... Veel sterkte! Hopelijk ben je over een paar maanden weer aan het fotograferen (en hardlopen!) alsof er nooit iets gebeurd is...

Petra zei

Nou inderdaad, zo'n stomme vaas. En waarom wilde ik nu eigenlijk de tafel dekken? Maarja it is what it is.....

Petra zei

Ja zo is het. Ik moet er maar niet bij nadenken en het charmante bloemtjes gordijn operatie jurkje aantrekken weer en het maar over me heen laten komen.

Petra zei

Dank je wel! Knuffel terug

Petra zei

Dank je wel Jessica. We gaan het hopen!

Anoniem zei

Wow wat een sage is het aan worden.... een ongeluk zit echt in een klein hoekje.... heel veel sterkte! You will prevail! Groetjes, Evelyn

duijsensfamily zei

Handstand? Ik denk dat jij een contract bij "Cirque du Soleil" krijgt!

Petra zei

Dank je wel Evelyn!

lisette en larissa zei

jemig wat een ellende zo zeg! nou hou het inderdaad maar op 3 x scheepsrecht,heel veel sterkte en groetjes van lisette en larissa

Marjon zei

Hè jasses, ik was er al bang voor. Wat een ellende meid. En dat allemaal door zo'n klein sneetje. Gelukkig zijn ze tegenwoordig heel knap in de microchirurgie. Ik hoop echt dat met het plaatsen van die pees, je hand weer normaal gaat functioneren.
Enorm veel sterkte morgen, ik zal aan je denken

Big hug van Marjon

Anna zei

Jeh Petra,
Wat een toestand nu, gelukkig kan het wel snel gedaan worden.
Heel veel sterkte.

Petra zei

Dank je wel!

Petra zei

Thanks!

Petra zei

Nou he? Groetjes terug en bedankt!