zaterdag 10 maart 2012

Van Drop Box

Nou had ik eerst alleen nog een foto van mijn hand geplaatst, inmiddels kan mijn voet er ook wel bij toch? Frankenstein hand en voet :-)

Al moet ik zeggen de voet valt enorm mee. Het is eigenlijk heel bijzonder, mijn tenen doen het gewoon allemaal nog. Niks aan te merken. Maar er is wel een pees ter hoogte van mijn wreef weg gehaald over een lengte van zo'n 10 cm? Het idee geeft me de kriebels, maar vind het ook wel geweldig dat het gewoon een optie is tegenwoordig. Ik had hem gewoon zelf niet kunnen verzinnen, zeg maar.
En aangezien het gips er sinds gister middag af is, heb ik vandaag ruimschoots de tijd gehad om mijn hand nader te bestuderen. Het ziet er eerlijk gezegd nog niet uit, maar het idee dat er een gehele nieuwe verbinding gemaakt is vind ik toch wel heel bijzonder. En al heb ik weer een weg te gaan om hem/haar werkende te krijgen, het is toch wel een bijzonder iets niet?

Mooi verhaal ook om aan je kleinkinderen te vertellen toch? En vraag me nu dan ook af, of ik nu met die speciale pees uit mijn voet eindelijk dan ooit in staat zal kunnen zijn om een handstand te maken? Zeg zelf, theoretisch gezienmoet het nu kunnen. Makkie zeg maar. Niet dat ik dat gelijk ga proberen, maar dat zijn zo vragen die me te binnen schieten als ik mijn nieuwe oefeningen aan het doen ben. De oefeningen zijn nog heel bescheiden. De vinger helpen met buigen en dan de vinger zichzelf laten strekken. Niet zo heel schokkend dus. Maar er is weer een begin. Nog zes weken spalk te gaan! En dan zien waar we gekomen zijn.

Verder hebben Ron en ik vanmorgen wat boodschapjes gedaan. En het viel me zo op dat veel peren bomen in bloei staan op het moment. Prachtig gezicht. Zo binnen een paar daagjes niet opletten, overal in bloei. Perenbomen zijn hier een soort sierbomen, waar eigen geen peren aan groeien. (nouja hele kleine inimini, niet eetbare peertjes) ze zijn populair om hun bloesem in de lente en hun mooie rode kleur in de herfst. In Nederland zie je deze niet zo zeer. Heb er met de iPhone wat foto' van gemaakt. Het was echt een zee van witte bloemetjes!

Van Drop Box

Van Drop Box

Van Drop Box

Ze ruiken overigens niet, dat is wel jammer. Maar zijn wel heel mooi.

Van Drop Box

Daarna heb ik met voet en hand omhoog en met ijs erop in het zonnetje in de tuin gezeten. Het was even lekker buiten te zitten. Dat doet een mankepootje goed!

Groetjes,
Petra

27 opmerkingen:

Car zei

En Petra ziet de bloesem gelukkig alweer. Laat de vazen ellende nu echt gaan herstellen. Zal best nog lastig zijn de komende weken maar toi toi toi met de revalidatie

Petra zei

Ja we gaan weer verder waar we gebleven waren ;-)

Anoniem zei

Je kan nu verder met het oefenen waar je gebleven ben.
Ik vind het ook bijzonder dat deze operatie mogelijk is.
Geniet van het mooie weer en in Nederland begint de lente langzamerhand.

Groetjes,
Susie One

Marchiena zei

We zullen doorgaan!!!!!! sterkte.

Prachtig die witte bloesem, zie het maar als een belofte;-)

Elke zei

Wat mooi dat alles al zo in bloei staat bij jullie. Maar... hier in het hoekje op het deck, uit de wind en in de zon, geniet ik momenteel ook van 20 graden! Wat kijk ik weer uit naar de lente/zomer! Het komen en gaan van de seizoenen is zo leuk.

Hahaha, handstand! Ik zou het nou toch maar even niet gaan uitproberen! Wie weet hang je daarna helemaal met haken en ogen aan elkaar.

Petra, zet je in het zonnetje op je terras, met je woefertjes er bij, en doe daar je vingeroefeningen. Ondertussen genietend van het nieuwe leven in je tuin en het zonnetje en de bomen en je hondjes en...

lisette en larissa zei

we moesten weer lachen om je frankenstein baksels!! larissa vroeg of je ze ook op eet? mooie foto's van die bloesem, hier komen de narcisjes alweer met z'n alle tevoorschijn. Voorzichtig aan met je hand en groetjes van Lisette en Larissa

Yvonne en Rob zei

Prachtig die witte bloemen!
Vandaag ook in NL een mooie zonnige dag gehad, heerlijk.
Beterschap!
Grtz.yvonne

Petra zei

Heb je goede raad opgevolgd! Het was heerlijk in de tuin..... Heb zelfs al de parasol open gehad want het werd wel heel warm ineens

Petra zei

Even wat opbiechten. Deze baksels zijn niet van mij. Heb ze geleend van het internet. Vond de foto's van mijn echte hand toch een beetje te confronterend :-)

Petra zei

Lekker he, zo' n zonnetje doet wonderen!

Yvonne zei

Weer met frisse moed er tegenaan, het gaat je vast en zeker weer lukken meis! Het weer en de natuur helpen een handje mee, daar wordt je vast wel vrolijker van.
Dikke knufs x

Petra zei

Zo is 't maar net Yvon!

Bibi zei

Wat een supermooie foto's weer van de bloesems! Heel veel sterkte met de revalidatie, hoop dat het nu allemaal goed blijft gaan.

Anoniem zei

Fijn dat het beter gaat! Hier hadden we gisteren de eerste lentedag, ook zoooo lekker, was lekker voor de kick off vaarseizoen in Loosdrecht te vinden gisteren! Rustig aan he wel anders met Ron je met handen en voeten gebonden houden :-)

Groetjes, Evelyn

Ineke zei

Ach arm mankepootje....ik hoop dat je pootje, maar vooral je handje snel volledig zal genezen.
Gelukkig dat je toch nog mooie foto's kunt maken. Sterkte!

Annemiek zei

Veel beterschap! Drie keer is scheepsrecht he, nu komt het vast weer helemaal goed! En wat een mooie foto's, hoe doe je dat met je telefoon? De mijne maakt foto's die onscherp zijn en waarop de kleuren eruit zien als twintig jaar oud. Ik zal wel iets fout doen..

Anoniem zei

Hoi, Wat een toestand zeg allemaal met je. Ze pikken wel alles uit je lichaam maar het komt weer terug in een ander deel zullen we maar zeggen. Sterkte hoor. Ik hoorde het gisteren pas dus vandaar de late reactie. Mooie fotos van de bloesembomen. Het is hier nu ook al twee dagen heerlijk weer. Echt voorjaar. Ik hoop dat alles snel opschiet en je snel kan bewegen. Groetjes, Ingrid

Petra zei

Dank je wel!

Petra zei

Lekker he voorjaar!

Petra zei

Ja met de iPhone in 1 hand lukt het wel. Maar dat is het toch niet echt....

Petra zei

Ja in Nederland is het ook genieten heb ik begrepen he?

Petra zei

Wel ja joh :-) tot aan het gaatje, hihihi

Petra zei

De iPhone doet het best aardig. Je moet ze alleen niet in het groot of geprint zien. Maar zo op het blogje is het wel leuk

Petra zei

We gaan er weer voor en zien wel waar we terecht komen.
Hoorde dat het weekje weg lekker was geweest he?

Cisca zei

Haha, gek mens, ik kan ook geen handstand maken, hoor, en ik heb niet eens een excuses. Veel beterschap nog verder, hoop dat het verder de goede kant op blijft gaan.

Petra zei

Dank je wel!

Petra zei

Dank je wel!!