dinsdag 28 augustus 2012

Niet echt...

Nou het lukt me niet echt. Had me voorgenomen nu mijn moeder hier is wat meer updatetjes te schrijven, maar brouw er maar weinig van. Op zich ook wel een goed teken, want er is gewoon weinig tijd over voor het tikken van een blogje. Maar voor degene die wel snieuwgierig zijn wat we allemaal nog gedaan hebben...

We zijn naar de tenenboer geweest bijvoorbeeld. Waar we heerlijk nieuwe kleurtjes op onze tenen kregen. Het aandoen van de slippers met de enorme bloem erop was achteraf gezien niet zo'n heel erg strak plan. Want daardoor beschadigde de vers gekleurde nageltjes weer. Gelukkig werden ze weer een beetje opgeknapt door de nagel meneer voor we vertrokken. Dit nadat we de bloem eigenhandig van de slipper verwijderd hadden :-) Dat laatste was vooral erg grappig. Was echt een moeder-dochter interactie ter oplossing van het probleem.

Daarna nog lekker geshopt en een heerlijk Subway broodje genuttigd. Verder hebben we gewandeld met de doggies bij Crowder district park. Ook gezellig en vooral prettig voor de vier voetige stappers in dit geval. We hadden wat koelere daagjes met een verfrissend windje. En na de hete zomer dagen een heerlijke verademing. Het zonnetje was er ook zeker nog, maar allemaal wat beter uit te houden.

Donderdag avond hebben we onze nichten uit Maastricht, nouja Soesterberg, opgehaald. Eén nicht heeft afgelopen jaar stage gelopen bij het Hilton hotel in Fort Lauderdale. Nu het laatste weekje hier in Amerika en samen met haar moeder dus nog even op bezoek in Noord Carolina. Het is weer erg leuk om elkaar te zien zo in het verre.

Natuurlijk ook de gezellige uitstapjes gepland. Zoals een tripje naar Old Winston Salem. Waar je Monravian mensen van weleer kunt zien in een soort openlucht museum. Op de weg er naar toe zijn we nog gestopt bij een soort Stepford &sons winkeltje. Waar een hoop oude meuk buiten stond. Het winkeltje was gesloten, maar voor de deur stond al allerhande rommels om tussen te kijken. Zoals een oude piano en een stel oude typemachines. Tegenwoordig ook al een antiek iets inmiddels.

Bij Old Winston Salem (bekend ook van de Winston sigaretten, waarvan de oude fabrieks pijp nog midden in het centrum staat) betaal je voor je ticket om in de huizen te mogen kijk. Je kan altijd al door Main street lopen. Een groot aantal huizen zijn open en in deze historiscRhe huizen zijn dan mensen in klederdracht die je wat over het huis en de Monravian mensen vertellen rond 1800. Best grappig om te zien.


Zo was er de wapenboer, de bakkerij, het "single brother" huis, de apotheker, de tinmakerij enz. En daarbij allemaal broeders en zusters in klederdracht, want zo noemden de Monravian zich. Na jaren weet ik nu dan ook waar de naam Wachovia vandaan komt. Het is het gebied waar deze monravian groep zich settlede in de vroegere jaren. Later werd daar dus, nu de plaats Winston Salem, de bank opgericht. De bank is onlangs overgenomen door Wells Fargo, maar het heeft dus een hele lokale achtergrond.

De wapen boer was wel grappig. Hij zat buiten aan een pistool te werken en ik maakte er wat fotootjes van. En zo raakten we in gesprek. Hij vertelde dat er onlangs in een oud pakhuis in Amsterdam een stel lopen waren gevonden uit de tijden van weleer. Hij had zo'n loop gekocht en maakte er nu een pistool van. Toen ik hem vertelde dat ik uit Nederland kwam en de nichten uit Amsterdam ging hij helemaal glimmen en ging daarop die loop erbij halen om aan ons te laten zien. Hij vond het maar wat interessant dat Anneke oorspronkelijk ook echt uit Amsterdam kwam. Grappig hoe klein de wereld kan zijn. Iets wat in een oud pakhuis na jaaaaaren verstopt te zijn geweest zo in Old Winston Salem kan belanden en dan de nieuwe eigenaar in gesprek raakt met een stel Dutchees.

 

Er was ook nog een oude printerij en een oud fotografen huis. Erg leuk om te zien. Zo stond er ook het oude fototoestel wat ik van mijn moeder had gehad, welke van mijn opa en oma is geweest. Een echte Brownie. Erg leuk om te zien! Ze hadden er ook de reclame posters van.
Trouwens, nog een leuk verhaal. Van de week kwamen twee buurtjes met een wel heel mooi kado voor mij. Namelijk een nog oudere Brownie camera. Van rond 1909. Die van mijn opa en oma is van rond 1920 zo ongeveer. De buurtjes hadden hem zien staan in een antiekwinkel en hadden hem voor me gekocht. Lief niet? Ze waren richting het noorden gereden voor vakantie en Ron en ik hadden voor hen op hun zwembad gepast. (Ik weet het zo'n rot klus :-) ) Daarbij loop ik af en toe met hun hond als ze beiden moeten reizen voor hun werk. Maar dit was wel heel erg lief. En ook helemaal in mijn straatje natuurlijk. Het was 1 van de eerste camera's van Kodak met een uitklap gedeelte en voor het grote publiek beschikbaar. En in hele mooie staat ook nog! Petra helemaal blij!
Zaterdag zijn we met al de dames wezen bootje varen op Jordan lake. Het was er erg lekker vertoeven kunnen we wel stellen. Het water is nog steeds heerlijk en Anneke en Chantal hebben zich beiden op de band begeven achter het bootje. We hebben enorm gelachen met zijn allen en een hartstikke leuke dag beleefd die we afsloten met een zalig etentje bij de Longhorn.

Gisteren hebben we lekker geflaneerd bij het zwembad hier en 's middags zijn we naar een wedstrijd van de Durham Bulls geweest. Ook hartstikke leuk. Bij het Bulls stadion is de oude Lucky strike sigaretten fabriek. De oude fabriek is helemaal omgebouwd. Er vestigingen zich nu kantoren, appartementen en een school. En er zijn veel terrasjes op de binnen plaats. De oude watertoren met de Lucky strike reclame en de schoorsteen van de fabriek staan tussen dit alles in het midden. Vind het echt een leuk plekje.

De Bulls hadden een goede dag en waren lekker op dreef met twee homeruns! Dat is hier altijd extra leuk, want de enorme Bull boven op de tribunes van het stadion, gaat dan stomen en zijn ogen gaan dan branden. En dat twee keer dus in de wedstrijd :-)


Het was er wel enorm warm in het stadion dus het was zo nu en dan even de schaduw opzoeken. Maar weer een leuke herinnering zo. De kaartjes hadden we via Ron's werk. En er was een hapje en drankje voor de aanwezigen. Harstikke goed verzorgd! Ik heb dan ook weer even bijgekletst met een aantal van Ron's collega's gisteren.

Eigenlijk was de planning dat Anneke en Chantal vanmorgen dan weer terug zouden vliegen naar Fort Lauderdale. De laatste paar daagjes voor Chantal daar. Natuurlijk afscheid nemen van haar vrienden en haar spulletjes inpakken voor naar huis te gaan. Ware het niet dat er een orkaan richting Florida raast op het moment. Hurricane Isaac gooide dus roet in het eten. En hun vliegmaatschappij raadde van de week al aan om hun terugvlucht te verzetten. Want op maandag werd er niet gevlogen op Fort Lauderdale.

Dus nu blijven ze tot woensdag hier en bieden wij dus nu officieel onderdak aan twee orkaan vluchtelingen. Ook een eerste keer voor ons. Het omboeken ging gelukkig heel makkelijk en dus gaan we verzinnen wat voor leuks we hier allemaal nog meer kunnen gaan doen. Gaat vast wel goedkomen denk ik eerlijk gezegd :-)


Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Jasmino zei

KLinkt als een heel leuke tijd die jullie samen hebben, lekker genieten met elkaar! En wat een mooi cadeau inderdaad, die fotocamera. Ga je hem nog wel even op de foto zetten?

Geniet nog even van jullie gezelschap en maak veel plezier de komende tijd!

Marjon zei

Klinkt leuk dat Old Winston Salem. Dat soort plaatsjes bezoeken wij altijd graag in Amerika. En wat een toeval dat die meneer zomaar ineens "echte Amsterdammers ontmoet".
Het is niet zo leuk voor je nichten dat ze niet kunnen vliegen maar wel heel gezellig voor jullie.

Anoniem zei

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons op de hoogte te houden ;-).
Weer prachtige foto's, veel plezier met je gasten.
Groet, BiancaF

Yvonne en Rob zei

Nou je hebt wel allemaal leuke dingen gedaan, kan me voorstellen dat je niet zo veel tijd had om te bloggen.
Wel lastig die Isaac, zorgt toch voor veel regen en wind. Voor je gasten is het wel leuk natuurlijk, kunnen ze nog even blijven.
Grtz.Yvonne

Sandra zei

Hi Petra, Leuk dat er weer een update is, ik ging het eerlijk gezegd toch al missen.
Jullie hebben weer veel leuke dingen gedaan! Geniet er nog van!

Sandra

duijsensfamily zei

als ik jouw verhalen lees denk ik toch steeds weer dat de VS veel leuk is om te wonen dan Canada!!

Kristel Holsbeek zei

Leuk allemaal en idd je zal nog wel leuke dingen vinden om te doen!!

Ineke zei

Geniet maar lekker van je bezoek, zonde van je tijd (maar wel fijn voor ons natuurlijk) om nu te bloggen!