donderdag 18 augustus 2011

Mag het ietsjes meer zijn?

Vanmorgen stond ik bij de Walmart. Wij hebben een super Walmart. Zo eentje waar je een halve kilometer loopt zowat, van de ene kant naar de andere zeg maar. En zo'n super Walmart heeft ook een super-markt afdeling. En zo stond ik vanochtend dan bij de vleeswaren. Jaren hiervoor heb ik die enorm vermeden. Het gaat namelijk heel erg traag allemaal op de vleeswaren afdelingen in Amerika. Niet alleen bij de Walmart. De doorsnee snijvaart is hier uitermate langzaam, kunnen we wel stellen. En ik kon daar voorheen niet goed tegen. Het handschoentjes verwisselen, de vreselijk manier van inpakken (lees inproppen) en het bij elke soort vlees opnieuw uitpakken van cellofaam en na het snijden weer inpakken van cellofaam deed mijn tenen krullen. Ongelooflijk onefficient (en slecht voor het milieu, want er gaat wat plastic door heen denk ik zo op daagje lekker vleeswaren snijden). En vond het zo zonde van mijn tijd gewoon.

Afijn, ik heb mijn leven verbeterd en kan tegenwoordig heel geduldig wachten op het vleeswaren snijden. Maar vandaag stond ik toch weer verbaasd. Ik vroeg om een half pond kipfilet. Standaard is hier een pond en ik ben met mijn half pond waarschijnlijk een beetje apart en moet het altijd herhalen. Nu ook weer. "No, half a pound and thinly sliced. Very thin, please." De ogen van de snijster draaien dan wat weg, van OK als jij dat wilt? Maar als je maar weet dat dat een beetje vreemd is. En meestal wordt dan na het aantrekken van de plastic handschoentjes en het vinden van de kipfilet en het uitpakken van de kipfilet en het klaar leggen van het papiertje waar de kipfilet op moet, wat niet makkelijk gaat met plastic handschoenen aan, het eerste plakje kipfilet in de hoogte gehouden. "This thin, Mam?". Waarop ik dan weer zeg is dat standje 0? Waar op negen van de tien keer gezegd wordt dat het standje 1 is. Maar ze kunnen wel op standje 0 snijden hoor, als ik dat wil. Hartstikke fijn, doe dat maar, standje 0. Geduld en beleefdheid is er in de jaren gekweekt hier bij me.

Afijn na het snijden gebeurde het. Ze lag haar snijwerk op de weegschaal welke bij de toonbank staat en het was meer dan een halve pond. Nou wilde ik al vol automatisch zeggen, dat is goed hoor. Want ik was nog wel voorgeprogrammeerd op het Nederlandse standaard vraagstuk, "Mag het ietsjes meer zijn mevrouw?". Maar nee die kwam niet. Er gebeurde heel iets anders... Ze tilde zo'n 10 plakken op tot dat het een half pond was, printte het prijsbonnetje en lag de 10 plakken weer op de stapel vers gesneden kipfilet. En ze wierp mij een bigsmile toe.

Ok dan! Die was eigenlijk veel leuker dan de, mag het ietsjes meer zijn ;-) Een tien plakken bonusje van Mr. Wally himself, zullen we maar denken. En zo geschiedde het ook bij de salami en ham die ik nam. Duurde wel 15 minuten bij elkaar denk ik, maar zo had ik drie keer een half pond + een beetje van deze mevrouw, omdat ze niet zo gewend was aan mijn halve pond. Stond ik toch weer mooi verbaasd!

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Ik zag trouwens ook nog wat nieuws bij de Walmart. Ik ben altijd wel in voor nieuwe producten. Ligt er natuurlijk aan wat, maar vooral in het supermarkt gedeelte vind ik dat altijd wel leuk. Dit keer stond het op de kop van het waspoeder pad. Het was van het merk Downy en het heette Unstopables. Met daaronder geschreven, "in wash scent boosters".

Photobucket

Op de fles stond dat je er in moest knijpen voor te ruiken welke geur. En deze rook wel erg lekker. Voor mij is er niks lekkerder dan een fris gewassen bedje. Of zalig fris geurende handdoeken. En dit product zou die geur vast langer vasthouden. Ik las de achter kant van de fles, terwijl er op de achtergrond een reclame filmpje draaide (ja ja, onze Walmart heeft ieniemini lcd schermpjes op sommige plekken).

Photobucket

Je moest de korrels in de wasmachine doen. En zo kreeg je was deze heerlijke geur. Zachter werd het er niet van, volgens het reclame filmpje wat toch wel erg luid en irri was onder tussen. Want voor zachtheid moest je natuurlijk de fles gewone wasverzachter blijven gebruiken. Maar het geurtje zou nu extra lang blijven. Was natuurlijk gelijk verkocht. En heb het vandaag meteen geprobeerd. En het ruikt heel erg lekker inderdaad. Heel fris en fruitig zeg maar ;-) Nog niet zoals als vers wapperende was aan de waslijn, maar een hele goed en makkelijke vervanger daarvoor.

Over nieuw gesproken... Zondag was ik naar het seminar voor fotografen geweest waar ik eerder over schreef. En dat was best bijzonder geweest. Er spraken verschillende fotografen en zij gaven zeker heel veel nuttige tips. Over hoe je foto's goed (en sneller) kunt bewerken in Photoshop, maar zeker ook over de commerciele kant van het geheel. En dat ging toch wel een beetje op zijn Amerikaans. Hele benaderings schema's en planningen werden besproken. Best wel interessant. Want ik kan uiterst creatief bezig zijn, maar in het commerciele verkopende verhaal ben ik beduidend minder. Deze fotografen in ieder geval niet. Als je de bedragen hoort wat zij voor vergrotingen vragen... Ik durf het gewoon niet uit te spreken, laat staan te vragen aan de klanten.

Daar moet ik dus nog wel even over nadenken. Al met al heb ik wel veel van ze geleerd. Ze hadden ook handige en praktische tips. Over hoe je contracten moet samen stellen en hoe je je tijd het beste kan verdelen. Want ik merkte in mei toen ik het voor mijn doen best wel druk had, dat ik enorm veel tijd stak in het nabewerken. Het is dus zaak schema's te maken en per klant uren te verdelen. Anders wordt het een onoverzichtelijk geheel. En dat is zeker zo. Dus dat ga ik implementeren. (duur wordt voor dat ga ik invoeren, hahaha)

Verder zag ik daar een ander heel handig ding. Namelijk de Square(up). En wat is dat, Petra????? Dat is een super handig appje voor op je iPhone om betalingen met een creditcard te regelen. Nu krijg ik bijna al mijn foto gedoetjes allemaal met checks betaald. Maar dat is natuurlijk super ouderwets en omslachtig. Contant is ook zowat en onhandig. Maar met deze square up kan je vrij eenvoudig en zonder vaste lasten, credit card betalingen verwerken. Ze sturen je gratis een soort gleufje die je in je iPhone kunt klikken en daarmee voeg je zo geheel veilig de creditcard in.

Photobucket

Je kan zelfs nog een foto maken van het geen je verkoopt. Daarna tik je het email adres van de klant in en de rekening wordt zo per email met foto naar hen en naar jou op gestuurd na de betaling. Zo handig! Je ziet gelijk of het geld ook inderdaad is afgeschreven en bij jou is bijgeschreven. Dus nooit geen niet gedekte check. Al heb ik dat gelukkig zelf nog nooit meegemaakt. Het is zo handig, dat het gewoon jammer is dat ik dat zelf niet bedacht heb ;-) Want natuurlijk moet je het bedrijf wel wat betalen, maar geen vast lasten. Een klein percentage van het verkoop bedrag, maar die kosten vallen nog reuze mee vergeleken bij wat creditcard maatschappijen vragen voor betalingen en kastjes huur. Waar je allemaal niet blij van kan worden he?

Als laatste nog even het heuglijk beeld van twee canvassen die ik besteld had van de winnende foto's. De pier en de bluebird zijn van de week binnen gekomen! Ben er best blij mee, moet ik zeggen.Zo afgedrukt doen ze het toch anders....

Photobucket

De andere foto's worden allemaal gewoon ingelijst en die afdrukken moeten nog binnen komen. Maar het begint er op te lijken!


16 opmerkingen:

Petra zei

LOL, nog een reden om een iPhone aan te schaffen.
Maar nu nog even niet voor mij. Maar heb inderdaad al een aantal mensen met dat systeem zien werken en het werkt echt goed.

Ja, het is inderdaad anders om je foto's zo afgedrukt te zien. Wel heel leuk toch?
Vind ze beide erg mooi.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Hah dat vlees waren snijden klinkt erg bekend. Geloof mij wij vervloeken die handschoentjes. Probeer eens een stuk vel los te maken van een salami met die dingen aan. Onmogelijk. Bovendien glijd je hand van de slicer af doordat die dingen zo glad zijn.

In nederland worden vlees waren op van die schaaltjes gelegd en netjes in plakken op een rijtje. Ik heb er zoooo aan moeten wennen dat dit hier niet zo is. Ik doe het nog steeds hoor dat op een rijtje leggen maar normaal is dat men het hier inderdaad op een hoop gooit en wrapper omvouwen en in een zakje proppen. Ik durf het nog steeds niet zo te doen. Kan het niet over mijn hart verkrijgen.

Die handschoentjes zijn in elk geval hier in NY de wet. je hbet helaas geen keuze. Ik vertik het echter om er 1 te doen aan mijn rechter hand waar ik de arm van de slicer mee bedien. Ik heb mijn fingers namelijk zeer lief.

gr petra

duijsensfamily zei

Soms tref je het bij de AH in Nederland ook niet. Als je daar net zo'n "DoZa" hebt, ongemotiveerde puber, dan kan het wel lang duren.
Mij is wel eens gebeurd dat om 7 uur blijkbaar het "kaasmeisje" onverwacht naar huis was.... Nu kon er geen kaas meer gesneden worden dacht men. Of ik morgen terug wilde komen?
Dus tja.....

Kristel Holsbeek zei

Oh jeetje wist niet dat het er zo aan toe kon gaan in de US voor vlees...;-(

Mooie fotos, wel leuk dat je weer heel wat het bijgeleerd hé!!

Anja zei

Daarom had ik zo’n hekel aan die afdeling vleeswaren.
Mooi die foto’s op canvas!

Anoniem zei

Ohhhh hahhahaha wat super die vleeswaren weegschaal truc.
Heb je die korrels eigenlijk gekocht, ik wil in oktober natuurlijk wel in een lekker ruikend bedje liggen.

Ik heb op mijn telefoon wel een app van de ABN AMRO hier mee kan je nu wel geld overmaken.

Erna

Anja zei

Ik gebruik die korrels ook in de zak van mijn stofzuiger. Het huis ruikt heerlijk als ik klaar ben. Zo is stofzuigen leuk!
Schitterend die foto van de pier.
Ik heb ook al eens bij de slager gestaan voor worst en toen werd verteld dat de snijmachine al was schoongemaakt, en de winkel was nog een half uur open!
Groetjes Anja L.

Jasmino zei

Ik wil ook een iPhone. Iedereen heeft ereen, alleen ik nog niet. Ik-wil-ook!

Wel leuk dat je weer van alles geleerd hebt op het Seminar. Altijd leuk om ervaringen te horen van andere pro's!

Die canvasen zijn mooi geworden zeg! Ben benieuwd naar de overige afdrkken.

En wat goed dat je jeleven gebeterd hebt! Geduld siert de mens,zei mijn oma altijd. Bij mij zit het niet in de genen, daar is dus niets aan te doen ;-)

Jasmino zei

Wat een handige tip van Anja trouwens! Moet ik ook eens proberen, vraag meaf of ze zo'n korrels ook in NL verkopen.... Zal wel niet natuurlijk...

Petra zei

@ petra
Wat leuk dat jij dat ding ook in actie hebt gezien. Soort van iPay :-)

@ petra 2
Nou kon ik mijn beleg maar bij jou laten snijden, netjes op een rijtje al mijn plakjes. Met tussenliggertjes zou helemaal geweldig zijn.
Maar zou inderdaad maar opletten met de handschoenen inderdaad.

@ Claudia
Ja dat is ook wat, kom morgen maar terug..... Zucht....

@ kirstel
Je bent gewaarschuwd nu hey;-)

@ Anja
Gelukkig ben ik dus niet alleen

@ Erna
Ja ik heb ze gekocht dus je krijgt een fris en fruitig bedje meid!

@ Anja l
Ja ik dacht ook dat het die stofzuiger korrels waren. Maar deze lossen op in de was

@ Jacqueline
Ik was echt anti iPhone, maar echt wel om hoor. Het is zoooo handig. Heb zelf die korrels nooit in Nl gezien. Wij namen ze vroeger mee van vakantie inderdaad.

Groetjes Petra en een fijn weekend

Marjon zei

Prachtig zijn die foto's op canvas geworden!

Ik moest erg lachen om je vleeswaren verhaal. Slim opgelost van dat meisje.
In Italië gooien ze ook alle vleeswaren op een hoopje, papiertje eromheen vouwen en zakje eromheen.

Ineke zei

Hoe herkenbaar, ik sta ook altijd te trappelen van ongeduld als ik in de VS vleeswaar wil kopen. ontzettend wát gaat daar een tijd inzitten.
En de eerste keer vroeg ik om een ounce :-) dát vonden ze helemaal raar.

Car zei

Een half pond vleeswaren zou hier zeker in de vuilnisbak belanden, zeker als er weer kaas geimporteetd is staat dat op nummer een. Ik vraag dus rustig om 10 plakjes vleeswaren van elke soort en elke keer kijken ze ons weer zielig aan. Voor die paar plakjes moet dan het hele ritueel van plastic verwijderen en weer nieuwe aanbrengen worden uitgevoerd en hier in FL komt tussen elk plakje vaak nog een celofaan en moeten we nog voorproeven ook. Moet er elke keer om lachen en vraag me dan af wat de mensen om me heen met een pond vleeswaren moeten.

Petr@ zei

Ha ha, het duurt dan even, het vleeswaren snijden. Maar zo heb je wel een paar plakjes gratis. Niet verkeerd toch!

Mooi, je foto's op canvas. Oogt gelijk heel anders dan een 'gewone' foto. Ga je ze thuis ophangen?

Altijd handig zo'n seminar. En zo hoor je een beetje de gangbare prijzen.
Maar als je het zelf echt te hoog vindt, dan hou je toch lekker je eigen bedragen aan. Op het moment dat je het superdruk krijgt, kun je altijd nog verhogen. Of klink ik nu te Hollands?

Mary-Ann zei

Hè wat een heerlijk verhaal weer. Dat van die kip kan ik me nog heel goed herinneren, want zo ging het bij ons ook in de commissary (supermarkt op de basis). Very thin ma'm, yes, very thin moest ik elke keer zeggen. Maar oh wat was dat altijd lekker.
Oja ik wil ook een Iphone, maar wacht nog even een jaartje en die korrels lijken me ideaal. IK mis nog steeds mijn powderfresh scent van Glade, ook zo lekker.

Mooie foto's op het canvas weer.
Je hebt echt feeling voor het maken van foto's, echt wow ! IK wil nog een keer een fotoreportage laten maken van ons hele gezin. IK weet al wie ik daarvoor ga regelen,till we meet zou ik zeggen, hahaha ! xoxo

Liefs en fijne dag verder !

Anoniem zei

ik wil die unstopable korreltjes ook! iemand die in Nederland gevonden? zoja, waar?