zaterdag 13 augustus 2011

Zoo, als in dierentuin!

Eerst even het vervolg op de fotowedstrijd. Tijdens de reguliere vergadering werden eerst de 45 winnaars bekend gemaakt. Waar er zeven van de acht ingezonden foto's van me bij zaten. Maar dat wist ik al, dat stond in het mailtje van van de week. Maar hierna werden de beste tien getoond.

En... zowaar vijf van mijn foto's zaten er bij! Echt, ik was helmaal verbouwereerd. Vorig jaar had ik er drie in de top tien gehad en dat was al een bijzonder feit. Maar nu gewoon vijf! Dat waren er wel heel veel!

Daarna kwam de top 5. De top vijf is zeg maar een gedeelde eerste plaats. Van die vijf moeten er vijf verschillende fotografen/leden zijn. Zodat er dus meer winnende leden zijn zeg maar. En daar zat ik ook nog bij. De foto van de ballonnen was dus in de top 5. Ik was zo blij! Wow!!! Dat betekend dus dat er vijf foto's in de foyer komen te hangen tijdens de show in het cultureel centrum volgende maand. En... ook vijf lintjes ;-) Altijd leuk voor de verzameling, hahaha.

Donderdag zijn Ron en ik naar de dierentuin geweest. Het was een heerlijke bewolkte dag en voor het eerst onder de 35 graden sinds tijden! Wat een verademing. De vochtigheidsgraad was overigens nog best hoog en dus nog wel plakkerig, maar het was al met al een heel stuk beter te doen dan de dagen ervoor.

Photobucket

Deze beelden staan bij de ingang van de dierentuin. Alsof we op safari gaan niet? De vorige keer dat we bij de dierentuin waren hadden we een soort van jaarpas gekocht en nu konden we dus gratis naar binnen met zijn tweetjes. Kan er niks aan doen, maar dat voelde erg prettig ;-) Waren wij even goed bezig.

Photobucket

Deze man was ook waarschijnlijk op safari. Vond het zo'n grappig gezicht zo met de olifant op de achtergrond. De olifant had waarschijnlijk net gezwommen want hij was nog helemaal nat en zat onder de rode modder. Vorig jaar was ik er toevallig geweest toen hij in het water was gaan plonsen. Dat was zo'n leuk gezicht en ik wilde graag dat Ron dat ook een keer zag. Het beest is zo groot gewoon.

Photobucket

Maar nu hadden we het dus net gemist. Daarentegen stonden de giraffes wel heel dicht bij nu. Hun verblijf is best groot en de keren dat ik er was, waren ze net altijd in een andere hoek dan waar ik stond.

Photobucket Photobucket

Ze hebben best een lief koppie vind ik. Echt leuk gezicht met die lange slungel poten er onder. Toen wij er eenmaal stonden gingen ze weer verder aan de wandel. En het was dus echt een toevals treffer dat we ze zagen paseren.

Photobucket

De struisvogel stond ook echt pal voor ons dit keer. Wat een eigenwijs koppie had deze. Wel grappig al die piek veertjes zo langs zijn nek. De aapjes hadden duidelijk wel last van de hitte, want die lagen letterlijk op apegapen.

Photobucket

Even gingen zijn ogen open, om daarna weer snel dicht te vallen....

Photobucket

Maar wel jezelf goed vasthouden natuurlijk anders val je om ;-)

Photobucket

Zijn kameraad deed wat rek en strek oefeningen, maar dat was het wel zo'n beetje.

Photobucket

Photobucket

Daarna liepen we naar de vogel verblijven. De flamingo's vind ik altijd van die sierlijke vogels.

Photobucket

Photobucket

Netjes op 1 pootje een tukkie doen! Maar er werd er ook net 1 wakker en die had het waarschijnlijk ook warm, want die ging badderen....

Photobucket

Photobucket

Zo'n leuk gezicht. En je kon ook goed zien dat hun veren wat vettig zijn, want de druppels bleven er zo op zitten. Het blijven mooie vogels. Daarna hebben we het treintje genomen naar de North-America kant. En zijn we bij de ijsbeer gaan kijken. Die lang mooi knock-out dus weinig actie aan die kant.

Photobucket

Daarna verder naar de Aligators. Op zich kan je die wel van vrij dicht bij zien in deze dieren tuin.

Photobucket

Ze hebben een gedeeltje waar je half onderwater kan kijken, waar de foto hier boven is gemaakt. En een ander punt dat je van boven af kijkt.

Photobucket

Dit was dus dezelfde aligator, maar dan van boven af. En hij keek echt alsof hij zo het water uit zou gaan rennen. Vond zijn koppie nou weer wat minder elegant zeg maar ;-)

Photobucket

Hierna zijn we naar de uitgang gelopen, vergezeld door een eekhoorntje die vast dacht dat we wel wat te eten hadden.

Photobucket

Het is echt een ruim op gezette dierentuin. Met veel groen en park achtige paden. Ik had mijn kilometer teller app aangezet en we hadden die middag bijna 5 kilometer gelopen. En dan hadden we tussen door nog het trammetje gepakt en daarmee het langst gerekte stuk overgeslagen. Zo groot is het dus!

Photobucket

Zo dat was weer even de update! Morgen wel weer wat leuks in het vooruitzicht overigens! Ik ga namelijk naar een heus fotografen seminar in Charlotte! Ben benieuwd. Het wordt in het Mariott hotel daar gehouden en begint om 1 uur 's middags. En... heb net even gekeken, de Ikea in Charlotte is al om half 11 open dus daar kan mooi ook nog even naar toe ;-) Wordt wel vroeg op want het is wel een stuk rijden er naar toe. Dus ben benieuwd hoe het allemaal zal gaan morgen!

Groetjes Petra9 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Leuke fotos!! Veel plezier morgen op het seminar maar ook in de Ikea;-)

elke zei

Ook wij blijven na al die jaren nog steeds fan van de dierentuin!
Gaat je neus wel van krullen he, van zoveel (terechte!) eer voor je foto's!
Hopelijk leer je nog iets bij van fotograferen, en in ieder geval ga je je buikje rond kunnen eten met de Ikea gehaktballetjes, zodat je tenminste niet met een knorrende maag moet opletten. ;-)

Jasmino zei

Proficiat met de resultaten, maar je bent dan ook een terecht winnaar hoor! En wat een leuke foto's weer van de dierentuin. Blijft toch altijd leuk, hè?!

Heel veel plezier morgen op het seminar en bij de ikea!

Yvonne zei

Leuke foto's van de zoo!!!

ronny zei

GEFELICITEERD Petra!
De foto,s zijn weer heel mooi, vooral de berenvoetjes, heel vertederend!

Ineke zei

Inderdaad, die berenvoetjes (hoewel, het zullen wel flinke poten zijn) enig!

Dat wordt genieten dan de Zweedse balletjes, veel plezier!

Anja zei

Natuurlijk zit jij bij de winnaars, jouw foto’s zijn zooo mooi!!! Proficiat!

Anna zei

Wat een prachtige foto's op mijn apple komen ze nog beter over.
En spannend die fotowedstrijd, ik ben benieuwd

duijsensfamily zei

Hoi Petra!
Werd door Elke attent gemaakt op jouw blog. Geweldige foto's! Zal binnenkort wat uitgebreider gaan lezen.
Maar een vraagje, verzend je het boek ook naar Canada? Ik wilde je graag persoonlijk mailen, maar kon zo gauw geen mailadres vinden.
Laat maar weten wat mogelijk is:
claudia.duijsens@me.com

Groetjes van een collega fotograaf!