donderdag 15 juli 2010

Voor de verandering

Alle beelden van hossende Nederlanders die hier via internet binnen komen doen me altijd een beetje mijn vaderlandje missen. Weet niet wat het is, maar het lijkt dan ineens veel verder Nederland. Nog verder dan het al is, ha ha ha. Niet dat als ik nog in Nederland zou wonen, naar Amsterdam zou zijn gegaan. Dat niet. Veel te druk en waar laat je dan weer je auto niet? Maar toch...

Kortom ik had afleiding nodig. Even iets heel anders en toen ik wakker werd die dinsdag morgen besloot ik dat ik naar de dierentuin zou gaan! Het zou een bewolkte dag worden en een heel stuk koeler dan de dagen er voor. Ideaal dierentuin weer dus. En zo reed ik al vroeg in de morgen op weg naar Asheboro, hier zo'n uurtje vandaan.

NC Zoo vind ik altijd erg leuk. Het is heel ruim opgezet allemaal. En met heel, bedoel ik HEEL. Je loopt je echt het ongans. En..... ook heuvel op. Weet inmiddels wel dat je bij de iets verder gelegen Afrika ingang moet beginnen, want dan loop je het minste heuvel op. En bovendien is die parkeerplaats veel rustiger en sta ik bijna helemaal vooraan. Dat is altijd prettig aan het eind van de dag. Als je met zulke moeie voeten je auto moet zoeken op de parkeer plaats. Ik loop dan naar de kassa en de entree is maar $9.- met de Amerikaanse ANWB pas. Koopje vind ik elke keer weer.

En zo ga ik op pad. Over paden gesproken. Het is net alsof je in een bos loopt hoor. Er wordt ook aangeraden om vooral op de paden te blijven vanwege de loslopende bewoners van de dierentuin. En daarmee bedoelen ze dus de slangen. Iets in me zegt dat dan ook vooral te doen. Ben namelijk niet zo in voor een slangen ontmoeting vandaag. Wil ze best zien die slangen, maar alles graag op veilige afstand en dan ook nog graag achter (dik) glas ;-)

Photobucket

En zo loop ik het pad op. Er loopt een man iets voor me en die zegt tegen zijn zoon ook dat hij op het pad moet blijven lopen. En vertelt dat de gevaarlijke copperheads waarschijnlijk niet op de grond te vinden zijn, maar in de bomen. Yikes!!!! Waarom hoor ik dat nou weer aan het begin van mijn daagje dierentuin? Nu loop ik dus de hele tijd omhoog te kijken. Bedankt! Afijn, ik vervolg mijn weg in het midden van het pad en paraat om een sprintje te trekken indien nodig ;-)

Photobucket

Het eerste "dier" waar ik langs kom is een red river hog. Niet zoveel anders dan de hog die hier leeft, behalve dat deze rood is en dus uit Afrika komt. En hij doet me denken aan Pumba van de Lion King. Hakuna Matata ;-)

Daarna kom ik bij het leeuwen verblijf. Het is echt niet druk vandaag. Waarschijnlijk ook door de voorspelde regen van vandaag. En als ik aan kom lopen, heb ik gelijk oogcontact met Mevr. de Leeuw.

Photobucket Photobucket

Ze is mooi! Die ogen! Naast haar ligt haar man, Meneer de Leeuw, voor pampus. Echt helemaal in coma volgens mij. Zij kijkt een beetje om zich heen en ligt mooi te zijn.

Photobucket

Photobucket

Ze lijkt me heel lief eigenlijk. Heel rustig in ieder geval, maar dat idee laat ik een paar tellen later dus maar varen. Want wat gebeurt er. Er komt namelijk een kardinal naast me zitten.

Photobucket

Hij springt wat op en neer op de balustrade.

Photobucket

En.... land daarna in het gras voor de leeuwin. DE HELD!!! Want Mevr. de Leeuw ziet dat ook. En is daar niet van gediend zeg....

Photobucket

Oeps.... Ochtendhumeurtje?

Photobucket

De kardinaal is dan ook zo weer foetsie, hahaha. Dat ging snel. Foutje.... Nooit meer landen in het verblijf van de leeuwen, hahaha. Wel mooi om te zien.

Photobucket

Ze likt nog even haar bek af, bij het bedenken wat een lekker hapje het rode vogeltje had kunnen zijn, maar daar blijft het bij. Ik had gehoopt dat dhr. De Leeuw wakker zou worden, maar die is echt knock out. Sterker nog die draait zich nog even om en gaat helemaal in de relax stand en legt zijn buik even bloot.

Photobucket

Mooi stel.... Daarna loop ik naar de Chimpansees. Deze zitten achter glas en zie je ze dus eigenlijk van heel dichtbij. Het is echt nog niet druk in de dierentuin. En ik sta samen met 1 andere mevrouw naar ze te kijken. En er zit 1 chimpansee op zijn gemakkie in zijn neus te peuteren, hahaha.

Photobucket

Moest er zo om lachen, daarna komt hij naar het raam en trekt zijn allerliefste gezichtje. Het lijkt net of ie komt zeggen niet door vertellen he?

Photobucket

In de verte staat 1 van zijn maatjes een partij druk te doen en daagt hem duidelijk uit. Maar hij negeert hem.

Photobucket

Verderop zijn er ook twee met elkaar aan het babbelen. Eentje van hen ligt echt in een soort van babyhouding. Zo lief om te zien.

Photobucket

Het is leuk om ze zo een beetje te bekijken er zijn ook verschillende plekken waar je ze kan zien. Daarna loop ik door naar de olifanten. De voorgaande keren dat ik hier was, heb ik geen olifant gezien. Het verblijf van de olifanten is ook heel groot. Het is een soort van nagebootste steppe en daar verstop je je zelfs als olifant heel makkelijk in. En als ik aan kom lopen zie ik dus ook weer geen olifant. Ik loop wat meer naar rechts en heel dicht bij de afscheiding zie ik ineens een stukje olifant. Hey hij is eigenlijk heel dicht bij. Er staat alleen een hele dikke rots voor en kan hem dus niet goed zien. Maar terwijl ik een plekje probeert te vinden om hem wat beter te zien, gaat hij aan de wandel.

Photobucket

Hij eet hier en daar wat gras en rukt wat takken van bomen af. En ik denk dat hij daarna wat wil gaan drinken, want hij loopt af op het watertje wat er recht voor me is.

Photobucket

Eerst hangt hij inderdaad zijn slurf in het water, maar hij loopt verder... en verder...

Photobucket

En.... doet dan zijn behoefte..... Jeetje.... lekker fris zeg....

Photobucket

Sterker nog, daarna gaat hij pas echt drinken....

Photobucket

Zou persoonlijk die volgorde hebben gewisseld, maar ja wie ben ik ;-) Het blijkt dat hij er zin in heeft, want hij, genaamd C'sar wat op het bordje staat, maakt er echt een waterballet van. Geweldig om te zien!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nog nooit een olifant in het "echt" dit zien doen. Zoooo leuk! Wat een groot beest is het zo zeg. Shamu is er niks bij hoor, met de waterverplaatsingen. Denk ook dat het komt dat het vandaag voor het eerst een beetje koeler is en dat hij daarom wat meer energie heeft? Of misschien doet hij dit badje wel elke dag en had ik dat even gemist de voorgaande keren. Afijn, ik sta echt te genieten van zijn showtje.

Photobucket

Dan stopt hij met het gespetter en..... laat zich gewoon links om vallen.....

Photobucket

Ik had nog zo gezegd, "Geen bommetje!", hahaha. Geweldig! En hij blijft echt een hele poos onder. Voor mijn gevoel net iets te lang. Zouden olifanten dat wel kunnen? Onder water blijven. Bedenk me dan opeens, misschien was ie wel ziek geworden of zo. Voor mijn gevoel duurt het echt te lang. Maar dan....

Photobucket

Komt zijn slurf even adem halen. Echt!! Nooit geweten dat olifanten dat doen zo. Ik sta er samen met een andere vrouw en voor de rest is er niemand. We babbelen wat en zij had het zelfde gevoel als ik gehad. Dat hij wel heel lang onder water bleef. Er komen andere mensen aangelopen en die zien nu dus alleen zijn kont en denken dat hij een neushoorn is. Die zitten namelijk net een stukje verderop. Maar ook dan komt zijn slurf weer boven water. En moeten ze allemaal lachen. Echt heel leuk om te zien.

Photobucket

Hij houdt dat echt een hele tijd vol hoor. Ik blijf wel staan wachten, want ik wil hem eigenlijk heel graag er weer uit zien gaan. En zo waar, na zo'n 15 minuten denk ik komt hij er uit.

Photobucket

Heeeeeel langzaam...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En daar gaat hij weer.... Even hoop ik dat hij zich net als een hond uit zal schudden. Want dat zou wel een heel mooi plaatje zijn, maar dat doen olifanten waarschijnlijk niet. Althans deze in ieder geval nu niet. Ik loop dan eindelijk verder op zoek naar een neushoor, maar die zie ik niet. Wel een erg opdringerige struisvogel. Hij blijft maar heen en weer rennen het beestje.

Photobucket

Als ik bij de neushoorns weg loop kijk ik nog even snel bij C'sar, mijn nieuwe favoriet, de olifant. Hij staat nu midden in een kuil te graven en maakt zich zelf helemaal rood met de droge klei.

Photobucket

Ahhhhh, hij is echt leuk! Maar ik loop wel door, nu naar de gorilla's. Daar ligt 1 hele grote gorilla net voor het raam te slapen. En een andere bekijkt het allemaal van een andere kant.

Photobucket

Hij kijkt naar mij, met een blik, van doe jij dat nooit dan? Even, nouja even...., verderop zitten de Baboons. Voor hen te zien moet je eerst door een tropische tuin. Mooi hoor, maar bloedje heet. Inmiddels is het ook al warmer geworden en het is allemaal holletje op. Maar het koppetje van baby baboon, maakt het wel weer goed. Wat een lief koppetje.

Photobucket

Er zitten hier best wel veel aapjes en het is leuk om naar ze te kijken. Ze rennen heen en weer. Deze vind duidelijk dat er echt niks mis is met zijn roze kont ;-)

Photobucket

Het kleintje loopt daarna een eindje weg van zijn vader. Zo leuk om te zien, hoe ondeugend hij eigenlijk is zo.

Photobucket

Daarna loop ik naar de flamingo's. Mooie sierlijke vogels zijn het. On begrijpelijk hoe ze op 1 been zo kunnen staan slapen.

Photobucket

En van hieruit ga ik langs de beren. Het beren verblijf ligt echt in het midden van het park en je moet er een aardig eindje voor lopen. Eerste gedeelte naar boven, maar na de grizzly beren en bisons is het "down-hill".

Photobucket

Waarschijnlijk was het vandaag wasdag, want ook de grizzly beer neemt een plons in het water als ik daar aan kom. Leuk om te zien. Jammer genoeg is het glas er voor heel vies en beschadigt, dus van het zwemmen zelf geen foto's maar hij ging nog snel ook!

Photobucket

Wat me opviel waren de enorme nagels aan de klauwen van de grizzly. Echt heel lang!

Photobucket

Dan loop ik door naar de zwarte beer en de ijsbeer. De zwarte beer loopt eigenlijk alleen rondjes achter in zijn hok en de ijsbeer heeft denk ik net zijn eten op en valt als ik aankom, net in een diepe "even uitbuik" slaap. Met het mandje waar vast zijn eten in zat nog voor zich.

Photobucket

Om de hoek zitten de zeehondjes, die worden als ik langsloop net geinspecteerd. Grappig om te zien. Al moet ik zeggen dat ik dit plaatje leuker vond. Het zonnetje kwam net een beetje door en deze ging er echt voor zitten.

Photobucket

Om de hoek van de zeehondjes is ook een verblijf van een arend. Deze was gewond en is door de dierentuin opgevangen. Je kan er vrij dichtbij komen eigenlijk. Al lijkt hij enorm onrustig. Hij blijft echt op en neer springen op zijn tak. Misschien omdat er mensen zijn bij de zeehonden nu? Zijn ogen priemen echt!

Photobucket

Dan loop ik door naar het laatste verblijf en dat is het verblijf van de alligators.
Al gelijk aan het begin, zit er 1. Wat een griezeltjes zijn dat toch. Kan daar niks liefs aan ontdekken eigenlijk.

Photobucket

Er ligt 1 alligator demonstratief onder het bordje "no-fishing". Wat ik wel een grappig gezicht vind. Je zal hem maar aan je haakje treffen ;-) En er maakt er eentje net een schijnbeweging als ik een foto maak. Even kijk ik maar zie niks. Later zie ik thuis dat er een kikker voor hem zat! En die springt dan nog net op tijd weg, anders had het een lekker hapje voor hem geweest.

Photobucket

En hap.... maar springt nog net op tijd weg.

Photobucket

Als laatste kijk ik nog bij de Cougars. Prachtige beesten zijn het. Maar ook die wil je niet in het wild tegen komen denk ik.

Photobucket

Zo net een poesje niet?

Photobucket

En die ogen, heel mooi. Het feit dat die nog gewoon in het wild leven in Amerika, is wel even griezelen. Echt geen leukerd om tegen te komen tijdens een wandelingetje ;-)

Photobucket

Daarna ga ik de dierentuin aan de Noord-Amerika kant uit en neem het busje terug naar de Afrika parkeerplaats. Waar ik in de auto al te snel de airco aan zet!! Heerlijk even weer in de koelte. Het was een geslaagd daagje!!!

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

zo is een dierentuin leuk,
als de {beestjes] actief zijn.
Heb mee zitten genieten van je
verhaal.
groetjes uit Barendrecht

Petra zei

Ik heb smakelijk gelachen om je beschrijvingen. Wat zijn dieren toch leuk! Het is al te lang geleden, dat wij "gewoon" eens naar de dierentuin gingen!

Claudia zei

prachtige foto's en zo leuk beschreven! heb ter plekke zin om ook naar de dierentuin te gaan. morgen toch eens opzoeken waar en of er hier zowiezo wel 1 zit!

groetjes Claudia uit Maine!

Anoniem zei

Hallo Petra
zoals vanouds weer prachtige foto's.
Zo te lezen hebben de dieren ook flink de ruimte.Dat kijkt toch prettiger, vind je niet?
Groet van Truus uit HvH

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een prachtige serie foto's en wat een schitterende tektst erbij. Ik heb er van genoten, bedankt!

Petra zei

@ Ma
Ze ware een heel stuk actiever dan toen wij er waren.

@ Claudia
Ja misschien zit er bij jullie ook wel eentje!


@ Truus
Hey wat leuk weer een berichtje van je te zien!
Groetjes terug!

@ Ineke
Graag gedaan ;-)

Natasja zei

Een vermakelijk verhaal en schitterende foto's ter illustratie! Top!

Elke zei

Fijn dat we even met je mee mochten naar de dierentuin!
Prachtige foto's, Petra!

Guus zei

Zo zeg, dat is nog es een dierentuin. Emmen is ook heel mooi, maar dit...
De bek van mevrouw Leeuwin, waaauuuuw... heel erg mooi!

Marchiena zei

Wat een super foto's. De dieren hebben het daar goed getroffen wat een ruimte hebben ze. Ik kan me goed voorstellen dat je bij C'sar hebt staan genieten, hij had het helemaal naar z'n zin in het water.