zaterdag 10 juli 2010

Snikkie

heet is het hier. Echt Snikkie met een hoofdletter. Vannacht hadden we wel onweer en je zou denken dat dat wat verkoeling bracht, maar niet echt. Of eigenlijk helemaal niet. Ik ging vanmorgen met de hondjes lopen en aan het eind van de straat gutste het water al van mijn hoofd. Echt niet lekker!

Gisteren al net zo. Had boodschappen gedaan en je spullen smelten zo onder je vandaan, ondanks de koeltassen. Ik was trouwens naar de Aldi geweest en dat is de enigste supermarkt waar je voor je karretje moet betalen. Een quarter gaat er in. Bij alle andere supermarkten hoef je dat niet, maar bij de Aldi dus wel. Normaliter heb ik een quarter in de auto liggen speciaal voor de Aldi, maar nu lag die er ineens niet meer. Ik snel in mijn portemonnee kijken, ook geen quarter natuurlijk.

Dat vind ik altijd zo balen, want dan moet je eerst naar binnen om te wisselen. Dus ik kom aanlopen bij de kassa. De kassajuf was bezig met een klant dus ik haal alvast Mijn kleinste papier geld eruit, wat een briefje van 10 was, zodat ik dalijk als ik aan de beurt ben, gelijk kan wisselen. Maar...... de kassajuf zag het en..... gaf me zomaar een quarter. Zomaar gratis en voor niks. Dat moet je in Nederland eens proberen, hahaha.

Ik had zelfs nog niks gevraagd en het werd al toegereikt. Dat soort kleine dingetjes kan ik zo blij van worden hier. En dat gewoon in de Aldi. Heerlijk.... dat daarna alle boodschappen gelijk smolten dat is een twee, maar ik kreeg gewoon een gratis karretje, hahaha.

Daarna die boodschappen thuis gebracht en toen de rest bij een andere super gaan halen. En echt, ik was doodversleten in die warmte. In en uit de airco is echt niet goed voor lijf en leden. Ben dan ook nog steeds verkouden. In zo'n supermarkt is het rond vries zowat en buiten loop je tegen een muur van warmte op. Als je een klap van Rocky Balboa in je gezicht krijgt als je de deur uit komt. Afijn gisteravond was ik het ineens zat en ben rond een uur of 8 nog even gaan zwemmen. Het was toen al erg bewolkt en er dreigde een bui. Maar wat een heerlijkheid was dat. Even geen zon en gewoon lekker in afkoelen in het zwembad.

Woensdag was het ook al zo warm hier, temperaturen van 43 graden. Alleen had ik die middag met Jessy afgesproken. Jessy gaat eind van de maand weer terug naar Nederland verhuizen en ik zou met hen nog een fotosessie doen voordat ze weg gingen. En die datum komt nu wel ineens erg dicht bij. Vind het altijd wel moeilijk als mensen weer terug gaan naar Nederland. Zeker nu met Jessy. Zij en haar gezin, zijn drie weken voor dat wij zelf hier aankwamen in North Carolina komen te wonen. Dus we maakten eigenlijk veel gelijke dingen mee. Nu dus de zesde zomer hier en we hebben eigenlijk al zoveel dingen met elkaar gedaan. Zoals onlangs naar het concert van Black Eyed Peas. Maar dingen gaan zoals ze gaan en dus woensdag richting naar Pullen Park om daar foto's te maken.

Maar eenmaal daar kwamen we er dus achter dat Pullen park gerenoveerd wordt en dus niet open was. Wat nu? Staan we daar in de hitte. Op naar Raleigh dan maar. Jeetje dat was even wat minder. Maar gelukkig in het centrum leuke foto's kunnen maken.

Photobucket

Daarna nog bij het Mordecai huis en DE Krispy Creme store in Raleigh. En ondanks de warmte deden ze het hartstikke goed hoor. Al hielp hun beloofde beloning na afloop, een heerlijke donut, zeker daar bij. Maar het was echt wel afzien voor ze en vind dat ze het hartstikke goed volgehouden hebben.

Verder ben ik bezig geweest met het uitzoeken van de route voor de RV-trip die we gaan maken. Het is allemaal nog niet zo makkelijk. Maar nu heb ik dan een website gevonden waarbij je op een kaart campings kan vinden. De meesten van de camping zoek websites zoeken per plaats en dat is een beetje omslachtig. Want dan moet je elke keer die plaatsnamen op een kaart op zoeken, dan intikken en kijken of er dan wel een camping is.

Photobucket

Hierboven de route die we willen gaan rijden. Lijkt een gezellig rondje, maar is zo'n 4000 kilometer bij elkaar. Voor het eerste stuk heb ik nu campings gevonden. En ben nu een beetje rondom Lake Michigan aan het kijken naar campings.

Op zich zijn sommige campings heel makkelijk te boeken. Je kan bij sommige bij het reserveren gewoon op het plaatsnummer klikken en dan komt er ook een foto van die daadwerkelijk camping plek te voorschijn. Hartstikke mooi. Daarentegen hebben andere campings dat weer helemaal niet. Daarbij moet je dan een brief sturen met een check en dan maar hopen dat je een plekje toegewezen krijgt. Wat een ouderwets gedoe niet? Afijn ben er nog wel even mee bezig. ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Ik durf niet meer te klagen dat het met 32-33 gr zo heet is in Nederland :-)
Mooie reis gaan jullie maken, heel apart om die richting eens uit te gaan, daar kom je als "gewone" NL toerist niet zo snel. Veel succes met het vinden van de campings.

Petra zei

Wat leuk, zo'n rondje om Lake Michigan, daar ga je geen spijt van krijgen. Je hebt vast mijn reisverslagen al gelezen, laat het anders even weten. Hier is het vandaag heerlijk. Ik vind warmte leuk, maar 40+ graden is toch wel een beetje veel van het goede, zelfs voor mij.

Anja zei

Pfff, wat een warmte bij jullie, ik vind het hier met 34 graden al heet.
Mooie foto heb je van die kindertjes gemaakt. Succes met de voorberedingen van jullie trip.

Miranda zei

Ook hier is het erg warm lievertje! En alles zonder airco's...gisteren hier 40 graden hier in de tuin, geen zuchtje wind....niet te doen, maar minder vochtig dan in VA...gelukkig was het binnen maar 27 graden, heerlijk. Maar koel je eigenlijk wel af in de pool, ik meen me te herinneren dat het soms alleen aanvoelde als theewater.....en dus niet afkoelde, but anyway...En dus hebben we tot nu toe heerlijk weer, met veel minder regen dan vroeger. Ook hier al weken geen jassen aan. En zie dat je denk ik ga camperen op de Peaks of Otter? Doe ze de groeten....en sterkte bij het afscheid nemen, ik heb nu voor jou al een knoop in mijn maag .....want ook ik kan er steeds slechter tegen. Fijne vakantie voor jullie, dit zal in ieder geval heerlijk zijn! Dikke knuffel

Petra zei

@ Miranda
Ja het is niet echt koel meer het water hoor. Meid ook geen temperaturen zeg!
We gaan inderdaad de bossen in en zal ze de groetjes doen hoor!
Dikke knuf uit NC

Marjon zei

wat een mooie reis gaan jullie maken. Ik ben heel beneiwud naar je verslag, wie weet gaan wij ook nog eens die kant uit.

Bij ons in de supermarkt heb ik al een paar keer een muntje van 50 cent gehad. Meestal geef ik hem dan gewoon terug als ik mijn karretje niet meer nodig heb, maar soms vergeet ik dat maar daar maken ze geen probleem van.

Het is hier nog steeds puffend benauwd, dat wordt zweten sgtraks als we in een hele klein kroegje voetbal gaan kijken. Jullie ook veel plezier met kijken.

Petra zei

Oh, dat lijkt een mooie reis.
Ga zeker een oogje op jullie reisverslag houden.

Jullie komen vlak bij ons langs op jullie een na laatste dag. LOL, mocht je willen, koffie is er altijd ;-)

Car zei

Gaaf zo'n RV trip, hoop dat wij mee mogen genieten. Hoop dat ook mee te mogen gaan maken als wij daar zijn.