woensdag 28 juli 2010

On the road again...

Maandag, 26 juli 2010

We zijn best al vroeg wakker en Ron loopt door de bosjes heen zo naar Lake Michigan. Hij loopt terug om de camera te pakken en terwijl hij terug loopt horen we een gebries zeg.... Leek wel een paard, zo'n geluid was het. En terwijl we allebei richting de bosjes kijken. Zie we zo een heel groot hert weglopen. Waarschijnlijk had die in de bosjes liggen slapen en had Ron hem helemaal niet gezien, maar wel wakker gemaakt. Dus snel de camera gepakt en er achter aan, maar hij is al verdwenen. Zo snel als ie in ineens zo dicht bij ons stond, zo snel was ie ook weer weg. Moest er wel erg om lachen. Heel de tijd zijn we op zoek naar hertjes en ze liggen gewoon achter de caravan te slapen, hahaha. Als bewijs hebben we alleen nog maar een foto van zijn voetsporen.Na weer zo'n heerlijk ontbijtje, pakken we de spullen in en gaan we verder richting het Noorden. We hebben een camping in Two Rivers, Wisconsin gereserveerd en dus op naar de snelweg weer. Binnen 5 minuten paseren we de staatsgrens en zijn we in Wisconsin. De reclame borden met de vele kaas producten, daar waar Wisconsin om bekend staat, vliegen ons om de oren. Deze vond ik wel grappig.Op deze route komen we langs Milwaukee. DE stad waar de Harley Davidsons motoren gemaakt worden. En er is daar in het centrum ook een museum van. Dus daar is onze eerste stop.Als we daar aankomen zijn we 1 van de eersten.

We parkeren de camper wat achter op de parkeerplaats, waar je pas echt ziet hoe groot het is.Ik ben verbaasd over de super mooie architectuur van het gebouw. Of nouja eigenlijk complex. Terwijl Ron binnen gaat kijken loop ik een rondje met de hondjes rondom het gebouw en door de tuinen, waar een grappig wandelpadje is.Het is er echt heel leuk. Je loopt zo langs het water. Milwaukee ligt namelijk ook aan Lake Michigan en heeft een hele haven. De binnenstad heeft nog mooie oude gebouwen en het is heerlijk weer.Nadat de hondjes uitgewandeld zijn, pak ik de camera en leef me eigen uit.

Inmiddels komt er een groep motorrijders aan en die mogen voor de deur parkeren. Zo is het gebouw ineens een heel stuk meer Harley.Er staat 1 wel hele aparte motor tussen al het Harley geweld in trouwens. Pal voor de ingang voor het museum ;-)Dan moet je toch wel lef hebben niet? ;-) Plaatje van een BMW trouwens ;-) Heb het daar niet hardop gezegd, maar toch wel de mooiste motor aanwezig.....

Er is ook een ijzer monument, met allemaal gegraveerde plaquettes er op.

Er zijn ook nog twee eetgelegenheden naast elkaar.Het is er echt groot allemaal.

Verder kijk ik nog eventjes bij het winkeltje en ga dan weer terug naar de hondjes.Ron komt inmiddels al weer terug van het museum en heeft hele verhalen. Hij vond het een heel erg leuk museum en erg opgesteld. Het ging van oude zo naar nieuw.
Er was ook een tentoonstelling van Evel Knievel, waar je ook gratis in mocht.

.

Ron had in het museum met een suppoost gepraat en die vertelde hem precies waar de fabriek was van Harley waar ze rondleidingen geven. Net even buiten Milwaukee. En dus was dat de volgende stop. Hij vertelde ook dat we mazzel hadden, want op maandag is die tour gratis.

Op de weg er naar toe is het inmiddels wat drukker en worden we door van alles en nog wat ingehaald. Wij rijden hier zo'n 65 mile per uur. Kun je nagaan wat die buitenste vrachtwagen rijdt.....

We passeren ook de Miller bierfabriek die ook in Milwaukee is.Maar komen dan al snel aan bij de fabriek waar ze de motoren van de Harley Bikes maken.We doen de tour, die zo'n half uurtje duurt, om beurten. Het is te warm om de hondjes zo in de camper te laten zitten. Maar klap stoeltje uit en even in het zonnetje een break houden is ook niet verkeerd.

Bij de ingang van de tour is een plek voor motoren om te parkeren. De beste plek van de parkeerplaats natuurlijk. Tijdens de tour mag je geen foto's maken. Maar vond het ontzettend leuk om te zien. Het is zo geautomatiseerd. Elke handeling wordt door de computer vast gelegd en daarna rolt de motor weer verder op de band zeg maar. En groot!!! Tijdens de tour zie je eigenlijk het meeste van het eind proces, maar het zijn hele werkvloeren hoor. Wat me ook op viel waren de mailboxes aan de bureaus op sommige werkplekken. Dat waren de zijtassen van de Harley Bikes. Toen ik de toer deed hadden ze 580 engines gemaakt. Target voor die dag was 740. Heel wat he? En dat per dag. Hartstikke leuk om allemaal gezien te hebben!Hierboven een vrachtwagen vol!!! Zo gaan ze naar de andere fabrieken waar ze in de motoren worden geplaatst. Echt bijzonder om dat zo gezien te hebben.We rijden nog even naar de werknemers ingang toe voordat we weer weg gaan.Home of the big twin. En met de Big Twin wordt de Twin motor bedoeld.

En dan rijden we door richting Two Rivers en zien we het echte Wisconsin. Veel boerderijen. Van wat we er van zien vanaf de snelweg, vind ik het een mooi landschap. Glooiend en heel landelijk. Met de mooie schuren natuurlijk!

We komen uit eindelijk aan in Manitowoc. Waar we downtown doorrijden. En aan het eind van die straat, staat drie mega grote Budweiser reclame flessen te pronken. Hier wordt de malt voor "Bud" gemaakt.

Je zou zeggen, minder industrie midden in de stad. Maar niets is minder waar. Het is echt een prachtig dorpje met een mooi haventje en leuke wandel route. We parkeren de camper dan ook en gaan een stuk lopen. In de haven is ook een maritiem museum en daar ligt een onderzeeer die je zo dichtbij kan bekijken.

Een bootje vaart de haven in, zo langs de onderzeeer met de Budweiser fabriek op de achtergrond. En hieronder weer eens een kunstzinnige uitspatting van mezelf ;-) De trossen waarmee de onderzeeer vast lag in de haven.Daarna liepen we door naar het puntje, waar een vuurtoren was. Ondanks dat het hier een meer is, zijn er ontzettend veel vuurtorens. Het is eigenlijk ook gewoon een zee, Lake Michigan. Denk dat de afstand niet zal onderdoen van Nederland naar Engeland volgens mij.Daarna rijden we dan echt door naar Two Rivers wat net 1 plaatsje verder op ligt. Ook al zo'n leuk plekje. Hele lieve huisjes met ontzettend mooi onderhouden tuintjes. En een vriendelijk sfeertje. We checken in bij de balie van de Forest Campground.En terwijl ik incheck, staat er naast me een man te bellen. Ik probeer niet te luisteren, maar hij staat zo dicht bij eigenlijk en ik herken gelijk zijn accent. Dat moet gewoon een Nederlander zijn. We hebben een reservering, maar moeten nog wel een dagpas kopen om op het park te komen. Bij elkaar nog een raar verhaal, maar het moet maar dan. Inmiddels is de man klaar met bellen en ik vraag hem dan ook, "Are you Dutch, by any chance?". En ja hoor, goed gehoord. Er volgt een leuk gesprek. De man is op visite bij zijn dochter die hier woont met de rest van het gezin. En dat gezin is best uitgebreid met kleinkinderen aan toe. Hartstikke leuk. Zo zie je maar weer hoe klein de wereld weer is.

We rijden daarna naar ons plekje. Die werkelijk super is!!! Midden in een bos, maar vlak aan het strand. Heel apartMeer bos om je heen kan volgens mij niet ;-)

We lopen een stukje met de hondjes over de camping, maar waar wij staan mogen ze niet op het strand.Echt niet vrouwtje???

Helemaal aan de andere kant van de camping mogen ze wel zwemmen blijkt. Maar inmiddels zijn zij ook wel een beetje moe na zo'n daagje en brengen we ze terug naar de camper, waar ze gelijk in coma vallen.

Wij pakken dan even de fiets en fietsen naar de vuurtoren in het park. Die echt heel mooi is.We stoppen nog even bij de meneer die ik bij de balie ontmoet heb en we maken even een praatje. Ze blijken uit Ridderkerk te komen. Wat toevallig allemaal en nu met de familie met twee campers op toer door Wisconsin, de staat waar zijn dochter woont. Verder zijn wij eigenlijk nog geen Nederlanders hier tegen gekomen. Duidelijk niet zo'n toeristisch gebied. Afijn daarna ploffen ook wij neer en eten we een kaiser broodje ham/kaas die we onder weg bij 1 van de supermarkten hadden mee genomen. Wat een leuke dag vandaag!!!

Groetjes Petra

ps. de douches gingen hier een stuk beter vandaag, hi hi hi. Gewoon water en geen handdoek vergeten ;-)

9 opmerkingen:

Dennis (Dento van AllesAmerika) zei

Leuk verslagje, en prachtige foto's... ik zou bijna ook met een camper weg willen... haha!

Marja (Ko-mar AA forum) zei

Hoi, al vanaf het begin dat jullie in Amerika zitten lees ik met enige regelmaat jullie blog. Maar nog nooit eerder een berichtje achtergelaten.
Wat een leuke reis zijn jullie aan het maken. En het camper gevoel is voor ons zo herkenbaar. Het is ook heerlijk om met een camper op reis te zijn (hebben wij vorig jaar ontdekt, en gaan dus ook dit jaar weer). Wat lekker ook dat jullie ook de honden mee kunnen nemen. Die van ons moeten helaas thuis blijven. Maar ook wel beter voor hun.
Nog heel veel plezier, en ik blijf lezen :-)

Sonja zei

Zo wat een prachtige foto's hebben jullie vandaag gemaakt, echt super!

Jammer dat de hondjes het strand niet op mochten maar gelukkig is er ook genoeg bos voor ze ;-)

Groetjes,
Sonja

Petra zei

Prachtig is Wisconsin inderdaad en Milwaukee erg leuk (ik heb er een Nederlandse vriendin wonen). De Miller tour is trouwens ook erg leuk, als jullie er ooit nog terugkomen.

Anoniem zei

Wauw wat een prachtige foto's en wat hebben jullie al veel gezien.

Heerlijk dat je zón vrijheid hebt met een camper, en de hondjes het ook heerlijk vinden.

Erna

Marchiena zei

Gaaf zeg dat Harley museum.
Mooie plek hebben jullie gekregen op de camping, het ziet er super uit.

Bianca zei

Leuk om te zien allemaal ! dat is echt megagroot dat HD complex zeg.

Superplek zo onder de bomen en vlakbij het strand, ziet er heel mooi uit ! Mooie foto's ook weer

Anna zei

Mooie foto,s de motor bij de harley fabriek leek wel heel veel op de mijne.
Bedankt voor de mooie vuurtoren foto's zijn gelijk opgeslagen. (Gerard).

Petra zei

Dank jullie wel voor de berichtjes. Zo leuk om te lezen.

@ Dennis
Zal ik aan jou dan ook de tip van de black water slang door geven. Maar waarschijnlijk had je zelf wel onthouden.

@ Marja
Bedankt voor je berichtje!
Ja het zeker leuk zo met de hondjes erbij. Zij genieten er zeker ook van.

@ Anna
Als het goed is komen er nog meer hoor!

Groetjes Petra