dinsdag 6 juli 2010

Yessss!!!

Vandaag moest ik verschillende dingen nog regelen. Moest naar de bank en naar de DMV. En vooral die laatste is soms nog al een uitdaging. En toen ik er aan kwam stond de rij dan ook buiten.... Pfffffff, dat is minder. Maar.... gelukkig ging de rij vrij snel waar ik in moest staan en was ik al met al nog vrij snel aan de beurt!

Naast de DMV zit een Chinese Toko en ben daar nog even wezen kijken. Ze hebben er vaak Indonesische producten, maar het stinkt er altijd zo. Ze verkopen er veel vis en moest echt even doorzetten om door te lopen hoor. Wat een lucht! Echt enorm sterk. Al moet ik zeggen dat dat er ook wel een beetje bij hoort bij zo'n winkel. Maar moet er even acclimatiseren zeg maar. Na wat paden doorgelopen te hebben, waarbij ik Sateh saus gevonden had. En een zoete saus, zag ik Bapao broodjes in het vries gedeelte. Heb ze meegenomen, ben benieuwd of ze smaken zoals in Nederland.

Daarna ben ik naar de Farmers Market in Raleigh gereden. Op jacht voor nieuwe perzikken. En die waren er zat.

Photobucket

Photobucket

Er was zelfs perzik wijn. Weet niet goed wat ik daar bij voor moet stellen, maar het bestaat, zeg maar. Verder heb ik een watermeloen, guadaloup meloen, nectarines en uien gescoord.

Photobucket

Photobucket

Er waren nu ook aardig wat zonnebloemen te koop. Altijd zo'n vrolijk gezicht!

Photobucket

En eronder stond een emmer met deze bloemetjes. Weet echt niet hoe ze heten, maar ze zagen er wel lief uit. Soort van astertjes.

Photobucket

Tien stuks voor 3 dollar. Dus die heb ik mee genomen. Om alvast in de stemming te komen. Mooie oranje blommetjes ;-)

Photobucket

Lief boeketje zo he? En ze kwamen zo mooi uit tijdens het kijken naar het voetbal, hahaha. Niet dat het er minder spannend door werd, want pfffff ik zat toch wel op het puntje van mijn stoel, kunnen we wel zeggen. Vooral aan het einde van de wedstrijd toen het ook nog ineens 2-3 werd. Al in de extra tijd en Urugay veelste veel voor de Nederlandse goal. Paniek voetbal is namelijk niet goed voor je hart. Daar helpt geen 1 oranje bloemetje tegen, dat is een feit. Maar....... ze hebben gewonnen!!! En nu op naar zondag. Ben een beetje bang dat het NED-GER wordt, maar dat zullen we morgen weten. Dat wordt dan weer een nagelbijter. Misschien maar terug naar de Farmers market en de hele emmer oranje bloemetjes opkopen ;-)

Groetjes
Petra

9 opmerkingen:

Karin (dh) zei

Ja wat een stress he die wedstrijd, maar gelukkig hebben we gewonnen! Nu a.s. zondag nog doorkomen en dan gaat het Nederlandse dak eraf hier hoor!
Ik denk trouwens dat die bloemetjes dahlia's zijn, maar schiet me er niet op af, want ik ben geheel vrij van 'groene vingers' ;-)

www.ine1149.web-log.nl zei

Oh, wat heerlijk, die perzikken zien er zo zalig uit. Ik zou willen dat we konden ruilen, jij een oranjegebakje en ik een paar van die perzikken!
Schattig boeketje heb je gemaakt.

Petra zei

@ Karin
Het is heel raar maar de bloemetjes lijken net droog bloemen. Zijn keihard. Hebben Dahlia's dat ook?

@ Ineke
Ja ruilen? ;-)

Anja zei

Wat maak je toch keer op keer mooie foto's!!
Spannend he, dat voetbal.

Anoniem zei

HE PINDASAUS KAN JE HEEL MAKKELIJK ZELF MAKEN EN ZONDAG MAKEN WE DIE SPANJARDEN IN HOOP IK
GROETJES HESTER

Petra zei

Volgens mij heb je daar zinnia's, die voelen inderdaad harder.
Dahlia's zijn het in ieder geval niet (mijn geboorteplaats, Eelde, heeft jaarlijks het grootste dahlia corso in Nederland)

Ben blij dat we hier in de VS het voetballen rechtstreeks kunnen volgen, gaat spannend worden zondag!

Miranda zei

Volgens mij zijn je bloemetjes Strobloemtjes, die kun je zo drogen....enne ook hier is het wachten hoor op het stadhuis voor het verlengen EN ophalen en het maken van een pasfoto bij de fotograaf voor/van je nieuwe paspoort! Hahahaha, bureaucratie denk ik dan maar.....mis trouwens wel de smaak van de perzikken en de watermeloens, verse mais enzo....maar warmte hebben we hier nu ook hoor. Dik in de 30 graden....dikke knuffel enne van je nagels afblijven hoor zondag!!!! hou maar een handwerkje/draadje/zoethoutstokje vast of zo, kan je die doorbijten. Een lekkere knuffel van mij

Marjon zei

Wat een schattig boeketje!
Gelukkig is het geen Ned-Ger geworden maar gaan we zondag die Spanjaarden verslaan.

B. zei

Wat een mazzel heb jij, zo'n toko in de buurt! Geniet van de bapao!;-)