woensdag 21 juli 2010

Nijn werden nijnen

Had ik al verteld over Nijn? Nee....? Laat ik hem/haar even aan u voorstelen...

Photobucket

Dit is ze/hij.... En mocht je denken, dat is een leuke foto, zo van het internet geplukt. Nee.... deze heb ik zelf genomen. Nijn poseert namelijk voor me. Wel vanuit de huiskamer genomen, maar met raam open en hondjes hijgend naast me. Dus ook in het vizier van Nijn.

Photobucket

Nijn is namelijk niet bang voor de hondjes. En hondjes hebben nu inmiddels een enorme hekel aan Nijn. (Net als ik overigens, maar daarover later meer) Nijn zit namelijk altijd in onze tuin. En Nijn heeft daar geen vergunning voor aan gevraagd. Want als zij/hij dat gedaan had was ie zeker weten afgekeurd. Dus zo nu en dan gaan de hondjes achter Nijn aan in de tuin. Want in die tuin zit hij/zij namelijk heel graag.

En dan bij voorkeur in mijn groenten tuin. Die dank zij Nijn, de naam groenten tuin, eigenlijk niet meer mag dragen. De groenten zijn namelijk verdwenen. Spinazie, bloemkool, boontjes, alles lust Nijn. En mocht het nog niet duidelijk zijn, daarom heb ik inmiddels een hekel aan Nijn. Want hij/zij lust niet alleen groenen, maar ook aardbeitjes..... en komkommer en tomaten. Kortom.... alles wat in mijn tuintje staat, staat elke dag op het menu van Nijn.

En... zo had ik dus een speciale kooi gekocht. Die had ik naast het tuintje gezet, met lekkere aardbeitjes er in en zo. In de hoop dat hij/zij dan de kooi in zou gaan en ik hem in het kooitje, ergens anders naar toe kon brengen. Er zou lichamelijk niks met hem gebeuren. Hij had lekkere aardbeitjes kunnen eten en ik had hem dan gevangen in dat kooitje. En dan een nieuwe locatie voor hem gezocht. Die in ieder geval ver van mijn tuintje vandaan zou zijn. Gewoon een kleine Nijnen verhuizing, zeg maar. Had het plan helemaal uitbedacht en alle een mooie nieuwe locatie voor Nijn uitgekozen. Daar waar hij fijn Nijn kon zijn. Het had zo mooi kunnen zijn..... Maar nee! Natuurlijk niet, wij treffen een slimme Nijn in onze tuin. Want waarom in het kooitje aardbeitjes eten als die gewoon in het wild in de tuin te eten zijn? Plan mislukt. Geen Nijn gevangen en verkast dus.....

We kunnen dus wel stellen dat het hele groenten tuin concept, waar ik in het voorjaar zo blij aan begonnen was, totaal naar de gallemiezen (hoe schrijf je dat eigenlijk) is geholpen door Nijn. Een sporadisch ieniemie cherry tomaatje vind ik nog hier en daar. Maar dat is de oogst.... Verder niks.... Helemaal niks!

De enigste die het goed doen zijn de bramen. Die hangen hoog en ver van Nijn verwijderd en lijden niet aan een identiteits kwaal. Die zijn gewoon bramen en doen het goed.

Photobucket

Want ik heb namelijk geconstateerd dat ik komkommer plantjes heb met een identiteis probleem. Totaaaaaal in de war zijn ze. Het is namelijk zo dat de komkommers die er nog aan zitten bij mij rond ipv lang werpig zijn. Echt, ik lieg niet!

Photobucket

Volgens mij hadden ze eigenlijk meloen willen zijn, maar zijn ze geboren als komkommerplant en gaan ze nu in protest. Zie dan ook de gele komkommer in de achtergrond op de foto.... Echt je zou er toch moe van worden niet?

Maar terug naar Nijn. Zodra de hondjes in de tuin zijn en Nijn is gesignaleerd, vinden Nijn jagen een heerlijke sport. Nijn doet er aan mee. Ik dacht namelijk eerst nog, ahhhh zielig... Maar Nijn is niet onder de indruk en komt gewoon terug elke keer en laat Stacey en Connor lopen als een gek. Nijn is namelijk veel sneller dan hen.

Photobucket

Meters voorsprong heeft hij altijd en schiet dan met een vaart onder het hek door de tuin uit. Twee verbaasde en gefrustreerde hondjes achter latend.

Nou wil het feit dat Connor de laatste tijd veel in het achterste perkje in de tuin bivakkeerd. Hij ging daar vroeger nooit liggen, maar nu ineens is dat zijn vaste plek. Lekker in de schaduw dacht ik nog. Maar toen keek ik goed en hij gaat er niet slapen. Nee hij ligt helemaal gefocus naar een plantje te kijken. Nou doet Connor rare dingen, maar dat is toch wel erg raar.

Even dacht ik nog, er zal toch niet een slang of zo zitten he? En riep Connor naar me toe, die daarop niet luisterde.... Natuurlijk. Vrouwtje dus naar hondje toe. En ik hoorde piepjes. Nou had ik van dat soort piepjes al eens vaker gehoord, dacht ik. En toen lag er een schilpad in onze tuin. Ja echt, de meest rare beesten vind je hier. En nou hebben ze hier ook snapping turtles en die hebben het niet gemund op je groente tuintje, maar meer op je vingers. Dus geheel met gevaar voor eigen "leven" ik Connor geprobeerd te pakken.

En toen ik hem in zijn kraag te pakken had, naar binnen gedaan. Nou had ik zelf wel even snel gekeken of ik wat zag. Maar ik zag dus niks, ook geen schilpad. Een grondig onderzoek vond ik ook niet echt nodig. Want eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo'n held wat dat aan gaat. Ik had de hoop, dat het beest, wat het dan ook mocht zijn, geschrokken was van Connor en zichzelf wel snel uit onze tuin zou verwijderen. Ik weet het, ik geloof nog in sprookjes....

Afijn volgende dag... Connor weer op zijn stek in dat zelfde perkje. Nou dit is niet leuk meer. Connor weg daar! Nu!!!! Connor luisterde weer niet en was weer helemaal op een andere planeet en liet vrouwtje lekker roepen. Dus weer vrouwtje naar hondje toe en Connor weer weg gehaald. Ik vond het nu toch wel iets verdachter. En had echt iets beter gekeken dan de dag er voor, vond ik zelf. Maar zag toch echt niks.

Maar.... had het wel tegen Ron gezegd en gevraagd of hij niet even een keertje wilde kijken. En zowaar gisteren heeft hij dat gedaan..... En hij zag wel wat. Onder het plantje zat het, zei hij. En kwam het met een grote grijns aan mij vertellen..... Het is een konijnen nestje!!! Met zeker wel 5 kleine NIJNEN!!!!! NEEEEEEEEE....... Ohhhhhhhhhh geweldig!!! Nou... kan ik die hele groente tuin wel op mijn buik schrijven, dat begrijp je......

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Natasja zei

Leuk hoor, al die beesten in je tuin....behalve als ze je groenten en fruit gaan opeten. Dat kan ik me helemaal voorstellen. Maar ja....die kleintjes zijn wel erg 'cute' volgens mij.

Bietje zei

Hoi ik volg je blog al een tijdje, maar bij dit berichtje MOET ik toch even reageren.
Misschien kun je met Nijn een deal sluiten. Jij geeft kleine Nijntje te eten en zij gaat niet zelf op zoek. En anders zit er niets anders op dat de Nijntjes te kidnappen (of nijnnappen) tot ze eieren voor haar geld kiest.

Miranda zei

Hahahaha, heerlijk dat slim Nijntje. En dan nog straks allemaal rennen achter 6 konijnen aan en voor je het weet.....en overvolle tuin vol Nijntjes... Volgend jaar gewoon een kippegazen hek ervoor....in de grond....en ook langs boven, zodat er geen enkel beest meer bij kan! lieve groetjes

Marchiena zei

Jammer van de plantjes, maar wel leuk dat je een nestje hebt. Misschien kun je de plantjes volgende keer afschermen. Enne ken je het Nederlandse spreekwoord nog "fokken als konijnen" :P

www.ine1149.web-log.nl zei

Als ik jou was zou ik nu maar 6 nijnenvallen zetten, hard aanpakken die handel :-) anders huppelt er straks een heel leger nijntjes over je grasveld en raken de hondjes zwaar overspannen.

Veel succes!

Petra zei

@ Bietje
Weet niet of er een deal te sluiten val. Deze Nijn is bikkel hard!

@ Marchiena
Er staat al een hekje om heen. Nijn heeft daar gewoon maling aan. Hij steekt nog net niet zijn vinger om hoog als hij in de tuin springt ;-)
En ja dat spreek woord kan ik me nog herinneren.

@ Ineke
Ja daar was ik ook een beetje bang voor. Wuthering Heights is er dalijk niks bij ;-)

Anja zei

Leuke titel voor een volgend boek....Nijntje in de groententuin.

Jasmino zei

Wat een brutale Nijn zeg, wat jammer dat ze jouw groentetuin naar de mallemiezen helpt...... Wat mini-nijntje zijn wel erg lief. Tenminste, nu nog even. Als ze groot zijn weet ik dat zo net niet.

Ik zou zeggen: vangen, die kleintjes, en daarmee Nijn lokken om ze zo allemaal uit je tuin te verbannen.

Veel succes en sterkte!

Elke zei

ROFL!
Ik hoop hier in de toekomst nog wat sappige Nijn&Co verhalen te lezen. De vernieling van je tuintje dient een hoger doel, moet je dan maar denken. En de boeren van de Farmers Market gaan je ook dankbaar zijn. ;-)

Anoniem zei

Wahahhahahh hebben jullie dat weer,eerst vogels nou nijnen.

Stace natuurlijk pissed dat ze in zijn tuin zitten.
En Con helemaal geobsedeerd door die piepjes.

Erna

Guus zei

Hahahah, wat zul je balen! En terecht.. sjonge... misschien Stacey en Connor gelijk de kleintje op laten jagen.. enneh.. niet stiekum achterlaten in een ANtonov2 ;-)

Karin (dh) zei

hmmm...zou dat lekker zijn? babynijntjes van de BBQ? Nee hoor, geintje...ik hou niet eens van vlees. Maar dit is wel balen hoor zo'n hele familie erbij, gegarandeerd heb je over een tijdje genoeg nijnen om alle kinderboerderijen in de omgeving te voorzien. Hilarisch verhaal heb je er trouwens weer van gemaakt, moest er erg om lachen, maar ja, ze zitten niet in mijn tuin. Heb nog wel een leger slakken voor je hier trouwens; ze zijn verzot op bieslook, peterselie, basilicum en tijm, zelf koop ik dat weer gewoon bij AH :-)

Anna zei

Leuk die jonge konijntjes maar ja niet voor de groente tuin.
De supermarkt heeft toch ook alles??
Ik wou dat wij zo iets hadden. Ik doe al mijn best voor een muisje , die de buurvrouw graag .... wil hebben.

Yvonne zei

Het is echt bij de konijnen af bij jullie! Ik weet wat één konijn al kan slopen, laat staan een hele familie. Ze blijven wel schattig om te zien, maar zeker niet in je tuin.

Kristel Holsbeek zei

eerst zwaluwen, nu konijnen, hmm jou tuintje moet echt wel leuk zijn;-)