dinsdag 23 augustus 2011

Wel ja...

Ook dat kan nog... Een aardbeving meemaken kan sinds vandaag op het lijstje van mee gemaakte natuur fenomenen. Het was rond twee uur en ik dacht eerst dat ik een soort van duizelig werd. Ik zat boven achter de computer en de letters gingen dansen. Bij de computer boven staat ook onze internet modem en die vloog even aan en uit. Zo ook de telefoon. Wat even leek op een stroomstoring. En toen had ik zoiets dit ligt volgens mij niet aan mij. Inmiddels kwam Stacey naar boven gerend zo in ene. Ik stond op van het buro om naar hem toe te gaan en het leek toch wel of de vloer bewoog. Wat een raar gevoel zeg. Alsof je net van een bootje op de kant stapte. Zeebenen zeg maar. Heel raar.

Toen hoorde ik het bonken vanaf zolder. Even dacht ik er zal toch niet een beest zitten? Nog steeds niet echt door wat er nou aan de hand was, riep ik Connor die nog beneden was. Zou die dan wat aan het doen zijn? Hij kan soms aan zijn oor krabbelen als een soort Stampertje en op onze houten vloer klinkt dat altijd enorm door. Inmiddels kwam hij de kamer ingelopen, maar het geluid hield aan. En toen dacht ik......, zou dit dan een aardbeving zijn? Wat raar......

Bij elkaar duurde het schudden en daarna het bonken van het huis zo'n 20 seconde, denk ik. Al voelde het langer. In het gebied waar wij wonen komt dat echt niet zo vaak voor. De West kust van Amerika staat er om bekend, maar de oost kust niet echt. Ik belde Ron op en keek tegelijkertijd op Facebook. En gelukkig Ron had het ook gevoeld op zijn werk! Ik was niet helemaal gek geworden! Ik typte een berichtje op Facebook of anderen het ook gevoeld hadden. En binnen secondes kwamen er reacties op mijn vraag binnen.

Toch best wel handig zo het sociale media gebeuren. Buurtjes reageerden, maar ook mensen uit Charlotte en las zelfs mensn uit New York! Dat het over zo'n groot gebied gevoeld werd! Het schijnt doordat aardbevingen niet zo vaak voorkomen, dat het daardoor zo wijd verspreid waar genomen wordt. Dus...... We kunnen zeggen dat we dat ook een keer mee gemaakt hebben. Je huis voelen schudden door een aardbeving!

Later in de middag zijn Ron en ik lekker gaan zwemmen in het zwembad hier. Geen tsnami alert in ieder geval daar ;-) We hadden wel het bad voor ons zelf. Waarschijnlijk waren we 1 van de weinigen die het Tsunami gevaar durfden te weer staan ;-) het viel dus allemaal bij elkaar wel mee hier en kan ik zonder enige kleurscheuren of verdere schade het aardbeving gebeuren van het lijstje af strepen.

Verder schijnt het volgens de weermannen wel zo maar te kunnen gebeuren dat orkaan Irene in North Carolina aan land komt. Natuurlijk, na een aardbeving kan er ook nog wel een orkaan bij...... We gaan het in de gaten houden. En als het echt spannend wordt kunnen we ons boeltje altijd nog gaan inpakken toch?

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Elke zei

Het blijft daar dus in jullie hoekje nog even spannend... Duimen dat Irene zich ook slapjes op haar benen gaat voelen, en beslist om maar even in de zee te blijven zwemmen.
Mijn aardbeving was er eentje in Belgisch Limburg, in 1992. Het epicentrum lag toen ergens in Nederland. We hadden toen net meubels in een opslagplaats gezet omdat we aan 't verhuizen waren, maar alles was onbeschadigd!

Miranda zei

Ik hoorde het, nu ja las het ook op facebook...het episch centrum lag zo 75 km van ons oude woonplaatsje vandaan en had een kracht van 5.8 op de schaal van Richter. Ook daar hadden ze allemaal dezelfde gedachten als jou. Sterkte met de hurricane!

Anja zei

Nou, dat heb je dan ook weer mee gemaakt ;-)). Hopelijk blijft Irene boven zee!

Jasmino zei

Wauw, spannend zeg! En dan Irene die nog onderweg is. Ik duim dat die weg blijft. Wij hebben ook een heftige aardbeving meegemaakt, dezelfde als die Elke bedoelt waarschijnlijk, we woonden toch redelijk dicht bij de bron en hadden wel degelijk schade. Gemerkt had ik het echter niet, ik sliep er gewoon doorheen. Peter zat stijf rechtop in bed..........

Je lijstje met "been there, done that" wordt steeds langer ;-)

Hebben jullie geen schade?

Anoniem zei

We hoorden het op het nieuws en moesten meteen aan jullie denken. Fijn om te lezen dat alles uiteindelijk is meegevallen en laten we hopen dat Irene bij jullie uit de buurt blijft!

Groetjes,
Kaar

Anoniem zei

Fijn dat alles ok is......
Gr, Evelyn

Karina zei

Nou zeg, dat geschud en gerommel is toch wel genoeg voor jullie voor deze week zou ik zeggen. Ik hoop echt dat Irene jullie links laat liggen.:) Wij houden het nieuws in de gaten. Sterkte!

Nellie zei

Nou Petra wij wensen je sterkte met Irene, Wij waren in 1992 in Limburg en maakte toen de aardbeving daar mee. Het is een rare gewaarwording als je in je caravan slaapt en het beweegt in eens allemaal. Maar ik zeg maar zo je moet vanalle hebben mee gemaakt maar gelukkig geen schade. Hoop wel dat Irene geen kure gaat krijgen richting jullie. Groetjes uit een druilerig en windstil Burgh-Haamstede

Annemiek zei

Een rare gewaarwording!

Mary-Ann zei

Fijn dat alles oké is Petra ! Hopelijk gaat Irene gewoon lekker zwemmen in de zee. Ik heb het nog nooit meegemaakt een aardbeving, maar dat kan volgend jaar zo anders zijn hahahaha, laten we de humor er maar inhouden. Heb je wel elke keer leuke topics om over te schrijven. xoxo uit Waddinxveen

Petra zei

Wat een vreemd gevoel he?
Hier in Dillsburg (South Central PA) hebben we ze wel vaker. Het was de 3de in de kleine 2 jaar dat ik nu hier woon.
Word er niet echt blij van.
Hoop dat Irene zich rustig houdt.

We hebben een bezoek aan de renaissance fair gepland, maar als Irene besluit langs te komen gaat het vrees ik niet door.

Petr@ zei

Ik hoorde het vanmorgen pas op de radio, maar had nog niet aan jou gedacht. Ze hadden het ook vooral over Washington en New York.

Gelukkig geen schade/gewonden en een niet al te enge ervaring.

Nu maar hopen dat "Irene" zich ook rustig houdt.

Natasja Valentijn zei

Ja Petra, wat een dag gisteren hè! Ik ben ook flink geschrokken toen mijn tuinstoel ineens ging shaken. Wie verwacht nu zoiets...? Ik hoop dat orkaan Irene flink naar zee zal afbuigen, maar helaas hebben we dit natuurgeweld niet in de hand.

Kristel Holsbeek zei

brrr gelukkig ben je ok en hopelijk is er nergens iets kapot

petra timmer zei

Inderdaad Petra tot hier in Upstate Ny hebben we het gevoeld. Toch een behoorlijk stuk van het epische centrum vandaan. Was inderdaad heel vreemd en ook ik had geen idee wat me overkwam. Als mijn glazen flessen snappel in de koeling beginnen te rammelen denk je cht effe dat je ze ziet/hoort vliegen. Hier trilde het gebouwd even. Duurde ongeveer 10 sec. Was heel apart...

gr petra