vrijdag 2 september 2011

Dick is in the house

Oke... op de valreep van het aanstaande labor day weekend (maandag ook lekker vrij) nog een achterstallig verhaaltje. Heb er nog wel meer, maar deze schoot me ineens te binnen vandaag. En hij is zo leuk, althans vind ik ;-)

Een paar weken geleden zijn we naar een estate sale geweest. Er is een huis (lees Mc Mansion) die al twee jaar te koop staat. De vrouw des huizes is overleden en de familie probeert het huis te verkopen. Vorig jaar was er een estate sale. Ik had er een leuk kenteken gescoord toen. Nu waren we eigenlijk te laat, want op zaterdag avond hoorde ik er pas van en dus gingen we op zondag de laatste dag van de sale een kijkje nemen.

Er stonden nu heel andere spullen dan vorig jaar. En had het idee dat er gewoon spullen in het huis gezet waren nu. Vorig jaar was de familie er ook bij. Nu dus niet en liepen er echt verkoopsters. Dus ik had het gevoel niet echt koopjes te vinden. Maar... het leuke was, dat omdat het de laatste dag was nu alles met 50% korting weg ging. En dat scheelt wel een berg natuurlijk.

Op zich zag ik nog niet echt iets heel leuks. Maar toen liep ik de woonkamer in. (Op zich is het eigenlijk al leuk om zo'n groot huis van binnen te bekijken) En in de kamer zaten vaste kasten en in een hoekje zag ik deze staan.....

Photobucket

Een blikken speelgoed auto van Dick Tracy. Ik wist dat Dick Tracy een strip figuur was en dat er veel later ook een film van was gemaakt. Madonna speelde daar nog in mee. Niet dat ik er veel verstand van heb, maar ik weet van de Dinky Toys die we hebben dat het belangrijk is dat de oude speelgoed wagens rubberen banden hebben en nieuwere plastic banden. En.... deze had rubberen. Dus hij moest al wat ouder zijn.

Maarja de prijs was $ 50.- Best prijzig, maar bij navraag bleek dat deze ook met 50% verkocht zou worden. En $25,- is het wel een leukere prijs natuurlijk. Ik daarna de speelgoed auto aan Ron laten zien. Nou die was allerminst enthousiast kunnen we wel zeggen ;-) Dus de twijfel sloeg toe. Ron zei, moet je zelf maar weten. En in mijn gedachte zocht ik naar een plekje waar ik de auto kwijt kon. Natuurlijk had ik die niet. Eindigt vast weer op zolder...., maar ja... Dick keek me zo aan!

Photobucket

En het was natuurlijk wel DE squad car no.1.... Denk denk, ik nog vragen of ze er een speciale prijs van konden maken. De vrouw keek me aan en zei nog net niet, ben je gek of zo? Ze liepen om van de drukte en het huis was vol met mensen. Nee ik kreeg niet meer korting! De blik van haar zei al genoeg.

Ron's blik ook, hahaha. Toch wilde ik de auto niet meer terug zetten. Hij had in het hoekje verstopt gestaan. Mensen hadden me er nu vast mee zien lopen. Ik hield hem dus vast en deed nog een rondje in het huis.

Photobucket

En terwijl ik er mee rond liep, vond ik hem steeds leuker. Zo zonde om terug te zetten. Ik ging daar spijt van krijgen. En ik besloot na mijn rondje...Ik ging hem kopen! En dus liep ik naar de tafel waar je moest betalen. De "ben-je-gek-of-zo"-mevrouw zat daar inmiddels af te rekenen. Oh gezellig dacht ik nog. Ze herkende mij ook. Ze vroeg me meteen, die hadden we afgesproken op $20,- he? Ik viel even stil..., maarja ze zei het helemaal spontaan. Zo zonde zijn om haar tegen te spreken. Ik ben namelijk het echte leven "niet-gek-of-zo".... Dus uh ja, $20,- is goed, zei ik. En schreef snel mijn check uit mijn vast rode hoofd verbergend in mijn checkboekje. Ik gaf haar de check en met Dick onder mijn arm liep ik naar Ron toe.

Je hebt hem?, vroeg hij. Ja voor $20.-, zei ik. Ron lachtte en vond hem achteraf toch ook wel grappig. We waren er met vrienden en die waren ook geslaagd. Zij hadden een schilderij en een rek voor in de keuken gevonden. Dus we stonden nog even te wachten. Ik, Ron en Dick!

Photobucket

Thuis vond ik er een plekje in de oude grenen vitrine kast voor. Daarna begon ik aan het eten en Ron ging computeren. En na een kwartiertje of zo riep hij me en zei kom eens kijken..... Hij had Ebay op staan en.... ik zag Dick me toelachen.... Zelfde autootje, zelfde police squad car.... Beginnende biedprijs een shocking $350,-!!!! Zo dan!!!! Dat scheelt nogal.

Big smile natuurlijk. Een hele grote BIG smile! Had ik dat even goed ingeschat. Voorlopig staat hij nog wel in de kast hoor, maar het maakte toch wel even mijn dag goed ;-)

Verder wil ik iedereen een fijn weekend wensen. Wij krijgen morgen bezoek uit Nederland. Ron's moeder, oom en tante komen morgen aan. Nog een geluk dat ze niet vorige week aankwamen, want dan was het nog een toestand geweest met Irene. Er waren toen zoveel vluchten gecancelled. Nu hopen we ze morgen middag op Raleigh te verwelkomen!

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Petra zei

Een soort Tussen Kunst en Kitsch dus, grappig! Je hebt er dus een neus voor. Gaan jullie hem nu verkopen?

Elke zei

Leuk karretje! En wat een stunt zeg, dat het ding dan ook nog heel wat meer blijkt waar te zijn. Maar ondertussen staat Dick toch lekker bij jou op de kast. Voor $20. Maar dat moet je eigenlijk niet verder vertellen! ;-)

Prettig Labour Day weekend!

Kristel Holsbeek zei

Hihi weer geweldig!! Je hebt er idd een neus voor;-)

Geniet van jullie lang weekend en van jullie bezoek!!

Jasmino zei

Ha, je hebt er inderdaad een goede neus voor! op die manier kun je ook een pensioen vergaren ;-)

Veel plezier met jullie familiebezoek!

Annemiek zei

Die dingen zijn heel wat waard, ik dacht al toen ik het las, $25, oppikken dat ding. Leuk dat oude speelgoed.

Anja zei

Zoals hierboven al geschreven, je hebt er een neus voor! Veel plezier samen met je familie!

petra timmer zei

Goed aangevoelt met dat auto'tje. hahah lachen hoor. Veel plezier met je schoonmoeder en familie..

gr petra

Marchiena zei

Leuk zo'n mazzeltje. Veel plezier met je bezoek.

Ineke zei

Schitterend! Ron durft voortaan vast niets meer te zeggen als jij wat op de kop tikt.

gezellige dagen met je schoonmoeder en familie!

Anoniem zei

Super, dat noemen we vrouwelijk instinct;)
Veel plezier met je bezoek!
Lieve gr BiancaF

Nel zei

Dat is nog eens een koopje zeg ! Net wat Petra schreef : tussen kunst en kitsch.

Veel plezier met je bezoek en een fijn Labour Day weekend !

Yvonne zei

Very good deal :-)

Veel plezier met de familie!

Nellie zei

Heb jij even mazzel dat je zo'n goede neus hebt. Fijne dagen met elkaar.

Mary-Ann zei

Petra, je hebt er gewoon een neus voor. Een collecters item ! Hahaha alleen de lol al toch ? Veel plezier met de familie, maak er wat moois van. Jullie gaat weer een mooie tijd tegemoet. IK vond Fall in NC altijd heerlijk.

Liefs x