vrijdag 9 september 2011

Water en bezoek

Na Irene hadden we van de week last van Lee. Wij alleen last, wat resulteerde in wat regen. Wij glippen er gelukkig nog steeds tussen door met al het natuur geweld de laatste tijd. Maar bij Petra in de staat New York was het wat anders van de week. Zij zijn 6 jaar geleden naar hier verhuisd en zijn een motel begonnen. Al vanaf hun verhuis volg ik haar blog. Ze hebben al zoveel meegemaakt in de jaren in hun hotel en zo hard gewerkt. Door haar verhalen op het blog heb ik een enorm respect voor haar en haar familie gekregen. Petje af wat zij al die jaren hebben gedaan om hun droom, wonen in Amerika, werkelijkheid te doen worden.....

Maar helaas was Irene en Lee minder goed gestemd voor hen en gisteren is hun hotel na de hevige regenval die Lee meebracht overstroomd en moesten de gasten geevacueerd worden. Gelukkig is er geen persoonlijke schade, maar de materiele schade is enorm. Het water stond in de hotelkamers. En het ergste is dat verzekeren tegen overstromingen bijna ondoenbaar is in hun gebied. De premie is zo hoog dat dat gewoon niet te doen is. Duizenden dollars per jaar kost dit. Opstal verzekeringen in Amerika dekken alleen schade van water wat uit de lucht valt. Dus regen schade zeg maar. Niet de gevolgen van overstromingen. Voor overstromingen zijn er dan die speciale verzekeringen. Ook al is hun gebied ingeschat op 1 keer in de 100 jaar een overstroming, de premie is gewoon bizar. Nu bestaan er wel instanties als FEMA, maar na Irene die langs de gehele Oostkust schade aan richtte en nu dan ook Lee, zijn die instanties overbelast en zal het vast heel wat tijd kosten eer ze daar wat van zullen horen en of er dan nog geld beschikbaar is. Dus..... zijn een aantal mensen een inzamelings actie voor ze begonnen! Om hen, al is het maar een klein beetje, te kunnen steunen in deze voor hen o zo
moeilijke tijd. Er is een website gemaakt, met info hoe je hen kunt steunen. Alle kleine beetjes bij elkaar kunnen wellicht bijdrage tot wat extra steun. Waarmee zij een begin kunnen maken om de draad weer op te kunnen pakken. Hier is de link naar deze website:
http://helpdevandijkjes.blogspot.com/2011/09/test.html


Het is moeilijk om na dit verdrietige bericht verder te gaan met wat wij hebben beleefd deze week. Besef me eens te meer dat we heel dankbaar moeten zijn en dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is.

Maar....., wij hebben van de week bezoek! Ron's moeder en oom en tante zijn hier. Of nouja oom en tante zijn inmiddels al weer richting Boston maarja. Dat krijg je als je je blog niet elke dag bijhoudt. Maar hier dan het verslag ;-)

Photobucket
Raleigh/Durham Airport

We waren op de bovenste verdieping van de parkeer garage gaan kijken of we ze zagen aankomen. De vluchten uit Londen gaan altijd naar de internationale terminal en dus konden we ze goed zien aankomen.

Photobucket

En daar kwamen ze...

Photobucket


Photobucket

Geland en wel. En niet veel later kwamen ze dan door de glazen schuifdeurtjes ;-)

Photobucket

Photobucket

Mocht je je afvragen waarom er zoveel rook bij het remmen vrij kwam toen het vliegtuig landde? Hier is het antwoord. Veel lekkers in de Nederlandse koffers! ;-)

Photobucket

Na een "bakkie" kippensoep lagen ze dan niet veel later in het zwembad bij te komen van de vlucht!

Photobucket

Photobucket

Zondags zijn we naar de State Fair Grounds geweest waar er altijd rommelmarkt is. Gerard heeft een oude Jukebox, dus er moest gezocht worden naar oude singletjes.

Photobucket

Daarna op pad voor Saucony hardloop schoenen. Het blijkt dat die schoenen in NL 150 Euro kosten en hier in Amerika maar 115 Dollar. Dus met de toch wel gunstige koers best een groot verschil.

Photobucket

Er volgde ook een bezoekje aan de outlet mall hier en er is natuurlijk ook even motor gereden....

Photobucket

En we zijn een daagje naar de dierentuin geweest... Ook weer leuk!

Photobucket

Van alle dieren dit keer, vond ik deze (loslopende/hangende) eekhoorn wel erg grappig. Zo zie je maar betaal je om uitheemse diersoorten te zien, steelt de eekhoorn de show!


Verder werd er tussendoor nog wat meer geplonsd en hier en daar nog wat geshopt en gegeten...Photobucket

Vierden we met zijn allen Ron's verjaardag en genoten we van mooie zonsondergangen....Gisteren zijn Toos en Gerard vanuit Raleigh door gevlogen naar Boston en hebben wij 's middags bij het zwembad door gebracht. Vanavond is de officiele opening van de foto expositie, dus gaan we daar even langs natuurlijk vanavond!

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi, Iedere dag kijk ik of er iets te lezen valt en ja nu ineens ben ik de eerste. Jullie hebben het lekker naar je zin en mooi weer. Veel gedaan al en heerlijk het zwembad dichtbij. Hier wordt het morgen lekker weer. Na veel regen. Groetjes, Ingrid

Jasmino zei

Wat heerlijk om zo'n leuke tijd te hebben met familie, de foto's zijn erg leuk! Nog een leuke tijd samen!

Mary-Ann zei

Mooi initiatief van je voor de Van Dijk-jes. We kunnen het gevoel van "de droom om in Amerika te wonen" voorstellen hè Peet ? Dit is wel erg triest voor ze, hopelijk kunnen ze hun droom weer opbouwen en verder gaan met hun leven wat ze al hardwerkend hebben opgebouwd.

Heerlijk visite, leuke en mooie foto's en wat heerlijk dat zwembad.
Veel plezier op de foto expositie !! Liefs uit NL

Ineke zei

Aan de foto's te zien genieten je logees enorm! Fijne dagen met elkaar!

Anoniem zei

nog een leuke tijd met je schoonmoeder

Elke zei

Altijd leuk, bezoek dat komt met koffers vol lekkernijen! Nog veel plezier de komende dagen!

En bedankt voor het vermelden van de steunaktie voor Peet en haar familie!

Anja zei

Altijd leuk om logees uit Nederland over te hebben, veel plezier samen!

Anoniem zei

Wat een geweldige foto's!! en dat lekkere weer! groetjes lisette en larissa