dinsdag 13 september 2011

Twee

En toen waren we weer met zijn tweetjes. Nouja en de hondjes dan natuurlijk. Ron's moeder is gisteravond weer naar Nederland gevlogen. Wel grappig. Ron stond hier op het vliegveld net voor de douane uit te leggen wat Ron's moeder allemaal te wachten stond. Dus ticket laten zien, dan schoenen uit en dan door het poortje. Op zich is het hier op het vliegveld vrij open en kan je echt tot pal aan de douane mee lopen.

Afijn hij staat dat in het Nederlands al wijzend uit te leggen. En ik zag 1 van de douane beambtes al kijken wat ze aan het doen waren. Ron's moeder spreekt geen Engels (en het is haar, ondanks de beveiliging al wel eens gelukt, om in een verkeerd vliegtuig te stappen) en dus leggen we alles nog maar een keertje uit, ook al heeft ze het natuurlijk al vaker gedaan.

Dus Ron staat zo te praten en dan loopt de man die hen al in de gaten had op hen af en begint met Ron te praten. Het kwam er dus op neer dat hij het waarschijnlijk niet zag zitten Ron's moeder alleen en dat hij maar om een gate pass moest gaan vragen bij American Airlines, waar ze mee vloog ;-)

En zo togen we dus terug naar de balie en vroegen we om een gate pass (daarmee mag je tot aan de gate, zeg maar) voor Ron. De man neemt zijn rijbewijs aan en vraagt of ik ook niet mee wil dan. Nouja, als we toch gatepassen aan het uitdelen zijn nu, doe maar dan, hahaha. En zo gingen we met zijn drietjes door de douane heen. Schoenen uit, horloge af....

Toch wel erg makkelijk hoor. RDU is echt mijn favo vliegveld tot op heden. Alles gaat er zo relaxed. Het inchecken het wachten bij de gates. En zo zaten we nu te wachten tot het vliegtuig ging boarden. Alles liep op tijd en om half zeven namen we dan nog een keertje afscheid.

Inmiddels is ze weer veilig geland in Nederland. Alles is dus goed gegaan op Heathrow. Niet het makkelijkste vliegveld om over te stappen. Maar het is gelukt!!!

Vandaag ook koffie gedronken met Liesbeth en Chris. (en Helga en Helma) Liesbeth en Chris woonden voorheen ook hier in Cary, maar zijn weer terug verhuisd naar Nederland. Het was gezellig om weer even bij te kletsen met hen. Hun zoon woont op het moment in Toronto en zij zijn eerst bij hem op bezoek geweest en met een huurauto zuidwaarts gereden. Het was weer even als vanouds zo. In de loop van de tijd zijn er toch best wat mensen weer terug gegaan naar NL en dan is het leuk om ze weer te zien!

Morgen komt er hoog bezoek onze kant op. DE president gaat een bedrijf bezoeken in Apex, die op het zelfde industrie terrein is als waar Ron werkt. Om de hoek zeg maar. Gisteren en vandaag, waren er al secret service mannen te signaleren. Auto's met geblindeerde ramen en mannen op daken (niet te verwarren met Sinterklaas en zijn knechten, mocht iemand zich dat afvragen) en het schijnt dat er wegen afgesloten zullen gaan worden. Bedrijven in de omgeving, hebben bericht gekregen dat morgen veel wegen op het industrie terrein afgesloten zullen zijn vanwege het bezoek. Wellicht kunnen ze dus niet op pad om een lunch te scoren. (belangrijk voor de Amerikaanse werknemer ;-) ) Het vliegveld wordt ook drie uur plat gelegd omdat airforce one, het vliegtuig van de Amerikaanse president, zal gaan landen. Het heeft allemaal nogal wat voeten in aarde, dat is duidelijk.

Na het bezoek aan dit bedrijf (ter voorbeeld van Small American bedrijven) geeft Obama een speech op NC state university. Het gaat allemaal over zijn nieuwe banen plan. Het bezoek wordt helemaal live uitgezonden hier op de plaatselijke tv, dus misschien zien we Ron nog wel voor bij komen ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

duijsensfamily zei

Bezoek is leuk, maar ik vind het altijd heerlijk om het huis daarna weer voor ons alleen te hebben. Het lijkt dan 2 keer zo groot.
Tsjonge, hoog bezoek! DAAR moet je een foto van maken!

Kristel Holsbeek zei

Dat is leuk dat je mee mocht tot aan de gate...
Ha hoog bezoek tja...foto???hmm denk je dat je de kans gaat hebben?

Anja zei

Fijn dat je mee mocht tot aan de gate en dat Ron zijn moeder veilig thuis is aangekomen.

Jasmino zei

Inderdaad, waarom ga je niet proberen om foto's te maken? Leuke klus, en misschien wel materiaal voor lokale krantjes of zo?

Fijn dat jullie weer even het rijk alleen hebben. Hoewel bezoek altijd erg leuk is, is het ook weer fijn om even op jezelf te zijn. Toch?! Geniet ervan!

Annemiek zei

Wat gaat zo'n bezoek snel voorbij. Ik kende die gate pass helemaal niet, wel zeker zo handig en leuk. Goh, echt waar dat ze al eens in een verkeerd vliegtuig is gestapt?

Anoniem zei

Hahahha leuk Obama in de buurt
Ben benieuwd of je nog een glimpje van hem opvangt.

Erna

Joyce zei

Ik heb het een paar keer meegemaakt, maar er is niets irritanter dan het bezoek van een president. Alles zit vast en je kan geen kant uit. Ik probeerde altijd er zo ver mogelijk vanaf te zijn.

Petra zei

@ Annemiek
Ja het is haar echt gelukt. Het is dat er iemand op haar stoel zat en ze een stewardess riep. Anders had ze zo mee gevlogen... Doordat beiden het zelfde stoelnummer hadden, werd het pas duidelijk dat mijn schoonmoeder in het verkeerde vliegtuig zat ;-)