donderdag 22 september 2011

VuurtorensPhotobucket

Vanaf de laatste camping zijn we zondag na een lekker ontbijtje buiten, richting Cape Cod gereden. Onder weg zijn we gestopt bij Mystic Seaport. Leuk plaatsje. Er was een haventje en klein straatje en een soort van open lucht maritiem museumpje.Heel gezellig en we zijn met de hondjes de haven en het stadje door gelopen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

We aten een lekker croissantje bij een bakkertje daar. Het was er zo leuk binnen dat ik er een fotootje an moest maken. Er stonden zelfs verse bloemen op de toonbank. Martha Stewart zou er trots op zijn, zo netjes verzorgd!

Photobucket

Photobucket

Midden in het dorpje was een oude hefbrug. Best grappig om te zien.

Photobucket

Photobucket

Het maritiem museum vroeg wel heel veel entree dus dat hebben we gelaten voor wat het was.

Photobucket

Want we wilden die dag ook nog naar Newport Rhode Island. We waren daar al eens eerder geweest en dat was toen goed bevallen. En een uurtje verder rijden was daar dan Newport. En daar was het druk!

Photobucket

Er lag een cruiseboot van Princess in de haven en er was een hele grote boten show gaande. Wat een volk was er op de been, maar wel super gezellig. Alleen...., waar parkeer je je camper? Het was inmiddels midden op de dag en alles stond al vol met auto's. Op een gegeven moment zagen we een klein winkel plaza-tje met nog genoeg plek. Alleen was er een bord alleen voor klanten van die plaza. En... er was een bewakingsagent die alles in de gaten hield.

Photobucket

Dachten we, van dichterbij bleek dat hij rechtop zat, maar zijn ogen waren hartstikke dicht ;-) Vast net als Bassie alles aan de binnenkant van zijn ogen aan het bekijken. Dus wij de camper er neer gezet en ik ben gaan vragen of we er mochten staan. (nadat ik bovenstaande foto gemaakt had, hi hihi) De beste man schrok zich het rambam toen ik hem uit zijn dromen wereld hielp. Nee natuurlijk mochten we er staan van hem! Geen enkel probleem!

Photobucket

En zo liepen we richting haven. Aanspraak zat weer onderwijl want de hondjes trokken weer de aandacht. Maar we hebben het tot de haven gebracht. En wat zagen we daar..... Een Gaastra winkel!

Photobucket

Photobucket

Zo leuk! De Nederlandse vlag wapperde er en er was Sale gaande. Ron heeft dus mooi wat gescoord daar. Zoals ik al zei was er een botenshow gaande en het was erg gezellig.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daarna liepen we naar de kreeften vangst hal. Daar vandaan heb je mooi zicht op de haven en konden we even uit de stuit met de hondjes de boten show zien. Heerlijk in het zonnetje!

Photobucket

Het was hier zo gezellig. De kreeften boer was ook erg aardig om ons met de honden door te laten.

Photobucket

Newport is overal trouwens erg hond vriendelijk. Overal staan drinkensbakken en we mochten bij de (overigens Griekse) Italiaan ook zo het terras op met de hondjes. Zo leuk! De honden waren inmiddels doodop en ploften neer onder tafel en wij genoten van het heerlijke eten in Newport!

Photobucket

Inmiddels zijn we op een camping in Cape Cod aangekomen. En.... Daar hadden we weer afgesproken met Toos en Gerard. Bij ons vandaan zijn die naar Boston gevlogen en die zijn daar van af aan het rond toeren geweest. Maar nu waren zij ook in East Falmouth in een hotel beland. En zo zagen we elkaar zondag avond op de camping. Best wel bijzonder om elkaar dan hier weer te treffen zo ergens anders in Amerika!

En zo spraken we af om op maandag met zijn allen op vuurtoren toer te gaan. Zij pikten ons en de hondjes dus op met hun auto en zo gingen we op pad.

Photobucket

Even kijken bij de pond naar Martha's Vinyard. Waar Toos en Gerard naar toe waren geweest de dag ervoor.

Photobucket

Al gelijk viel me daar het super heldere water op. Even later op weg naar de vuurtoren van Falmouth was het ook al zo mooi. De hondjes hebben vlak bij de vuurtoren op een strandje even lekker kunnen hollen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Wat een heerlijk gezicht om Stace weer zo te zien genieten. Dat hadden we in juli ook niet durven hopen. Ongelooflijk hoe hij is opgeknapt na de operatie. We zijn zo blij om hem zo weer te zien. Het is echt een vechtertje die Stace!

Photobucket


Daarna naar de vuurtoren van Falmouth. En die, Nobska light house, was erg mooi vond ik.Falmouth was ook een gezellig dorpje. Daarna gingen we door naar de volgende vuurtoren. Al misten we "even" die van Eastham. Gelukkig vonden we wel Nauset light house. Ook al zo'n mooie.Deze staat echt op een heel hoog duin, met prachtig strand ernaast. Toen we in 2005 hier waren, hadden we deze ook gezien. Mooi plekje!

Toen, inmiddels al tegen drie uur hoor, afstanden op Cape Cod zijn aanzienlijk, naar Highland light house. Ook een plaatje.Photobucket

Met uit kijk deck naar zee. Waar...... Zeehondjes volop aanwezig waren.

Photobucket

Photobucket

De zeehondjes waren echt aan het dobberen. Zo leuk om te zien.

Photobucket

Toen weer door naar Province town, het uiterste puntje van Cape Cod. Toen wij hier de vorige keer waren waren de straten afgeladen, nu viel dat reuze mee. Wel aparte dingen daar gezien. Zo als deze auto. Verder staat Province town bekend om zijn gay community. Alles is vrolijk en vrij. Heel anders dan soms in de rest van Amerika, kunnen we wel stellen.

Photobucket

Maar waarschijnlijk omdat het door de weeks was een stuk rustiger dan toen we hier in 2005 waren. Ook hier een lighthouse gezien, maar die stond een heel eind weg. En je kon er te voet niet bij komen.


Photobucket

De oude pier van Province town.

Photobucket

Daarna zijn we het stadje zelf in gegaan. Met de hondjes waren we weer de bezienswaardigheid van het jaar en er was werkelijk geen door komen aan. Het is leuk een beetje aandacht, maar je komt werkelijk geen stap verder. Iedereen wil ze aaien en op de foto zetten. Zelf Connor die echt niet vies is van wat aandacht had het op een gegeven moment wel gehad.

Photobucket

Bovendien had de twee bener baas inmiddels honger en we wilden ergens wat gaan eten. Maar de terrasjes gingen dicht en die open was mochten geen honden. Nog net voordat er een restaurantje dicht ging scoorden we nog een duur bakje fish en chips. Overigens ondanks de prijs, enorm lekker! En we aten dat op een bankje net voor de haven op. (hondjes half verstopt, hahaha. Want anders kwam er van eten niks. Mensen staken gewoon de straat over en kwamen hollend aan om ze even te zien. Net wat voor Ron....

Afijn, het was kwart over zes toen we klaar waren en hierna nog even snel wat kiekjes maken in de haven. Het licht was er zo mooi nu.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daarna snel weer terug naar de auto. De zon ging bijna onder en op het uiterste puntje van Cape cod hebben we de zon onder zien gaan met zijn allen. Ook met zeehondjes in zee. Mooi plaatje!

Photobucket

Photobucket

De gebouwen net aan het strand hadden door de zonsondergang wel iets mysterieus vond ik. Altijd leuk om foto's van te maken ;-)

Photobucket

En toen moesten we het hele stuk nog terug rijden naar Falmouth. En dat werd een uitdaging. De Miep van Toos en Gerard vertoonde wat kuren en liet ons rechts gaan waar geen weg was en al met al was het een hele rit met 5 stuurmannen aan boord. Waar Miep de grootste stoorzender was hoor. Die snapte er werkelijk geen bal meer van in het donker en stuurde ons via bocht en kronkel. En in pikkedonker niet echt een goed plan.

Maar we zijn er gekomen. We zullen de 6, 6a en de 28 snelwegen niet snel vergeten ;-) Bij de camping heeft Ron snel een kampvuurtje aan geslingerd en daar hebben we de tompoezen (hier genaamd Napoleons) die we bij de Portugese bakker in Province town kochten opgegeten.

Photobucket

Inmiddels was het negen uur en na het daagje toeren was het goed even bij te komen en nakletsen tijdens het fikkie steken en marshmallows branden. ;-)

Photobucket

Morgen (inmiddels eergisteren) voor ons nog een daagje Cape Cod. Toos en Gerard gaan richting Boston, waar zij donderdag (vandaag dus) weer terug zullen vliegen.

Groetjes Petra

** Dit was een eerder blogje, waar nog wat fotootjes bij moesten. We hebben nu een camping met internet, dus er volgen binnenkort vast nog meer updates! ;-)

14 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een heerlijk lang verslag, Petra! Leuk dat jullie zoveel belangstelling hebben met de honden.
Veel plezier de komemde dagen.

Ineke zei

Wat een heerlijk lang verslag, Petra! Leuk dat jullie zoveel belangstelling hebben met de honden.
Veel plezier de komemde dagen.

Ineke zei

Sorry, 't is nog vroeg hier :-)

Anoniem zei

Zo het heeft ff geduurd maar eindelijk weer een blogje.
Geweldige foto's en wat een heerlijke tocht maken jullie.
Super om de boys en met name Stacey zo zien te genieten.
Heerlijk!!!!!!!
We volgen jullie trip op Google Earth erg leuk om te zien waar jullie zijn.

Erna

Jasmino zei

Fijn om weer iets te "horen". Eigenlijk zijn jullie dus niet op vakantie, maar op tour?! Scheelt niet veel of de honden krijgen nog "groupies"...... :-D

De foto's zijn in elk geval prachtig, en geweldig dat jullie en de hondjes zo kunnen genieten!

Anoniem zei

Hi Petra, wat een leuke verslagen en foto's. Ben er zelf ook geweest (Newport en Cape Cod) dus ook een leuke trip down memory lane. Veel plezier nog en fijn weekend. Groet uit een zonnig Marbella. Evelyn

Anoniem zei

Zijn weer helemaal bij met je blog.
Wat een mooie fotos.
veel plezier
met de rest van jullie vakantie.
groetjes uit Barendrecht.

duijsensfamily zei

Prachtige omgeving! Alleen al voor de Gaastra winkel zou ik er naar toe willen!!!!
Mooie foto's weer!

Anoniem zei

Ik ben jaloers!!!!!!!! Wat mis ik mooie blauwe luchten. Bedankt dat we van je prachtige foto's mogen meegenieten!
gr BiancaF

Natasja Valentijn zei

Leuk om je verslag te lezen! Ook wederom weer prachtige foto's, maar ik ben niet anders gewend van je.

Anja zei

Wat een heerlijke vakantie en je foto’s zijn zoals altijd prachtig! Ik geloof dat de hondjes de show stelen!!

Marchiena zei

Wat zijn jullie weer aan het genieten en ik geniet natuurlijk mee met je verslag en foto's van alle bezienswaardigheden.
Ik ben blij dat Stace het weer goed maakt, super om de boys op het strand te zien spelen.

Het doe je Nederlandse hart zeker wel goed om daar een Gaastra winkel tegen te komen:-D

Nel zei

Wat een gezellige vakantie. Zo heerlijk met de hondjes overal naar toe. Zeker als de patiënt geen patiënt meer is.

Leuke foto's weer en een leuk verslag, lekker Amerikaans behalve dan Gaastra. Toch wel bijzonder om iets vertrouwds tegen te komen.
Nog heel veel plezier hoor de komende dagen.

Mary-Ann zei

Wat een mooi verslag. En wat heerlijk ook voor de honden ! Jij wilt toch niet meer terug naar NL hahaha ja voor vakantie. Lache die Gaastra winkel, ja erg leuke kleren. Enjoy, wij genieten heerlijk mee en doen ideeën op ! xoxo uit W'veen