vrijdag 2 december 2011

Het vervolg

Nog even wat foto's van de Winner! Vond deze zo lief. Klaar voor de show, maar nog even een tukkie doen. Zo lief.Maandag ben ik met mijn moeder naar Tante Nan en Conny in Lienden geweest. Het verkeer viel reuze mee en al snel waren we in de Betuwe! Tante Nan had zoveel lekkers in huis gehaald. Van taart tot zelf gemaakte kroketten!! En die waren ernstig lekker! Conny, haar dochter heeft in juli ook twee pezen van zelfs twee vingers door gesneden. Dus met haar had ik zeker wat te bepraten. We maken echt hetzelfde mee met die gekke vingers van ons. Ze heeft ze ook gesneden door een glazen vaas. (wees gewaarschuwd)En ook zij kan ze nog maar beperkt bewegen. We zijn er maar mooi klaar mee met zijn twee!

Heb nu wel ook voor het eerst Conny's schilderijen in het echt gezien en bewonderd. Was er erg onder de indruk van. Vond ze erg mooi en vooral met een echt een heel eigen stijl. De namen die ze er aan geeft zijn ook erg leuk vind ik.Ze heeft nu dan ook een echte eigen website. Dus neem er vooral een kijkje!

Deze is mijn favoriet. Emma heet dit schilderij....Vond het zo'n lief schilderij. Conny heeft voorheen ook boeken geschreven en zelfs verhalen voor Sesam straat verzonnen. En in het schilderij zie ik wel wat van haar stijl. Heel bijzonder! Aan het eind van de middag gingen we weer op huis aan en zijn we bij de training van Dylan wezen kijken. En die ging lekker...

Dinsdag ben ik met Yvonne, Erna en Marieke naar Keulen geweest. Het was een lange rit er naar toe want er stond veel file, maar wat was het gezellig! Keulen is echt heel erg leuk! Veel kerstmarktjes en leuke winkels om te shoppen.De dom van Keulen zie je al van verre. Indrukwekkend gebouw!Natuurlijk moest er bratworst geproefd worden en die beviel goed.Er is van alles te eten te vinden daar. Maar de strudels hebben we toch maar overgeslagen. Maar de Gluhwein, chocomelk, reibkuchen, knoflook champignons niet ;-) Van alles een hapje proeven. Aan het eind van de dag wilden we niet weer in de file staan dus hebben we nog heerlijk in een stube gegeten en dat werd voor mij een schnitzel. Zo lekker!

Ik had mijn camera niet mee genomen, dus alle foto's zijn met de iPhone, maar dat is vooral bij de avond foto's wel jammer. Maarja, ik heb wel lekker kunnen shoppen en lopen, zonder de zware fototas. Maar ik vind het wel altijd moeilijk om zonder op stap te gaan. Het was zo'n leuke dag en zou alles wel vast willen leggen op de foto. Kan natuurlijk niet, maar heb er zo van genoten.Woensdag morgen was supermarkt ochtend en heb ik alvast wat boodschapjes ingeslagen voor in de koffer naar huis. Dingen die niet bederven. 1 koffer dus al vol.... 's Middags zijn we naar Intra tuin gegaan. Volop kerst natuurlijk daar!Ze hadden tussen alle kerst dorpen ook een miniatuur Hotel New York uit Rotterdam. Heel apart!We hebben er heerlijk "ge-high-tead"!! En dat was erg leuk en gezellig! En lekker!Lekker ziet het er uit he? ;-)

Donderdag ben ik naar Enschede gereden. Weer een hele rit en volgens mij stond half Nederland vol met file. De radio meldde 300 km file in de ochtend. Niet echt opbeurend kunnen we wel stellen. Voor het vertrek heb ik dan ook op internet zitten kijken om e.e.a. te ontwijken. En ben via Arnhem gereden en toen naar boven richting Enschede. En dat reed aardig, maar was wel enorm druk. Was echt even vergeten hoe druk het kan zijn op de Nederlandse wegen.....

Maar het weerzien van Audrey en de mannen was het zeker waard. Wat was het weer vertrouwd. Gewoon weer verder waar we gebleven waren. Of dat nou een jaar of twee geleden was, er veranderd niet veel eigenlijk. Het zijn heerlijke dagen zo iedereen weer te zien!


Boy & Mick, broertjes van Stace en de ooms van Connor.Audrey had gereserveerd in "Sprakel in Bos" voor de lunch. Zo gezellig! Heerlijk bij kletsen en de honden aan het tukken bij onze tafel. Zo ouderwets. Die van ons deden dat ook altijd. In Amerika is het een ander verhaal want dan mogen ze niet mee in de restaurants. Maar hier was het geen enkel probleem. Mick die bleef lekker bij me liggen, zo lief!

Daarna zijn we nog met ze aan de wandel gegaan en nog wat zaken geregeld. Zo had Audrey een hele doos met lekkers en leuks voor Ron en die hebben we die middag nog per post naar Ron gestuurd. Zodat hij ook een beetje mee geniet van al het leuks hier.

's Avonds aten we heerlijke hutspot met hachee en verse worst. Met...een bakkie vla toe! Heerlijk! Daarna zijn we nog even in Enschede wezen shoppen. En ook dat was geslaagd. Ik scoorde nog twee vesten en ook Audrey vond spullen van haar gading! Ben die avond bij hen blijven slapen (in de super mooie logeerkamer!)zodat ik het hele eind weer niet diezelfde dag terug hoefde te rijden.

De volgende morgen heeft Audrey mijn nagels gedaan. Want er is 1 groot voordeel aan het hele pezen doorgesneden verhaal.... Als je in het gips zit met je hand of in een spalk kun je namelijk geen nagels bijten.... En dat deed ik ervoor dus wel ernstig. Zeer ernstig.... Maar.... inmiddels heb ik wat nagels gespaard en Audrey heeft een voetverzorging salon. Maar doet dus ook handen. En nu heeft ze er een soort gel opgedaan, waarvan ze heel hard worden. Ze zijn nu nog mooier en ze hebben een nog grotere overlevings kans gekregen er door. Ze glimmen nu zo mooi dat ik er steeds naar moet kijken!

Daarna kwam er een klant van haar en heb ik foto's voor haar gemaakt van de salon voor op haar website.Dit is er eentje van zo uit de camera, want ik kan ze hier natuurlijk niet zo bewerken, maar ze doet het echt heel goed. Vond het super leuk om te zien hoe ze het allemaal doet. Ze was eerst dokters assistente en is toen aan een cursus (lees met veel vervolg cursussen!) begonnen en nu heeft ze al heel wat vaste klanten. Echt super knap van haar!! Petje af!

Na het foto's maken hebben we weer afscheid genomen en ben ik rond half 10 weer in de auto gestapt. Dit keer richting De Bilt, waar ik met Anja had afgesproken. Zij hebben een zusje van Stace en ook daar weer alsof we gewoon verder gingen waar we gebleven waren. Zo gezellig. We hebben een stukje met de doggies gewandeld en Anja had een heerlijke verse erwtensoep gemaakt!!Echt zalig! Ik word maar verwend met al die lekkernijen! Sint had bij Anja ook leuke kadootjes achter gelaten. Zo lief van Sint, want chocoletters en kruidnootjes vinden Ron en ik erg lekker! Net voor de spits ben ik weer richting Barendrecht gereden en daar had mijn moeder weer een lekker prakkie voor me klaar. Lekker witlof! Echt, wat een heerlijkheden allemaal!

Morgen ga ik met Ron's zus naar de Winterfair in de Ahoy in Rotterdam. Nou las ik net op telegraaf.nl dat er vandaag een chaos was, want er was een megadrukte geweest. En mensen konden niet meer naar binnen. Ben dus benieuwd wat het morgen gaat worden!!

Groetjes Petra


13 opmerkingen:

Jasmino zei

Wat een heerlijke dagen, en zo actief ook! Geniet er lekker van.

Anoniem zei

Je hebt een vol programma zeg. Allemaal leuke dingen. Geniet er maar lekker van.
Groetjes, Liesbeth.

Anoniem zei

He eindelijk tijd voor een updateje????
En nog meer dan een week te gaan, lekker hoor.

Erna

duijsensfamily zei

Wat een heerlijke reis, ziet er allemaal zo vertrouwd uit! Leuke foto's allemaal!
Geniet van je laatste dagen daar!

Gr. Claudia

Marchiena zei

Zo te zien en te lezen vermaak jij je wel;-D

Miranda zei

Bedankt voor de post hoor lieve schat! En vergeet niet te genieten hier met al de drukte...

Nel zei

Petra, wat een leuk programma en wat hebben jullie veel gedaan !!

Fijn dat je zo verwend wordt. Het nadeel dat jullie zo ver weg wonen wordt hiermee heel erg goed gemaakt.

Maak er nog een leuke week van, maar als ik dit allemaal lees, zal dat ongetwijfeld lukken. Veel plezier en voor over een paar dagen een goeie vlucht.

Marjon zei

Wat heb je veel leuke dingen gedaan Petra. En je bent ook niet van de honger om gekomen zo te lezen :)
Ik ben benieuwd hoe de winterfair was.

Elke zei

Oh oh, klinkt niet zo goed voor de lijn, al dat lekkers! Maar wel heeeerrrrlijk! :-)
Een heel druk programma heb je, maar ik lees dat je er van geniet. Goed zo!

Car zei

Elke minuut benutten, het gaat je goed af. Ben je niet geneigd om je andere hand in je mond te stoppen :)

Kristel Holsbeek zei

Wow zo een vol programma, echt leuk maar wel vermoeiend hé;-) Geniet er maar van;-)!!

Mary-Ann zei

Zo ik kom weer even kijken, weer even lekker gelezen, je geniet er echt van. Good for you. Ook al is het leven in de States..nou ja dat hoef ik je niet uit te leggen. The downpart is dat je al die leuke mensen hier moet missen, en dat is niet altijd makkelijk ! Make memories Petra, wij zien elkaar volgend jaar in levende lijve LOL En een big hug american style.

Mary-Ann

Audrey zei

Tja het duurde even voordat ik weer aan het pretnetten toekwam, maar als ik dit lees geniet ik weer, want ook voor mij voelde het ook alsof we elkaar een maand geleden ook nog wel hadden gezien. Ik hoop dat je nog geniet van je nagels. We hebben gauw weer contact.
Groetjes Audrey