donderdag 29 december 2011

Kerst en daarna

Kerst avond hebben we bij Alison en Bob gegeten. Haar en zijn ouders waren er ook en het was reuze gezellig met kleine Morgan erbij. We aten heerlijke zalm met een speciale dijon mosterd glaze en champagne risotto. Allebei dingen die we zelf niet snel zouden maken. Vooraf hadden we al gevulde champignons gegeten met krab. Echt super lekker!

En als toetje was er dit!Chocolade mint taart. Puur heftige taart kunnen we wel stellen. Maar echt wel lekker en de mint maakte het geheel wat minder zwaar. En zoals altijd Kerst calorien tellen niet ;-)Na het eten ging Bob voor het eerst "It was the night before Christmas" voorlezen aan Morgan. Voor het eerst in haar leventje. Het voorlezen van dit verhaal is een traditie in hun familie. En Alison's vader vond het maar wat leuk om het nu bij zijn klein dochter mee te maken. En wij vonden het ook bijzonder om er bij te zijn. Eerste kerst dag wilden we een stukje met de hondjes gaan lopen, maar het park waar we vaker lopen was gewoon dicht. Een grote slagboom versperde de ingang! Ook dat kan natuurlijk. Dus reden we maar naar een ander wandel plekje. Dat was nou echt iets, waar ik totaal niet bij stil gestaan had zeg.

We keken nog een filmpje hierna. Het was de film The Help. Echt een aanrader. Ik had hem al in de bioscoop gezien, maar nu dan nog een keertje op DVD. En zijn daarna aan het kokkerellen gegaan. Niet al te veel gevaarlijks hoor. Varkenshaas in champignons saus met gebakken aardappeltjes erbij. Altijd goed in huize glorie. Hierna zijn we nog even door de wijken om ons heen gereden om kerst lichtjes te kijken. Inmiddels voor ons ook een traditie geworden. Er waren mooie huizen bij, maar ook huizen die we zelf een stuk minder vonden. En... zo kwamen we ook langs de Walmart. Alleen zagen we de Walmart zoals we hem eigenlijk nog nooit gezien hebben.364 dagen van het jaar is de Walmart open. 24 uur per dag bij ons. Behalve op 1e kerst dag. En dus een geheel lege parkeerplaats. Hadden wij zelf nog nooit gezien ;-)Tweede kerst dag zijn we met de hondjes bij Umstead park wezen wandelen. Was heerlijk weer die dag dus lekker weer even een frisse neus gehaald. Ze vonden het er heerlijk in het bos. Umstead is zo groot (ongeveer 22 km!), dat we de trail die we van te voren hadden uitgezocht, mooi niet konden vinden natuurlijk. We vonden gelukkig wel weer een andere langs lake Sycamore. Die andere houden we nog een keertje tegoed. Lees net trouwens op Wikipedia dat er vroeger twee ingangen waren voor dit park. Eentje voor blanke en een andere voor gekleurden mensen. Dit lezende doet me weer aan de film The help denken. Echt goed om die film een keer gezien te hebben. Zeker in het gebied waar wij wonen was het voorheen wel anders met veel zaken.Op de terug weg zijn we nog even langs het vliegveld gereden en gestopt bij de uitkijktoren daar. Leuk is dat je daar de communicatie met de piloten en de vliegleiding kan horen via speakers. Maakt het wel zo leuk en je weet een beetje wanneer er vliegtuig de lucht in gaat of komt landen.Het is best een mooi plekje en je hebt goed uitzicht over de langste baan van RDU. Tweede kerst dag was voor ons weer varkens haas, want haasjes kennen ze hier niet. Echt het leek wel een halve koe, die varkens haas. Dus de tweede kerstdag in de herhaling. Met ragout in sierlijke kerst ragout bakjes vooraf. (meegesmokkeld uit Nederland)en bakte ik o.a. dit...

Photobucket


Wat ik ook mee genomen had uit Nederland was dit.....Het ding weegde echt een kilo en bij de best getestte kerststol winkel gescoord. De Lidl, ja! En we moeten eerlijk zeggen dat we er zo van genoten hebben 's ochtends. Toch wel heel erg lekker zo'n kerst stol! Eigenlijk beter dan de Banana/Pecan/Butterscotch muffins.

Verder kwam er net voor kerst ook het bericht van de advocaat dat ik inderdaad voor half mei, wanneer mijn paspoort verloopt en dus ook mijn I94, weer het land uit moet. Dus..... kom ik voor die tijd weer naar Nederland. Niet geheel volgens planning, maar wel een leuk vooruitzicht weer. En moeten we naar Washington om het paspoort te gaan verlengen natuurlijk. Anders kom ik het land niet in en uit.

Verder ook wat minder nieuws. "Derde" kerstdag had ik een afspraak met Dr. Sam van Wake Med voor mijn vinger. En die constateerde dat mijn vinger, lees de pezen in mijn vinger, vergroeid zijn met litteken weefsel en dat de vinger dus weer "open" moet. Ik zelf moet nog een beetje aan dat idee wennen en ben er echt totaal niet blij mee. En wil er ook nog echt even helemaal niet aan denken of over praten. Dat u het even weet! Kunt u ook vast mee wennen. De operatie vind ik nog niet het ergste, maar het hele verzekerings gedoe staat me nog het ergste tegen.

Na dit heugelijke nieuws ben ik maar weer aan de wandel gegaan met de hondjes. Altijd fijn om de zinnen te verzetten. Licht en lucht doet wonderen, zegt men.

Photobucket

Het park was nu wel open en kon er dus even flink gesnuffeld worden. Het was uitermate rustig, lees er was niemand, dus stiekum even los snuffelen. Baasje was nu toch al in een baldadige bui niet?

Photobucket

Photobucket

En om het geheel niet al te eentonig te maken ook wat beelden van andere beestjes in het park.

Photobucket

De Canadese gans en zijn spiegelbeeld!

Photobucket

En enkele zonnebadende schilpad.....

Photobucket

En zo gaan we al weer naar het eind van het jaar. Voor morgen staat Ikea in de planning. We moeten nog wat opbergspulletjes hebben en Ron is morgen lekker vrij. Dus gaan we daar voor op pad.

Groetjes,

Petra

14 opmerkingen:

Miranda zei

Ben weer even bijgelezen! Balen van die operatie...en ook hier ben ik met dochterlief terug bij de chirurg geweest. Wederom een afspraak voor nu een CT en vervolgafspraak. Hij weet nu al te vertellen dat het er niet meer op zal verbeteren omdat het al te lang geleden was. Volgens hem moet het allemaal zo snel mogelijk achter elkaar gebeuren.

Jasmino zei

Wat balen van die vinger, Petra! Ik kan me heel erg voorstellen dat je er tegenop ziet. Is het geen optie om voor die operatie en het herstel naar NL te komen? Kun je gelijk 2 vliegen in 2 klap slaan. Maar wellicht dekt de verzekering dat helemaal niet.... Wat gedoe.

Maarre, als je weer zo snel naar NL komt, gaan wij toch zeker wel in de herhaling hè?

Voor deze week in elk geval een heel goede roetschj gewenst en een goed begin van het nieuwe jaar!

Annemiek zei

Jeetje, dat is wel een vaas met een staartje!

Guus zei

Balen van die operatie weer, jakkes.

Als je naar Washington komt, zijn jullie van harte welkom!

Ik heb mijn neefje ook 't Was the night voorgelezen, dat vond hij erg leuk (ik ook).

Petra zei

@ Miranda
Dat voerde de chirurg ook aan als argument. Beter eerder dan later. Terwijl ik persoonlijk meer in de om gekeerde versie zag.

@ Jacqueline
Wij gaan zeker in de herhaling!

@ Annemiek
Nou ik wil geen vaas meer zien! Wat een ellende kan een mens er van hebben zeg!

@ Guus
Wat leuk! Mooie oefening voor volgend jaar :-) Het heeft zeker wat bijzonders!

Petra zei

Oei, dat is balen van je vinger, kan me voorstellen dat je dat op zijn zachtst gezegd niet leuk vind! 't Was the Night before Christmas lezen we hier ook iedere Kerst, zelfs nu de kinderen ouder zijn.

Anoniem zei

Jullie hebben weer lekker genoten met kerst zo te zien.
Maar de day after was minder leuk!!!!
Wat een pech zeg, kan Dr Sam wel beloven dat het na de tweede keer wel goed komt?

Ja en dat je naar nederland komt is alleen maat leuk.

Een hele goeie jaarwisseling.

Erna

Anna zei

Wat een pech, maar je vingers heb je hard nodig!!
Wat een lekker weer bij jullie, ik wou dat de zon hier ook een beetje kwa.
Geniet lekker samen.

Anoniem zei

Wat vet balen van je vinger zeg! maar take it as it comes, je kunt er nu toch niets aan veranderen... veel sterkte en de beste wensen voor 2012 met een vinger en verzekering die mee zullen vallen na deze tegenvaller!
Groet, Evelyn

Anja zei

Balen van je vinger, ik kan me voorstellen dat je tegen het hele verzekeringsgebeuren opziet.
Vanuit een nat Nederland wens ik jullie een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2012 toe!

sandra@taartmeteenlindtje zei

Ziet er lekker uit die cupcake! Veel sterkte met je hand, ellendig!

Ineke zei

Jakkes, wat vervelend voor je dat je weer onder het mes moet. Weet je al wanneer?
Ik hoop toch echt dat ik, als je weer naar NL komt, wél in Nederland ben.

Anoniem zei

Hallo Petra, Hoe kon ze zien dat je littekenweefsel had? Ik begin hem te krijpen want ik moet 10 januari terugkomen.Wat heb ik weer genoten van de foto's met al het lekkers erop, vooral de minttaart.... een plaatje, kan zo in een kookboek, hé is dat geen goed idee?! Groetjes, Conny

Anoniem zei

Je voelt een soort van verdikking daar waar de snee was Conny. Als ik het goed begrepwn heb worst er eind januari een MRI gemaakt om te kijken of de pees goed geheeld is en als dat zo is gaat hij de buis waar de pees door heen moet glijden open maken. Die zit nu dus soort van dicht gegroeid. Volgens dr. sam heeft 50 % van de mensen die in het midden van hun vinger snijden dit. In ieder geval veel sterkte 10 januari. Ik zal aan je denken!

Groetjes Petra