maandag 2 januari 2012

Het nieuwe jaar in

En toen was het gewoon 2012 geworden! Gewoon even niet op letten en we zitten weer in januari! Ron was de 1 na laatste dag van december ook vrij en zijn we naar Ikea gegaan.En hebben we wat opberg spulletjes gekocht voor in de inloop kast.De uitverkoop heet hier dus geen Plundra zo als in Nederland ;-) Daar wat gegeten en daarna hebben we nog een stop ingelast bij de dierentuin. Die ligt namelijk op de weg van de Ikea. We hebben die jaarpas en dus konden we zo weer naar binnen wandelen. Tot mijn verbazing was het er best druk. Het was ook ideaal dierentuin weer. Achttien graden zeker en een lekker zonnetje. Wel was alleen de Noord-Amerika ingang open en ik dacht dus dat wordt zoeken naar een parkeerplaats. Maar nee hoor, zo lekker altijd hier, gewoon een plekje vlak voor de ingang! Zo prettig, hahaha. In de dierentuin zelf is het altijd al genoeg wandelen. Normaliter beginnen we in het Afrika gedeelte, want dan loop je voor het grootste gedeelte berg afwaarts. Maar die keuze hadden we nu dus niet. En hebben we lekker gehiked zeg maar in de dierentuin. En zagen we de elanden liggen.

Photobucket

Photobucket

De bizons stonden lekker in het zonnetje bizon te zijn. En de grizzly bear deed speciaal voor ons een showtje....

Photobucket

Mooi he? Zo'n bruine beer?

Photobucket

Hij ging een stukkie aan de wandel en nam nog een ander uitzichtpunt in.

Photobucket

Als je niet beter weet denk je wat een lieverd zo met die scheve billen zo zittend!

Photobucket

En dan die oogjes!

Photobucket

Heeft toch ook wel wat weg van onze knuffel beertjes hoor. Maar dan met iets grotere pootjes ;-)

Dan de laatste dag van december. De datum 31 december is altijd een datum met meer betekenis voor mij, want dat is de dag dat ik ooit mijn auto ongeluk heb gehad. Er is veel veranderd sinds. En in 2011 was deze datum nu 20 jaar geleden. 20 jaar! Al weer heel wat jaartjes! Die ochtend, ik ging oliebollen halen, is er toen een man achter op mij in gereden. Je zou denken na 20 jaar ben je er wel over heen. Maar nog steeds heb ik er vooral lichamelijk last van. Wel heb ik de dingen die na het ongeluk gebeurden een plaatsje gegeven. En heb ik, ondanks de planning niet geheel volgens plan A, een heerlijk leven. Plan B is eigenlijk helemaal niet zo verkeerd toch? Bij wie verloopt het leven eigenlijk perfect volgens plan A? Niet veel mensen denk ik. En ik heb dan ook niet heel de dag gesipt, maar bij het wakker worden moest ik er wel gelijk aan denken. Het is weer 31 december....

Wat hebben we gedaan die 31e december 2011? We zijn lekker, knalvrij, wezen wandelen met de hondjes. Heerlijk! Dat is wel een hele grote plus hier hoor. Geen dagen/weken van te voren met vuurwerk geknal. 's Avonds zijn we naar de First night of Raleigh geweest. Daar spelen dan bandjes en is er veel volk op de been. Wel gaan we meestal vroeg in de avond heen en weer op tijd naar huis. En kijken we naar het vuurwerk voor de kindjes ;-) De gemeente laat dus twee keer op die avond vuurwerk de lucht in gaan. Wel zo fijn met onze hondjes. Er is niet veel vuurwerk hier, maar dit jaar was er best wel veel rond 9 uur en om 12 uur. Was er gewoon van onder de indruk. Normaliter stelt het niet zo heel veel voor hier. Dus het was wel fijn dat we voor ze thuis waren. Want beiden vinden het geen leuk grapje al dat geknal!

We konden weer makkelijk (en gratis) gratis parkeren en zo liepen we naar Fayetteville street. We zagen dat de parkeerplaats waar je normaal betaald kan parkeren helemaal leeg was en even later zagen we ook waarvoor. Daar vandaan werd dus het vuurwerk afgestoken!

Photobucket

Onder zware politie bewaking lag het spul allemaal al klaar. Op zich vind ik het een super goed idee om de gemeente het vuurwerk te laten regelen. Geen gerotzooi maar gewoon mooi vuurwerk op een veilige afstand bekijken. Dit jaar was er een Frans thema bij de first night of Raleigh. Er stond nu een reuzenrad en een mini eifeltoren. (twee tegensprekende dingen niet? ) Het weer was nog steeds lekker en verre van koud dit jaar. Er waren dan ook veel mensen op de been!

Photobucket
Het ijsbaantje was stik vol!

Photobucket

Photobucket


Photobucket

En ook op Fayetteville street waren veel mensen. Heel gezellig moet ik zeggen. Wij zijn bij aankomst naar het reuzenrad gelopen. Wel leuk zo in het donker met de lichtjes draaiende.

Photobucket

Photobucket

Verder zagen we de locale tv mensen interviewen. Rare hoofdeksels was volgens mij ook een thema dit jaar ;-)

Photobucket

Rond zeven uur zijn we weer naar het grote podium gelopen en daar zou de "eikel" weer naar beneden komen. Raleigh heeft als bijnaam de city of Oaks en dus komt er hier een bronzen eikel naar beneden.Photobucket

Het aftellen er van vind ik altijd eigenlijk het leukste.Omdat we eigenlijk net voor zevenen terug kwamen gelopen stonden we dit keer niet voor het podium, maar er net achter en konden we ons zo omdraaien voor het vuurwerk. En eigenlijk hadden we er daardoor veel beter zicht op dan voorgaande jaren.

Het was het bezoekje zeker waard al ging het vuurwerk in rap tempo er door heen. Nu weer lekker terug naar de hondjes!

Thuis was het nog rustig en nog geen knal te horen. En besloten we online naar Youp van 't Hek te kijken. Vond hem erg leuk. Vooral het stukje over mensen en hun mobiele telefoons. Is ook wel heel anno 2011! "Heb geen bereik, dus ik weet het niet" ;-) Erg grappig!

Daarna hebben we de Thaise ballon de lucht in gelaten. Voorheen in NL namen we een vuurpijl en die kalkten we vol met onze wensen voor het nieuwe jaar. Maar voor de hondjes is dit een fijnere oplossing. En in NL zag ik deze ballon op de kerstmarkt in Valkenburg en hebben we hier onze wensen op geschreven. Het was gelukkig wind stil die avond dus het ding kon veilig de lucht in!Ik vind het wel een symbolisch iets die lantaarn zo langzaam de lucht in te zien gaan. Alles van 2011 gaat weer even door je heen en je bedenkt je wat je graag in 2012 zou willen zien gebeuren. We hebben hierna naar de beelden van Time Square op tv gekeken en gingen zo het nieuwe jaar in. Op naar 2012!!!

En natuurlijk wil ik jullie dan ook allemaal bij deze een super goed, gezond en liefdevol 2012 toewensen. May all your dreams come true!!!

Petra

7 opmerkingen:

Ineke zei

Ja, Youppie was goed he? Wij hebben er ook van genoten.
Wat akelig dat je na 20 jaar nog steeds last hebt van de gevolgen van de ongeluk, dat moet toen een flinke klap geweest zijn. Knap van je dat je het een plaatsje hebt kunnen geven.
En natuurlijk ook voor jullie een fantastisch 2012!

Anoniem zei

Een ongeluk is snel gebeurd en kan grote gevolgen hebben. Tegen wie zeggen we het hier... :-(

Wat ziet het er daar gezellig uit zeg! Het lijkt me echt een heel leuke streek om te wonen!

Veel geluk en plezier in 2012!

Guus zei

Beste wensen Petra en Ron!

Je kunt dingen nooit voorspellen natuurlijk.

Je "plan B" -- voor zover ik dat als buitenstaander kan zien -- lijkt me een behoorlijk goed plan!

duijsensfamily zei

Wat leuk met die ballon! Had me ook wel wat geleken!
Jullie ook een gelukkig nieuwjaar!

Anoniem zei

Hey Petra, Ron & doggies!
De beste wensen voor 2012 met veel geluk en gezondheid (en geen vinger ongelukjes meer)
Groetjes, Evelyn

Annemiek zei

Alweer 20 jaar geleden! Je hebt inderdaad heel wat van plan B gemaakt!
Een leuke dag hadden jullie, ook een goed nieuw jaar voor jullie!

Anja zei

Ook voor jullie de beste wensen en alle goeds voor 2012!