maandag 23 januari 2012

Paspoort time

En zo zaten we zondag morgen om half zes in de auto op weg naar Washington! 4,5 uur rijden zei Miep. En dat klopte. Om tien uur parkeerden we de auto bij de Tidal Bassin vlak aan de mall. Een mooi gratis plekje op deze zondag!

We liepen hierna met de hondjes naar het Washington Monument. En daar werd al snel duidelijk dat er busladingen toeristen los gelaten werden op de mall. Niet erg, maar op 1 of andere manier waren ze allemaal fan van onze hondjes. Mensen schreeuwden gewoon van verre "Great dogs!". Bij het monument van de oorlog in Korea was het helemaal erg. Mensen wilden constant met ze op de foto. We stonden er bij en keken er naar ;-)

Bij het monument van Abraham Lincoln was het hetzelfde. De dienstdoende ranger kwam nog speciaal naar Ron toe en vertelde dat onze hondjes het beter deden dan de meeste kinderen ;-)

Aziatische mensen gingen spontaan gillen bij het zien van Stace en Connor. Echt, we hebben altijd wel bekijks met de hondjes, maar dit sloeg echt alles. En allemaal foto's nemen!

Een groep Amerikaanse meisjes kwam daarna op ons af en duwde Ron een "High five" briefje toe met daarop geschreven, "you guys have cool dogs". Echt de aandacht hier was enorm!

Toen ik zelf dan even foto's ging maken van het beeld bij het monument en daarvan terug kwam stonden de honden te poseren voor een stel Aziatische mensen. 1 voor 1 gingen ze met ze op de foto. Wat een goed sullen....

Hierna zijn we naar het Vietnam monument gelopen en daarna door naar het Witte huis. Connor was inmiddels moe van alle aandacht die ze hier ook weer kregen en dan ik ga hier even slapen. Ik liep nog wat foto's te maken, toen ik ineens security aan zag komen sjesen en recht op Connor af ging. Met geweer in de aanslag!

Ik dacht nog wat doet die nou druk, tot ik in de gaten had waar hij naar toe liep. Naar Connor die daar op gerold op het randje van het hek lag te slapen!

Eenmaal bij Connor riep hij in zijn walkie talkie "It's just a dog!" en rende daarop weer terug naar binnen. Ik moest zo lachen! Suffe Connortje had er geen eens wat van gemerkt en snurkte gewoon verder. Ze dachten vast wat een raar pakketje daar aan het hek!

Hierna zijn we een bakkie wezen doen bij Starbucks. Het was behoorlijk koud en even iets warms was wel wenselijk.... Daarna nog even aan de voorkant van het Witte Huis wezen kijken en weer terug naar het Washington monument en de auto. Daar weer even opgewarmd en hierna naar het Martin Luther King memorial gelopen. Dit ligt aan het Tidal Bassin en ik begrijp dat de bloesem hier in de lente prachtig moet zijn! Het monument vond ik wel wat hebben. Mooi gemaakt!

Daarna weer terug naar de auto. De parkeerplaats was hier nog steeds half leeg dus namen we de gok om naar het capitool te rijden ipv te lopen. En we konden zo vlakbij het Capitool parkeren. Wel zo lekker op zondag want dan hoef je niet te betalen voor de meters. We liepen daar een rondje en zijn hierna gaan inchecken bij het hotel.

De kamer was op de negende verdieping en had een mooi uitzicht over 14th street. Hierna zijn we wat wezen eten bij Five Guys, waar we zo voor de deur konden parkeren weer.

Inmiddels werd het toen al donker en zijn we weer naar het Capitool gereden en heb ik daar nog foto's kunnen maken. Zo mooi! De foto hier onder is met de iPhone gemaakt, maar al zo mooi. Door de kou leek de lucht wel paars erachter!

Daarna nog foto's gemaakt bij het Indian museum. Dit is een heel apart gebouw met mooie vormgeving. Echt super mooi op de foto! Daarna door naar het Washington museum en het Licoln monument die allebei mooi verlicht zijn 's avonds. En overal konden we zo parkeren! Toppie!

Daarna terug naar het hotel en daar zijn we neer geploft! Hondjes waren ook afgeserveerd en hebben we niet meer gehoord. Nouja.... Om drie 's nachts werden we nog wel wakker van heel veel toeters en ronkende uitlaten. Het leek wel of ze aan het street racen waren net voor ons hotel. Wat een herrie! Ron heeft nog even staan kijken ernaar. Ongelooflijk dat ze dat om drie 's nachts doen. Wat een herrie!

Maandag hadden we dan de afspraak bij de Nederlandse Ambassade. En het was maar goed dat we al aardig in de richting een hotel hadden, want het was mega druk in de stad! Dus op tijd weer uit checken en naar ambassade. Daar werden we keurig op tijd geholpen. Zijn nu dus even paspoortloos voor twee tot drie weken. En dan wordt de nieuwe opgestuurd. De oude ook trouwens want daar zit ons visum nog in. Dus voorlopig weer even reizen met twee paspoorten in de toekomst tot het visum weer verlengd moet worden.

Inmiddels rijden we net voorbij Richmond, terwijl ik dit bligje getikt heb. Nog 2,5 uur en we zijn weer thuis!

7 opmerkingen:

Petra zei

Ja, honden krijgen hier enorm veel aandacht inderdaad. Cosmo vindt het altijd prachtig. Je had geluk bij het Capitool, zeg, meestal is het water niet zo stil.

duijsensfamily zei

Grappig dat jij je paspoort zelf moet gaan brengen in Washington! Die van ons konden we gelukkig in Toronto bestellen en afhalen, hoewel en reisje naar Washington niet verkeerd was geweest!
En geinig van jullie honden! Die worden ook nog wereldberoemd! Wij hadden een tijdje een fietskar achter onze fiets voor onze hond, de ander ging in een mandje achter op de mijne! Een bus Japanners die het zag kwamen niet meer stop!!!

Petra zei

Dat deed ik vroeger ook met Stace op de fiets. Geweldig vond hij dat. Als pup voorop en later achterop. Was zo leuk. Ik snap nu helemaal dat die bus met Japanners hun ogen uitkeek. Toen vond ik dat de normaalste zaak van de wereld eigenlijk. Net zoals wij nu overal onze honden naar toe nemen nu, hahaha. :-)

Annemiek zei

Prachtig dat die honden zoveel aandacht kregen. Ze staan nu op de foto overal op de wereld! Leuk reisje tussendoor.

Annemiek zei

Prachtig dat die honden zoveel aandacht kregen. Ze staan nu op de foto overal op de wereld! Leuk reisje tussendoor.

Ineke zei

Goh, Petra, je had per te maken foto een dollar moeten vragen. Waar is je Hollandse handelsgeest? :-)

Mary-Ann zei

Hahaha ja ik zie het helemaal voor je, maar daar reageren mensen nog enthousiast. Hier mis ik dat weleens. Kijken mensen eerder met een scheef oog hahaha. Prachtige foto's ook weer op FB. Was weer leuk even lezen, fijn weekend nog verder.

Liefs Mary-Ann