woensdag 18 januari 2012

Ajax - Feijenoord 1 - 0

Maandag avond was er een fotowedstrijd van de Raleigh fotoclub met als onderwerp "Cityscapes". Aangezien ik een geboren Rotterdammer ben moest daar een foto van Rotterdam bij natuurlijk. En.., bedacht ik, eentje van Amsterdam dan ook..... Een van de foto' die ik tijdens de laatste Alles Amerika meeting in Nederland gemaakt had zeg maar. Soort van Ajax/Feyenoord onder de fotowedstrijden zeg maar.

Van Drop Box

Deze werd het voor Feyenoord. Gemaakt ook tijdens een minimeeting van het forum in maart op de Erasmus brug.

Van Drop Box

En deze werd het voor "Ajax". Gemaakt vanaf de rondvaartboot die ons door de grachten voer.

De kritiek van het driekoppige jury panel op de Rotterdam foto....
Eerst niks, want ze moesten kijken wat het nou eigenlijk was. Daarna was er 1 lid die de mensen rechts uitermate intrigerend vond (?) Ik heb daar zelf niet zo op gelet eerlijk gezegd, ik zelf zag meer de hoeveelheid kauwgom op de grond toen ik de foto maakte. Maar deze foto kreeg in totaal 24 punten.

De kritiek op de Amsterdam foto was heel anders. Ze zagen alledrie gelijk dat het Amsterdam was. Binnen een paar tellen. Vond ik best knap van ze eigenlijk. Eentje van de jury was er geweest en was geschokt geweest in Amsterdam, vertelde hij. Door wat nou precies vertelde hij niet, maar hij trok er een zuur gezicht bij. Maar dit was in ieder geval een prachtige foto van Amsterdam, zei hij. Het gebouw aan de linker kant wat uit stak, maakte het geheel spannend en de lijnen waren goed verdeeld, zei een ander. En er volgde 25 punten in totaal.

Ajax heeft dus gewonnen..... 1-0 voor Amsterdam..... Met pijn in mijn hart moet ik het melden ;-) Uiteindelijk waren er in de hele Black/White groep drie foto's die eindigden met 25 punten. Een gedeelde eerste plaats kennen ze niet en werd er opnieuw naar ze gekeken om uit de drie een winnaar te kiezen. En daar werd de Ajax foto derde. Twee andere foto's uit respectievelijk Chicago en New York wonnen. Het jury lid dat in Amsterdam was geweest liet duidelijk zijn Amerikaanse voorkeur horen, jammer genoeg. Oudere man, je kan het hem niet kwalijk nemen.
Maar derde plaats is ook best mooi toch?

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

duijsensfamily zei

mooie foto's!
Maar ik denk dat men wereldwijd Amsterdam er uit zal halen, ook al is men er nog nooit geweest... Typisch beeld zoals men Nederland ziet denk ik, met de grachten...
Een vriendin heeft een tijdje geleden een reportage op de wallen gemaakt, heel apart... Maar wel typisch Amsterdam!

Anoniem zei

Inderdaad knap dat die zure oude man Amsterdam herkende, hij had ook Venetie in Denemarken kunnen zeggen Amerikanen kennende...........
Derde plaats heel mooi, van harte! En ik ben blij dat Ajax gewonnen heeft :-)
Groetjes, Evelyn

Anoniem zei

Mooie foto's, gefeliciteerd met je derde plaats.
Groetjes,
Kaar

Annemiek zei

Mooi gedaan!

Kristel Holsbeek zei

heel tof toch derde plaats, kan spijtig genoeg maar twee fotos van de drie zien...