zaterdag 14 januari 2012

Gehiked!

Nou het even geduurd, maar hier weer een blogje. Was drukkig met van allerhande tripjes plannen. Tripjes naar Washington voor het paspoort te regelen. Trip naar Nederland en een tripje naar Charleston daar de punten van de KLM gingen verlopen. Te weinig punten voor een ticket, maar genoeg voor een gratis hotel overnachting. Het was echt een drama om dit te regelen via de KLM website, die er eerst uit lag en daarna het half deed.
Ik bellen, naar de KLM, die tegenwoordig meer Frans dan Nederlands is, en daar werd ik ook al niet veel wijzer van. Hotel boekingen konden alleen online. Maar de website deed het niet en de punten gingen verlopen. Ja, heel vervelend mevrouw, maar ze konden me even niet helpen. Eerst werd ik geen eens gelooft ook nog. Maar nadat ik de beste man eindelijk zo ver had om op de website zelf te kijken gaf hij me dan toch gelijk en er werd een internet claim ingediend bij de desbetreffende online afdeling.
Afijn drie dagen erna deed de website het half, want ik werd er steeds net voor de boeking uitgegooid. Ik weer bellen, maar de nu wel heel erge Franse vrouw was alles behalve behulpzaam. Ze zei dat Amerikaanse hotels niet geboekt konden worden. Terwijl ik toch echt die pagina voor me had en kon kiezen uit van allerlei hotels. Uiteindelijk hielp een telefoontje naar Hilton me meer en kon ik met een pincode van hen na zeven dagen oetelende voor 1 hotel overnachting op punten dan ons gratis hotel in Charleston boeken. Wat een zware bevalling zeg! Geen KLM voor ons meer voorlopig!

Ik vlieg dan ook met Continental naar Nederland in Maart. Waren de tickets in december nog ruim $1100.- nu waren deze week ze ineens $300.- gezakt en dus snel geboekt. Daarnaast nog een hotel gezocht in Washington waar de hondjes ook welkom zijn en zo was reisburo Glorie erg druk van de week.

Verder is van de week onze externe harde schijf gaan hemelen..... Niet leuk! Nou maak ik voor mijn foto klanten altijd ook een aparte Dvd, maar dus niet voor al mijn eigen foto's. Ik zag het ding nog wel in mijn eigen computer aangesloten staan, maar kon hem niet aanklikken. Eerst dacht ik nog dat ik iets verkeerd deed, maar ook bij Ron deed hij het niet meer. Een zoektocht over internet, leerde ons dat het vaker voorkomt bij dit merk harde schijven. En dat ze dan als overleden beschouwd kunnen worden. En..... Daar werd ik dus niet echt blij van. Ik had namelijk net al mijn foto's gesaved op die harde schijf net voor de kerst. Fijn!

En ja natuurlijk zijn er ergere dingen in de wereld, maar ik werd er absoluut niet vrolijk van. Gelukkig heb ik via een foto bewerk programma wat op mijn staat de foto's van juli tot december weten te vinden, maar er is toch nog een half jaar aan foto's foetsie. Echt geen leuk grapje!En we zijn wezen hiken...... Afgelopen zondag in Harris lake park. Wij noemen dat eigenlijk gewoon wandelen, maar hier heet dat hiken :-) afijn de trail was 5 mile, dwars door een bos en langs het meer.

Van Drop Box

De hondjes vonden het heerlijk. Het was ook zalig weer voor ze. Niet te warm en niet te koud.

Van Drop Box

We kwamen ook nog langs de frisbee baan. Dat is een soort golf baan, maar dan speciaal voor het gooien van frisbees.

Van Drop Box

Van Drop Box

Afijn we zijn bij het 2,5 mile punt op onze route en al diverse heuveltjes op en af gegaan en toen begon het te regenen! Fijn! Zal je altijd zien, net op het verste punt. Niet leuk voor de baasjes, "hiken" in de regen.... De hondjes vonden het allemaal niet zo'n ramp. Maar...... Toen hoorden we in de verte een stel jagers aan de gang en dat vonden de hondjes nou niet zo'n prettig idee. Helemaal niet! Je kon het eigenlijk ook geen jagers noemen in mijn boek hoor. Ze schoten 1 keer en daarna nog zo'n dertig keer. Ze konden dus helemaal niet schieten. En bij elke knal sta ik zelf ook stokstijf. Ik kan daar echt niet het plezier in zien om onschuldige beestjes neer te schieten. De sfeer tijdens ons hike-je werd er in ieder geval niet beter op. De jagers hielden het ook niet bij 1 keer, nee die knalde er lekker op los! En dus werd ons hike-je heel wat minder plezierig. Half door de regen en twee trekkende naar huis willende honden, maakte het plaatje compleet.

Tot zover dus ons hike avontuur :-) volgende keer gewoon weer veilig in ons parkje hier in de buurt. En misschien weer eens terug als het jaag seizoen voorbij is. En dan natuurlijk bewapend met een nood pluutje in geval van plotselinge regenval ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Chrissie zei

Hoi Petra,
Ik heb pas sinds gister je blog ontdekt en vind het reuze stoer dat je 6 jaar geleden de stap hebt gemaakt om permanent in Amerika te gaan wonen.
Wij gaan in Juni voor de 6 de keer naar Amerika en dan met name de Oost kust, en dus alles wat jij verteld en laat zien is nu reuze interessant voor ons.
Ik vind het super om je posten te lezen, en dus vanaf gister ben ik "je fan" zeg maar.
Prachtige foto's maak jij, en zoals ik begrijp is dit ook je beroep.
Ik hoop mooie plekjes en wetenswaardigheden te ontdekken in je (oudere) posten, groetjes vanuit het mooie Breda, waar je pas geleden nog bent geweest zag ik.
Chrissie

Petra zei

Wat leuk dat je meeleest Chrissie!
Waar gaan jullie precies naar toe, misschien zijn wij er ook eens geweest en kan ik je nog tips geven?
Groetjes Petar

Anna zei

Jullie hebben weer leuke dingen in het verschiet, dat is balen van de harde schijf.
Daarom bewaar ik ook nog op cd.

Chrissie zei

Hoi Petra,
Ik kan geen email adres van je op je blog vinden en ik weet niet of je het fijn vind dat ik je blog daarmee lastig val.
Mijn mail adres is vandenberghe_50@hotmail.com
Misschien kun je mij daar je mailadres op geven, dan zal ik de route doormailen aan je.
Je blog is reuze interessant en ik probeer vanaf jullie vertrek in 2005 te gaan lezen.
Heb al gezien dat je bij oma op de koffie was en dat het afscheid zwaar viel, maar ik heb nog veel te lezen hahaha.
Een hele fijne Zondag, die is bij ons alweer ver om.
Chrissie

Ineke zei

Jakkes, wat vervelend voor je dat je zoveel van je foto's kwijt bent.
Leuke hike hebben jullie gedaan :-0

Kristel Holsbeek zei

Wat leuk dat je een goedkoper ticket gevonden hebt!!!
Super hiken!!!