woensdag 4 januari 2012

Gekukeld

Maandag middag om 12 uur was het nog 18 graden buiten hier. Zonnetje en zalig weer. Rond drie uur 's middags was dat naar beneden gekukeld naar 5 graden. We hadden die avond dan ook echt een prachtige zonsondergang.


Van Drop Box

Prachtig alsof de lucht in brand stond. Maar ook een teken voor een aanstaande koude nacht. Min 7 werd er voorspeld. En ik kan je vertellen dat dat toch heel anders voelt dan de 18 graden van de dag er voor!

Van Drop Box

Die maandag ben ik nog naar de eerste fotoclub bijeenkomst geweest in Raleigh. What's in the bag was het onderwerp. Twee fotografen kwamen praten over wat zij in hun fototas hebben als ze op pad gaan om te fotograferen. Heel interessant en leerzaam. En mijn foto verlanglijstje is dus weer gegroeid. Aan het eind van de vergadering was er ook nog een lid die zijn foto tas wilde laten zien aan de andere leden. De man komt uit China en draagt duidelijk zijn thuisland een warm hart toe. Hij vertelde met een enorm sterk accent dat alles wat Nikon of Canon maakt, China na een minimaal een jaar heeft nagemaakt en verkoopt, veelal via Ebay, voor een derde van de prijs. En dat in een zaal vol met Amerikanen. Die misschien nog wel meer vaderlands liefhebbender waren dan deze man. Het feit dat China en Amerika toch niet de allerbeste vrienden zijn was gelijk duidelijk. Zeker op technisch terrein. En daarbij die goedkope namaak opmerking, viel het geheel niet bij iedereen even lekker.

Het leverde wel de mooiste gezichts uitdrukkingen op en ik vond het toch zo jammer dat ik nou net op dat moment geen camera bij me had. Mijn interesse, als krenterige Dutchie, was natuurlijk gelijk gewekt. Want als het goedkoper kan? Hey waarom niet? Moet zeggen dat door de inhoud te zien van zij foto tas (nouja eigenlijk foto tassen) het verlang lijstje nog langer werd. Hij had echt leuke snufjes. Zoals de meeverkleurende ND filter en de macro flits lamp van nog geen 30 dollar. Waarbij hij beeldig uitleg gaf waar zijn wesp of paardenvlieg dan gepositioneerd was. Geillustreerd met een print van 1 van zijn foto's waarbij de grote ogen van de vlieg je aanstaarde. Of zijn camera harnas met statief voor op je buik. Hij trok het geheel razend snel aan en had binnen een zucht zijn camera in de schiet positie. Alsof hij een geweer trok zeg maar, met op zijn buik een stokje vast aan de lens die het geheel stabiliseerde. Voor extra support leun je daarna tegen een muur. En hij nam een spurt naar de dichtsbijzijnde muur en nam daar tegen een squad houding aan. Geweldig deze man!!! Het verhaal over zijn afkeur voor polarizer filters leerde me het pistool begrip. Altijd een blauwe lucht als je een pistool gebaar naar je object maakt en je zorgt dat de zon ter hoogte van je duim is. En daarbij kun je je duim van het pistool naar links of naar rechts laten buigen. Klinkt ingewikkeld, maar als een Chinees het je uitlegt snap je het vast, hahaha. Het werd dus een leerzaam en interessant avondje.

Volgende week dinsdag is ook de Bass lake foto club eerste vergadering van het jaar. Onderp: What's in the bag..... Toevallig hebben ze allebei het zelfde onderwerp dit keer.

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Jasmino zei

Wat kun jij toch beeldend vertellen, ik moet er zo van gniffelen altijd :-0))

Als je in het voorjaar weer naar NL komt, verwacht ik wel een live- presentatie hoor! Ben benieuwd naar alle snufjes die je hebt gezien.

Knuf!

Anoniem zei

Zo dat is koud brrrrr.

Dus je moet nog een groter tas voor je foto spullen.
Gelukkig heb je nog geen tassen hihihi

Erna

Annemiek zei

Namaken kunnen ze wel, en er ook nog trots op zijn! Een beetje spieken en plagiaat, en als het kapot gaat is er ook service?
Ik zie het zo voor me.

Annemiek zei

Namaken kunnen ze wel, en er ook nog trots op zijn! Een beetje spieken en plagiaat, en als het kapot gaat is er ook service?
Ik zie het zo voor me.

Anoniem zei

Schitterend verhaal weer, Petra, ik zie die Chinees helemaal voor me. Jammer dat je je camera niet bij je had, volgende keer niet vergeten!

Ineke zei

oeps, dat was ik dus :-)

Anja zei

Leuk verhaal weer, ik zie het zo voor me!

duijsensfamily zei

Wat gaaf!
Ik ben hier eens naar de plaatselijke fotoclub geweest, maar ik vond ze te braaf. Er werd geen enkele kritiek bij de foto's geleverd, terwijl dat toch echt wel moest en bovendien was de gemiddelde leeftijd 76+.
Maarre.... ik wil zo graag weten wat die anderen nou in hun tas hadden enne.... kun je nog een Youtube filmpje maken van die pistool houden, terwijl ik las zat ik al klaar met mijn hand, maar raakte toen ik de knoop.
Zelf gebruik ik nooit filters, dus dit trucje lijkt me wel wat, maar echt snappen doe ik het niet.
(nou ben ik ook wel een reuze doos hoor!)
Geinig weer!
Oh ja en stront jaloers op die 18 graden! Hier was vorige week de gevoelstemperatuur -28, geloof niet dat het zo koud bij jullie wordt, toch?
Fijne zondag!

Mary-Ann zei

hahaha wat een verhaal weer. Ik zie het inderdaad zo voor me.
Groetjes vanuit een zonnig, onee regen, soms hagel, oh weer zonnig NL
xxx

Kristel Holsbeek zei

;-) geweldig!!