woensdag 15 februari 2012

Parkie pikken

Van de week zoals ik al zei een parkie wezen pikken met de hondjes. Nou was ik eerst naar Bass Lake gegaan en had de camera mee omdat ik wel heel graag de nieuwe lens wilde proberen. Nou eerste foto die ik maakte kwam ik er achter dat ik de batterij in de auto had laten liggen. Lekker slim. Kan het natuurlijk niet maken om dan weer terug te lopen als ze net zicht op het park hebben. Dus maar een stuk gelopen met de camera om mijn nek als accesoire. Gelijk een goede work-out want de nieuwe lens weegt wel lood hoor.

Afijn daarna moest ik een boodschapje doen in Cary en dat was vlak bij het appartement waar we vroeger hebben gezeten. En daar is Snake lake. Nouja zo heet het dus niet echt, maar in de zomer heb je daar wel grote kans om snakies tegen te komen. Dus batterij in de camera, hondjes aan de riem en aan de wandel.

Eerst zagen we de reiger. Die zit daar eigenlijk altijd wel en daarom wilde ik ook o.a. naar snakelake. Leek me wel een goed fotomodel om te proberen met de nieuwe lens.

Photobucket

De lens is echt super! Hierboven de originele foto en hieronder de gecropte (uitgesneden foto). En zo helemaal uitgeknipd nog super scherp!

Photobucket

Snel dus een foto maken en daarna langzaam een stukje dichterbij. Let wel, de vrolijke viervoeters doen gezellig met me mee. Zie je het voor je ;-)

Photobucket

En hoppa daar vloog hij weg....

Photobucket

Daarna kwam ik een stel Canadese ganzen tegen. Sommige waren bang en schoten gelijk het water in. Behalve deze. De duidelijk niet zo bange Canadese gans.

Photobucket

De rest van zijn vrienden schreeuwde het uit naar hem, maar hij bleef zitten en was zelfs niet onder de indruk van de honden.

Photobucket

Toen een stel Hollandse duckies.... Eentje lag lekker te slapen en bleef ook lekker liggen nadat wij hem uit zijn slaap hadden gewaakt.

Photobucket

Photobucket

En deze zag ik rond zwemmen. Weet niet wat het er voor 1 is. Maar vond hem wel grappig getekend. En daarna, bijna het meertje rond, kwamen we bij de zwanen. In het voorjaar maken die altijd een nest langs het meer en dan wil je er echt niet langs lopen en kun je de 2 mile gewoon weer terug om lopen. Maar nu waren ze daar nog niet aan begonnen en kon ik ze op de foto zetten. Ze zijn toch altijd wel elegant vind ik.

Photobucket

Hij/zij stak steeds zijn kop in het water. En de druppeltjes op zijn koppie zijn wel goed te zien zo op de foto. Oh wat was ik blij met de lens!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zo mooi en sierlijk niet?

Photobucket

Groetjes Petra

25 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's!
groetjes, BiancaF

Anoniem zei

Prachtig!

Petra zei

Thanks Bianca ;-)

Petra zei

Ben helemaal blij met de lens. Moet wel spierballen kweken hoor. Allemachies....

ronny zei

Wouw!!!! Mooie scherpe foto's! Prachtig Petra.

Petra zei

Dank je wel Ronny!

Ineke zei

Nou Petra, die lens is zijn geld wel waard zeg, daar zul je beslist heel veel plezier van hebben.

Anoniem zei

Je hebt gelijk: je ziet zo de druppels op die zwaan zitten. Mooi hoor. Kan me voorstellen dat je blij bent met je nieuwe lens.
Groetjes
Marion

Annemiek zei

Mooie foto's hoor!

Annemiek zei

Mooie foto's hoor!

lisette en larissa zei

hoi petra wat een mooie foto's! heb altijd een hekel aan reigers omdat ze de vijver leeghalen, maar zo is hij wel erg mooi! De foto van die hele zwaan is zo mooi net een hart met die vleugels.
Groetjes en nog gefeliciteerd met je hondje! Lisette en larissa

Anoniem zei

prachtige plaatjes, wat een soorten zo bij elkaar.
Groetjes Toos

Petra zei

Ben er echt heel blij mee Ineke. Vandaag bij een paarden evenement geweest, zo leuk!

Petra zei

;-) groetjes terug!

Petra zei

Ja bij onze vijver in Zierikzee ook. We waren toen echt niet blij als we hem zagen. Hondsbrutaal waren ze ook ;-) bedankt namens hondje

Petra zei

Nou he zoveel verschillende vogels bij elkaar. Vond ik eigenlijk ook.

Kristel Holsbeek zei

Zo leuke fotos ben zo blij voor je dat de lens echt wel goed is!!!

Petra zei

Dank je wel Kristel!

Nellie zei

Super mooie foto's. Positief jaloers.

Petra zei

"positief" bedankt! ;-)

Bibi zei

Hoe krijg je ze toch elke keer zo mooi? Die zwanen zijn echt geweldig.

Anoniem zei

Mooie foto's van die zwaan, dat is echt een mooie lens die je hebt gekocht.
Succes morgen!
Anja L.

Petra zei

Dank je wel B. De ene dag gaat het lekkerder dan de andere dag hoor. ;-)

Petra zei

Lief dat je er aan dacht! Dank je wel!

Anoniem zei

Prachtige foto's!
Groetjes,
Petra
Modoc, SC