donderdag 1 mei 2008

Cascade Locks e.o.

Vandaag zijn we aan het touren geweest in het gebied rondom Cascade locks. Waar ons hotel is. Dit was het uitzicht van de hotelkamer vanmorgen.

Photobucket

Het hotel ligt aan de Columbia river vlak naast de Bridge of Gods. Het gebied langs de Columbia River vond ik erg mooi. Aan beide zijden mooie bergen en prachtige vergezichten.

Photobucket

We wilden vandaag richting Mount Hood rijden en daarbij kom je ook langs de fruit loop. De fruitloop is een gebied vol met appel, peren en kersen bomen. En laten die op dit moment hier in bloei staan! Prachtig vond ik het. Overal waar je keek was er bloesem. Soort van Betuwe onder aan een voet van een prachtige berg! Zo mooi!

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Op de achtergrond Mount Hood.

Photobucket

Photobucket

Heuvels vol met bloesem. Alsof je door een ansichtkaart aan het rijden was!

Photobucket

En om het geheel af te maken ook nog een rode schuur, te midden van al die witte bloesem....

Photobucket

En ook nog een super mooie gele "barn".

Photobucket

Photobucket
Een betere straat naam zou ik ook niet kunnen verzinnen...

Vond het super mooi om dit gezien te hebben. Het had iets heel aparts zo al die bloesem in zo'n mooie heuvelachtige omgeving. Toen we de fruitloop gereden hadden zijn we richting de route van Mount Hood gereden.

Photobucket

Deze route was ook zo rustig. Het zonnetje scheen vandaag weer volop en het was een mooie rit naar boven.

Photobucket

Deze foto's nog genomen vanuit een lager punt, maar als snel ging het rap omhoog.

Photobucket

Er was een vrij goede weg naar boven die makkelijk aan reed en al snel stonden we weer in de sneeuw. Er was gisteravond nog sneeuw gevallen hadden we op het journaal gezien, wat best uitzonderlijk is deze tijd van het jaar.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En vandaag was het 1 mei en op alle borden stond dat het ski gebied op 1 mei sluit en alleen nog in de weekenden geopend is. Vond het een erg modern uitziend skigebied. Wel jammer want ik had het wel leuk gevonden om met een stoeltjes lift nog verder omhoog te gaan. De temperatuur was wel een stuk lager hier beneden, maar met het zonnetje er bij was het eigenlijk heel erg lekker.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Omdat de skiliften en al het andere skigebeuren gesloten was, was het nu wel heel rustig en konden we alles goed bekijken. Er waren veel sneeuwscooters aan de gang en de echte ski liefhebbers waren zelf ergens hoog begonnen en skiede daarvan daan naar beneden.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Op de weg naar beneden nog even bij de rivier wezen kijken. Zo mooi toch nog met de sneeuw er nog wat naast.

Photobucket

Photobucket

Daarna zijn we de tolbrug bij Hood River overgegaan richting White water river, wat weer in de staat Washington ligt. Daar wordt zomers vast heel veel gekanoed. Het is een prachtige rivier met vele versnellingen.

Photobucket

Photobucket

De verhuur bedrijven van de tours op deze rivier waren druk bezig alles in het gereedheid te maken voor het naderende seizoen.

Photobucket

Photobucket

Op deze route ligt ook Mount Adams. We zijn er niet naar boven gereden, maar het vergezicht was erg mooi.

Photobucket

Via de 14 langs de Columbia river daarna weer verder terug naar Cascade Locks. Daar zagen we een aantal Kite surfers aan de gang. Wat een sprongen maakten die! De vliegers tilden ze meters hoog de lucht in. Toen we begonnen met kijken was er 1 en toen we weggingen waren er 5 bezig. Heel leuk om te zien. Thuis hadden we toevallig op de travelchannel een tv programma gezien over het surfen op Columbia river. Het schijnt door dat aan beide zijden bergen zijn er een soort van windgang onstaat wat het ideaal maakt om hier te surfer vanwege de krachtige wind. Voor ons heel leuk, want zo aan de zijde van de rivier kan je het als toeschouwer heel goed zien.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ongelooflijk wat ze allemaal in de lucht voor sprongen maken! En wij zaten lekker in het zonnetje er van te genieten.

Toen we weer verder gingen kwamen we even later langs Little White salmon lake met enorm veel kleine vissersbootjes. Er was een boten te waterlaatplaats en ik was verbaasd zo veel vissers bij elkaar te zien vissen.

Photobucket

Photobucket

We zijn uitgestapt en hebben een poosje met een man staan praten die er ook vaak viste. Hij vertelde dat de zalm hier uit de zee via de Columbia river, de old white water river op komt zwemmen om te paren in het voorjaar. En daarom zaten al die vissers hutje mutje bij de ingang van het meer. Dat er uberhaupt nog zalm door heen komt! Hij vertelde dat 1 pound zalm tegenwoordig $ 30,- kost en dat hij afgelopen vrijdag er 1 gevangen had van 13 pond. Een klein rekensommetje doet dan al snel verklaren waarom al die vissers hutje op mutje zaten. Het gaat om big money! 1 vis zou dan al zo'n $360,- opleveren uiteindelijk.

Photobucket

Photobucket

Vandaar uit zijn we weer terug gereden naar het hotel waar we op het terras nog even van het zonnetje genoten hebben. Morgen rijden we weer richting Seattle waar we weer naar het Hyatt hotel zullen gaan. Inmiddels hebben we zo'n 1200 miles gereden en daarbij komt de rit van morgen naar Seattle nog. Heel wat dus. Vindt Oregon echt een prachtige staat. De kust is adembenemend mooi en ook de omgeving van de Columbia River is prachtig. Ook vond ik het vlakke gedeelte tussen de kust en de bergen, heel apart om te zien. Voor ons is het "weer" ontzettend meegevallen. We waren op het ergste voor bereid en hebben heel wat dagen met zon gehad. De andere dagen zo af en toe een bui, maar na 10 minuten waren die vaak weer over. En door die buitjes hier en daar is deze staat wel enorm groen! Met prachtige bergen en heuvels!

Nog even ook een filmpje van vandaag.



Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtige foto's al dat bloesem deed me gelijk aan valkenburg van vorige week denken, daar bloeide alles ook zo mooi nu.
en wie wil er nu niet zo'n mooi uitzicht vanuit zijn hootelkamer, idd een schitterende staat dat oregon....

Anoniem zei

Ooooooooo wat ziet het er allemaal weer relaxed uit.
Lekker genieten potverdee..

Groeten uit HHW

Anoniem zei

Ben het helemaal met je eens dat Oregon prachtig is! Heel mooi die bloesems.

groet, Ineke

Anoniem zei

Jeetje wat maken jullie weer een prachtige reis zeg!! Genieten geblazen!! Ik leef weer helemaal mee ;-)

Groetjes Marieke!!

Anna zei

Hallo Petra en Ron,
Genoten van de verhalen en de foto's wat zijn ze weer mooi.
We waren een beetje achter maar nu weer helemaal bij.
Geniet er maar lekker van.
Het is wat voor ons , misschien de volg. vakantie.
Toos

Anja zei

Wat een prachtige omgeving daar in
Oregon. De bloesems maken het extra mooi.

M@riet zei

Wat een mooie foto`s! Ik ben een beetje bijgelezen en wat een verassing om te lezen dat je bij m`n schoonzusje op bezoek bent geweest,super, hartstikke leuk!Ik kan niet wachten om weer terug te reizen en dan dit keer natuurlijk ook naar Oregon ;-)
jullie hebben in ieder geval een supertrip!

xx Mariet

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's!
Weer een staat om aan mijn wensenlijstje toe te voegen.

Anoniem zei

Ziet er allemaal weer prachtig uit!!!
Veel plezier nog!
Yvonne

Anoniem zei

Ziet er inderdaad vreselijk mooi uit allemaal. Wat een prachtige naruut. geniet ervan.

Gr petra

Annemiek zei

Wat een geweldig mooi gebied!

Unknown zei

Wauw, mooie foto's!!! Geniet van je vakantie in het Noord-Westen!

Daniel

Anoniem zei

Geweldig wat mooi daar !
En die barn's dan..... wordt er hebberig van ;-)