donderdag 8 mei 2008

Het duurde even...

Maar we zijn gewoon thuis gekomen hoor. We zijn afgelopen vrijdag weer terug gereden richting Seattle en op de route er naar toe "fijn" even gestopt bij...... Eikieja!

Photobucket

Photobucket

Ik weet het, een normaal mens bedenkt andere dingen in zijn vakantie, maar bij ons vandaan is het 5 uur rijden naar de dichtsbijzijnde Ikea en nu kwamen er zo langs, dus tjsa? Heerlijk was het om weer even te struinen tussen alle meubels en keuken snufjes en vooral beddengoed. Heb er dan ook twee mooie dekbedden gekocht. Natuurlijk de Eikieja niet verlaten zonder de Zweedse ballen als lunch! Kon niet meer stuk, hi hi hi. Kan er nu weer twee jaar tegen aan, want dat was voor het laatst dat ik er was. Toen nog in Barendrecht ;-) Daarna zijn we Seattle nog ingegaan en hebben langs de kade van de haven gelopen. Er zijn daar allemaal restaurantjes en er lag nu ook een cruiseboot van de Norwegian cruiseline.

Photobucket

Photobucket

Ook nog even bij de Ferries van Seattle wezen kijken. Op die boten zie je altijd de beelden van Grey's Atonomy.

Photobucket

Wilden nog een retourtje Bainbridge doen, maar helaas hadden we geparkeerd waar je maar voor een bepaalde tijd mocht staan. We zouden dan 20 minuten te laat aankomen. Dus helaas. Maar wat een drukte met die ferries. Nou was het ook vrijdag middag, waarschijnlijk zijn er dan ook meer weekendgangers die naar het eiland willen. Afijn daarna nog een laatste rondje door Seattle met de zo gezellig doenige Public Market.

Photobucket

En toen weer op naar het Hyatt hotel in Bellevue. Dit keer hadden we een kamer aan de zuidkant, met uitzicht op Mount Rainier, het water en het Microsoft gebouw. Wat wil je nog meer ;-) Het hotel ligt echt heel leuk gelegen, want er is een groot winkelcentrum en heel veel restaurantjes en dat allemaal op loop afstand. Zo kwamen we er ook achter dat er een bowling baan en een bioscoop naast het hotel was. Allemaal binnendoor te bereiken. We besloten ter plekke om dan op deze laatste avond een filmpje te doen na ons eten bij de Cheesecakefactory. En ik mocht kiezen! En dat heeft Ron geweten, want ik wilde heel graag de film van Patrick Dempsey zien. Het was de eerste avond dat hij draaide. De film heet "Made of Honor" Ik moest nog even naar het toilet voordat we de zaal ingingen en Ron zou alvast gaan zitten. Dus ik kom even later de zaal binnen en echt de hele zaal zit vol met dames. En het was een hele grote zaal! Hoef dan ook niet zeggen dat Ron zich echt verheugde op de film, ha ha ha. Gelukkig kwamen er daarna nog 3 mannen binnen en twee mannen die de zaal inkeken en verschrikt er weer uit liepen ;-)
Afijn ik vond de film echt hartstikke leuk. Er waren veel komische scenes, met een hoog "Hugh Grant" gehalte vond ik. Maar echt heel leuk.



Zaterdag vlogen we weer terug naar North Carolina. Nou was Ron na de film begonnen met een kuchje, maar zaterdag was hij echt niet lekker. In het vliegtuig had hij volgens mij al flinke verhoging en het was best een aardig eindje van de west kust van Amerika weer terug naar de Oost kust. En toen we om half twaalf 's avonds dan eindelijk weer in North Carolina waren had hij het wel gehad. Zondag bleek al snel dat hij echt erge verhoging had. Zo tegen de 40 graden. Maandag dus niet aan het werk en maandag nacht ook nog steeds erge verhoging dus dinsdag dan toch maar langs de huisarts. Nou wonen wij hier ruim drie jaar en ik was er nog nooit geweest en Ron twee jaar terug of zo. Moet zeggen dat ik een beetje ongerust was omdat hij nadat hij was wezen douchen voor het eten hij dat kuchje gekregen had. En hoopte toch echt niet dat het ergens in de verte verste te maken zou kunnen hebben met de veteranen ziekte. Want ik had zelf helemaal nergens last van eigenlijk. Maar de dokter had zijn longen geluisterd en die klonken erg goed en hij dacht aan een virus. En gaf wat pillen en een neusspray mee. Met die pillen is hij zijn bed weer in gedoken, maar had gisteren nog steeds koorts. Vandaag lijkt het iets beter te gaan. Inmiddels ben ik ook een beetje aan het snotteren en kuchen geraakt en had wat verhoging gisteren, maar gelukkig niet zo erg als Ron. Mijn moeder in dit alles is de enigste die nog gezond rond huppelt en flink genoten heeft van het zonnetje de afgelopen dagen ;-)
Verder bleek bij thuiskomst dat de documenten van mijn werk, die door mijn vakantie onder andere collega's verdeeld zouden worden, niet verdeeld waren..... He jakkes.... Want daarmee kon ik maandag, na een vergadering, gelijk weer aan de slag. Bovendien bleek 1 nederlandse collega te zijn gestopt en dus was er nog maar 1 Nederlandse collega over en ik dan. En daarom kreeg ik als bonus nog "wat" extra documenten boven op het aantal van mij. Gelukkig werd ik gisteren pas grieperig en heb ik het allemaal af gekregen, maar moet zeggen dat het niet echt lekker terugkomen was. Dus vandaar ook de pauze in de blog berichtjes. Maar we zijn er weer!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi
Het thuisfront is inderdaad blij weer wat van jullie te horen. Moeders ging al twijfelen over de duur van de vakantie. Ze moeten al terug zijn toch of niet . Leuke reis hebben jullie gehad zeg. Minder leuk dat jullie beide ziek zijn of worden. Ron en jij heel veel sterkte en groeten aan je moeder. Doei Ingrid

Petra zei

Vervelend, om ziek terug te komen! Beterschap voor jullie beiden! Het is, dat we zo'n drukke zomer tegemoet gaan, anders zou ik best willen solliciteren naar de plek van die vertrokken Nederlandse collega. Het lijkt me wel interessant wat je doet!

Anja zei

Heerlijk om even in de Ikea te shoppen.
Vervelend om ziek van vakantie thuis te komen, hopelijk knappen jullie snel weer op.

Anoniem zei

He he daar ben je weer ,begon me al zorgen te maken en je te missen.
Jammer dat Ron ziek is en dat jij een hele berg werkt had.

Maar je avonturen van de vakantie neemt niemand je meer af.

Erna

Anna zei

Druk druk, maar zo te zien hebben jullie genoten.Prachtige foto's en leuke verhalen. Ziek maar goed uit en laat je moeder je nog even vertroelen nu het nog kan .
Groetjes aan allemaal toos en Gerard.

Anoniem zei

Bah wat vervelend of ziek thuis te komen van vakantie. Hopelijk knappen jullie snel op.

Maar ik web wel begrepen dat jullie een vreslijk mooie vakantie hebben gehad.

gr petra

Miranda zei

Ook ik moest na de drukte hier even bij lezen en jullie hebben een geweldige vakantie achter de rug! Maar die koorts en grieperigheid zijn een heel stuk minder. Gelukkig is je moeder er nog, kan die een lekker soepie maken, beterschap allen.
Groetjes Miranda en met Nikkie gaat het per dag beter hoor.

Anoniem zei

He Glories, wat zijn jullie nou aan t doen. Blijft wel in de familie he, ziek terugkomen van vakantie (ja ja ik heb me gister ook weer gemeld bij de dokterspost na het pinksterweekend). Konden we maar gewoon stoppen met werken hoef je ook geen vakantie meer te nemen en word je ook niet ziek meer. Maar ja wat doe jij natuurlijk weer alles andersom. Werken met een ziek hoofd waar je mee terugkomt van vakantie.(kon je toetsenbordje wel tegen snot, weer eens wat anders dan cola). Maar goed ik hoop dat Ron weer wat opknapt en dat jou niet ook nog die koorts staat te wachten. Maar nou mamsie er toch is als t je dan toch overkomt een lekker verwenbedje op de bank, net als vroeger. Ik hoop niet dat je een kastje hebt gekocht bij de Eikieja want als je nou terug moet voor dat ene ontbrekende schroefje...... pfff of is de klantenservice daar stukken beter??? Nou spreek je nog wel, sterkte daar allemaal,knuffels vanaf de berg

Anoniem zei

Wat een leuk verslag Petra! Je schrijft hartstikke leuk en de foto's zijn prachtig. Bedankt voor de link naar dit verslag.

Groetjes,
Sonja