dinsdag 27 mei 2008

Droger en hoge hakken, echte liefde....

Zaterdag zette ik de droger aan en hij maakt al een paar weken een zeer vreemd, maar vooral luid geluid. Echt niet normaal wat een herrie er uit komt. Ron had er al naar gekeken, maar alles zag er normaal uit en er was niks verstopt of zo. Maar nu kwam er een 3xl shirt uit in de maat S, niet echt handig. En het geluid was nog een paar decibel hoger geworden. Natuurlijk was ook dit apparaat, net als ons volledige aparaten bestand, van Whirlpool. En met het verhaal van onze vaatwasser in ons achterhoofd, hebben we besloten om het ding maar niet na te laten kijken, maar gewoon voor een nieuwe te gaan. De vaatwasser was binnen het jaar ook weer kapot gegaan. En nu was de garantie termijn voor de droger al twee jaar voorbij. Waarschijnlijk was de thermostaat nu ook kapot en dat zijn geen goedkope grapjes. Een ding was duidelijk de nieuwe zou in ieder geval een ander merk dan Whirlpool worden! Nou had ik gelezen dat HomeDepot met Memorial Day een actie had met 10 % korting op electrische apparaten. En na even op internet gekeken te hebben, bleek het zelfs nog mooier. Het was 10 % korting en gratis bezorgen en gratis de oude weghalen en ook nog eens een gratis giftcard. Natuurlijk stonden er tig sterretjes als verwijzing bij elke actie, dus dat beloofde veel leuks uiteindelijk bij betalen. Want al die kortingen en acties werken hier namelijk vaak vrij ingewikkeld.
Maar op naar de HomeDepot en als snel zag ik een droger. Voor mij hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld. Het ding moet drogen en als het kan een energie zuinige knop hebben en dan ben ik wel blij. Dus hadden er snel al 1 uitgekozen, maar toen kwamen alle aanbiedingen. Eerst vergat ze de 10 % korting, toen kwamen we er achter dat het meenemen van de oude, toch ergens vermeld moet worden voor het luttele bedrag van 0,01 cent. En het bezorgen kost in principe $ 59,00 maar daarvoor had ze een formulier wat je op moest sturen en daarna kreeg je die $ 59,00 weer terug van de Home Depot. Het zelfde dan ook voor de giftcard van $ 50,00. Vreselijk ingwikkeld, maar we doen het er maar mee, want ik als Hollandertje, vergeet dat soort dingen heus niet in te sturen, dus hebben ze aan ons een slechte ;-)
Afijn de bon opmaken, duurde langer dan de droger uitkiezen in ieder geval, maar hij wordt vrijdag gebracht en dan kunnen we weer zonder mega herrie aan het drogen.
Zoals ik al zei was het memorial Day weekend en weet niet wat het is maar dat weekend doet me altijd denken aan hamburgers en BBQ gedoetjes. En we hebben dan ook lekker hamburgers van de BBQ gegeten zaterdag.....

Photobucket

Ze waren erg lekker! Zondag was de bruiloft van Rebecca en Chad en het strand is hier zo'n 2,5 rijden vandaan, dus ik had aan Alison gevraagd of zij Stace en Connor uit wilde laten. Stace en Connor vinden haar helemaal leuk en ze woont naast ons dus dat zat wel goed. En zo doende gingen we om twaalf uur weg van huis richting Topsail Island! Het was wel wat drukker dan normaal naar het strand toe, maar ik had het erger verwacht. Waarschijnlijk zat iedereen er al en ging het voor ons mee vallen. Wet twee rare ongelukken gezien. Twee auto's in het midden in de berm en helemaal in de prak. Bij eentje stond de ambulance er al bij en de andere was net gebeurd. Zag er bij beiden niet zo heel best uit. Vraag me altijd af hoe zo'n eenzijdig ongeluk gebeuren kan? Misschien toch alcohol in het spel of de verveling. Want het is een vrij saaie rechte weg naar het strand toe?
Maar na 130 mile waren we op topsail en doordat we wat vroeger weg waren gegaan, konden we nog even op het strand kijken. Eerst even naar de pier dan. En eenmaal daar zagen we dat het normaal zo gemoedelijke Topsail helemaal afgeladen was voor Amerikaanse begrippen. Echt ik had het nog nooit zo vol gezien. Leek Scheveningen wel!

Photobucket

Allemachies wat een mensen. Op de pier was het ook veel drukker dan normaal.

Photobucket

Maar al die mensen is wel leuk om naar te kijken natuurlijk ;-) Veel werd er niet gevangen overigens en na in het zonnetje gezeten te hebben zijn we terug gelopen. En toen we terug liepen vanaf de pier zagen we net in de branding twee grote vissen zwemmen. Het water was er heel helder, dus je kon ze zo zien gaan. Zo grappig, op de punt van de pier staan 40 vissers bij elkaar en hier zag je de vissen zo zwemmen. Ron en ik stonden er even naar te kijken en toen kwamen er een stel vissers terug gelopen. Dus ik zei nog hier zitten twee grote vissen. Dus de vissers kijken en wat bleek? Een van de twee was een haai! Brrrrrrrr....., dat dat zo dicht langs de kust zwemt! Niet 1 van 2 meter lang natuurlijk, maar ik kon hem vanaf de pier zien. Dat wil zeggen dat hij ook niet heel erg klein was eigenlijk. Misschien was ie iets van 40 cm of zo? Afijn, dat heeft mijn kijk op zwemmen aan Topsail beach ook weer veranderd, hi hi hi. Maar, misschien kwam Sharkie ook alleen even aanzwemmen voor Memorial Day weekend en bevindt hij zich normaal in diepere wateren. Althans dat probeer ik me nu steeds wijs te maken.....
Daarna zijn we richting het huis gereden waar de bruiloft zou zijn.

Photobucket

Het was een mega groot huis met drie verdiepingen en daar onder nog een garage. Heel fraai allemaal! We zijn een klein stukje verder nog bij het strand wezen kijken, maar ook hier mega druk vandaag. We hebben ons daarna in ons bruilofts kostuum gestoken en zijn naar een community parkje geweest van Topsail, waar een leuk prieeltje was. Daar wat gedronken en naar de vissers gekeken.

Photobucket

Toen het zo'n 5 uur was, zijn we weer richting het huis gegaan en kwamen we nog een collega en zijn vrouw tegen. Ik moest nog even mijn "beachwedding" schoenen aandoen, want ik liep daar voor op slippers. Maar ik had dus hele leuke schoenen gevonden. En toen ik die zag in de winkel, dacht ik meteen, die zijn leuk voor de strand bruiloft. Het waren een soort van espadrilles met de voorkant dicht en aan je hiel een elastiekje en zowaar een hak! Ik draag nooit hakken eigenlijk. Vind mezelf met mijn 1.85m vaak al veel te lang en zo'n hak maakt me alleen maar langer. En, ook niet geheel onbelangrijk, ik loop voor geen meter op hakken. Ben echt niet een type er voor. Zou zo mijn enkels breken op van die naaldhakken ;-) Afijn, met mijn "hakkies" aan, op naar het huis. En we werden ontvangen op de 1e verdieping en konden zo binnen door het huis naar het deck. En via het deck en brug over het duin naar het strand, waar de stoelen en het prieeltje klaar stonden. Het zag er echt super uit allemaal! Zo mooi en sfeervol versierd!
Dus wij de trap naar beneden het strand op.... En toen gebeurde het, ik zet 1 stap in het zand en dat was nog niet het moeilijke, maar die hakkies..... Die verdwenen gewoon naar beneden en voor ik het wist.... ploep..... daar zat ik dan met mijn gat in het zand onderaan de trap..... Ohhhhhh, echt weer wat voor mij hoor.... Waarom ik het ook probeer? Hakken bij een strandbruiloft, wie verzint zoiets nou? hahaha. Flipflops hadden het moeten zijn! Afijn Ron die natuurlijk ook in een deuk lag, van het lachen wel te verstaan, hielp me uit mijn lijden en ik stond weer. Nu nog proberen verder te lopen op die dingen! Wat een ramp! Hoe krijg ik het toch weer voor elkaar? Ik keek nog even achterom naar de plek des onheils en zag dat ik met mijn elegante achterwerk ook nog eens een prachtige afdruk had achter gelaten in het zand, ha ha ha. Echt ongelooflijk toch weer, wat een typische "Petra-move". Was zo blij dat we een beetje op tijd waren en dat er godzijdank nog niet veel mensen aanwezig waren bij het prieeltje. Maar we hebben er weer van geleerd, bij mijn volgende uitnodiging voor een beachwedding laten we de "hakkies" thuis ;-)
Daarna zijn we op de stoeltjes gaan zitten in afwachting op het bruidspaar. En dat is ook al niet zo makkelijk, want van die klapstoeltjes in het zand die zakken eerst ook zo'n 30 cm naar beneden als je er op gaat zitten. Was natuurlijk helemaal op mijn hoede, want 1 keer vallen was wel genoeg. Dus vooral niet wiebelen op het stoeltje. En ik kan je vertellen echt comfortabel zit dat niet meer na zo'n half uur, maar ja ik bleef zitten waar ik zat, want met mijn schoenen deed ik geen stap meer daar op het strand, dat begrijp je wel. Had ze eigenlijk ook gewoon uit kunnen doen, maar op dat moment dacht ik niet zo helder ;-)
Om ongeveer 6 uur kwam Chad de trap af (op slippers, hoe verstandig!) en daar na de 5 bridesmaids en de 5 groomsmen (ook allemaal op slippers) Daarna kwam Rebecca en haar vader en het bruidsmeisje (Rebecca ook op slippers) en begon de bruiloft. Het was echt super mooi en heel speciaal zo te trouwen aan het strand! Het was een prachtige dag, met een zacht briesje en zo'n 28 graden. Heerlijk gewoon en zo bijzonder om dat mee te mogen maken.

Photobucket

Tijdens de cermonie speelde ook nog familie een nummer van John Denver en was er muziek gemaakt door haar oma. Heel muzikaal allemaal, net als Rebecca. Ook zij zingt in een band. We zijn naar een paar optredens van haar geweest en ze heeft echt een prachtige stem. En nu klonk de muziek van haar familie bij de ceremonie er ook heel mooi bij.

Photobucket

Na de ceremonie, werden er foto's gemaakt op het strand en waren er hapjes voor de gasten. Na die fotosessie kwam het bruispaar en gingen ze hun eerste dans doen en werd het dinner buffet geopend. Wat heel lekker was met kipfilet en rundvlees. Rebecca ging daarna zelf ook een nummer zingen voor Chad. Vond haar heel goed zingen en dit keer was het met haar nieuwe band, want zelfs nog leuker klonk allemaal. Daarna werd de taart aangesneden, welke ook helemaal in het strandthema was. Met mooie schelpen erop en een soort van bruine suiker er omheen als zand. Heel apart gemaakt.

Hier ook nog het filmpje van de bruiloft.



Na de taart en wat drinken was het inmiddels al weer 10.30 uur en zijn wij weer op huis aan gegaan. Het was namelijk ook nog 2,5 uur terug rijden en zo lang willen we de hondjes ook nooit alleen laten. Maar het was echt super leuk en mooi geweest en vast en zeker een onvergetelijke dag voor hen. En voor ons ook, als was het alleen al vanwege de snoekduik ;-)


Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig zeg z'on bruiloft op het strand, heel apart om mee te maken.

Erna

M@riet zei

OOOOOOh wat heerlijk romantisch! Leuk om het mee te maken zeg...Volgens mij hebben wij Rebecca toen zien optreden in Apex?
Die stunt met die "hakkies" had mij ook kunnen gebeuren, ik zwik zelfs op blote voeten dus troost je ;-)
Bedankt voor je commentaar op m`n blog,het heeft geholpen hoor!

Petra zei

@ Mariet
Ja precies, dat was Rebecca die zong op Apex Peakfest! Goed onthouden hoor!
Ga gelijk even "kieken" op je blog.

Anoniem zei

Wij hebben Rebecca ook in Apex gezien en natuurlijk gehoord!! Ze kan goed zingen, we hebben toen nog een CD gekocht. Leuk om de foto's van hun trouwen zo te zien, grappig hoor.

Ik heb je in gedachten op je hakkies zien lopen en vallen hihihi
Echt iets voor jou.

Groet,
Kaar

Petra zei

@ Karin
Ja dat is ook nog eens waar. Jullie kennen Rebecca ook.En inderdaad toen een cdtje van haar gekocht. Leuk he om dan nu de trouwfoto's te zien.

Anoniem zei

OhOh die hakkies, wat heb ik weer zitten lachen. Vooral omdat ik sinds hele lange tijd vandaag ook op mijn gat zat en van het lachen aan broer moest denken tja dat gaat wel eens fout he. Ik had geen hakkies aan maar mijn burostoel (wees gewaarschuwd in je nieuwe kantoor) wegreed en ik met stoel en al onderuit ging. En die trouwerij.... wat een romantiek. En dan zingt Rebecca ook nog een van mijn lievelingsnummers, hoor ik vaak op de radio. Dat crinkle my nose vind ik zo grappig. Bij ons van Berkeltjes snap je wel waarom.... Weer een ervaring om niet te vergeten.
groetjes,
Anneke

Petra zei

Oh jee, ik kan me je opgelaten gevoel helemaal voorstellen. Ik ben eens in het midden van een dansvloer in een volle zaal uitgegleden. Wat een prachtige bruiloft met die staalblauwe lucht! Ik hoop, dat je droger goed werkt, die van ons is wel luidruchtig, maar dat komt omdat de kinderen riemen en alles mee laten drogen!

Anja zei

Wat romantisch zo'n bruiloft op het strand.
Leuk verhaal van je "hakkies", wat voel je jezelf dan opgelaten hè.

kastelke zei

Zo'n strandhuwelijk lijkt me altijd heel erg romantisch. Maar 'k had er ook nog nooit bij stil gestaan wat je dan aan je voeten draagt... (ik haat zand in mijn schoenen!!!)

Annemiek zei

Wat een ontzettend mooie plek voor een bruiloft. Het ziet er heel goed uit!

Anoniem zei

Wat een schitterend verhaal heb je er weer van gemaakt. Wel heel apart zo'n bruiloft op het strand.

groet, Ineke

Miranda zei

Tranen van het lachen, echt ook zo herkenbaar bij mij, maar als ik deze reacties lees hebben we allemaal wel eens zo een stunt meegemaakt. Bedankt voor je humor. Ik moet zeggen dat ik er erg van geniet. Groetjes....