dinsdag 20 mei 2008

Toeren

Zondag overdag was het al weer heerlijk weer en is Ron 's morgens een stukje wezen toeren. Richting Chapel Hill waar op zondags altijd motoren verzamelen.

Photobucket

De weg er naar toe gaat langs allemaal binnenwegen en dit keer heeft hij het zelfs gefilmd!
Wil persoonlijk niet weten hoe dat er uit zag, hem filmend op de motor, maar er is beeldmateriaal ;-)


Verder kan ik ook mede delen dat ik inmiddels zowaar een stukje ben mee gereden met Ron op zijn motor. Met de nadruk op stukje, hoor. En eigenlijk was het niet zo eng als ik gedacht had en zat eigenlijk best lekker. Maarja, we gingen iets van 5 km per uur, dus dat was goed te doen. Tempo van onze grasmaaier zeg maar. Lekker veilig. Maar..... het begin is er! Volgende keer misschien wel 10 km per uur, ha ha ha.Ron heeft trouwens ook zijn nieuwe kenteken voor de motor binnen gekregen. Het is wel een toepasselijke vindt ik zelf.

Photobucket

Photobucket

Toen Ron aan het toeren was heb ik Connor gebadderd en geborsteld. En.... ook Stace moest weer geborsteld worden. Hij krijgt nu echt weer wat langer haar en goh dat is toch zo fijn weer om daar door heen te borstelen. Ik heb boven een speciale borstel tafel, maar dit keer had ik Stace even op de tafel in de porch gedaan. Het was zulk lekker weer en met een verfrissend windje er bij was het voor hond en baasje gewoon even heerlijk!

Photobucket

Nadat Ron was thuis gekomen zijn we wezen wandelen met ze bij het Koka-booth meertje in Cary. Even kijken voor aanstaande woensdag. Waarschijnlijk was er op zaterdag avond ook wat te doen geweest bij Koka Booth, want er stonden overal drang hekken en mensen waren van alles aan het opruimen. Maar zag nog geen "Duran Duran" signs in ieder geval. Op zich is het superfijn dat woensdag het concert concert is en niet vandaag. Want terwijl ik dit berichtje tik (op dinsdagavond) komt het met bakken uit de lucht en onweert het, met hagel en zelfs een tornadowarnings. En voor morgen wordt er een stralend zonnetje afgegeven. Dus ideaal voor een buiten concert!
Nadat we terugkwamen hebben we nog lekker in de tuin gezeten en heeft Ron al voor de tweede keer deze week het gras gemaaid. Het groeit echt met dit weer, zo nu en dan een buitje met warmere temperaturen. Heb ook nog even wat foto's van Stace gemaakt. Hij ziet er weer zo mooi uit nu. Gekamd was en weer een lekker dik vachtje!

Photobucket

En heeft het duidelijk naar zijn zin weer! Het gras is altijd zo lekker als het net gemaaid is namelijk!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En..., natuurlijk moest er ook nog even gefrisbeed worden!

Photobucket

Photobucket

Ook Connortje was weer supermooi na zijn bad van die ochtend ;-) Hier staat hij een beetje in de rondte te kijken en van de frisse wind te genieten.... En heeft vooral geen zin om de frisbee te gaan pakken ;-)

Photobucket

Ja wat is er dan zo bijzonder als ik hier een beetje sta te kijken????

Photobucket

Maandag overdag ben ik eerst met de hondjes aan de wandel geweest en heb ik daarna vooral gewerkt. 's Avonds had ik een Home Interiors Party bij Kimberly hier in de wijk. Ik was al eens eerder naar zo'n party geweest en het is net iets anders dan een gewone sales party. Zo krijg je allemaal nep-dollars, die je verdiend door het meebrengen van een pen $ 100,- of de uitnodiging $ 200,-. En tijdens het verkooppraatje worden er ook "strik"-vragen gesteld waarmee je nog meer dollars kan verdienen. Dit keer was er ook een "barnpet" bingo. Je moest een dier kiezen, die opschrijven en een 7-tal cijfers onder de 21 en die ook opschrijven. Daarna werden er de verschillende cijfers opgenoemd en als je een cijfer had die opgenoemd werd, moest je het geluid maken van dat dier wat je opgeschreven had. Nou ik kan je vertellen dat dat ontzettend op de lachspieren werkt, want zo zat de woonkamer ineens vol met allerlei dieren. Slimme ik, had een geit gekozen. Maarja wat voor geluid maakt een geit nou ook weer. Dacht eerst een Behhhh, maar dat is meer een schaap. Dus heb er een Bahhhh van gemaakt, ha ha ha. Je moet inventief zijn niet waar? Grappig ook te horen hoe verschillend de geluiden zijn van Amerikaanse kinderboederij dieren dan die in Nederland. Zo maakt een haan hier geen "kukeleku" geluid, maar een "cock-a-doodle-doo". Heel verbaast vroeg ik dan ook aan die vrouw, wat voor soort dier zij nou had. En het was natuurlijk maar vreemd dat ik dat niet herkende, ha ha ha. Klein cultuurverschilletje ;-) Maar met mijn geit had ik wel bingo en verdiende dus weer een smak met nepdollars! Vooruit met die geit dus!
Afijn na het verdienen van de werkelijk "honderden" dollars was er een veiling. Er waren vier mooie tassen met een geheim kado, waar op geboden kon worden. Ben dan ook flink uit mijn dak gegaan en heb $ 1000,- geboden uiteindelijk en was het hoogste bod. En daarna mocht ik een tas uit kiezen. En wat bleek, er zat een hele leuke kandelaar in met geur kaars. Echt heel leuk!
Daarna werd er nog flink door geboden op de andere tassen, wat echt leuk was om te zien. Maria, ook 1 van onze buurvrouwen die een Italiaanse achtergrond heeft, was helemaal in vorm gisteravond en ik heb zo gelachen. Even uit leggen.... Maria heeft een dochtertje van drie jaar en die was net voordat ze naar de party toe kwam, bij haar het toilet in gekomen en vertelde haar dat haar "butt to big was for the toilet". En ik moest zo lachen! Maria kan dat ook op een zeer amuserende manier vertellen, dus dat werd zo een beetje het thema van de avond. Je zal maar zo'n drie jarige rond hebben lopen ;-) En als troost kreeg ze dan ook wat extra "cash" van de meelevenden, ha ha ha. Kortom het was een leuke avond.
Vandaag ben ik weer met de hondjes aan de wandel geweest en in de tuin bezig geweest. Even dan ook een fotootje van 1 van de vele pruimen in mijn pruimen boom.

Photobucket

Toen ik de hanging baskets aan het water geven was, kwam Alison naar buiten en had een kadootje voor me. Van de week moest zij voor haar werk naar Colorado en was Bob met een verhuizing bezig van zijn werk. En heb ik de honden van hun uitgelaten tussen de middag. Was trouwens ook nog iets. Ik was vorige week de coniferen in de tuin aan het snoeien geweest en Bob had gezegd dat als ik toch in de tuin was ik hun honden ook wel naar buiten mocht doen. Dus ik was lekker aan het snoeien. Weliswaar aan de andere kant van de tuin begonnen, dus kon eigenlijk Winston en Barkley, hun Labradors niet zien. Was wel tussen door telkens even over de schutting aan het kijken geweest en de derde keer dat ik dat deed zag ik ine een spoor van aarde hun porch in gaan..... Oh oh...Volgens mij was Barkley of Winston ook aan het snoeien gegaan. Dat zag er niet goed uit. Alison heeft zo'n hondendeur en de honden kunnen dan zelf in en uit de porch lopen. Dus ik maar eens even gaan kijken. En eenmaal in de porch, stond er een zwaar kwispelende bruine labrador mij aan te kijken. Met van die oogjes, van is het niet geweldig wat ik mee naar binnen wil nemen. Wat een draakje he? Het bleek dus een plant uit 1 van haar bloempotten te zijn, die met wortel en al uit de pot was gerukt door het schatje, ha ha ha. Ik moest eigenlijk zo lachen, want hij vond zichzelf zo knap dat het hem gelukt was. Ben dan ook maar een veger en blik gaan halen, om het bewijs maar zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Al vonden de honden dat eigenlijk maar zonde, volgens mij. Heb het hele verhaal later die dag aan Bob verteld en dat de plant echt "overleden" was. Hij moest er wel om lachen en vertelde dat het echt wat voor hun honden was en dat ze zelfs hele bomen naar binnen willen slepen soms. De rest van de week was ik "een gewaarschuwd Petra" en hield natuurlijk alle plantjes in de gaten. En gelukkig is het bij 1 exemplaar gebleven. Maar nu kwam Alison dus een bedankje brengen en ze had voor ons een bioscoop giftcard gekocht. Zo leuk! Het kaartje er bij was ook uit naam van Barkley en Winston. Toch wel heel lief van ze!
Verder nog wat foto's uit de tuin....

Photobucket
de bramen bloesem komt bijna uit....

Photobucket
De Deutzia in bloei.....

Photobucket
De Clematis in bloei....

Photobucket
Roos in bloei....

Photobucket
De bloem van de hibiscus.....

En ik had al verteld dat het op het moment hier zo aan het onweren en regenen is. Maar de hagel was net echt enorm..... Grote bonken kwamen er gewoon naar beneden zetten...

Photobucket

De ramen waren echt hartstikke nat, dus je ziet het niet zo goed op de foto, maar het hele grasveld ligt vol met hagelstenen. Ze waren ze groot als een quarter!

Photobucket

Gelukkig had ik veel plantjes in de porch gezet, voordat de bui er aan kwam, maar de rozen zullen er zeker niet mooier van geworden zijn helaas...
Afijn het is weer een heel verhaal geworden toch weer. Morgen naar Duran Duran dus daar over van de week meer!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Miranda zei

Geweldig dat je daar naar toe gaat! Komen ze ook bij ons in Virginia? En wat zien de honden er weer geweldig uit na de wasbeurt, net als je bloemen trouwens. Nou maar hopen dat de Japanse beatles je tuintje voorbij vliegen niet...kan je tenminste heerlijk gaan genieten van al dat fruit.
Groetjes Miranda

Anoniem zei

veel plezier vandaag bij duran duran en hopenlijk heb je ook goed weer....

Jasmino zei

Wat een leuke foto's van je honden weer! En die hagel..... jeetje wat een joekels.....

Anoniem zei

Veel plezier bij Duran Duran, kijk al uit naar je verslag....

Wat een hagelstenen, gelukkig valt de schade mee (ja toch?!?!)

Groetjes,
Kaar

Anoniem zei

Wat een mooie/leuke foto'weer.
Heldhaftig dat je een ritje achterop de motor gemaakt hebt.

Veel plezier bij Duran Duran.

groet, Ineke

Anoniem zei

Hoi
Wat een lef zeg op de motor. Je krijgt in ieder geval geen bekeuring voor te hard rijden. Moest wel lachen om die plant binnen in huis. Beau heeft zo ook een pas geplant boompje, net door de mannetjes van de gemeente geplant, eruit gerukt. Hij rende er heel hard mee rond over het grasveld tot hij alleen nog maar een polletje had. Was een leuk gezicht. Sorry hoor gemeentemannetje. Groetjes Ingrid

Petra zei

Wat een schattige wolbalen hebben jullie toch! Ik heb smakelijk gelachen om je geiten verhaal, inderdaad veel dieren hebben een Engels accent hier, ha ha ha! Waarom een Nedelandse koe "boe" zegt en een Amerikaanse "moo" is mij nog altijd een raadsel.
Veel plezier bij Duran Duran, super lijkt me dat!

Anoniem zei

Duran Duran dat is gaaf zeg..

Wat zijn die bloemen bij jullie al ver zeg..Hier komen net knopjes her en der..

Motor, brr ik heb er ook niks mee...

gr petra

ann en ron zei

lekker naar Duran Duran geweest peet?

pff wat een hagelstenen, die hadden wij vorige week ook dat we op de camping zaten maar dat krijg je met dat rare weer hier momenteel. ineens is het dan fftjes slecht en ff later weer heerlijk weer.

He leuke fotos van de honden blij dat het nog steeds goed gaat daar.

An mag nog een keer een zwembadles en een buitenles en dan hebben wij weer rust in S'berg.

We gaan je dus gauw weer spreken

groetjes

Ronald