maandag 23 augustus 2010

Heerlijk

was het afgelopen weekend. Echt een weekend waar in we eigenlijk alleen maar leuke dingen gedaan hebben. Vrijdagavond kreeg ik een mailtje met de vraag of we zaterdag middag aan het zwembad van vrienden door wilden brengen. Zij hebben ook twee Beardies en de hondjes zijn altijd meer dan welkom bij hen.

Dus ja leuk!! En zo gingen we zaterdag middag dus met de honden naar Clayton waar zij wonen. Ze hebben een leuk huis en een prachtige vrije tuin. Met eigen rivier die daar door heen stroomt. Heel bijzonder plekje! Het zwembad en terras alleen al!Stace en Connor vonden het heerlijk om zo in de rondte te kunnen stekkeren.Hun Beardies zijn het zwembad helemaal gewend en zwemmen er een eind op los. Prachtig gezicht.Op naar de bal....En weer terug naar het trappetje...Waar onze twee helden haar staan op te wachten voor die bal ;-)Stace heeft zich niet in het water gewaagd. Hij was zijn plonsduik van de vorige keer dus nog niet vergeten. Deze keer lette hij dus wat beter op waar hij liep. Maar Connor heeft wel lekker gezwommen. Die vind het wel leuk en komt dan even bij je "hangen". Even dobberen zonder te zwemmen is Connor zijn ding wel hoor. Dit keer had hij Danny uitgekozen om te hangen ;-)En dat kan ie een hele poos volhouden zo hoor. Het is zo'n lekkere knuffelkont die Connor.Om daarna weer rondjes te rennen om het zwembad heen.Denny en Karla hebben een Pools Duitse achtergrond en hebben jaren in Chicago gewoond. Nu waren ze daar onlangs geweest en hadden ze bij DE Duitse slager in Chicago worst meegenomen. En die zouden we eten op de BBQ vanavond. Met zuurkool en al! En echt ik kan je zeggen het was heerlijk! Beter dan in Duitsland, echt waar. Heerlijke gerookte worst! Om je vingers bij op te eten! Een zeer geslaagde zaterdag dus!

Zondag waren we vroeg wakker en besloten op de motor een ritje te gaan maken naar.... de Cracker Barrel! We hadden al wel samen van de week 's avonds op de motor een ritje gemaakt van de week, maar het was zo heet gewoon. Maar nu dus vroeg op pad, toen het nog een beetje te doen was. Het was nog net 29 graden toen we weg reden. Ook al warm hoor, maar beter dan bijna 40 graden 's avonds. En zo moest ik voor het eerst met mijn nieuwe mobiel gaan tanken!Weer een ervaring rijker. Daar hoef je geen dikke portemonnee voor mee te nemen, wan het was nog geen $ 5 dollar wat er in ging. Het is echt een super motor hoor. In tegenstelling tot degene die ik hier voor had, hoef ik nu niet meer te schakelen. Wat een pret!!! Kwa model lijkt hij op een grote scooter zeg maar. Ben er zo blij mee. Het motorrijden is er 10 keer leuker op geworden. Voel me als Estelle Gullit die op haar Vespa door de PC. Hooftstraat rijdt, zeg maar. Maar dan anders ;-)

Ik geniet nu veel meer van het motorrijden, omdat ik niet meer hoef te denken in welke versnelling ik rijd, hoeveel ik terug of op moet schakelen. Gewoon alleen gas geven en remmen, dat is het. Wat een uitvinding!

En nu dus op richting de Cracker Barrel. Met een big smile op mijn gezicht!Mooie van de motor is trouwens ook dat er een mega grote opberg vakken op zitten. Dus mijn "tassie" en ander handige fratsen, kunnen ook gewoon mee. Niet dat ik nou een hutkoffer mee sjouw, maar het is gewoon wel handig als de mogelijkheid er is niet? En... er zit een groter voorscherm op, dus ik waai niet helemaal uit mijn hempie. Alsof het ding voor mij gemaakt is zeg maar.

We hebben hem via Craigslist gekocht. Op vakantie in Michigan hadden we er een stel zien rijden. Leek me helemaal geweldig, toen ik zag dat je hierop niet hoefde te schakelen. En toen we er hier voor gingen kijken, bleek er 1 wijk verderop er 1 te koop te staan. Echt, die heeft gewoon op mijn staan wachten. En zo konden we nu dus mooi op de motor een ontbijtje gaan doen bij de Cracker Barrel!Het was zoals eigenlijk altijd druk bij de Cracker Barrel. Maar wat hebben we weer gesmuld. De calorietjes rijden we er op de terugweg wel af, hahaha...Wat een berg met eten he? Niet normaal wat je altijd krijgt daar. Maar wel lekker.
Ze hebben er een soort van wentelteefjes met bramen. Dat is echt zoooo lekker. Niet elke zondag doen, maar zo af en toe, moet je van het leven genieten ;-)Afijn daarna weer via de toeristische route terug. Inmiddels stond de temperatuur teller (ja ja, die zit er ook zelfs op!) al op 35 graden en het was wel zweten hoor. Als je toch even bij een stoplicht stil staat, ga je bijna dood. Het is een kwestie van vooral blijven rijden.Vlakbij Lake Wheeler stak er ineens een vos de weg over zeg. Nog wel ruim voor me en dus kon ik het beestje op mijn gemakje bekijken. Puur natuur!

Nadat we thuis gekomen waren, dachten we nog maar aan 1 ding. Zwemmen!!! En dus snel omkleden en plonzen in het zwembad hier in de wijk.

Zoals ik al zei een heerlijk weekend! Wat een zaligheden zo vlak achter elkaar niet?
Daarna zijn we weer terug gegaan en bij de hondjes gezeten in de porch. Boekie lezen en toen betrok het een beetje. Er was ook wel regen voorspeld voor zondag. De heertjes waren nog behoorlijk uitgeteld van het zwemfeestje van de dag er voor en toen bedachten we dat we wel naar de film konden gaan. En zo zaten we een uur later in de bios. Dat krijg je als je vroeg je bed uit valt, dan kan je veel dingen doen op zo'n op zondaagje!De keuze was op de nieuwe film, Salt, van Angelina Jolie gevallen. Toen we vorig jaar in New York waren werd die film net opgenomen en hadden we bij onze rondleiding door het Waldorf hotel nog de hotelkamer van Miss Jolie en Mr. Pitt gezien. Dus het was wel leuk om nu het resultaat te zien. Het was een spannende aktiefilm in ieder geval. Stoere Jolie overwint de halve wereld ;-)

En zo was het weekend vol en gevuld geweest met allemaal leuke dingen! Heerlijk! Zo wil ik ze wel vaker ;-)

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Leuk weekend!!
Hihi die hondjes;-) lekker genieten van het water.
Jeetje wat een berg eten!!!
Wat merk moto rijd je nu dan?

Petra zei

@ Kristel
Het is een Suzuki, Type Brugman.
Nou hebben we elkaar op elke manier al gesproken vandaag he ;-)
FB doet het nog steeds niet hoor.

B. zei

Heerlijk, jullie hebben het zwembad weer voor jullie zelf zie ik.
Ik vroeg me al af wat voor film Salt was, handig nou hoef ik het niet meer op te zoeken;-)

Anja zei

Inderdaad een heerlijk weekend, een weekend met een goeden randje :-))

Anja zei

Ik bedoel natuurlijk een gouden randje.

Jasmino zei

Wat een heerlijke dagen, dagen met een sterretje! Lekker genieten hoor!

Anoniem zei

Dat ziet er allemaal heerlijk uit.
Het eten, zwemmen en die motor is ook helemaal geweldig.

Erna

Anoniem zei

Peet, je ziet er stoer uit op je motor!! Wat een gezellig weekend hebben jullie gehad. Lekker genieten, zalig!!
Groetjes, Kaar

Edwin zei

Klasse Petra,
Ben blij je weer op een tweewieler te zien. Zou zeggen, veilige km maar weer !!!!!!