dinsdag 3 augustus 2010

Rainy day

Zaterdag, 31 juli 2010

We worden wakker met regen en de voorspellingen zijn voor die dag ook niet zo best. Minder.... Maar wat doe je er aan? We bellen nog even naar familie en feliciteren een zwager en horen dat een andere zwager in het ziekenhuis op genomen is. Dat is wat minder. Gelukkig was alles inmiddels wel onder controle, maar toch dat zijn mindere berichten.

Inmiddels is dan de regen veranderd in bui achtige regen en we laten de honden uit. Dan pakken we de spullen bij elkaar en dat gaat rap met een camper. Stoeltjes in klappen, luifeltje in en rijden maar. We hebben op het internet nog een camping gereserveerd in Montague voordat we weg reden en die richting rijden we dan ook uit. In eerste instantie was het plan langs de kust. Maar Miep dacht anders en voor we het weten zitten we midden in de bossen en de meren. Ook leuk...Wij hadden toch altijd een idee dat Michigan een soort van vlak was. Is het ook wel, op sommige plekken, maar hier in ieder geval niet. Het is puur steil en een fraaie weg om te rijden. Natuurlijk ben ik weer aan het kijken voor herten en ander loslopend wild. Maar zie niks. Houden vast ook niet van de regen.Dan zien we vanaf een brug een heel stel kanoers bij een te water laat plaats en we keren om en gaan er kijken!

Wat leuk is het hier. Ik maak een praatje met 1 van de kano dames. Het schijnt dat deze rivier je 3 uur lang bezig houdt. Daar worden ze dan weer op gepikt en naar het beginpunt gebracht. Echt leuk!Ik loop een stukje verder en daar kan je onder de brug door kijken. Het barst er van de kanoers. Wat een drukte op de Manistee rivier! Dat moeten we wellicht ook nog een keertje gaan plannen. En terwijl ik foto's maak hoor ik ineens gejuich en geklap. Later hoor ik van Ron dat er een kano om gegaan was en er twee vrouwen zeikie nat uit kwamen. Ik zie alleen de verzopen dames, maar heb de actie gemist.Deze meneer ging namelijk helemaal niet omver.... Verre van dat. Zo leek het me dat ik dit zelfs kon doen ;-) Nu misschien toch niet, ha ha ha. Het is er erg mooi de omgeving en er zijn overal meertjes en bossen.We gaan daarop weer naar de camper en rijden richting de camping. Waar we een alleraardigste mevrouw treffen achter de balie. Ron die nog twijfelt tussen drie plekken, gaat met haar mee om naar de plekken te kijken. Ze blijkt een Smartje te hebben. Vaak hebben ze een golf wagen om je naar de plek te brengen. Maar nu dus een Smart. En wonder boven wonder, past Ron daar in. De vrouw zelf is denk ik zo'n 1.60m en het is een grappig gezicht ze samen naar de Smart te zien lopen.

Uiteindelijk komen ze terug en heeft Ron een plekje gevonden en rijden we naar het plekje. Het is een zgn. Pull through en we parkeren er.De camping ligt in een bos voor een groot gedeelte en aan een rivier. We lopen dan ook met de hondjes naar de rivier toe. Ook daar zijn kano te water laat plaatsen.Echter geen kano te zien. Wel tentjes. Het is een mooi plekje....Het is er wel druk op de camping. En op sommige stukken staan ze wel heel dicht op elkaar. Het is weekend en volgens mij heeft ook elk bezet plekje een kampvuurtje....Leuk, maar de halve camping staat blauw onder hand door alle rook. Het wordt een late avond...., bij onze buren ;-) Pfffff wat een luidruchtige typjes. Vier mannen in 1 caravan, dat wil wel. Maar... toch val ik vrij snel in slaap. Het was weer een lang daagje.

Groetjes Petra

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha die Petra,

Hier ietsje zuidelijker (curacao) is het ook een rainy day.
haha maar die mooie huizen staan hier niet hoor.

Weer blauw gelegen om je douche verhaal hoe verzin je het, 15 cm te kort. Hoop dat je inmiddels weer een fijnere douche hebt gevonden en anders miss bij de buurman in de all you need is love camper.

En die pruimen, mijn god als ik er aan terugdenk wat heb ik er een buikpijn van gehad. En er was ooit een overschot, tassen vol mochten we plukken en dan een tas vergeten mee naar huis te nemen, nou je kon er jenever van trekken een week later mijn god wat een stank, vergeet ik ook nooit meer. Maar lekker dat ze waren, weet dus precies waar je het over hebt...

Hier gaat t inmiddels weer beter met Jor hoor. Tijd voor mams om weer in te pakken.
Overmorgen weer de oversteek maken.
Terug naar de koelte.
Jullie veel plezier nog op jullie trip. Spreek je weer, groetjes aan Ron en knuf voor Stace en Connor.
Ayo de buurvrouw van beneden.

Petra zei

Hey An!!!
Volgens mij heb ik hier en daar de berichtgeving gemist. Ik zag dat je op Curacao was maar dat Jor iets had heb ik niet mee gekregen. Tijd voor een belletje volgens mij!!!!

Ja die pruimen... Wat waren ze lekker he? Jij een fijne reis terug naar huis en we bellen snel!!!

Peet