dinsdag 3 augustus 2010

Holland?

Zondag 1 augustus,

Tweede blogje dat ik vandaag aan het tikken ben. Ben aan een inhaal poging bezig ;-)Dus hieronder staat nog een verse he ? ;-)

Al vroeg vertrekken we van de camping in Montague. Ron, die onze buurmannen wel heeft gehoord, vindt dat ze nu ons ook wel mogen horen en wil eigenlijk even toeteren bij vertrek. Van te voren heeft hij er al binnen pretjes van ;-), maar doet het toch maar niet. Al laat hij wel de camper even een beetje koel draaien en met wat extra gas rijden we weg. Waarschijnlijk liggen ze in een dikke moonshine roes nog te tukken of in volledig coma en horen ze er niks van. Maar... het geeft ons voldoening ;-)

De eerste stop vandaag is in Grand Haven. Ik heb online al veel foto's gezien van de vuurtoren daar en die nodigt echt uit tot een bezoekje. We zijn er eigenlijk al heel vroeg en het blijkt dat je een dagpas moet kopen om op de parkeerplaats te komen. Het is een state park en moet je of een Michigan statepark pas hebben of er 1 kopen. We kopen dus een dag pas van $ 8.00 en parkeren de camper. Dan lopen we naar de vuurtoren, waarbij je over een camping loopt van dat state park. Eigenlijk had ik hier willen staan, maar dit weekend waren ze al heel lang van te voren vol. Het blijkt dat er een feest week gaande is in Grand Haven.

Eenmaal lopend over de camping ben ik er niet zo rouwig om dat we hier niet staan. Het is net een parkeerplaats aan het strand en de campers staan op een paar meter afstand van elkaar. De luifel zou denk ik niet helemaal uit kunnen, schat ik zo in.

We zien wel dat nu het zondag is, veel mensen weg gaan. En de ligging van de camping is echt aan het strand. Misschien dan toch? Gewoon voor 1 nachtje? Kan ik wel de vuurtoren zien in het donker ;-) Nouja, strakjes misschien even aan de ingang vragen. Eerst maar eens de pier op waar de vuurtoren is.Meneer de Bruin en meneer de Zwart ook mee natuurlijk. Die erg genieten van alle aandacht die ze krijgen. We raken namelijk in gesprek (alweer) met een man met een labrador en herkent gelijk ons accent. En roept zijn vriend Willem er bij. Een Nederlander! Wel grappig. We praten even en dan lopen zij weer verder. Ze wonen hier en wat een leuke plek om te wonen zeg.Al snel komt het allemaal dichterbij. En ik blijf gewoon foto's maken, terwijl ik steeds een stukje verder loop. Zo leuk hier! Er is een soort van ijzeren brug naar de vuurtoren toe. Waarschijnlijk gemaakt voor in de winter als er ijs en sneeuw zou liggen. Maar zo bijzonder. En de rode verf maakt het allemaal nog leuker in het echt ;-)

In de schaduw van de vuurtoren wacht Ron op mij. Ik vind het echt een bijzonder plekje hoor en knip er aardig op los met de camera. Als ik weer bij de drie mannen ben, lopen we weer met zijn allen door naar het huisje op de punt. Waar ook een vuurtoren lamp op zit.Ondertussen varen er van allerhande boten de haven uit en Ron zoekt weer een plekje in de schaduw en kijkt naar de langs varende boten.Naast hem zit een man waar mee hij aan de praat raakt. Hij geeft hem allemaal tips met wat we hier allemaal nog moeten gaan zien. Zo verteld hij ook van de vuurtoren van Holland. Ook een mooi plekje hoor zegt hij.De man gaat na zo'n 10 minuten weer op huis aan en wij blijven nog even zitten naar de bootjes kijken.

En dan lopen wij ook weer terug. En zien dat van die man zijn portemonnee uit zijn zak is gevallen. We rapen hem op en Ron rent hem nog achterna. Hij is al bij het eind van de pier zien. Dan opeens zien we hem stil staan en keren. Waarschijnlijk komt hij er nu achter dat hij zijn portemonnee kwijt is geraakt. Halver wege treffen we elkaar en geef ik de portemonnee terug aan hem. Hij is helemaal blij en ik krijg ongevraagd een "big hug" van hem. Nou.... hoeft ook nou niet zo hoor, hahaha. Maar we hebben dus weer een goede daad verricht niet.

Hierna lopen we de camping weer op. Er zijn nu nog meer plekken vrij. Het weekend is over en veel mensen gaan weer naar huis. We kijken bij plekje 47 en die is vrij. En ligt nog een beetje gunstig gelegen. Dus bij het toegangs hokje lopen we naar binnen en vragen of we daar een nachtje kunnen staan. Ja die is nog vrij zegt de dame. Dus ik geef mijn gegevens en vul in hoe groot de camper is. 21 foot. Ja zegt ze, dan kan het niet. Hoezo niet vraag ik? Die is te groot. Te groot? Er naast staat een camper die bijna de helft groter is en die past toch ook. Nee, zegt ze hij is te groot. Als hij 20 foot was geweest had het gekund. Had ik nou dat maar gezegd, dacht ik bij mijn eigen, maarja dat wist ik ook niet van te voren. Ik loop naar buiten en vertel het Ron. Die er dus ook geen bal van snapt en de logica er van inziet. En ook hij vraagt het voor de zekerheid nog even. Maar ze is niet over te halen. Te groot is te groot.... Nou fraai is dat. Een beetje teleur gesteld, sjokken we terug naar onze 1 foot "te grote" camper. Tjsonge jonge.... valt dat even tegen....

Nou hebben we dus nog geen camping voor de aankomende nacht. Al had ik van de vorige camping mevrouw een camping door gekregen in Holland. En aangezien we daar toch naar toe wilden, rijden we die kant maar op. En al snel blijkt dat we de goede kant op rijden....De eerste molentjes zijn gesignaleerd. En net voor we het stadje in rijden zien we een groot bord met tulpen. Veldheer's staat er op.De bison in het veld met tulpen, snap ik niet zo, maar het zal allemaal wel ;-) We stoppen er en al snel zien we een Nederlands achtig huisje.Met melkflessen bij de voordeur!Daarnaast is een schuur met een grote klomp en een Delftachtige vaas er op.We zijn duidelijk bij een Hollandse winkel. Leuk!We lopen bij de klompmakerij naar binnen. En oef.... dat is schrikken. Het Delfts blauw omhelsd je gewoon bij binnenkomst. Hoog Volendamgehalte hoor.En moeders.... ze hadden er molentjes. En ik heb er niet 1 gekocht ;-) (Als kind had ik nl een zwak voor molentjes en had een heuse verzameling, echt! Had er zelfs eentje met een lampje en muziek, hahaha)Maar afijn, we lopen verder.... Er hangt een Sinterklaas pak aan de muur zie ik.Incluis zijn staf. Die gaat hij vast missen de sint, die staf. Daar zal hij niet blij mee zijn, dat ze die hier hebben gehouden van hem.
Dan zie ik deze klompen. En die vind ik erg leuk. Beetje Hollands EN Amerikaans bij elkaar. Zouden het goed doen bij de voor deur. Maar... ze gaan per stuk en kosten $32,95 per klomp.... Beetje boel geld. Dus ze staan er nu nog, in de winkel welteverstaan ;-)We lopen een stukje verder en zien dan nog meer klompen. En zelfs een paar die voor Ron te groot zijn. Dat wil wat zeggen!

Ze hebben er best veel en in verschillende maten ook nog.Ze verkopen ook Nederlands eten hier en we zien banket staven... Die moet gewoon mee. Lekker zegt Ron!!!

En nog meer typisch Nederlands lekkers. Grappig om dat hier zo in de winkel te zien staan. Bij het afrekenen raak ik in gesprek met de eigenaresse. Haar oma is deze winkel begonnen en zijzelf is denk ik in de zeventig. Haar man Karl, komt ook aan gelopen als hij hoort dat we Nederlands zijn. Andere bezoekers van de winkel had hem er op attent gemaakt. Het is een lief stel.

We lopen dan naar de andere ingang, waar ze tulpen verkopen. Volgens mij is dat van een andere eigenaar. Of dat nou Veld heer is of dat Karl dat was, is me niet helemaal duidelijk. Hier vandaan kun je ook naar de Nederlandse tuin, maar die slaan wij over. We moeten namelijk ook nog naar Nelis' Dutch Village. En het is al tegen twaalven.

Tulpen zat hier in ieder geval! Dan stappen we de camper weer in en rijden Holland in. Zo grappig!!! De Mac hier heeft allemaal Hollandse vlaggen op het dak!

Zo zie je ze niet in Nederland he? Erg leuk!

Even verderop is dan dus The Dutch Village. Ron vind het een beetje te hoog Volendam gehalte, maar ik wil er wel naar toe. Ik ben er nu toch en wil graag zien wat er te doen is. Dus we gaan de poort in.Daar worden we heel vriendelijk ontvangen door een man in Nederlands kostuum. Of nouja, een Nederlanse pet.Hij hoort dat we uit Nederland komen en gaat zijn verhaal verder in het Nederlans. Wel erg leuk moet ik zeggen. De hondjes mogen zonder problemen mee naar binnen, wat toch wel een heel groot plus punt is hoor! We voelen hier ons helemaal welkom, nu nog meer! We kunnen ook nog eens gratis parkeren en lopen dan naar binnen na het krijgen van een polsbandje bij de balie.De straat naambordjes vind ik erg grappig.En zo ook de andere kleine details in het park.Ik vind het er ontzettend verzorgd uitzien en eigenlijk groter dan ik verwacht had.

Jawel!! Weer een molentje!

Zelfs Vincent is er!De huisjes vind ik echt heel leuk. De stenen, de bouw heel identiek aan Nederland. Hartstikke knap gemaakt allemaal. Het water door het park heen als een soort grachtje. Heel leuk gedaan, vind ik.


Het binnen hofje.
De kleine rijtjes huizen. Het zo zou in Zierikzee kunnen zijn toch? Dan komen er twee meisjes aan gelopen in kleder dracht.

We zijn precies op tijd voor de klompendans aangekomen. En we kijken er naar. Er zijn waarschijnlijk geen mannelijke dansers te vinden, maar de dames doen het ontzettend goed hoor. Nog niet makkelijk het dansen op klompen lijkt mij zo.En dat alles op orgel muziek "Aan de Amsterdamse grachten".

Verderop is er nog een ander orgel trouwens.Dan lopen we door en Connor poseert nog even bij de ooievaar die behalve kindjes dus ook Beardies bezorgd!Het lieverdje vind alles ook maar best ook he?


En dan lopen we naar het geen waar Ron eigenlijk voor kwam. Het restaurant! Want daar verkopen ze kroketten!Ik bestel de kroketten en loop dan nog even naar de winkel ernaast. Waar ze ook veel spulletjes verkopen. Ook Nederlandse producten.En dan zijn de kroketten klaar! We eten ze buiten op het terras op met uitzicht op de o zo Hollands lijkende brug. Ik zag dat ze in een speciaal apparaat gebakken werden en ze zijn ontzettend knapperig. Echt in Nederland zijn ze vaak geen eens zo. Het zijn wel de kroketten die je in Florida kan bestellen, maar zo kan je ze zelf thuis niet bakken hoor. Ik vind ze erg lekker en met ook nog eens de goede mosterd er bij! Dus tussen de boterham een beetje plat knijpen en eten maar ;-) MMMMMMmmmmmm! Het carilion doet om de stemming nog beter te maken nog een duit in het zakje om een mooi riedeltje te laten klinken. De oer hollandse eenden in de vijver kwaken er op los, want iemand komt ze brood brengen. En even.... heeeeel even waan je je gewoon in Nederland.

Al met al vind ik het erg leuk om gezien te hebben. Toch een stukje geschiedenis van Holland en dat gewoon in Amerika! Beetje chauvenistisch mag je toch wel zijn niet? Even heel wat anders, dat is zeker!!!

Met een volle buik (want 1 kroket portie is twee kroketten) gaan we weer verder richting Holland downtown.

En dat ziet er heel gezellig uit. Een leuke straat met allemaal leuke winkeltjes. Het is zondag als we er rijden en niet alles is open, maar er is genoeg volk op de been. We willen graag de vuurtoren bekijken. Maar we komen er niet goed bij. We rijden door een soort van jacht haven, met de meest mooie bootjes. Er komen zelfs nog twee Ferrari's voor bij ook. De huizen die je hier ziet, zijn ook niet echt misselijk. De Hollanders doen het niet slecht hier, dat is duidelijk! Ron stopt op een gegeven moment, want we zien een strand opgangetje. En heeeeeel, heeel in de verte zie ik dan de vuurtoren van Holland. Bijgenaamd de Big Red. Maar hij is heel ver weg nog. Wel jammer dat we niet dichter bij kunnen komen.

We keren maar dus maar weer om, want alle andere paadjes zijn prive wegen en het is er ontzettend druk. En dat schiet niet op met een camper, kunnen we wel stellen. Dus we keren en rijden richting de state campground die ik onderweg na het niet terecht kunnen in Grand Haven nog even snel had gereserveerd.

Eenmaal daar ook ontzettend druk! Er staan 5 mensen buiten te wachten voor in te checken. Ben ik even blij dat ik gereserveerd had. Eenmaal aan de beurt blijkt dat we op het pine gedeelte in gedeeld staan met ons plekje, maar eigenlijk wilden we in het beach gedeelte. En gelukkig is daar nog wel plaats en krijgen we een nieuw plekje.

Het lijkt ontzettend op de camping in Grand haven. Een parkeerplaats zeg maar:-) Maar deze plekken zijn wel een heel stuk breder dan daar. En met de hondjes is zo'n parkeerplaats nog niet zo heel erg ipv zand of modder. We hebben een klein streepje uitzicht op Lake Michigan, maar veel kun je dat niet noemen.Er staat wonder boven wonder, aan beide kanten niemand naast ons.Dus eigenlijk achteraf dus helemaal niet meer zo erg dat er geen plek meer was bij Grand Haven. We zijn allebei moe en ploffen neer in onze stoeltjes. En zo ook de hondjes. Omdat zij toch gaan slapen, besluiten wij even te gaan zwemmen in Lake Michigan. En wat was dat heerlijk zeg! Even bijkomen! En dat alles op twee keer vallen afstand! Dat is dan wel weer super van zo'n plek.We zien nu dan ook eindelijk de vuurtoren, waar we zo naar op zoek waren.En we zijn duidelijk niet de enigste vandaag. Al zijn al deze mensen meer aan de strand opgang helemaal vooraan. Maar toch, wat een drukte!Bij ons is het een stuk rustiger.


De camping vanaf het strand gezien.

Op de terug weg van het strand kijken we ook gelijk even bij de douches. Altijd weer belangrijk niet? En ohhhhhhhh, wat zijn deze super! hahaha. Gewoon een eigen hokje. Met eigen deur en zelfs een aan kleed gedeelte en een douchekop waar water uit komt en blijft komen en niet na 10 seconde uit gaat. Ik word er helemaal blij van en ga snel mijn douche spullen pakken ;-) Met stip stijgt deze camping boven die van Grand Haven uit!!! Het kan gewoon niet beter.

In de avond lopen we met de hondjes even naar het haventje weer. En wat een gezellige drukte daar. De bootjes varen af en aan. Prachtig om te zien. En dat gelijk aan de ingang van de camping.Dan komt er in de verte wel een hele grote boot aan. Er voor varen nog twee jet ski's. Die zijn niet bang zeg!Als de jetski's bij ons voor varen trekt de boot aan zijn toeter. De man en vrouw op de jetski schrikken zich dood en zien dan pas wat voor grote boot er achter hun vaart. Dan schieten ze wel een beetje op. Erg grappig, hahaha.Wat een grote boot in zo'n haventje.En een uurtje later is het dan ook tijd voor de zonsondergang. En dat natuurlijk bij de vuurtoren. Mooi gezicht is die vuurtoren trouwens.

Knal rood ook en door de Hollanders genoemd de Big Red.

De zons ondergang is mooi! Als uit een boekje zo mooi.

En hierna gaan we weer terug naar de camper en zitten we nog even buiten. Het is zalig weer, maar dan zijn we toch al heel snel weer moe en gaan snel weer slapen.... Het was een bewogen daagje!!!

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Jasmino zei

Wat een heerlijke dagen weer, ik ben nog steeds verrast door de mooie omgeving. Holland had inderdaad wel ene heel hoog Volendam gehalte, maar ook dat is best leuk toch? Zeker als je dat niet meer dagelijks kunt opzoeken.

Veel plezier verder, ik blijf nog even genieten van je prachtige foto's!

Anoniem zei

Hoi,
Leuk dorpje zeg dat Holland. De zaanse schans is er niets bij. Leuk ook het camperen op het strand. Echt genieten is dit. Net of we er zelf bij zijn zo met de fotos. Groetjes, Ingrid

Miranda zei

Inmiddels regent het hier.....helaas, maar leuk om in Holland een voor Nederlandse gewoonte douchehokje te hebben, hihihi. Je foto's zijn weer super en die Conner....in de luier van de ooievaar! Jammer dat je hem niet nu als puppy had, was een leuk kaartje geweest. zo in de trend van aankomen vliegen....Knuffel

Marchiena zei

Leuk om Holland in Amerika te zien, het heeft je mooie plaatjes opgeleverd. Je vond het vast niet erg dat de kroketten 2x zo groot waren, dat was dus dubbel genieten;)
Geinig die foto van Connor bij de ooievaar.

Annemiek zei

Die eerste vuurtoren komt me bekend voor :) We vroegen ons ook af waat die rail voor was.
Je hebt nog meer mooie plekjes gevonden daar in Holland. Lekkere kroketten!

Annemiek zei

Die eerste vuurtoren komt me bekend voor :) We vroegen ons ook af waat die rail voor was.
Je hebt nog meer mooie plekjes gevonden daar in Holland. Lekkere kroketten!

B. zei

waaah ik heb inene zo'n kroketten trek!

Vivianne (Isis) zei

;-) Lachen zeg al die Hollandse dingen, wat zijn wij toch pitoresque... haha

Wat fijn dat het 'camperen' zo bevalt. Wij vinden het ook zo leuk even je stoel buiten zetten en lunchen waar je wilt.
Nog fijne reis.

Anoniem zei

Jeetje Peet, da`s genieten....Het zier er allemaal even geweldig uit!

Enjoy!

xx Mariet

Trudy zei

Wohoowowooo...wat een mooie foto`s!!! Ziet er helemaal geweldig uit. Nog geen tijd gehad om het hele verhaal te lezen maar ga dat morgen zeker doen.
x groetjes

Anja zei

Wat leuk dat Holland dorp, jammer dat die Amerika-Holland klompen zo duur waren. Ik verval in herhaling maar ik heb opnieuw erg genoten van je mooie foto's!

Barbara zei

Wat een leuke plaats. Bedankt voor de foto's. Ik denk dat het een definitief vakantie bestemming wordt voor volgend jaar.

Petra zei

Ik ben een beetje aan het bijlezen en dit is weer zo'n bekend stukje Michigan voor ons. Ik krijg spontaan zin om naar Ricks vader te gaan! Wij bezoeken trouwens standaard op onze reizen naar Nederland ook Volendam ;). Die kroketten vinden wij ook erg lekker!

Kristel Holsbeek zei

prachtige fotos, heel mooi!!
Echt wel leuk zo te zien;-)